Τρέμουν οι Ενισχυτές ?

Το μόνο που λίγο με ενοχλεί είναι ότι σε απόλυτη ησυχία ακούγεται ένα αδύναμο φύσημα από τα ηχεία. Φυσικά αυτό εξαφανίζεται μόλις ''μπουν'' τα όργανα. Δεν ξέρω αν τελικά φταίει η στήριξη, τα καλώδια ή που τα έχω στο πάτωμα.

Οι μικροί Μ/Τ που έχουν αισθητές δονήσεις είναι κακοί Μ/Τ που δεν θα έπρεπε να μπαίνουν σε τίποτα.
Όταν κάποιος κατασκευαστής χρησιμοποιεί μεγάλους Μ/Τ σημαίνει ότι σχεδιάζει ένα σχετικά αξιόλογο μηχάνημα.
Δεν μπορώ να φανταστώ κατασκευαστή να βάζει 600άρηδες Μ/Τ και να μην έχει σκεφτεί να αποσβέσει τους όποιους κραδασμούς δημιουργούν...
Εξάλλου εκεί μιλάμε και για θωράκιση, κλωβούς κλπ...
Με αυτή τη φιλοσοφία θεωρώ τις δονήσεις που δημιουργούν τα μη κινούμενα μέρη μη μετρήσιμους. Όχι ότι δεν υπάρχουν, αλλά είναι πολύ εύκολο να απομονωθούν.
Ειδικά όταν μιλάμε για τροφοδοσία, που ξέρουμε τη συχνότητα συντονισμού και όχι για Μ/Τ εξόδου. :smile:
Οι εξόδου είναι άλλη ιστορία... Τους δικούς μου τους ακούω να παίζουν κανονικά το τραγούδι αν βάλω στην έξοδο dummy load αντί για ηχεία. :p

Οι σωστά υπολογισμένοι μετασχηματιστές ούτε "τρέμουν" ούτε κάνουν "θόρυβο".
Κανονικά, ακόμα και με κολλημένο το αυτί, ο μετασχηματιστής πρέπει να κάνει μούγκα....

Σωστός ο κάπτεν. Το φύσημα είναι ίδιον των ενισχυτών, περισσότερο των τρανζιστοράτων. Το έχουμε ξανά αναφέρει και σε άλλα θέματα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό, εκτός αν καταργήσεις το .. τουίτερ