Tripath ανησυχίες!

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς
Έχοντας κάνει αρκετές ακροάσεις με το σύστημα του πολύ συμπαθή ttquatro μπορώ να πω ότι πολλά στοιχεία στο σύστημά του με έχουν επηρεάσει πολύ θετικά (όπως και ο χώρος).

Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι και ο tripath τελικός ενισχυτής που έχει ο οποίος είναι εξαιρετικός! Ο τρόπος που οδηγεί τα ηχεία του είναι πραγματικά εντυπωσιακός με εξαιρετικό χαμηλό με έλεγχο και ανάγλυφη υφή σε όλο το φάσμα. Βέβαια σε όλο αυτό το αποτέλεσμα συμβάλουν θετικά πολλά ακόμα πράγματα αλλά ο tripath είναι πραγματικά πολύ καλός.

Έτσι λοιπόν μετά από κάποιες ακροάσεις στον Θανάση μου μπήκε το μικρόβιο να στήσω κάποια στιγμή κι εγώ έναν τρίπαθο με έτοιμα modules βέβαια αλλά πρώτα θα ήθελα να συζητήσω κάποιες πορείες μαζί σας...

Κατ' αρχήν έχω εντοπίσει μέχρι τώρα υλοποιήσεις που που με ενδιαφέρουν με τα εξής chip ta2040 και ta3020. Στο διαδίκτυο έχω βρει ένα σωρό tripath chips τα οποία φαντάζομαι ότι είναι σχεδιασμένα για διάφορες εφαρμογές.

Τέλος πάντων. Ποιες οι διαφορές μεταξύ των ta2040 και ta3020 ή πιο είναι προτιμότερο;
Προς το παρόν έχω καταλήξει σε να module με ta3020. Έχω καταλήξει σε αυτό το module από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών αφού από πλευράς ήχου δεν το έχω ακούσει (δυστυχώς). Και είναι αυτό.

http://connexelectronic.com/product_info.php/cPath/39_42/products_id/54

Στην περιγραφή αναφέρει ότι γεφυρώνεται και γίνεται μονό αλλά δεν ξέρω αν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα...

Σκέφτομαι να το συνδυάσω με αυτό την πλακέτα τροφοδοσίας και ένα καλό τοροειδή (πιθανότατα του Γιατρά) με ρεύμα +/- 60V όπου το module δίνει και την περισσότερη ισχύ (μιας και ´παίζει' και με +/- 50v με μικρότερη έξοδο.)

http://connexelectronic.com/product_info.php/products_id/72

Ο Θανάσης μέχρι τώρα με έχει συμβουλέψει αρκετά αλλά τον έχω ζαλίσει κι εγώ καμπόσο...
Ακούω γνώμες.

Ξέχασα να πω πως τα παραπάνω modules μπορούν να έρθουν και με πυκνωτές Elna υψηλότερης χωρητικότητας από αυτούς των φωτό (αλλά αξίζει το έξτρα κόστος; ) όπως επίσης το tripath module μπορεί να παραγγελθεί με mosfet STW34NB20 (default) αλλά και με IRFP4321 (με έξτρα κόστος 9,00$). Πιο από τα δύο mosfet είναι καλύτερο;

αυτο τον καιρο εχω στα σκαρια ενα tas5630, θα το ακουσω σωστα συντομα.γενικα τελευταια εχω παθει εναν ερωτα με την texas instruments
Γενικα μην υποτιμας τις smps, αν δεν ειχα ηδη τον τοροιδη απο παλιοτερο project θα ειχα ξεμπερδεψει με τροφοδοσια, συν προστασιες κτλπ. Ακουγεται οτι αυτες του connexelectronics ειναι καλες και σου βγαινουν και φτηνοτερα

αυτο τον καιρο εχω στα σκαρια ενα tas5630, θα το ακουσω σωστα συντομα.γενικα τελευταια εχω παθει εναν ερωτα με την texas instruments
Γενικα μην υποτιμας τις smps, αν δεν ειχα ηδη τον τοροιδη απο παλιοτερο project θα ειχα ξεμπερδεψει με τροφοδοσια, συν προστασιες κτλπ. Ακουγεται οτι αυτες του connexelectronics ειναι καλες και σου βγαινουν και φτηνοτερα

Δηλαδή είναι καλύτερα στην τροφοδοσία να βάλω ένα module smps από παρά τον τοροειδή με τους πυκνωτές που έχω πιο πάνω;

Δηλαδή είναι καλύτερα στην τροφοδοσία να βάλω ένα module smps από παρά τον τοροειδή με τους πυκνωτές που έχω πιο πάνω;

Αποψεις υπαρχουν πολλες, αλλα πολλοι πλεον προτεινουν μια καλη smps. Αν παρατηρησεις απο περσι και η hypex παρατησε τις συμβατικες τροφοδοσιες. Εχω ενσταση ομως με κατι mainwell που βρισκεις στο μπει. σοβαρα και οικονομικα εχω δει μονο ειτε hypex η connex
Δεν εχω δοκιμασει καμια απο τις παραπανω, σου μεταφερω αυτα που εχω βρει απο την ερευνα μου

Αποψεις υπαρχουν πολλες, αλλα πολλοι πλεον προτεινουν μια καλη smps. Αν παρατηρησεις απο περσι και η hypex παρατησε τις συμβατικες τροφοδοσιες. Εχω ενσταση ομως με κατι mainwell που βρισκεις στο μπει. σοβαρα και οικονομικα εχω δει μονο ειτε hypex η connex
Δεν εχω δοκιμασει καμια απο τις παραπανω, σου μεταφερω αυτα που εχω βρει απο την ερευνα μου

Thanx

Σε κάποια ξένα φόρουμ πολλοί προτείνουν smps τροφοδοσία.

Thanx

Σε κάποια ξένα φόρουμ πολλοί προτείνουν smps τροφοδοσία.

Ωραία, αφού κανένας μας δεν έχει εμπειρία (ή δεν έχει συγκρίνει τα αποτελέσματα ώστε να δει άν υπάρχουν διαφορές και ποιές είναι) το λογικό είναι να πάρεις ένα ενισχυτή με smps τροφοδοσία για να δούμε τι κάνει (καθώς από γνώμες άλλων σε ξένα fora δε νομίζω ότι βγαίνει και πολύ άκρη). Κι αν δεν σου κάνει (σε σύγκριση π.χ. με το δικό μου που έχει κλασσική τροφοδοσία), τότε φτιάχνουμε μια κλασσική και τελειώνει το θέμα. Σωστά;

Το πρόβλημα με τα SMPS είναι ότι αν δεν σου "κάνει", τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ενώ με τα linear ανάλογα του τί θες να πετύχεις, φτιάχνεις και το αντίστοιχο και είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

ΥΓ. Δεν είμαι κατά των SMPS.

Ωραία, αφού κανένας μας δεν έχει εμπειρία (ή δεν έχει συγκρίνει τα αποτελέσματα ώστε να δει άν υπάρχουν διαφορές και ποιές είναι) το λογικό είναι να πάρεις ένα ενισχυτή με smps τροφοδοσία για να δούμε τι κάνει (καθώς από γνώμες άλλων σε ξένα fora δε νομίζω ότι βγαίνει και πολύ άκρη). Κι αν δεν σου κάνει (σε σύγκριση π.χ. με το δικό μου που έχει κλασσική τροφοδοσία), τότε φτιάχνουμε μια κλασσική και τελειώνει το θέμα. Σωστά;

Θανάση τι να πω.... Δεν έχω άποψη επί του παρόντος. Αν και να πω την αλήθεια θα προτιμούσα κλασική τροφοδοσία....

Re: Απάντηση: Tripath ανησυχίες!

Το πρόβλημα με τα SMPS είναι ότι αν δεν σου "κάνει", τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ενώ με τα linear ανάλογα του τί θες να πετύχεις, φτιάχνεις και το αντίστοιχο και είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

ΥΓ. Δεν είμαι κατά των SMPS.

Αν δε σου κάνει φτιάχνεις ένα linear και τελειώνει η ιστορία. Αν δεν το κάνεις όμως μπορεί και να χάσεις τη "λύση της χρονιάς", έτσι δεν είναι; Αλλιώς πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιά από τις δύο λύσεις είναι η πιο σωστή σε ήχο;

Θανάση τι να πω.... Δεν έχω άποψη επί του παρόντος. Αν και να πω την αλήθεια θα προτιμούσα κλασική τροφοδοσία....

Χμμμ... Κι εγώ που νόμιζα ότι θα λύναμε τις απορίες μας... (αφου σε τρώει που σε τρώει ξόδεψε να μάθεις, συνήθως αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος μάθησης). Πάντως υπάρχει κι αυτός (TA2022SMPS) με ενσωματωμένο τροφοδοτικό SMPS που μπορούμε άμεσα να τον συγκρίνουμε με "normal" ΤΑ2022 που ήδη έχω για να δούμε τι παίζει (εγώ εκεί, επιμένω να μάθουμε, με δικά σου φυσικά έξοδα...). :)