Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

ΟΚ θα πάει για αυτό μου είπε!

Thanks Doc!

Χαχαχα καταιγισμός γεγονότων!
Καλορίζικο και πίστεψε με θα το ευχαριστηθεί πολυ.

Ειναι πραγματικά vfm

Sent from my iPhone using Tapatalk

Στην Hitech είχα την ευκαιρία να δω από κοντά και να δοκιμάσω το Benro IS05 http://avclub.gr/forum/showthread.php/9893-%CE%A4%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1?p=1057801587&viewfull=1#post1057801587 , όπου έβαλα πάνω την GX80 και φαινόταν αρκετά σταθερό ακόμα και σε πλήρη έκταση. Όταν φυσάει βέβαια, δεν νομίζω ότι θα μπορείς να σηκώσεις πολύ κολόνα, αλλά κατά τα λοιπά είναι καλοφτιαγμένο, εύκολο στην χρήση, ελαφρύ και πολύ μικρό. Οπότε προχώρησα σε αγορά, προτιμώντας όμως την Γερμανία όπου πωλείται στην μισή σχεδόν τιμή από την χώρα μας ~50 με δωρεάν αποστολή έναντι ~89 τιμή skroutz :frusty:. Ακόμα και αποστολή Ελλάδα συμφέρει, αφού βγαίνει γύρω στα 68 ...

Περισσότερα όταν το δουλέψω λίγο.

Εδώ και μια βδομάδα παρέλαβα τον Velbon UT-43D II.
Στην αρχή με δυσκόλευε πολύ.
Μετά από αρκετή εξάσκηση τον βρίσκω έναν καταπληκτικό ταξιδιωτικό τρίποδα.
Πραγματικά ανοίγει και κλείνει πάρα πολύ γρήγορα (αφού εξοικειωθείς πρώτα).
Δείχνει λεπτός αλλά νιώθω ότι έχει μια στιβαρότητα και πολύ καλή κατασκευή.
Το μόνο που θα ήθελα και του λείπει είναι ο γάντζος για να μπορώ να τον ενισχύσω.
Για την a6000 ωστόσο είναι ιδανικός.

Μεγειές, είναι εξαιρετικό τρίποδο θα το ευχαριστηθείς. Αντί για γάντζο βάλτου ένα ιμάντα στον λαιμό, ψάξε πιο πριν να βρείς έναν που έχω για το cullmannn.

Παιδιά, ερώτηση ηλιθίου:

έχω εδώ και χρόνια αυτό εδώ το τρίποδο, που γενικά μια χαρά μ'εχει βολέψει για τις ανάγκες μου. Tώρα που ψάχνω κάτι πιο κατάλληλο για βίντεο, μπορώ κανονικά να του αλλάξω κεφαλή βάζοντας κάτι σαν πχ αυτό εδώ; Αν ναι, χάνω κάτι σε σχέση με ένα ολοκληρωμένο με fluid head;

Δυστυχώς το Benro IS05 στο πρώτο σοβαρό τεστ παρέδωσε ένα στέλεχος ποδιού - το τελευταίο λεπτό τμήμα. Ψάχνω τρόπο να το λύσω, αλλιώς θα το πάρω μαζί στο επόμενο ταξίδι και θα επιστραφεί στον πωλητή για τα δέοντα. Είναι κρίμα γιατί κατά τα λοιπά βολεύει πολύ...

Ναι είναι απίστευτα μικρό, διπλωμένο είναι ~27 εκατοστά. Το έλυσα αλλά δεν "σώζεται" το ποδαράκι, οπότε του έκανα μια μετατροπή και δουλεύει κανονικά με μέγιστο ύψος ~1.30 - για αυτό που το θέλω μου κάνει. Για πιο μεγάλο έχω το culmann...

Καλημέρα. Έχω ένα Benro A250. Θελουμε να τραβάμε κάτι αγώνες 5Χ5 τώρα και ψαχνόμαστε. Μπορώ να βάλω μια κεφαλή σε αυτό και να είναι οκ; αν ναι καμια πρόταση;

καλημέρα σε όλους. Ψάχνω εκ μέρους φίλου τρίποδο για την d7000 + tamron 70-300 και τοκινα 11-16. Budget δεν μας νοιαζει αρκει να γινει η δουλεια οσο καλυτερα γινεται, γιατι σκοπευει να το κρατησει καιρο και θα το ηθελε μελλοντικα και για συνδυασμο FF

λεει για manfrotto 190 αλλά ποιο από όλα;

Last edited:
Απάντηση: Τριπόδια..

και το 190 go που έχω εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος,αλλά αφού δεν υπάρχει θέμα μπάτζετ καλύτερα να πας σε carbon

Καλημέρα παιδιά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ανεβαίνει βέβαια αρκετά η τιμή αλλά τρίποδο αγοράζεις μια φορά. Καμία πρόταση από που να το πάρει ;

Καλησπέρα,

τρίποδο οικονομικό για ταξίδια , 50-60 ευρώ ,να χωράει σε σακίδιο και να δέχεται το βάρος της X-T2 με grip + 10-24 υπάρχει;

Καλησπέρα,

τρίποδο οικονομικό για ταξίδια , 50-60 ευρώ ,να χωράει σε σακίδιο και να δέχεται το βάρος της X-T2 με grip + 10-24 υπάρχει;

Δεν ξέρω ποιο είναι το βάρος του setup σου πάντως κι εγώ ψάχνω ένα τρίποδο κάτι ανάλογο μαλλον:

μικρό, ελαφρύ (και οικονομικό) για ταξίδια που να σηκώνει μια mirrorless ή μια ελαφριά dslr, συνολικό βάρος με φακό, περίπου 1kg max

Ψάχνοντας βρήκα τη σειρά Neomax της Cullmann
https://www.cullmann.de/en/results/cat/neomax.html

Έχει 3 μοντέλα με βάρος 514γρ-680γρ , διάσταση από 21cm-28.5cm και ύψος ανοιχτοί από 78cm-128cm

Οι τιμές τους στο γερμανικό amazon είναι από 52 ως 67 ευρώ

Ένα review για τον μεσαίο (240) https://www.ephotozine.com/article/cullmann-neomax-240-travel-tripod-review--30379
κι ένα βίντεο (στα γερμανικά...) για τον 260
https://www.youtube.com/watch?v=98XMMYyz3Eg

Έχει κανείς εμπειρία με αυτα τα μοντέλα;
Υπάρχει κάτι αντίστοιχο;

Last edited:

Η αλήθεια είναι πως ψάχνω και εγώ κάτι παρόμοιο. Βασικά θέλω ενα τριπόδι που θα κουβαλάω μαζί μου και θα έχει ύψος από 10 μέχρι 50 εκατοστά περίπου ώστε να βγάζω καμια βραδυνη. Το NEOMAX 220 αν και ξεφεύγει λίγο (φτάνει στα 70 εκ) μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή.