Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Ball head είναι η κεφαλή που είναι βιδωμένη στο τρίποδο σου. Αν την ξεβιδώσεις μπορείς να την αντικαταστήσεις με μια πιο καλή για βίντεο. Εγώ που δεν εχω ιδιαίτερες απαιτήσεις με καλυψε απόλυτα η 368 που πρότειναν εδώ οι πιο ειδικοί. Σίγουρα αν έχεις περισσότερες απαιτήσεις θα χρειαστείς και τρίποδο εμένα για απλά οικογενειακά βίντεο μου φτάνει
http://avclub.gr/forum/showthread.php/9893-Τριπόδια?p=1056998298&viewfull=1#post1056998298

Δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι βγαίνει στο δικό . Δεν το έχω ψάξει κιόλας βέβαια . Μακάρι να έχεις δίκιο . Θα το ψάξω . Ευχαριστώ

Στις οδηγίες το δείχνει χωρίς κεφαλή οπότε λογικά δεν θα έχεις θέμα

ωραία η 410 Junior Geared Head αλλά πέρα από το βάρος της έχει ένα άλλο μειονέκτημα. Η βίδα που έχει στο plate χρειάζεται υποχρεωτικά κέρμα για να βιδώσει στην μηχανή. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια εναλλακτική; Κάτι σαν και αυτό;
http://www.amazon.de/Kameragurt-Ada...pid strap&qid=1459791212&ref_=sr_1_19&sr=8-19
Το συγκεκριμένο είναι κοντό.

Απάντηση: Τριπόδια..

έχω ένα velbon το οποίο είναι αρκετά μεγάλο και δε με βολεύει να το κουβαλάω.
Έχω μια e-pl5 και μια ep-3 στην τσάντα με φακούς πάντα ελαφριούς (12-32, 20ρης, 35-100).
Θέλω ένα συμμαζεμένο τριποδάκι το οποίο να δίνει ύψος περίπου το ένα μέτρο, και όταν είναι μαζεμένο να μην ξεπερνάει τους 30 πόντους αν γίνεται.
Αν είναι και ελαφρύ και...φτηνό ακόμα καλύτερα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στέργιε βρήκες τίποτα? Κι εγώ στην ίδια μοίρα είμαι, ωραίο το velbon αλλά too much για τις mirrorless...

σε μια στιγμή... αδυναμίας πήρα ένα άθλιο sentio από το πλαίσιο... τελικά ότι πληρώσεις παίρνεις, όχι τόσο για τη στιβαρότητα του τριποδιού όσο για την πολύ μέτρια ποιότητα σύνδεσης της μηχανής επάνω στον τρίποδα.
Οπότε....συνεχίζω την έρευνα.

Στάλθηκε από το X9006 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Tα zomei που σφυζει το ebay/amazon με κωδικους τυπου q818 q666 z998 κλπ που βγαινουν και σε carbon σε πολυ οικονομικες τιμες τα εχει δοκιμασει κανενας? Θυμιζουν πολυ κατι benro mefoto travel angel κλπ.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

ίσως όχι ακριβώς αυτό που έψαχνα, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σούπερ για αυτά που ζητάει:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το ζήτημα είναι...απο που θα το πάρουμε.

Στέργιε αυτό μου δείχνει πιο μεγάλο διπλωμένο - και πιο βαρύ από το U53D...

Τα εκανα λιγο θαλασσα με την κεφαλη, εβαλα τον ανταπτορα για μικρη βιδα και εσπασε ο ανταπτορας εσωτερικα προσπαθησα με αρκετα εργαλεια να το βγαλω, μεχρι και με τρυπανι με ειδικο σπυρωμα. Καμια προταση ?https://drive.google.com/open?id=0B8_NQRbhSvYKT3hTVHNzRnpvblFqUVh4NDltbnE1NWljaVk0

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Τα εκανα λιγο θαλασσα με την κεφαλη, εβαλα τον ανταπτορα για μικρη βιδα και εσπασε ο ανταπτορας εσωτερικα προσπαθησα με αρκετα εργαλεια να το βγαλω, μεχρι και με τρυπανι με ειδικο σπυρωμα. Καμια προταση ?https://drive.google.com/open?id=0B8_NQRbhSvYKT3hTVHNzRnpvblFqUVh4NDltbnE1NWljaVk0

Βάζω κάποιες φωτογραφίες για το πώς μπορούμε να ξεβιδώσουμε μια χαλασμένη βίδα με ανάποδο κολαούζο ώστε να υπάρχει και να βοηθηθούν κάποιοι.
Αυτό που χρειάζεσαι είναι σετ από ανάποδα κολαούζα….
1.jpg

Τρυπάμε την βίδα με ένα καλό τρυπάνι τις σωστής διαμέτρου.
tips: εάν η βίδα δεν τρυπιέται με απλό τρυπάνι (αέρος ) θα χρειαστούμε τρυπάνι κοβαλτίου hss-co τα όποια δουλεύουν με χαμηλές στροφές.
2.jpg

Ψεκάζουμε λίγο με αντισκουριακό.
4.jpg

Βιδώνουμε αριστερόστροφα το κολαούζο και βγάζουμε τη βίδα.
3.jpg5.jpg

Επίσης θα μπορούσες να τρυπήσεις με σωστό σε μέγεθος τρυπάνι και μετά να χτενίσεις με κολαούζο.

Σε ευχαριστω για την αμεση αποκριση. Αυτα αγορασα αλλα δεν εχει μεινει ολοκληρη βιδα μεσα, εχει αυτο το κομματι με σπασμενη την κεφαλη.

http://cdn2.bigcommerce.com/server3...09425118153__50382.1335346708.380.500.jpg?c=2

Το προβλημα ειναι να αφαιρεθει χωρις να καταστρεψω το εξωτερικο σπειρωμα

Last edited:

Θα μπορούσες να τρυπήσεις με σωστό σε μέγεθος τρυπάνι και μετά να χτενίσεις με κολαούζο (Αν μένεις Αθήνα έχω να σου δώσω αν θέλεις)…
Αν δεν μπορείς αγόρασε μια δυνατή κόλλα σπειρωμάτων.. πχ Loctite 290 (έχω να σου δώσω)…
Βρες μια βίδα που να βιδώνει στο σπείρωμα που χάλασε, (αν το σπείρωμα είναι χαλασμένο χτενισέτο με κολαούζο) βάλε λίγο κόλλα και σφίξε τη βίδα..
Περιμένεις μια μέρα και ξεβιδώνοντας τη βίδα θα φύγει το σπασμένο κομάτι…

Τελικά έγινε η δουλειά αρκετά εύκολα με εξωλκέα και ευτυχώς χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο original σπείρωμα.

Γνωρίζει κανείς κάποιο οικονομικό και σχετικά φορητό τριπόδι που να περιλαμβάνει και τη κεφαλή, στο οποίο να γυρνά η κεντρική κολώνα σε οριζόντια θέση για κάθετες λήψεις;
Υπάρχει κάτι εκτός των Manfrotto MT055XPRO3 & Vanguard Alta Pro 263AT και gitzo.

~100-150 με κεφαλή και όλα.
Αν φυσικά υπάρχει κάτι και κάτω απο 100 ευπρόσδεκτο.