Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Χρειάζεσαι δυο πράγματα:

1. Κεφαλή
2. Τρίποδο

Όσο πιο μακρύς ο τηλεφακός, τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για καλή κεφαλή. Ή αν ενδιαφέρεσαι για φωτογραφίες σε portrait mode κι όχι landscape. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πάρεις κεφαλή που να είναι fix με το τρίποδο. Μπορεί όλες να φαίνονται ίδιες αλλά δεν είναι. H πρώτη που θα έπρεπε να κοιτάς είναι η Manfrotto 496. H δεύτερη είναι η Benro B2. Δυο ακόμη είναι οι Vanguard BH100 & BBH100.

Στα πόδια το πιο κλασικό τρίποδο είναι το manfrotto αλουμινένιο 190 . All time classic. Το έχω και είναι εξαιρετικά αξιόπιστο.. Μπορείς να το βρεις πακέτο με την 496 . Καλό τριπόδι αλλά με περισσότερα πόδια είναι το Vanguard 265, το οποίο συνήθως το βρίσκεις με την κεφαλή ΤΒΗ 50 και το 263. Βασική διαφορά σε πόσα κομμάτια διπλώνει.

Ομως τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να έρχονται ανταγωνιστικά προιόντα από την Άπω Ανατολή που δείχνουν ικανά σε πολύ χαμηλές τιμές. Έτσι βλέπω στο βρετανικό amazon την Andoer με λιγότερο από 20 λίρες και πολλές καλές κριτικές. Έχει και καλύτερη στις 30 λίρες.

Στα τριπόδια καλές λύσεις θα βρεις στην Bonfoto 671a, 674a, με τιμές κάτω από 70 λίρες, αλλά θα βρεις και το πολύ δημοφιλές carbon 671c στις 90 λίρες περίπου.

Από πόδια το Walimex Pro FT-665T Pro Tripod 185cm είναι πολύ γερό και ανεβαίνει ψηλά.

Καλησπέρα σας και ευχαριστώ πολύ για το άμεσο ενδιαφέρον και απαντήσεις.

Μελέτησα με πολύ ενδιαφέρον όλες τις προτάσεις. Με βοήθησαν αρκετά. Όπως γνωρίζετε ασχολούμαι κυρίως με τοπίο και μακρά έκθεση τώρα τελευταία. Με ενδιαφέρει όπως προ είπα το τρίποδο να είναι στιβαρό και σταθερό γιατί κάποιες φορές λόγο αέρα η φωτογράφιση μακράς έκθεσης είναι δύσκολη με αυτό που έχω. Είναι αλουμινίου και πάρα πολύ ελαφρύ. Με την D7200 κάτι γίνεται αλλά με την μεγάλη τα πράγματα δυσκολεύουν και το τρίποδο μου εκτός από ελαφρύ δεν είναι και ασφαλές. Οπότε με ενδιαφέρει να είναι σταθερό και στιβαρό.

Κοίτα να έχει γάντζο από κάτω η κεντρική κολωνα να παίρνει βαρίδια σάκο οτιδήποτε δίνει περισσότερο βάρος και σταθερότητα μ

Καλησπέρα σας και ευχαριστώ πολύ για το άμεσο ενδιαφέρον και απαντήσεις.

Μελέτησα με πολύ ενδιαφέρον όλες τις προτάσεις. Με βοήθησαν αρκετά. Όπως γνωρίζετε ασχολούμαι κυρίως με τοπίο και μακρά έκθεση τώρα τελευταία. Με ενδιαφέρει όπως προ είπα το τρίποδο να είναι στιβαρό και σταθερό γιατί κάποιες φορές λόγο αέρα η φωτογράφιση μακράς έκθεσης είναι δύσκολη με αυτό που έχω. Είναι αλουμινίου και πάρα πολύ ελαφρύ. Με την D7200 κάτι γίνεται αλλά με την μεγάλη τα πράγματα δυσκολεύουν και το τρίποδο μου εκτός από ελαφρύ δεν είναι και ασφαλές. Οπότε με ενδιαφέρει να είναι σταθερό και στιβαρό.

manfrotto 028, δεν κουνιέται ούτε με σφαίρες
είμαι κάτοχος, πολύ βαρύ όμως

Re: Απάντηση: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

manfrotto 028, δεν κουνιέται ούτε με σφαίρες
είμαι κάτοχος, πολύ βαρύ όμως

Ωραίο. Αλλά όντως φαίνεται βαρύ. Είναι πιο πάνω από το budget που είμαι διατεθειμένος να διαθέσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Καταρχην να ξεκαθαρίσουμε για να είναι στιβαρό ένα τρίποδο δεν πρέπει να είναι απαραίτητα βαρύ, αν ήταν έτσι ολα τα carbon που είναι πιο ελαφριά θα τα επερνε έπαιρνε το αεράκι και δεν θα πουλούσαν.

Τεσπά όπως είπα και ο Βλάσσης ξεκινα από εδώ : https://www.skroutz.gr/c/721/tripod...manfrotto+190&order_by=pricevat&order_dir=asc , all time classic , με το budjet σου περνεις παίρνεις το αλουμινένιο xpro3 (είχα το παλιά έκδοση και δεν κόλωνε ούτε με αέρα, ψηλό με κολώνα που σπάει και στο πλάι, μπαίνει και ανάποδα για macro κλπ.) και το παντρευεις με μια καλή κεφαλή.

Last edited:
Re: Fuji XT-3 φωτογραφία

Σημερινο δωρακι για την Χ-Τ3 μου.
BENRO TSL08AS2CSH

Τριποδο για παιχνιδακι, απιστευτη ποιοτητα κατασκευσης απο την BENRO πολυ στιβαρο, ευελικτο και με πολλα κολπα στερεωσης.
Γενικα πολυυυυυυυ smooth η κινηση της υδραυλικης κεφαλης S2, με μαγεψε.
Για φωτογραφιες το πηρα, αν και ξερω οτι ειναι καθαρα βιντεαδικο.
Ηθελα τον λαβιε για να εχω τον ελεγχο της καμερας στην κινηση αριστερα - δεξια - πανω - κατω.

Attachments

• 49711502_2199304383453023_4268388397694844928_n.jpg
    49711502_2199304383453023_4268388397694844928_n.jpg
    67.5 KB · Views: 157
  • 49899971_322023501744402_859752221007413248_n.jpg
    49899971_322023501744402_859752221007413248_n.jpg
    46.7 KB · Views: 157
  • 49603525_1656698741142832_6401527335962542080_n.jpg
    49603525_1656698741142832_6401527335962542080_n.jpg
    58.4 KB · Views: 157
Offfftopic.

"Παίρνω" - "Περνώ".
Το "παίρνω" παίρνει και ένα γραμματάκι παραπάνω.
Το "περνώ" απλά περνάει και μας χαιρετά.

Έτσι μας το έμαθε μία δασκάλα στην πέμπτη δημοτικού και το θυμάμαι ακόμα.
Να 'ναι καλά!

Καλή Χρονιά! :)

Καλή χρόνια Στάθη και σε εσένα, υπάρχει το π.μ. για προσωπικά μαθήματα ορθογραφίας που πάντα είναι χρήσιμα για να μας γυρίζουν στο δημοτικό αλλά χωρίς να χαλάμε τα νήματα με off topic, δεν χρειάζονται άλλωστε όλοι ιδιαίτερα μαθήματα.

Προσωπικά να πω οτι είναι κάτι που ενοχλεί και εμένα και αρκετές φορές που διακρίνω ορθογραφικά λάθη σε post μπαίνω ως συντονιστής και τα διορθώνω εκ των υστέρων από μόνος μου γιατί ξέρω οτι κι άλλους τους ενοχλούν, δεν το αναφέρω κάν στον ίδιο γιατί θεωρώ οτι πολλές φορές μπορεί να γίνει από κεκτημένη ταχύτητα, άλλη φορά από επιλογή του αυτόματου ορθογράφου της ταμπλέτας χωρίς να το προσέξει κλπ.

Αφορμή ήταν το δικό σου ποστ. Μην το παίρνεις προσωπικά.
Επειδή έχει χαλάσει σε πολλούς ο αυτόματος ορθογράφος είπα να ποστάρω αυτή την ιστορία μπας και μείνει και σε κανέναν ακόμα.
οφτόπικ τέλος--

Ωραίο φαίνεται το τριποδάκι, με γειες!
Από βάρος πως τα πάει;

Απο βαρος δεν το λες και ελαφρυ, ειναι 2.5Kg, βεβαια δεν θα παρω τα ορη και τα βουνα...
Για τους λογους που το αγορασα, δεν με απασχολει το βαρος του.

Παιδιά αυτό εδώ λέει τίποτα; Έχω μείνει χωρίς τρίποδο εδώ και αρκετό καιρό και θέλω να πάρω ένα που θα είναι και το μοναδικό μου για όλες τις χρήσεις (και για κουβαλημα μαζί σε βόλτες).

https://www.bhphotovideo.com/c/prod..._mkbfrc4_bh_befree_compact_travel_carbon.html

Η μηχανή μου είναι η Sony 6500 οπότε δε σκοπεύω να έχω πάνω κάτι υπερβολικά βαρύ.

Παρέλαβα πριν λίγο. Ωραίο είναι, ελαφρύ είναι, δεν ξέρω σε καθημερινές συνθήκες πως θα με βολέψει, θα δείξει. Λίγο απογοητευτικό που η τελείως μίνιμαλ κεφαλή δεν έχει ούτε καν φυσαλίδα, απ'την άλλη δεν είναι και κάτι που θα χρησιμοποιούσα συχνά.

Για $167 που έδωσα όταν ήταν σε deal καλά είναι μάλλον!

Ναι αλλα βαρεθηκα το σφιξιμο ξεσφιξιμο της μπιλιας σε καθε αλλαγη. Πιο γρηγορη, επακριβης ρυθμισγη δεν κουνιεται ρουπι απο εκει που θα τη βαλω. Στη μπιλια συνηθως εχεις μικροτερο η μεγαλυτερο -αναλογως την κεφαλη- "κρεμασμα" κατα το τελικο σφιξιμο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Για πές .. τί παίζει σε οικονομικά μοντέλα ..

και με σχετικά μικρό βάρος σώματος φακού π.χ. για ελαφριά σχετικά ακάθρεπτα μοντέλα 1-2 κιλά max με ένα τηλεφακό