Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

http://www.aa-digitalphoto.gr/proio...-17-20/a150fbro-quick-lock-tripod-detail.html
για μια mirroless μηχανη ειμαι καλυμενος με αυτο?
Μια χαρά το βλέπω . Εχω της benro το Α350 . Το μόνο που με ενοχλεί είναι πως είναι κάπως κοντούλικο (τουλάχιστον σε σχέση με έμενα , 1.88) . Βλέπω αυτό που πόσταρες είναι και λίγο πιο ψιλό από το δικό μου οπότε αυτό είναι θετικό . Κατασκευή πιστεύω να είναι πάνω κάτω εφάμιλλη με του δικού μου οπότε μια χαρά . Το μόνο που βρίσκω αρνητικό είναι πως σε περίπτωση που αλλάξεις μηχανη στο βαρύτερο το πας στα όρια του . Επίσης αν βλέπω καλά η μπίλια κλειδώνει με ενα σφιχτήρα μόνο . Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο τρίποδο βγαίνει και με κεφαλή μπίλιας με δίπλο κούμπωμα . Είναι ίσως λίγο μανούρα στη χρήση αλλά έχεις διπλή προστασία από ατύχημα . Κοίτα το δικό μου και θα καταλάβεις : http://www.akalavrentzos.gr/%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B1-mono%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B1/%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B1-benro/benro-a-350fn0.html . Ίσως πάλι διπλό κούμπωμα να είναι πολυτέλεια για το πολύ δυο κιλά μηχανή .
Επειδή Benro πρόσφατα πήρα και μία κεφαλή για video , θεωρώ πως είναι ένα καλό vfm για αγορά από Ελλάδα πάντα . Απο Ebay σίγουρα θα βρεις πιο εξωτικά και πικάντικα τριπόδια , και σε καλύτερες τιμές , αλλά αν κάτι πάει στραβα αντε βγάλε άκρη .

Καλησπερα ,

εχω το BENRO A150FBRO και θελω να παρω ενα πιο στιβαρο τριποδο για την A7 με τον 16-35 ....γυρω στα 150-200 ευρω με κεφαλη

εχετε κατι να προτεινετε ?

Καλησπέρα σε όλους.

Ψάχνω τρίποδο για ελαφρύ set mirrorless. Φωτογραφία μόνο (landscape - long exposure).

Πρέπει να έχει (με αυτή τη σειρά): μικρό μέγεθος μεταφοράς (max 35-40cm), όσο καλύτερη σταθερότητα γίνεται (λήψεις με αέρα) και χαμηλό βάρος.
Budget στα 150-160, άρα ξεχνάμε ανθρακονήματα και λοιπά εξωτικά. Το μέγιστο ύψος δεν με καίει, αρκεί να ειναι τουλάχιστον 110-120 εκ.

Έχω δει τη σειρά Manfrotto befree στα άνω όρια του budget
https://www.manfrotto.us/shop-by/collections/tripods/befree-collection

Κανείς κάτοχος ; Άλλες προτασεις; Η αγορά θα γινει απο Ελλάδα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλημερα , εχω χασει το 1 απο τα 3 'παπουτσακια του' ..ξερετε που μπορω να βρω ανταλλακτικο ?
Benro A150FBRO

A150FBRO_QUICK_L_50c784b7ec82e.jpg

Ψάχνω για ένα τρίποδο να συντροφεύσει την ΕΜ10 για μια φωτογράφηση προϊόντων που έχω στα σκαριά. Μιας και δεν έχω χρησιμοποίηση (αγοράσει) τρίποδο άλλη φορά σε κάποιες δυνατότητες χαρακτηριστικά να επικεντρώσω την προσοχή μου πριν την τελική επιλογή; Υπάρχει κάποια αξιόλογη πρόταση για μέχρι 100 η πρέπει να ανεβάσω το budget και πόσο;

Απάντηση: Τριπόδια..

Όσοι ψάχνεστε για τριπόδια κάντε λίγη υπομονή.
Παρήγγειλα μόλις ένα κινέζικο carbon q666c και μόλις το παραλάβω θα είναι διαθέσιμο στους μάστερς της φωτογραφίας για να τους το στείλω και να το τεστάρουν. (send, Βλάσης, kosh και γενικά όποιος νομίζει οτι μπορεί να κατευθύνει με τις γνώσεις του όλους εμάς που ξέρουμε ελάχιστα έως καθόλου).

Τριπόδια..

Χαχα κάτι αντίστοιχο είχα σκοπό να γράψω σήμερα...

Παρέλαβα την Παρασκευή το λιγο μεγαλύτερο Q999 απο Amazon και έχω να πω οτι για τα λεφτά του ειναι must have!

Καμία σχέση με το Benro A150FBR0 που είχα εννοείται.

Πλέον d7000+ Tamron 70-300vc @300mm δεν κουνάει ρούπι και στο κλείδωμα η κεφαλή δεν κάνει καθόλου μετατόπιση πάνω-κάτω ώστε να χάνω το κάδρο.
Θα το λιώσω και στο ταξίδι που θα κάνω στο εξωτερικό τον αλλο μήνα και θα σας πω πιο ολοκληρωμένες εντυπώσεις.

Μου το έδειξε τυχαία φίλος που το πήρε για δοκιμή και με "έσωσε" μπορώ να πω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ps. Εννοείται οτι οποίος θέλει,στέλνει πμ να βρεθούμε να το δοκιμάσει :)

From Outer Space - Tapatalk

Την ειχα κανει καιρο την ερωτηση για αυτα τα τριποδακια (αν τα εχει καποιος κλπ) , οπότε περιμενουμε εντυπώσεις. Καλοριζικα!

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Απέκτησα τελικά ένα MeFoto Globetrotter AL για το GM1+12-32 setup μου και έκανε την παρθενική του εξόρμηση στον Όλυμπο αυτό το ΣΚ.
Ιδανικό για αυτό που ήθελα (εύκολη μεταφορά και τη μέγιστη δυνατή σταθερότητα στον άνεμο),

Το μείον: Θα προτιμούσα να είχε quick release με μοχλουδάκι και όχι με βίδα σύσφιξης, αλλά OK μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω.
Η πολύ όμορφη τσάντα μεταφοράς που το συνοδεύει δεν πρόκειται να βγει από το σπίτι μου, ειναι ασήκωτη !

Όσοι ψάχνεστε για τριπόδια κάντε λίγη υπομονή.
Παρήγγειλα μόλις ένα κινέζικο carbon q666c και μόλις το παραλάβω θα είναι διαθέσιμο στους μάστερς της φωτογραφίας για να τους το στείλω και να το τεστάρουν. (send, Βλάσης, kosh και γενικά όποιος νομίζει οτι μπορεί να κατευθύνει με τις γνώσεις του όλους εμάς που ξέρουμε ελάχιστα έως καθόλου).

Για πες δυο λογια απο την χρήση του, σε λιγο θα το βαλει το Amazon σε lighting deal.... καποια review αναφέρουν χαμηλή ποιοτητα καταςκευής, οτι τα ποδια ειναι παναλαφρα και οχι σταθερά για φωτό μακράς έκθεσης, επίσης αν το σηκώσεις στο φουλ μεγαλώνει πολϋ ο λαιμός
Και γινεται ασταθές ...

Όπως είχα πει και προηγούμενα, δεν είμαι ο κατάλληλος για review και δεν θέλω να σας πάρω στον λαιμό μου.
Είναι όμως στην διάθεση οποίου (γνώστη) μπορεί να δώσει τα φώτα του για να το τεστάρει και να σας πει.
Ξέρω ότι οι send-Βλάσσης-kosh είναι γνωστές του αντικειμένου.
Φυσικά είναι κι άλλα παιδιά των οποίων τα ονόματα δεν συγκρατώ μιας και δεν είμαι τόσο συχνός θαμώνας στην κατηγορία κι η μνήμη μου δεν είναι από τα δυνατά μου σημεία.
Αν έχετε λοιπόν να μου προτείνετε είμαι ανοικτός σε προτάσεις.
(Έξοδα μεταφοράς δικά μου)

Παιδιά όπως ειπα και εγω θα δοκιμάσω το δικό μου Q999 σε έξι μέρες που φεύγω ταξίδι στο εξωτερικό και θα ενημερώσω ανάλογα.

Επίσης και εγω μόλις επιστρέψω διατίθεμαι να το δώσω σε κάποιον απο τους γνωστές ώστε να μας παρέχουν ενα καλύτερο review του προϊόντος!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έχετε να προτείνετε κάποιο μικρό τρίποδο (κλειστό να είναι ~30cm) με αποσπώμενη κεφαλή και να σηκώνει 1,5-2Kgr ?

ευχαριστώ

δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο νήμα για gimbal ,αλλά ψάχνω για τα ταξίδια για βίντεο κάτι μικρό να κρατιέται με το ένα χέρι .Με μια πολύ γρήγορη ματιά που έκανα βρήκα ένα Zhiyun,αλλά αν υπάρχει κάτι πιο οικονομικό ,μιας και άσχετος από βίντεο.