Ε ναί τώρα δηλαδή τι πρσπαθούν να μας πείσουν μερικοί ότι η τάχα δημοκρατία που βιώνουμε σήμερα αφήνει περιθώρια σε κάποιον αξιόλογο άνθρωπο με αξίες , ιδανικά και όραμα και την κατάλληλη παιδεία και μόρφωση φυσικά, να ανελιχθεί σε πολιτικά αξιώματα δίχως να γίνει ένα με τον βούρκο ;;;
Αφού αυτό θέλουν έτσι κρατάνε στο χέρι τον καθένα και πετάνε ένα σκάνδαλο προεκλογικά η αφού εκλεχτεί κάποιος και τον στέλνουν σπίτι του.
Και όσο για το λευκό και τα σχετικά , το λευκό δεν είναι λύση.
Αλλά εγώ θα ήθελα να εκφράσω την απορεία μου σαν νέος και φοιτητής σχετικά με την πολιτική συνείδηση που δημιουργείται στην νεολαία.
Όταν βλέπεις έναν παππού 60 - 70 χρονών να χτυπιέται να μαλώνει και να υποστηρίζει ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΚΕ - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ - ΛΑΟΣ και ότι άλλο τελος πάντων με τόσο φανατισμό ( αυτό ισχύει και για νεότερους ) , όταν μέσα στην ίδια σου την οικογένεια έχεις έναν ιδεολογικό πόλεμο με επιχειρήματα του τύπου , " τί ξέρεις εσύ απο πολιτική , είσαι μικρός ακόμα ... "
Όταν σαν νοήμον ών δεν έχεις το στοιχειώδες ενδιαφέρον να διαβάσεις ένα βιβλίο με την σύγχρονη ιστορία του τόπου σου και γιατί βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται πως θα πας να ψηφίσεις ;;;;; Ποιόν θα επιλέξεις ;;;
Οι παλιοί δεν αλλάζουν με τίποτα , δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί , κόντρες δεξιών αριστερών , βασιλικών , ακροδεξιών , κομμουνιστών και δε ξέρω εγώ πόσον άλλων που αποτέλεσμα έχουν μόνο της σπατάλη ενέργειας σε ανόητες άκαρπες διαμάχες , με μόνο σκοπό την διατήρηση συμφερόντων της εκάστοτε πλευράς.
Εικονικό ενδιαφέρον για μια Ελλάδα που χάνει την ταυτότητά της , την ανταγωνιστικότητά της , τον πολιτισμό της.Εξαγορά των ανθρώπων κάθε τάξης με μικροαυξήσεις με βολέματα δικών μας παιδιών με απευθείας αναθέσεις έργωνκαι όλα αυτά τα φαινόμενα που δείχνουν ένα σύστημα αναξιοκρατίας , εκμετάλλευσης και πρωτοφανούς κοροϊδίας .
Είναι λυπηρό η χώρα που δίδαξε την δημοκρατία και την τέχνη της πολιτικής να είναι κλωτσοσκούφι κάποιων επιτήδειων που μονοπωλούν τον πολιτικό βίο ( πατέρας, γιοι , κορες, ανήψια κτλ τκλ ) και διαιωνίζουν μια κατάσταση.
Ποιός ξέρει ίσως τελικά να έχουν ένα έργο να ολοκληρώσουν και αυτό απαιτεί αρκετές γενιές.