Σωστή παρατήρηση!
(για το ξένο στήθος όμως συζητιέται...)
Το ξενο, θα μπορει να ειναι το κινητρο για να το φτασει ;-)
Σωστή παρατήρηση!
(για το ξένο στήθος όμως συζητιέται...)
μου φαίνονται και κάπως...
Πολυ πολυ σημαντικο, ειναι και η διαρκεια της καθε διατασης.
(Οπως επισης και η σειρα)
Θα χαρακτήριζα αρκετά προχωρημένη την ενασχόλησή μου με το τρέξιμο. Αυτό που κάνω δεν είναι τρέξιμο για την γενική υγεία αλλά τηρουμένων των αναλογιών πρωταθλητισμός. Το κίνητρο; Προφανώς η εξερεύνηση των σωματικών και ψυχικών ορίων μου και η προσπάθειά να τα ξεπεράσω.
Προπονούμαι όλο το χρόνο και συμμετέχω στο Μαραθώνιο της Αθήνας αλλά και μικρότερους (σε απόσταση) αγώνες. Στις περίπου 5μηνες ειδικές προετοιμασίες για το Μαραθώνιο τρέχω περίπου 80-100 km εβδομαδιαίως (5-6 προπονήσεις). Η ειδική προετοιμασία περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές ένα Long run των 28-35 km, μια διαλειμματική (Interval) με επαναλήψεις γρήγορου τρεξίματος 800 - 2000m, ένα τρέξιμο Tempo Run 6-10 km και 2-3 Εasy runs των 13-16 km. Φέτος ήταν η 4η συνεχόμενη συμμετοχή στον ΚΜΑ με χρόνο 3:24. Έτρεξα και στα 10 Km του ΣΔΥΑ δύο εβδομάδες αργότερα (40:52). Ο μεσομακροπρόθεσμος στόχος είναι ένας χρόνος για Μαραθώνιο κοντά στο 3:10 και 10άρι γύρω στα 39' και αργότερα αν ευνοήσουν οι συνθήκες και είμαι καλά, ένας μαραθώνιος <3:00. Τον τελευταίο χρόνο έχω βελτιώσει περαιτέρω τη διατροφή με αποτέλεσμα να πέσω στα 70-71 kg (από 74) με ποσοστό λιπους 6,7% (πριν λίγες μέρες στην εργομέτρηση που έκανα).
Διάφορες πληροφορίες:
- παπούτσια
Αναλόγως του βάρους και του πατήματος του δρομέα (ουδέτερο πάτημα ή πρηνισμός και πόσος) αλλά και της επιφάνειας που τρέχει. Τα Asics είναι από τα καλύτερα αλλά όχι τα μόνα (Mizuno, Brooks). Καλό είναι να αγοράζουμε από μαγαζιά που υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν (τα IN....PORT δεν είναι τέτοια).
Προτάσεις:Runners Corner, Pulse100 Εκεί βιντεοσκοπείται ο δρομέας ενώ τρέχει στο διάδρομο και του προτείνεται κατ'αρχάς ο σωστός τύπος παπουτσιού και μετά η μάρκα και το μοντέλο.
- ρουχισμός
καλό είναι να χρησιμοποιούμε τα λεγόμενα ''τεχνικά'' που αναπνέουν καλύτερα και δεν κρατάνε τον ιδρώτα. Οι κάλτσες καλό είναι να έχουν κάποιες ενισχύσεις στα δάχτυλα για προστασία από την τριβή.
- το GPS που για τον απλό δρομέα ή βαδιστή είναι πιο πολύ gadget και παιχνίδι, για τον σοβαρό δρομέα είναι πραγματικό εργαλείο (Πρόταση: GARMIN 310 XT0)
- πληροφορίες από χομπίστες στο runningnews.gr.forum
- η ιστοσελίδα για το τρέξιμο στη Ελλάδα runningnews.gr
Στη φωτό ο τερματισμός μου στο φετινό Μαραθώνιο.
![]()
έχεις δίκιο. το πρόβλημα με τους διαδρόμους δεν είναι τόσο το κόστος αλλά ο χώρος. λόγω έλλειψης χώρου έχω πάρει ένα ποδήλατο και πολλά βράδια το έβαζα απέναντι στην τιβι και την ώρα του αγώνα την πέρναγα ορθοπεταλιά. γρήγορα έγινε κρεμάστρα γιατί το βάλε βγάλε με κούρασε περισσότερο από την άσκηση.
Ακριβώς έτσι είναι!!
Παλιά πριν από σχεδόν 6 χρόνια έκανα διαδρομο για καμιά ωρίτσα σχεδόν 15 χιλιόμετρα, μετά ήρθαν τα παιδιά, οι ευθύνες, τα κιλά πλέον όποτε τα καταφέρνω περπατώ από το σπίτι μου Ταύρος, ως την παραλία του Μοσχάτου!!
15km ταχυτητα μαλλον εγραφε ο διαδρομος...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.