trends 10.1 ρυθμίσεις

σήμερα, ήμουν στην παραλία, στην ξαπλώστρα και έβλεπα το αιγαίο με τα κύματά του και η κούτρα κατέβαζε...

Τα ηλιακά ήδη τα έχω προμηθευτεί.

Τώρα πρέπει να βρώ τρόπο να χεριάσω πηγές...

Φωτο θα έρθουν σύντομα...

Απάντηση: Re: trends 10.1 ρυθμίσεις

σήμερα, ήμουν στην παραλία, στην ξαπλώστρα και έβλεπα το αιγαίο με τα κύματά του και η κούτρα κατέβαζε...

Τα ηλιακά ήδη τα έχω προμηθευτεί.

Τώρα πρέπει να βρώ τρόπο να χεριάσω πηγές...

Φωτο θα έρθουν σύντομα...

για πες και τιμες.:singer:

Παράλληλα στην μπαταρια καλο θα ηταν να υπάρχει ενας καλούτσικος ηλεκτρολυτικός >10000uF και ίσως κάποια παραλληλία με low esr κομπιουεράδικο μικρότερο... καθώς οι μπαταρίες εχουν μπόλικη εμπέδηση στο ac

Παράλληλα στην μπαταρια καλο θα ηταν να υπάρχει ενας καλούτσικος ηλεκτρολυτικός >10000uF και ίσως κάποια παραλληλία με low esr κομπιουεράδικο μικρότερο... καθώς οι μπαταρίες εχουν μπόλικη εμπέδηση στο ac

Κώστα γιά δώσε λίγο περισσότερο φως...

βασικά οι μπαταρίες, αν και στο dc και σε χαμηλες συχνότητες εχουν αρκετά χαμηλή εμπέδηση, σε υψηλότερες συχνότητες εχουν μία τάση να αυξάνουν την εμπέδηση τους. Λόγω διακοπτικού ενισχυτή, αυτή η υψηλότερη εμπέδηση εκεί ψηλά μπορεί να κάνει κάποια διαφορά . Για να εξομαλύνεις την αύξηση αυτή στην εμπέδηση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενα ηλ/τικο low esr παράλληλα στη μπαταρια (από τους γνωστούς panasonic fc, hfz ktl).. αλλά δοκίμασε πρώτα με ότι εχεις να δεις κατά πόσον κάνει διαφορά..

να βάλω έναν 10000 μF παράλληλα δηλαδή ?
Στα πόσα βολτ ?
Αυτό είναι όλο ?

Ναι, αυτό είναι όλο.
Τι πυκνωτή πόσο μεγάλο κτλ άφησε την φαντασία σου να οργιάσει.

Για τα Volts, 12 είναι η μπαταρία.
Λογικά πας για 25V πυκνωτή. Δεν υπάρχει κάτι πιο κοντινό.

ευχαριστώ...
Αυτός θα είναι μόνιμα πάνω στην μπαταρία, δηλ σε τάση?
Ή θα πρέπει να τον βάζωβγάζω ?

δυό ερωτήσεις έκανα
που πάει το allways ?
πάντα θα είναι πάνω ή πάντα θα μπαινοβγαίνει ?

Επίσης (συγνώμη δηλώνω άσχετος επί του σχετικού)
1. Αυτό το κάνουμε γιά να μην πάθει τίποτα ο ενισχυτής ?
2. το ηχείο ?
3. γιά να έχουμε καλύτερο ήχο ?
4. Θα επιτρέπει την ταυτόχρονη παράλληλη ηλιακή φόρτιση ?
5. γιατί μου ακούγεται το έντονο ποπ όταν ανοίγει ο δεύτερος (οποιος δεύτερος από τους δυό) ?

Sto diyaudio exoun anaferei oti to pop pou kanei o Trends ektos apo th eswterikh rythimish exei na kanei kai me th geiwsh.
Kapoia adynamia exei se auto to shmeio o sxediasmos ths plaketas lene oti den einai enos shmeiou.

ναι εάν είναι να βάλεις πυκνωτή θα είναι συνέχεια πάνω στην μπαταρία και το κάνουμε για καλύτερο ήχο ( τώρα αυτό θέλει συζήτηση .. ) πρακτικά , θεωρητικά βελτιωνονονται και άλλα πράγματα σε όλη την διάταξη

παντα πανω θα τον εχεις δεν αλλαζει τιποτα.. το κάνεις ας πουμε για "καλύτερο ηχο".. και η πρόταση μου είναι ένας 10000uF ας πούμε και παράλληλα ένας 100uf ψιλοκαλός πάνω στην μπαταρία..

πάνω που άρχισα να καταλαβαίνω πάλι με μπέρδεψες...
ο 10000 πού
και ο 100 που ?

Για εφαρμογές car audio είδα ότι κυκλοφορούν πυκνωτές 1 και 1,5 farad. Τιμές περίπου όσο και η μπαταρία. Δεν ξέρω πόση ηχητική βελτίωση δίνουν αλλά είναι έτοιμη βολική λύση. Μερικοί έρχονται και με ενσωματωμένο ψηφιακό βολτόμετρο. Μέγεθος, περίπου σαν 2 κουτάκια coca cola.

Θα δοκίμαζα και μικρότερους (4,7μF κλπ.) γρήγορους (ΜΚΤ, ΜΚS) πυκνωτές παράλληλα με την μπαταρία αλλά όσο πιο κοντά γίνεται στον ενισχυτή. Δίνουν πολύ γρηγορότερα ρεύμα για τα μεταβατικά, απ' ότι λέγεται...

βέβαια να ρωτήσω κάτι...
αυτό δεν ισοδυναμεί να έχεις 10100 μF ?

και οι δυό πρέπει να είιναι κοντά στον ενισχυτή?

Αν είναι όπως στην δική μου περίπτωση, που φεύγουν δυό τροφοδοσίες παράλληλα από την μπαταρία προς 2 10.1 τι να κάνω ?

ΟΚ

παραμένει η ερώτηση γιατί δυό πυκνωτές και όχι έναν αθροιστικά....

Αν ρωτάω βλακείες συγχωρέστε με (τοπογράφος είμαι)