Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

για τι καμερα μιλαμε ? και τι χρηση ?
Nikonz5+ adapter+ 70-200.
Ερασιτεχνική χρήση.
Για τοπίο κυρίως και macro. Επίσης να θα μπορεί να πάρει κολόνα οριζόντιας λήψης θα ήταν θετικά.
Εχω δει και κάποια που μπορούν να κατεβούν πολύ χαμηλά στο έδαφος 20cm
Μέγιστο υψος 1,80 μου είναι οκ

Aνθρακονημα με τετοια χαρακτηριστικα σε αυτο το μπατζετ δυσκολο.

Και με λιγοτερο βαρος κανεις δουλεια παντως.

Εχεις δει καποια που να σε καλυπτουν ?

SachtlerAceMMkII-2-850.jpg

Λογω του μαζεμενου του χαρακτηρα ειναι μια χαρα και για φωτογραφια.

• Like
Reactions: Anthony.A
Καλησπέρα σας.
Είμαι σε αναζήτηση φωτογραφικού τριπόδου. Προτίθεμαι να δώσω 250-280€ περίπου μαζί με την κεφαλή (ball head).
Να κρατάει βάρος 10kg (μηχανή + 70-200).
Τι να προλέξω κατά την αγορά;
Επίσης μεταξύ αλουμίνιου και ανθρακονήματος τι να επιλέξω ,τι διαφορά στην αντοχή έχουν;
Ευχαριστώ.

Το εν λόγω το έχω εδώ και κάποιες μέρες.
Κάνει αυτά που ζητάς και με πολύ βαρύτερο κιτ (GFX50S+Manfrotto telephoto lens support 293 + pentax 80-160).
Προχθές ήμουν σε μέρος με θυελλώδη άνεμο και βάσταξε πάρα πολύ καλά με το παραπάνω κιτ.
Το πήρα στα ~260€ από τοπικό Σουηδικό μαγαζί (δες λινκ), φαντάζομαι εάν περιμένεις λίγο θα βρεις και στο μέρος που είσαι με τέτοια προσφορά.
Το μόνο που δεν έχει είναι το ύψος, βλέπω ότι θέλεις τουλάχιστον 1.8μ, αυτό είναι στα 1.75.

• Like
Aνθρακονημα με τετοια χαρακτηριστικα σε αυτο το μπατζετ δυσκολο.

Και με λιγοτερο βαρος κανεις δουλεια παντως.

Εχεις δει καποια που να σε καλυπτουν ?
Ειχα δει στην photovisio το Leofoto Ranger LS-323C μαζι με την κεφαλή LH-40. αρχική τιμη420 για την έκθεσης 300. Μου έδειχνε στιβαρό και ανθεκτικό, βέβαια τα 420 δεν μπορώ να τα δώσω.
Γ αυτο θέλω μερικές προτάσεις και θα τις δω αναλυτικά.

...Έπρεπε να το είχες χτυπήσει.
Κοίτα και της Vanguard τα VEO & Alta Pro έχουν διάφορους συνδυασμούς με κεφαλές και ωραίες δυνατότητες. Πάνε πολύ ψηλά και είναι στιβαρά σε καλές τιμές!
Είχα δουλέψει με ένα πήγαινε 180 και είχα τη κεφαλή μπάλας αλλά κια την pistol grip που μου άρεσε πολύ. Η κολόνα γυρνούσε και οριζόντια για κάθετες λήψεις και έβγαινε και κατέβαινε πολύ χαμηλά.

Last edited:
  • Like
Έψαχνα ένα μικρό τρίποδο γιατί προχθές που πήγα μια βόλτα στο βουνό και βρήκα κάτι μανιτάρια δε μπορούσα να στήσω το κανονικό μου τρίποδο. Αν είχα ένα μικρό με μικρά πόδια θα έκανα δουλειά.

Βρήκα λοιπόν χθες αυτό με μια μικρή έκπτωση που έχουν λόγω των ημερών:

Και με ένα κουπονακι "KFDEAL25" που βρήκα στο ίντερνετ πάει στα 40. (Γενικά παίζει το κουπόνι όχι μόνο σε αυτό το προϊόν..)

Το λέω μήπως θέλει κανείς κάτι παρόμοιο.

Attachments

• Screenshot_2024-12-04-09-58-38-144.jpg
    Screenshot_2024-12-04-09-58-38-144.jpg
    265.3 KB · Views: 3
Last edited:
  • Like
Reactions: takisot
Το κάνω νέο ποστ διότι το είδα τώρα:
Ίσως το παίρνετε με το κουπόνι πλέον στα 36 μιας και βλέπω από χθες ότι έπεσε λίγο ακόμα το ποσό στην έκπτωση τους σε σχέση με χθες το βράδυ...

Attachments

• Screenshot_2024-12-04-10-01-38-434.jpg
    Screenshot_2024-12-04-10-01-38-434.jpg
    281.7 KB · Views: 6
Έχω πάρει ένα παρόμοιο, από τον... τιτάνα των τριπόδων, Zomei και το πρόβλημα που κάποια στιγμή παρουσίασε είναι ότι ο μηχανισμός twist & lock που αυξομειώνει το μήκος των ποδιών κάποια στιγμή κόλλησε στα 2 από τα τρία πόδια, γιατί πολύ απλά από μέσα έχει πλαστικά της πλάκας. Δεν είναι μια αγορά που θα σύστηνα, καλύτερα βρείτε τριποδάκι με διαφορετικού τύπου μηχανισμό.

1733301513339.png

Το κάνω νέο ποστ διότι το είδα τώρα:
Ίσως το παίρνετε με το κουπόνι πλέον στα 36 μιας και βλέπω από χθες ότι έπεσε λίγο ακόμα το ποσό στην έκπτωση τους σε σχέση με χθες το βράδυ...

Καλημέρα, 36 ευρώ τσάμπα είναι. Πήρα ένα να υπάρχει. Thanks.

• Like
Reactions: stratigos24
εγω με τα φωτογραφικα τριποδια δυσκολα πορευομαι, αμα εχεις συνηθισει σε κατι γομαρια δεκαδων κιλων μετα ολα σου φαινονται καπως......

Εχει βγαλει ομως και η smallrig βιντεοτριποδι προσφατα που εγω θα το προτεινα ευκολα για φωτογραφικο λογω κοστους (κατηγορια κατω απο 1000€)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

The Fastest Tripod in the West...​

Gerald Undone

Γενικως μην κοιτατε μονον τα κλασικα φωτογραφικα τριποδια, αν δοκιμασετε ποτε ενα "βιντεο" τριποδι θα εκπλαγειτε ευχαριστα με την σταθεροτητα που προσφερει (αν αυτο ειναι το ζητουμενο φυσικα)

Καλημέρα, 36 ευρώ τσάμπα είναι. Πήρα ένα να υπάρχει. Thanks.
Α, σου βγήκε τελικά 36 ευρώ εσένα .. μια χαρά.
Φαίνεται στιβαρό, κάτι review στο αμαζον το ίδιο λένε και φίλος που έχει ένα κινέζικο αλλά ολόιδιο από ότι μου λέει ότι είναι πολύ καλή ποιότητα και κρατάει τη Ζ8 του δίχως θέμα .

Έχω πάρει ένα παρόμοιο, από τον... τιτάνα των τριπόδων, Zomei και το πρόβλημα που κάποια στιγμή παρουσίασε είναι ότι ο μηχανισμός twist & lock που αυξομειώνει το μήκος των ποδιών κάποια στιγμή κόλλησε στα 2 από τα τρία πόδια, γιατί πολύ απλά από μέσα έχει πλαστικά της πλάκας. Δεν είναι μια αγορά που θα σύστηνα, καλύτερα βρείτε τριποδάκι με διαφορετικού τύπου μηχανισμό.

View attachment 243061
Είναι twist and lock και αυτό που έβαλα ? Κάτι είδα να αναφέρουν ότι είναι με ελατήριο.

Για να το δούμε μια εδώ (από το 3:30 και μετά το δείχνει) :

• Like
Α, σου βγήκε τελικά 36 ευρώ εσένα .. μια χαρά.
Φαίνεται στιβαρό, κάτι review στο αμαζον το ίδιο λένε και φίλος που έχει ένα κινέζικο αλλά ολόιδιο από ότι μου λέει ότι είναι πολύ καλή ποιότητα και κρατάει τη Ζ8 του δίχως θέμα .
Ναι, έβαλα το κουπονακι σου :)
Ένα τέτοιο τριποδακι είναι ταμάμ να υπάρχει πάντα στη φωτογραφική τσάντα.

• Like
Ναι, έβαλα το κουπονακι σου :)
Ένα τέτοιο τριποδακι είναι ταμάμ να υπάρχει πάντα στη φωτογραφική τσάντα.
Ναι, έτσι είναι.
Μικρό να το παίρνω πάντα μαζί γιατί καμιά φορά βαριέμαι να κουβαλάω το cullman mundo 525 που έχω...αλλά αυτό θα βολεύει και καλύτερα ..

Αυτό θα αποθηκεύεται εύκολα και θα το έχω "πάντα" μαζί όταν πάω για μάκρο, μανιτάρια κλπ

Last edited:
  • Like
Είναι twist and lock και αυτό που έβαλα ? Κάτι είδα να αναφέρουν ότι είναι με ελατήριο.

Για να το δούμε μια εδώ (από το 3:30 και μετά το δείχνει) :

Στο 4:53 δείχνει πώς δουλεύει. Αυτό λοιπόν, στο δικό μου έχει κολλήσει στα 2 από τα 3 πόδια, τα οποία είναι ακριβώς ίδια με το K&F.

Προσωπικά το χρησιμοποιούσα για να στήνω off camera το Godox AD200 σε αγώνες MTB, οπότε δεν είχα απαιτήσεις σε σταθερότητα, και το compact μέγεθος με είχε βολέψει πάρα πολύ γιατί το μάζευα και έμπαινε εδω χωρίς καν να βγάζω το φλας από πάνω του.

• Like
Το πήρα και για ένα φίλο και τελικά και εγώ 36 το πήρα🤣.
2 συναλλαγές 36 ευρώ έχω στο paypal μια χθες μια σήμερα