τριποδο καί σταθεροποίηση

ORAMA

Established Member
5 July 2008
254
Γειά σας ήρθα πάλι.Κάποιος μού είχε πεί όταν φωτογραφίζουμε μέ τρίποδα απενεργοποιούμε τήν σταθεροποίηση από τήν μηχανή ή τόν φακό.Γιά πιό λόγο;Αυτό ισχύει γιά τίς πολύ αργές ταχύτητες ή γιά όλες;Νά ξέρω πού είναι απαραίτητο διότι είναι πρόβλημα συνέχεια από τό μενού νά τό ρυθμίζω καί πολλές φορές ξεχνάω νά τό ενεργοποιήσω ξανά όταν βγάζω στό χέρι.

θέλεις παραπομπές σε επιστημονικά άρθρα, θέλεις σε άρθρα στο Ιντερνετ, ή απλώς μια συμβουλή; Από όλα έχουμε... Κυρίως για τη σταθεροποίηση στο φακό. Κι αυτό γιατί ο φακός όταν λειτουργεί το μοτέρ ψάχνει να βρει αστάθεια για να τη διορθώσει. Αν δεν βρίσκει, δεν μένει αδρανής πάντα. Δημιουργεί ο ίδιος άλλη συχνότητα, ώστε να εξουδετερώσει την -υποτιθέμενη- ταχύτητα στην οποία έχουμε κούνημα της μηχανής. Καλό είναι να είναι στο off.

Η μόνη μάρκα που -ίσως- λέω ίσως, δεν έχει αυτό το πρόβλημα είναι η canon.

Η δικιά μου έχει σταθεροποίηση στό σώμα καί οί φακοί πού έχω είναι απλοί χωρίς σταθεροποίηση, δέν έχω παρατητρήσει διαφορά μέ καί χωρίς.Έχω τήν υποψία όμως ότι στίς πολύ αργές ταχύτητες εκεί υπάρχει κάποια διαφορά.Ευχαριστώ.