Τρίκανος off road thrower...

μαι ιδεα....τα dropisn Ultarfire απο manafont εχουν ολοπασσο σπειρωμα (δηλαδη τα πασα φτανουν μεχρι το τελος της καψας) αυτο σημαινει οτι μπορεις να ανοιξεις τρυπες με κολαουζο και να βιδωσεις το μπρουτζινο μερος τους εκει (καμμια 5 χιλιοστα)

αλλα προειδοποιω οτι και το δικο μου αρχισε να μου κανει παιχνιδια οπςω να μην αλλαζει Modes

Κωστα αυτο μπορει να γινεται γιατι συμβαινουν τα παρακατω.

1) εχει καει το τρανσιστορ (μια παιζει μια δεν παιζει)
2) τραβαει περισσοτερο απο 100mA ρευμα απο το ποδαρακι του Pic με αποτελεσμα να μην μπορει να δουλεψει σωστα ο κυκλος χρονισμου του.
3) προβλημα προγραμματισμου bug
4) κανει Oveload ταση και επιστροφη τασης με αποτελεσμα να γινεται flicker flashshing.

Μπορω να σου πω και αλλα που προκαλουν αυτο που λες, αλλα τα παραπανω ειναι τα πιο σημαντικα.

Γιαυτο λεω οτι τα υλικα που χρησημοποιουν ειναι στο limit. Δεν αντεχουν την πιεση και καποια απο αυτα καταρρεουν.

Γιαυτο λεω οτι τα υλικα που χρησημοποιουν ειναι στο limit. Δεν αντεχουν την πιεση και καποια απο αυτα καταρρεουν.

ακριβως......παει για αλαγη πλακετας μολις ερθουν οι καινουργιες και δοκιμασμενες....

κατι που εκανε ηταν σε καποια φαση να δουλευον τα modes αλλα με παραξενο τροπο....το ΣΟΣ ειχε ακοαμ φως (εστω και λιγο) στις παυσεις των σηματων.....

αστα, μπορεις να με βοηθησεις και με αυτο?

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056184399&postcount=74

Κωστα, ποσα αμπερ ρευμα τραβαει το μανησιο κυκλωμα τις ultrafire στο μαχ στα 3,6-3,7 βολτ απο το tailcap? θελω να μαθω πριν το αλλαξεις.

Re: Απάντηση: Τρίκανος off road thrower...

Συνέχεια στο project του τρίκανου thrower... (είχαμε και ψαρέματα βλέπεις...)
Με αδιευκρίνιστα (ακόμα και σε μένα που πήρα την απόφαση κριτίρια), ο τρίκανος έγινε εφτάκανος (!!!). Σε αλουμίνιο 70 χιλιοστών διαμέτρου διαμορφώθηκε μια γενναία ψύκτρα (ύψος κυλίνδρου πάνω από 10 εκατοστά) για 7 XML U2, από την CN http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1770 σε 16άρι αστεράκι, που θα συνδεθούν σε σειρά. Από πάνω θα μπούν οπτικά 10 μοιρών, δηλαδή αυτά: http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1580. Τα δυο φώτα θα τροφοδοτηθούν με δυο τέτοια τροφοδοτικάκια από την Κινέζικη XSCYZ: http://www.xscyz.com/index.php?main_...roducts_id=418, που έχουν ρυθμιζόμενη τόσο τάση, όσο και ένταση, οπότε και μου δίνουν τα 23 volt και 3 amperes που χρειάζομαι...
Θα σας κρατήσω φωτογραφικώς ενήμερους...
για να δούμε τι θα δούμε,

χεχεχεχε,

στο ειχα πει εγω, εισαι θεος. Πολυ φως! 7 XML??? Δεν εχεις το θεο σου.

Αντίγραφο του PB060001.JPGΑντίγραφο του PB060003.JPGΑντίγραφο του PB060002.JPGκαλό μασημέρι ξανά,
Οι βάσεις-ψύκτρες τελείωσαν από τον τόρνο. Διάμετρος 75 χιλιοστά, μήκος 81 χιλιοστά και βάρος 645 γραμμάρια. Έκανα πολλά και βαθιά φτεράκια και μάλιστα πρόσεξα τα πρώτα πέντε να έχουν πιο "ρηχές" εσοχές, για να έχω καλύτερη μετάδοση θερμότητας στο σώμα.
Διαμόρφωσα επίσης στην φρέζα τα δυο ξεχωριστά "εξάσφαιρα" που θα καλύψουν τα οπτικά και θα έχουν και το κρύσταλλο προστασίας. Αυτά τα "εξάσφαιρα" θα πιάνουν με τρία βιδάκια με το σώμα. Περιμένω τα led και τους φακούς για να τελειώσω τη διαμόρφωση των "εξάσφαιρων"
θα σας ενημερώσω φωτογραφικώς,

Προχωράω αργά μεν, αλλά προχωράω, χε, χε, χε...

καλημέρα,
Ήρθαν χτες τα U2 και οι φακοί. Ήρθαν και τα τροφοδοτικάκια, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το δεματάκι στο Ταχυδρομείο, παρ' όλο που μου είχαν στείλει ειδοποίηση και με αυτήν το αναζήτησα...
Ledάκια και φακοί ήρθαν σαν δώρα, με αναγραφόμενη τιμή 20$, σε απλό κίτρινο φάκκελο, μέσα σε υπερασφαλή συσκευασία με μπόλικο μπουρμπουληθροπλαστικό (!!!)
Στα led όπως βλέπετε αναγράφεται μονο CREE XML και στην συσκευασία τους με το χέρι γραμμένο με μαρκαδόρο U2 1Α (μάλλον).
Sto pdf φαίνεται ο τρόπος τοποθέτησής τους. Θα τα βιδώσω στην αλουμινένια βάση με heat paste. Είπαμε ότι θα είναι 7 U2 σε σειρά, τροφοδοτημένα στα 3 έως 3.3 amperes...
Θυμίζω πως τα stars είναι 20 χιλιοστά και οι φακοί 21 χιλιοστά διάμετρος και ~11 ύψος...

Μικροκαμωμένο μου μοιάζει το συνολάκι U2-φακός 10 μοιρών. Για να δούμε...

Ερώτηση: Σκέφτομαι το μπροστινό (6 χιλιοστών, για να αντέχει την κακομεταχείρηση και τα κλαδιά...) κρύσταλλο να συγκρατεί τους φακούς στην θέση τους πάνω στα led. Δηλαδή οι φακοί θα "στριμωχτούν" ανάμεσα στα led και στο κρύσταλλο, χωρίς ανοχές. Έχετε καμιά άλλη ιδέα??? Σημειώνω ότι οι φακοί "κουμπώνουν" πάνω στα led αλλά όχι με ασφάλεια...

View attachment εφτάκανος thrower.pdf

Αντίγραφο του foto 001.jpgΑντίγραφο του foto 002.jpgΑντίγραφο του foto 003.jpgΑντίγραφο του foto 004.jpgΑντίγραφο του foto 005.jpgΑντίγραφο του foto 006.jpgΑντίγραφο του foto 007.jpgΑντίγραφο του foto 008.jpg

καλημέρα,
χτες μεταξύ άλλων έγιναν και τα σπειρώματα Μ3 για τα βιδάκια συγκράτησης των stars. Αποδείχτηκε απαραίτητη η χρήση κοπτικού υγρού, αλλιώς τα σπειρωματάκια θα ήταν μπελάς...
Ερώτηση: Πως στερεώνουμε τους φακούς στην θέση τους πάνω στα led??? Σημειώνω ότι οι φακοί "κουμπώνουν" πάνω στα led αλλά όχι με ασφάλεια, οπότε και σκέφτομαι να τους "στριμώξω" ανάμεσα κρύσταλλο και PCB...
θα σας ενημερώσω φωτογραφικά σύντομα.
Καλό γίνεται, αν και έχω ένα θεματάκι γιατί τα κεφάλια από τις Μ3 είναι κοντά στα weld spots των Pcb... Μάλλον θα τις τορνίρω ένα κλικ...

καλησπέρα.
paran έχεις πάρει τα τροφοδοτικά; πήρα δυο και έχω ένα πρόβλημα.. το ρεύμα δεν ρυθμίζει με τίποτα.
Επικοινώνησα με τον κινεζο με τον οποίο δεν έβγαλα άκρη
Και κάτι ακόμα αν δώσω 3.4v σε xml u2/u3 θα είναι εντάξει η υπάρχει κίνδυνος να καεί;

καλημέρα,
Θα μικρύνω στον τόρνο ένα κλικ τα κεφαλάκια από τις Μ3, γιατί γειτνιάζουν επικίνδυνα με τα weld spots και λέω να τα τοποθετήσω στη θέση τους. Θα κολήσω μικρά κομματάκια καλώδιο σιλικόνης και τα τα τροφοδοτήσω επίσης με ένα καλώδιο σιλικόνης.
Δεν έχω πάρει ακόμη τα τροφοδοτικάκια μου, μιας και τα Ταχυδρομεία με ενημέρωσαν για την άφιξη δέματος, που τώρα δεν το βρίσκουν !!! θα δούμε μπας και γίνει κανα θαυματάκι σήμερα...
mariose σε επικοινωνία με τον Κινέζο μου έγραψε ότι έχουν ρυθμιζόμενη ταση-ένταση εξόδου. Αλλά δεν έχω άποψη, μέχρι να τα πιάσω στα χέρια μου...
για δείτε, σαν αναποδογυρισμένος πύραυλος γίνεται... Να μου πεις πως με 7000 lumen, κάτι σαν πύραυλος θα είναι...

Αντίγραφο του foto 013.jpgΑντίγραφο του foto 009.jpgΑντίγραφο του foto 010.jpgΑντίγραφο του foto 011.jpgΑντίγραφο του foto 012.jpg

:worshippy:
Δε ξέρω τι να σου πω!

καλησπέρα.
paran έχεις πάρει τα τροφοδοτικά; πήρα δυο και έχω ένα πρόβλημα.. το ρεύμα δεν ρυθμίζει με τίποτα.
Επικοινώνησα με τον κινεζο με τον οποίο δεν έβγαλα άκρη
Και κάτι ακόμα αν δώσω 3.4v σε xml u2/u3 θα είναι εντάξει η υπάρχει κίνδυνος να καεί;

Πολύμετρο έχεις να κάνεις μια δοκιμή;

βρήκα πλαστικές βίδες Μ3, οπότε οι σιδερένιες που βλέπετε στις φωτό αντικαθίστανται με πλαστικές... Αν δεν αποδειχτεί βασανιστήριο το κόλλημα των μικρών τεμαχίων καλωδίων, θα έχω σύντομα έτοιμα για άναμμα τα αντικείμενα...

Όχι, σύνδεσε το λέντ, αλλά με το πολύμετρο, το αμπερόμετρο, να δεις πόσα αμπέρ θα περάσουν από το τροφοδοτικό στο λέντ.
οκ θα το δοκιμάσω ergotelis!

βρήκα πλαστικές βίδες Μ3, οπότε οι σιδερένιες που βλέπετε στις φωτό αντικαθίστανται με πλαστικές... Αν δεν αποδειχτεί βασανιστήριο το κόλλημα των μικρών τεμαχίων καλωδίων, θα έχω σύντομα έτοιμα για άναμμα τα αντικείμενα...

Δεν θα βασανιστείς καθόλου...απλός θέλει λίγο προσοχή.
Έχω έτοιμα και τα δυο προβολια εδώ και καιρό περιμένοντας να έρθουν τα τροφοδοτικά άλλα μας τα χάλασε ο Κινέζος..
paran και σε μένα είπε ότι είναι ρυθμιζόμενη η τάση - ένταση άλλα δύστυχος μόνο η τάση ρυθμίζετε..
Μάλλον θα πάνε πίσω πακέτο...