τριάκοντα αργύρια ζητούν Ιούδα ...

... και διαφωνώ επίσης ΚΑΘΕΤΑ με οποιουσδήποτε συνδικαλοπατέρες ζητούν περισσότερα χρήματα για να ξεπουλήσουν την αξιοπρέπειά τους.

Αυτοί είναι οι χειρότεροι, στην αλυσίδα κακός εργοδότης – απαιτητικός υπάλληλος!
Από τις πάμπολλες απεργίες που γνώρισα, στις μεγαλύτερες από αυτές ο αγώνας από αυτούς ξεπουλήθηκε …
Μάλιστα, σε μεταχρονολογημένες συζητήσεις μαζί τους, εκτός από το ηρωικό προφίλ που καλλιεργούσαν, ανέφεραν πάντα και τις μάσες με αστακούς και λυθρίνια στα εκάστοτε συνέδρια.
Επίσης είναι οι πλέον αγαπητοί της διοίκησης, αλλά και βολεψάκιδες ημεταίρων :violent-smiley-030:

Βαγγέλη, δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορετική πολιτική ανά γραφείο, αλλά κάπου αλλού για διευκόλυνση οι απεργοί πληρώνονταν κάποιες μέρες, οι οποίες αφαιρέθηκαν (ή και αφαιρούνται ακόμα) από τους επόμενους μήνες.

Βαγγέλη, δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορετική πολιτική ανά γραφείο, αλλά κάπου αλλού για διευκόλυνση οι απεργοί πληρώνονταν κάποιες μέρες, οι οποίες αφαιρέθηκαν (ή και αφαιρούνται ακόμα) από τους επόμενους μήνες.

αυτό που εγώ γνωρίζω είναι ότι οι μέρες απεργίας παρακρατήθηκαν - μεικτές αποδοχές - ΟΛΕΣ, απλώς, σε κάποια γραφεία η παρακράτηση έγινε από 3 μηνιάτικα, σε κάποια άλλα από 1 ή 2.

Απάντηση: Re: τριάκοντα αργύρια ζητούν Ιούδα ...

Οσο για τα υπόλοιπα άστο ανέτρεξε στα posts σου στα σχετικά thread.

όσο και ν'ανατρέχω, πουθενά δεν έχω αναφέρει ότι συμμετείχαν στην απεργία ΟΛΟΙ οι δάσκαλοι. άσχετα μ'αυτό όμως, το μικρό ποσοστό που αναφέρεται παραπάνω αφορά αυτούς που απήργησαν και τις 27 μέρες, όχι όλους και όλες τις μέρες.

Ανεξαρτητα απο ολα αυτα, σαν Ελληνας, θελω οι εκπαιδευτικοι μας να ειναι καλοι και καλοπληρωμενοι.

Το ιδιο και για τους ανθρωπους που πληρωνονται απο αυτο το κρατος. Να ειναι καλοι και καλοπληρωμενοι.

Αυτο που δεν θελω, ειναι να υπαρχουν πολλαπλασιοι, χωρις τα απαραιτητα προσοντα, διορισμενοι απο γνωστους, οι οποιοι πληρωνονται χωρις να εργαζονται σκληρα και ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΑΕΙ ΛΕΦΤΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ, ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ.

Γι αυτο και στεναχωριεμαι που εχουμε εκπαιδευτικους που δεν αμοιβονται οπως τους αξιζει : ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

Απάντηση: Re: τριάκοντα αργύρια ζητούν Ιούδα ...

Το ημερομίσθιο δεν είναι μηδενικό... Κάθε απεργιακή ημέρα αντιστοιχεί σε ποσοστό επί των μηνιαίων ΜΙΚΤΩΝ αποδοχών... Εκ των υστέρων καλείται η οικονομική υπηρεσία να αφαιρέσει από το καθαρό μηνιάτικο, το συνολικό άθροισμα των μικτών αποδοχών που αντιστοιχούν στις απεργιακές ημέρες (κι αυτό για να μην υπάρχει εμπλοκή μακροπρόθεσμα - προς συμπλήρωση συντάξιμου χρόνου και ισότιτιμες ασφαλιστικές κρατήσεις από τους εργαζόμενους = εκ των υστέρων μπέρδεμα), συν κάτι λεπτομέρειες κλπ κλπ...
άρα δεν παρακρατούν το μικτό ημερομίσθιο. Απλά αφαιρείται από τον μισθό του υπαλλήλου το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες απεργίας το οποίο υπολογίζεται με βάση το μικτό μισθό. Και λογικά η αφαίρεση γίνεται από το σύνολο των καθαρών αποδοχών ώστε να πληρώνονται κανονικά οι κρατήσεις. Έτσι;

Το ίδιο πράγμα είναι... Αν κάθε μέρα το κρατος σε πληρώνει 10 δρχ καθαρό μισθό +10 δρχ που δίνει στα ταμεία γιά την ασφάλεια/συνταξη κλπ = 20 δρχ, τότε γιά 5 μερς απεργία θα σου κρατήσουν 100 δρχ από τον καθαρό μισθό που θα πρέπει να πάρεις τον ή τους επόμενους μήνες... Χοντρικά αυτά γιατί ανα κλάδο οι υποχρεωτικές κρατήσεις παίζουν, τα επιδόματα νομίζω δεν επηρεάζονται κλπ...