TRENDS PA-10 NEW TUBE HEADPHONE/PRE AMP.

Φίλε Αυγερινέ σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Δεν έχω κάνει ακόμα εκτενείς ακροάσεις με τους TRENDS ως ζευγάρι. Η πρώτη ακρόαση δεν με ενθουσίασε αλλά ο PA 10 ήταν εντελώς άστρωτος. Γενικά ήταν από την αρχή φανερό ότι ο PA 10 θα κάνει τις χροιές του TA 10.1 ακόμα πιο αληθοφανείς, πλουσιότερες σε αρμονικές και θα βελτιώσει την παρουσία και το σώμα των πρίμων. Θα βελτιώσει και την ανάλυση αλλά μέχρις ενός σημείου. Δεν πήρα απ' αυτό το ζευγάρι όλη την παρουσία των ήχων πολύ χαμηλής στάθμης που πήρα από την παντρειά του PA 10 με το αναλογικό τελικό στάδιο. Προφανώς η δυναμική περιοχή του TA 10.1 έχει κάποιο όριο και αυτό μάλλον οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας του. Επίσης δεδομένου του ότι και οι δύο TRENDS έχουν ένα μικρό περίσσευμα ζωντάνιας στην μεσοϋψηλή περιοχή, χρειάζεται φροντίδα στο στήσιμο του συνολικού συστήματος ώστε να μην ακουστεί υπέρ το δέον ζωηρό (τουλάχιστον σε σχέση με τα δικά μου γούστα). Θα "ξαναπαντρέψω" τους δυό TRENDS στις επόμενες μέρες που ο PA 10 θα έχει στρώσει αρκετά και τα ξαναλέμε.

Σήμερα πρωί-πρωί τους έβαλα πάλι μαζί (PA 10 και TA 10.1). Ο pre έχει στρώσει για περίπου 140 ώρες. Σε σχέση με τις αρχικές ακροάσεις ο όγκος και τα σώματα έχουν αυξηθεί, η ισορροπία μεταξύ των μερών του φάσματος είναι σαφώς καλύτερη και ο κόκκος έχει μειωθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα ο ήχος τελικά να γίνει ΚΑΙ πιο μαλακός.

Παρ όλα αυτά στο δικό μου σύστημα-χώρο κλπ η βελτίωση που δίνει ο PA 10 στον TA 10.1 είναι μάλλον μικρή σε σχέση με τα επιπλέον χρήματα που χρειάζονται γιά την αγορά του. Συνυπολογίζοντας το κόστος που απαιτείται για ένα επιπλέον καλό interconnect και δεδουμένου του ότι δεν προστίθεται άλλες είσοδοι πλην μιας phono MM, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Κατά τη γνώμη μου εξετάστε τον PA 10 ως ταίρι του TA 10.1 κυρίως αν χρειάζεστε την έξοδο ακουστικών ή και την είσοδo phono.

Απ την άλλη αν κάποιος έχει έναν τρανζιστοράτο τελικό ή ολοκληρωμένο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τελικός, ενδέχεται ο PA 10 να τον ξαφνιάσει πολύ ευχάριστα (για τα χρήματα που ζητάει).

Η Είσοδος phono του PΑ 10 Δέν είναι MM γιατί δεν συμπεριλαμβάνει την καμπύλη της RIIA.Δεν Κάνει για σύνδεση πικ απ,είναι μόνο για χαμηλοέξοδες πηγές,πχ minidisk,mp3 player.

Απάντηση: Re: TRENDS PA-10 NEW TUBE HEADPHONE/PRE AMP.

Η Είσοδος phono του PΑ 10 Δέν είναι MM γιατί δεν συμπεριλαμβάνει την καμπύλη της RIIA.Δεν Κάνει για σύνδεση πικ απ,είναι μόνο για χαμηλοέξοδες πηγές,πχ minidisk,mp3 player.

Ευχαριστώ(-ούμε) για την πληροφορία. Δεν είχα κάνει RTFM (Read The F...cking Manual). -bye- Σ' αυτή την περίπτωση η είσοδος "phono" έχει σαφώς μεγαλύτερη χρησιμότητα για τους περισσότερους.

Στις 150 ώρες το μπάσο έχει σφίξει αισθητά και πλησιάζει σε πληροφόρηση το υπόλοιπο φάσμα. Τα πρίμα έχουν μαλακώσει κι´άλλο και τα μεσαία απλά λάμπουν. Εν τέλει ο ήχος έχει ισορροπήσει τόσο ώστε κανένα τμήμα δεν σου αποσπά την προσοχή και μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις μουσική.

Μου είναι αδύνατο να χωνέψω ότι ακούω αυτά που ακούω με προενίσχυση της τάξης των 200 και τελικό ένα ... NAD C320 που ξέθαψα από καθαρή περιέργεια. Περιττό να πώ ότι ο PA 10 σε σχέση με το τμήμα προενίσχυσης του NAD είναι ο ορισμός αυτού που θα λέγαμε "η μέρα με τη νύχτα". Ακόμα μεγαλύτερο κομπλιμάν είναι ότι ο PA 10 έβαλε σε διαθεσιμότητα και τον παθητικό μου. Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει με λίγες βελτιώσεις (το ποτενσιόμετρό του είναι για τα μπάζα, αλλαγή πυκνωτών σήματος, λυχνίας, τροφοδοσία από μπαταρία κλπ. κλπ.).

Για όσους τους τρώει ακόμα η περιέργεια ο συνδυασμός PA 10 + τελικό στάδιο του NAD C320 παίζει καλύτερα από το συνδυασμό PA 10 + TA 10.1. Συνολικά παίζει καλύτερα κι από κάμποσα πολύ ακριβότερα συστήματα που έχω δοκιμάσει ή ακούσει. Μιλάμε για ανάλυση και χροιές που δεν έχουν καμία σχέση με την κατηγορία τιμής. Ρε με τι χόμπυ έχουμε μπλέξει!

Re: Απάντηση: Re: TRENDS PA-10 NEW TUBE HEADPHONE/PRE AMP.

.............................................................................................................................. Συνολικά παίζει καλύτερα κι από κάμποσα πολύ ακριβότερα συστήματα που έχω δοκιμάσει ή ακούσει. Μιλάμε για ανάλυση και χροιές που δεν έχουν καμία σχέση με την κατηγορία τιμής. Ρε με τι χόμπυ έχουμε μπλέξει!

Ωραίο χόμπυ :guitarist:

....και όσο παει γίνεται και καλύτερο, χάρη σε μερικούς πρωτοπόρους (και στο φόρουμ μας ) :a0210::SFGSFGSF: .....

Τον τροφοδότησα από μπαταρίες (δύο των 12V σε σειρά) και εξαφανίστηκε ο βόμβος που είχα αναφέρει νωρίτερα. Ο θόρυβός του είναι πια ακουστός μόνο με το αυτί κολλημένο στο ηχείο. Ο ήχος ηρέμησε κι άλλο και η ηχητική σκηνή έγινε ακόμα πιο τρισδιάστατη με ξεκάθαρη την αίσθηση του ύψους και την εντυπωσιακά καθαρή παρουσία των αντηχήσεων (ανάλογα με την ηχογράφηση βέβαια). Μεγάλωσαν και τα σώματα χωρίς να διογκωθεί αισθητά το μεσοχαμηλό-χαμηλό.

Δεν έχω μιλήσει για τα μακρο-δυναμικά του. Κοντά στην κορυφή. Αστραπιαία ταχύτητα και απουσία συμπίεσης ακόμα και σε πραγματικά μεγάλες μεταβολές της έντασης. Ένα δυνατό χτύπημα τυμπάνου μετά από ένα ήσυχο μουσικό μέρος θα σας τρομάξει.

Υπάρχουν βέβαια ελαττώματα και περιορισμοί. Εκτός όσων έχω ήδη αναφέρει, το άναμμα και το σβήσιμό του προκαλεί κρότο στα ηχεία (απουσία πυκνωτή-φίλτρου στο διακόπτη?). Ανάψτε πρώτα τον προ και μετά τον τελικό. Επίσης ο χαρακτήρας του PA 10 και οι περιορισμοί στη σχεδίαση-υλοποίησή του έχουν το τίμημά τους. Στα κρεσέντι της συμφωνικής ορχήστρας ο ήχος σκληραίνει αρκετά, με βασικά θύματα τα έγχορδα και δευτερευόντως τα πνευστά. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί σχεδόν ποτέ σε ολιγομελή μουσικά σύνολα. Ο PA 10 σίγουρα δεν είναι Γολιάθ αλλά εξίσου σίγουρα είναι Δαβίδ.

Παιδιά sorry. Σήμερα άνοιξα το προενισχυτάκιο και διαπίστωσα ότι η λάμπα του δεν είναι η Κινέζικη αλλά η Ρώσικη 6Η23n. Σαν μοντέλο αναφέρεται PA 10 κι όχι PA 10 SE και υπέθετα ότι ήταν το απλό με την Κινέζικη (επειδή είναι δανικό δεν το είχα ανοίξει). Ότι έχω γράψει λοιπόν για τον ήχο του ισχύει με τη 6H23n

γεια σας παιδια.

ξερετε που μπορω να αγορασω το μοντελο αλλα σε SE εκδοση.Οι 2 εταιριες εισαγωγης δεν το εχουν.η μια ειναι κλειστα και στην αλλη δεν υπαρχει δια8εσιμοτητα.

καμμια πληροφορια?ευχαριστω

..εν τελει βρηκα ενα κομματι το οποιο απο οτι εμαθα εχει πανω μια λαμπα αμερικανικη eddigron?/δεν γνωριζω αν γραφεται καν ετσι.

γνωριζει κανεις τι ηχο δινει η λαμπα αυτη>?ευχαριστω

Μπορείς να το αγοράσεις από το site της εταιρείας http://www.buyoyo.com όπου αγόρασα τον καινούργιο τελικό τους. Ο SE έχει πολύ καλύτερη απόδοση ηχητικά από τον απλό. Ακόμα και με αλλαγή λάμπας ο απλός δεν φτάνει τον SE οπότε θεωρώ ότι αξίζει τα παραπάνω λεφτά. Δυστυχώς όμως και ο SE που είχα και ο απλός που έχω τώρα έχουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας. Ton SE τον επέστρεψα ήδη και τον απλό θα τον επιστρέψω μόλις ανοίξει ξανά το κατάστημα τον Σεπτέμβρη οπότε να με συγχωρήσετε αλλά δεν μπορώ να τον προτείνω για αγορά. Αντίθετα ο τριπάθιος τελικός λειτουργεί άψογα και ο συνδυασμός του με τον προ είναι πολύ καλός, αν εξαιρέσει κανείς τα προβλήματά του προ.

Όσον αφορά την χρήση ως ενισχυτή ακουστικών δεν είχα άλλο ενισχυτή πριν από αυτόν και δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Ηχητικά ο SE όπως προείπα είναι ανώτερος του απλού ο οποίος δεν μου άρεσε καθόλου με τιην Κινέζικη λάμπα αλλά βελτιώθηκε πολύ με μία Amperex Holland που του έβαλα. Επειδή όμως και πάλι δεν φτάνει την απόδωση του SE και με δεδομένο ότι η Amperex Holland συγκαταλέγεται στις καλές λάμπες, θα έλεγα ότι οι αναβαθμισμένοι πυκνωτές του SE παίζουν ουσιαστικό ρόλο. Ο SE ως προενισχυτής ουσιαστικά ανβάθμισε τον ήχο του αρκετά ακριβότερου τελικού μου Advance Acoustic κάνοντάς τον πιο διάφανο και αβίαστο σε σημείο να μη καταλαβαίνω ότι ακούω το ίδιο μηχάνημα που είχα ένα χρόνο στο σαλόνι μου. Τώρα όσον αφορά την αναξιοπιστία του προ γενικά μπορεί αυτά που συνέβησαν σε εμένα να είναι απλά συμπτώσεις αλλά το δύο στα δύο μου έχει κάτσει άσχημα και με έχει απογοητεύσει με δεδομένο ότι ηχητικά το μηχάνημα με ικανοποιεί. Ελπίζω να βοήθησα λίγο τους φίλους που θέλουν να ασχοληθούν με αυτά τα μηχανήματα.