Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Το ProMediaGear TR424 42mm-Series 58" Pro Stix Carbon Fiber Tripod αγοράστηκε από bhphotovideo.com σε πρόσφατο ταξίδι στη Νέα Υόρκη για 1.150 δολάρια…
Αποτελείται από 4 τμήματα, κλειστό είναι 53 εκατοστά, ανοικτό 148 εκατοστά, ζυγίζει 2,5 κιλά και σηκώνει μέγιστο βάρος 125 lb / 56.70 κιλά…..
Έγινε η παραγγελία 10 ημέρες πριν φύγω για Αμερική γιατί το τρίποδο που ήθελα δεν ήταν ετοιμοπαράδοτο (ήθελα μέγιστο ύψος 58” 148cm και έγραφε παράδοση σε 3-7 εργάσιμες)..
Τελικά ήρθε μετά από 20 ημέρες…

20180507_180146.jpg20180507_175621.jpg20180507_180121.jpg20180507_175853.jpg20180507_180755.jpg20180507_180447.jpg

Απάντηση: Re: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Βάλε κανα δυό δίχως τη τβ ωρέ και λίγο πιο μακρυά .

Έπαιζα φίλε με το καινούργιο παιχνίδι.....
Κτήνος το τρίποδο Βασίλη όταν το πιάσεις θα καταλάβεις…
Αύριο θα βγάλω και θα ανεβάσω…

Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Έπαιζα φίλε με το καινούργιο παιχνίδι.....
Κτήνος το τρίποδο Βασίλη όταν το πιάσεις θα καταλάβεις…
Αύριο θα βγάλω και θα ανεβάσω…

Με υγεία!

Μοιάζει πολύ με το δικό μου RRS!

Tο καλό τρίποδο είναι ανεκτίμητο.

Θα το χαρείς πάρα πολύ!

Αυτά είναι όταν θέλεις τρίποδο για σοβαρή δουλειά δε μπορείς να δουλέψεις με τριποδάκια...πόσες φορές έχω σιχτιρίσει με τη Manfrotto με τα κουνήματα τριξίματα κραδασμούς και και και.

Έτσι είναι...
Εγώ πήρα τη μεγάλη απόφαση να τα "σκάσω" για τρίποδο όταν θέλησα να βγάλω αστροφωτογραφίες με τηλεφακό και σύστημα tracker επάνω.

Αυτό σημαίνει ότι πάνω στο τρίποδο βάζεις μια κεφαλή, πάνω σε αυτή βάζεις μηχανισμό που κινείται με συγκεκριμένη ταχύτητα, πάνω στο μηχανισμό βάζεις δεύτερη κεφαλή και πάνω σε αυτή τη μηχανή με τον τηλεφακό που πρέπει να κινείται με ακρίβεια και χωρίς τριγμούς ειδάλλως οι φωτογραφίες μακράς έκθεσης θα βγούνε μαντάρα.

Το RRS πραγματικά βράχος.

Τα καλά του βέβαια τα έχεις πάντα και στις απλούστερες φωτογραφίσεις ακόμη και η διαφορά είναι και εκεί ορατή.

Το ProMediaGear TR424 42mm-Series 58" Pro Stix Carbon Fiber Tripod αγοράστηκε από bhphotovideo.com σε πρόσφατο ταξίδι στη Νέα Υόρκη για 1.150 δολάρια…
Αποτελείται από 4 τμήματα, κλειστό είναι 53 εκατοστά, ανοικτό 148 εκατοστά, ζυγίζει 2,5 κιλά και σηκώνει μέγιστο βάρος 125 lb / 56.70 κιλά…..
Έγινε η παραγγελία 10 ημέρες πριν φύγω για Αμερική γιατί το τρίποδο που ήθελα δεν ήταν ετοιμοπαράδοτο (ήθελα μέγιστο ύψος 58” 148cm και έγραφε παράδοση σε 3-7 εργάσιμες)..
Τελικά ήρθε μετά από 20 ημέρες…

View attachment 151812View attachment 151815View attachment 151814View attachment 151813View attachment 151817View attachment 151816

Πολύ καλό. Να το χαρείς πραγματικά.

ποιο gorillapod είναι το καλύτερο για mirrorless μεσαίου βάρους (βάρος μέχρι 1,5 kg max);

δε με ενδιαφέρει η κεφαλή, έχω άλλες να του βάλω

Απάντηση: Re: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

εγω δεν θα εμπιστευόμουν αλλο εκτος απο το SLRzoom (παλια έκδοση νομιζω τωρα το λεει 3Κ), αυτο έχω για τις δικές μου ακαθρεπτες μηχανές με συνολικό βάρος μηχανης φακού περίπου στο 1-1.5 κιλό , βεβαια εξαρταται πως είναι η κατανομή του 1.5 κιλού δηλ. αν βάλεις μακρύ τηλεφακό π.χ. 1 κιλό σε μηχανή 0.5 κιλού και θελήσεις να το κρατήσει σε ορθια θέση μπορει να ανατραπει λόγω κακής κατανομής βάρους (παρότι το δίνει για 3κιλα) και φυσικά παιζει ρόλο σημαντικό και η κεφαλή που θα του βάλεις.

Last edited:
Κώστα σ'ευχαριστώ για την απάντηση

το αμαζον έχει και το slr zoom & το 3k τα οποία φαίνονται παρόμοια....

από κεφαλές έχω 2, μία τη στάνταρ της manfrotto που δίνει με το befree & την παρακάτω (αρκετά καλύτερη) που είχα βρει σε προσφορά κάποια στιγμή

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0756ZB16X/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&psc=1

όπως και να'χει δε νομίζω να παίζει με βαρύ φακό του κιλού, ούτε θα το ρισκάρω να πω την αλήθεια...

Ευχαριστώ!
Με ξέσφικτους συνδέσμους θα μπορώ να κάνω οριζόντιες ή κατακόρυφες λήψεις;
(προσπαθώ να καταλάβω τί άλλο προσφέρουν οι κεφαλές για βίντεο αφού κι αυτές σταθερές επάνω στο τρίποδο είναι...)

Σφίγγοντας και ξεσφίγγοντας θα μπορείς να κάνεις απότομες αλλαγές, χωρίς να αφήνεις τη μηχανή από το χέρι.
Αυτό γλυτώνεις με τη βίντεο κεφαλή, συν την ομαλότητα της κίνησης σαν βούτυρο, που είναι αδύνατη με ballhead.

To αντίστροφο εγώ απορώ. Πού πλεονεκτεί το ballhead, που ποτέ δεν συμπάθησα. Ακόμα και στη φωτογραφία είναι δύσχρηστο.

https://www.youtube.com/watch?v=epPSQaYnU8M

Oι κλασσικές βιντεο κεφαλές δεν γυρνάνε κάθετα μονο οριζόντιο panning κάνουν.
Με κεφαλές ballhead μπορεί κανείς γρήγορα να αλλάξει θέση δραματικά ελεύθερες θέσεις κάτι που δέν γινεται με τις υπόλοιπες τόσο ευκολα και γρήγορα