Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Καλημέρα σας -bye-

Έχετε να προτείνετε κάποιο τρίποδο για κάποιον αρχάριο;

Καλημέρα!

Ποιες είναι οι ανάγκες σου; Ο εξοπλισμός σου; Τι βάρος έχει;Θα κάνεις ¨λογική¨ή "σκληρή' χρήση;Πόσα δίνεις;

Μια επί τόπου δοκιμή είναι πολύ κατατοπιστική. Πήγαινε με τον εξοπλισμό σου και δοκίμασε. Τα τρίποδα δεν χωρίζονται σύμφωνα με την εμπειρία που έχει ο καθένας, αλλά σύμφωνα με το βάρος που καλούνται να σηκώσουν και σε ποιες συνθήκες

Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Καλημέρα!

Ποιες είναι οι ανάγκες σου; Ο εξοπλισμός σου; Τι βάρος έχει;Θα κάνεις ¨λογική¨ή "σκληρή' χρήση;Πόσα δίνεις;

Μια επί τόπου δοκιμή είναι πολύ κατατοπιστική. Πήγαινε με τον εξοπλισμό σου και δοκίμασε. Τα τρίποδα δεν χωρίζονται σύμφωνα με την εμπειρία που έχει ο καθένας, αλλά σύμφωνα με το βάρος που καλούνται να σηκώσουν και σε ποιες συνθήκες

Καλημέρα , αν και δεν έχω γνώσεις με το είδος υπολογίζω να διαθέσω περίπου 50 :nounder:

Σαν μηχανή έχω απλά μια Nikon DSLR D5000 Kit (18-55mm VR) τίποτε άλλο προς το παρόν , σαν χρήση απλή μιας και ο χρόνος λίγος και άρα "λογική" χρήση...

Απάντηση: Τριπόδια..

Θα έλεγα να διαθέσεις λίγα παραπάνω (20-30) και να πάρεις κάτι οικονομικό αλλά σταθερό.

Στις προηγούμενες σελίδες του thread υπάρχουν πολύ καλές, φθηνές και αξιόπιστες προτάσεις.Κάνε επί τόπου δοκιμή.

Αν θέλεις στείλε pm για συνάντηση, να φέρω και το φθηνό και το ακριβό να τα δούμε στην πράξη.

Re: Τριπόδια..

Τι είναι προτιμώτερο? Μικρότερο μέγεθος όταν είναι μαζεμένο ή λιγότερα sections όταν το ανοίγεις? Μιλάω για διαφορά 7 εκατοστών μαζεμένο και για 1 section λιγότερο...

Εξαρτάται από το αν ταξιδεύεις συχνά, κάνεις πολλές πεζοπορίες και θέλεις να έχεις όσο το δυνατόν μικρό μέγεθος και βάρος.

Τελικά πήρα ένα σετ Benro από το photozone.gr. Μετά από ειδική τιμή του μέλους halaros δεν μπορούσα να αντισταθώ... Και τελικά άξιζε κάθε cent που έδωσα. Παρόλο που δεν έχω δοκιμάσει αρκετά τρίποδα, μπορώ να πω πως έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής και φαίνεται ότι θα μου αντέξει για πολλά χρόνια...Ένα μπράβο στην εταιρία Benro που δίνει αξία στα λεφτά μας και ένα ακόμα μεγαλύτερο στο photozone για τις διευκολύνσεις που μου έκανε...

Re: Απάντηση: Τριπόδια..

Θα έλεγα να διαθέσεις λίγα παραπάνω (20-30) και να πάρεις κάτι οικονομικό αλλά σταθερό.

Στις προηγούμενες σελίδες του thread υπάρχουν πολύ καλές, φθηνές και αξιόπιστες προτάσεις.Κάνε επί τόπου δοκιμή.

Αν θέλεις στείλε pm για συνάντηση, να φέρω και το φθηνό και το ακριβό να τα δούμε στην πράξη.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον , προσπαθώ να σου στείλω κάποιο πμ για πληροφορίες αλλά μάλλον ή είναι γεμάτο ή το έχεις κλειστό ώστε να μην δέχεσαι από άλλα μέλη πλην της διαχείρισης :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τριπόδια..

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον , προσπαθώ να σου στείλω κάποιο πμ για πληροφορίες αλλά μάλλον ή είναι γεμάτο ή το έχεις κλειστό ώστε να μην δέχεσαι από άλλα μέλη πλην της διαχείρισης :grinning-smiley-043

Νομίζω το διόρθωσα. Έχεις πμ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τριπόδια..

Νομίζω το διόρθωσα. Έχεις πμ

Νικόλα δυστυχώς εξακολουθώ να μην μπορώ να σου στείλω...

Αν κάνεις χρήση messenger θα το βρεις στο προφίλ μου -bye-

H σειρά μου να ζητήσω συμβουλή στο συγκεκριμένο θέμα. Ο εξοπλισμός μου είναι pentax k-x με το διπλό κιτ και οι φωτογραφικές αναγκες μου οι συνήθεις (τοπία, οικογενειακές κ.λ.π) και για την ώρα δεν σκοπεύω να μπλέξω σε πεζοπορίες ή τέτοια βάρβαρα σπόρ. Επίσης δεν νομίζω ότι σύντομα θα ενδιαφερθώ για πολύ βαρύτερους φακούς ενώ το να μπορώ να το χρησιμοποίσω και με την βιντεοκάμερα δεν θα ήταν κακό (δεν ξέρω αν γίνεται καν)

Last edited:

Στη Photokina η Benro πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά παρουσίασε το μοναδικό ''επίπεδο'' τρίποδο στον κόσμο που αλλάζει τα δεδομένα που είχαμε συνηθίσει στον όγκο αλλά και στην ευκολία μεταφοράς των τριπόδων. Η επίπεδη κατασκευή του δίνει την ευελιξία της μεταφοράς ακόμη και στη θήκη του laptop της τσάντας μας. Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ. http://benro.cn/ProductReviewContext.aspx?id=314

Ποιο τρίποδο προτείνεται για d90 + 18-105 και γενικά φακό ως μισό κιλό σε βάρος.

Ξέχασα να σας αναφέρω πως έχω πάρει εδώ και 3 μέρες το τρίποδο της Gitzo GK2580TQR και μάλλον (κατά τύχη) είμαι ο πρώτος που το έχει στην Ευρώπη και στην Αμερική.. (καλά Αμερική θα πάει σε 2 μήνες...)

Φωτογραφίες και περισσότερα σε λίγες μέρες, γιατί πήζω στο γραφείο.....πάντως είναι super σταθερό για το μέγεθος..... είμαι πολύ Ok με την αγορά και με την συναλλαγή και με την Gitzo απ' ευθείας και με τον Κογχυλάκη..... θα τα πούμε σε επόμενο ποστ αναλυτικά......

[το τρίποδο μπορείτε να το δείτε στον επίσημο κατάλογο για το 2009 που έχει ήδη βγει]

Αγαπητέ nmastro, είναι παλιά η αναφορά σου, αλλά μετά τη μακρά συμβίωση με το εν λόγω τρίποδο, ποιες είναι τελικά οι εντυπώσεις σου και ποια κεφαλή χρησιμοποιείς; Πήρες κάποια της Gitzo ή κάποια από αυτές της RRS ή Markins; -bye-

ΥΓ. Συγγνώμη ela002, για την παρείσφρηση στο ερωτημά σου.

Last edited:

πηρα προσφατα το vanguard espod plus 233ap και εμεινα αρκετα ευχαριστημενος μετα απο πολυ ψαξιμο σ αυτα τα χαρακτηριστικα που ηθελα να εχει .
με κανα 2 μικρα μειονεκτηματα βεβαια οπως το οτι δε βιδωνει παρα ποολυ σφιχτα η βαση του στη μηχανη και ειναι ενα θεμα στην καθετη ληψη..

κατα τ αλλα ειναι καταπληκτικο.

Εγώ έχω πάρει αυτό με τη διαφορά ότι η δική μου κεφαλή έχει τρία αλφάδια, προφανώς δεν έχει ενημερωθεί το σαιτ... Είμαι πολύ ευχαριστημένος, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, στιβαρό και το κουβαλάς άνετα σε πεζοπορία...

Εγώ έχω πάρει αυτό με τη διαφορά ότι η δική μου κεφαλή έχει τρία αλφάδια, προφανώς δεν έχει ενημερωθεί το σαιτ... Είμαι πολύ ευχαριστημένος, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, στιβαρό και το κουβαλάς άνετα σε πεζοπορία...

To δικο σου ξεφευγει σε τιμη λιγο απο αυτο που ψαχνω.
Αν εισαι ευχαριστημενος απο την ποιοτητα κατασκευης, ειναι θετικο... ελπιζω και τα φτηνοτερα μοντελα να λενε κατι και να μην ειναι του πεταματου...θα το δω και απο κοντα βεβαια...

Και αν δεν σε κουραζει σε πεζοπορια με τα 2 κιλα του, το δικο μου με το 1,3 θα ιεναι μια χαρα... αρκει να μη το περνει το...αερακι:afro:

Απο τριποδα τωρα αρχισα να κοιταω, αλλα η μαρκα του δεν μου ειναι γνωστη και το βλεπω και λιγακι βαρυ...στα 2,4 κιλα... για κουβαλημα... τωρα για σταθεροτητες και τετοια δεν ξερω τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει... εγω ψαχνω κατι οσο το δυνατον ελαφρυτερο