Τρισδιάστατοι Εκτυπωτές

Πλεον ναι δουλευουν με οτι υλικο φανταστεις.

Αν θυμαμαι καλα υπαρχει εταιρεια που της στελνεις σχεδιο και στο φτιαχνει με οτι υλικο ζητησεις. Εχει και on line σχεδιαστικο για να δεις απ' ευθειας και ποσο κανει.

Αν μπορέσεις να θυμηθείς την ιστοσελίδα της εταιρίας μπες στον κόπο και ενημέρωσε.

3D printing pen

http://www.thisiscolossal.com/2014/...est-3d-printing-pen-lets-you-draw-in-the-air/

pen-1.jpg

Τρισδιάστατους εκτυπωτές θα μπορείς να εκτυπώσεις? :D

Και ακομα δεν ειδαμε τιποτα ... :laugh::laugh:

shoe2schoenen-studenten-178-bewerkt.jpg

Οσοι εχουν κορες (ανηλικες) ... καλο θα ηταν να προνοησουν ΠΡΙΝ γινουν ρεντικολο (των σκυλιων) τα βλασταρια τους :p

Γεια σας παιδιά,
Είμαι ένας χαρούμενος ιδιοκτήτης 3d εκτυπωτή!
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται κάποιος είναι φυσικά ΧΡΟΝΟΣ

Κατά τα άλλα φαντασία να έχεις
πχ εκτύπωσα ένα cap holder για την mobius action camera μου και έτσι γράφω, ότι βλέπω (χωρίς χέρια) :music-smiley-005:

Λοιπόν έχουμε και λέμε.. έχω τον DaVinci 1.0A της XYZprinting.. φθηνός μεν(600ε) αλλά από τους λίγους πραγματικά plug n play 3d εκτυπωτές, και ιδανικός για starters. Σήμερα παραλάβαμε στην δουλειά έναν που κοστίζει 5 φορές παραπάνω(ultimaker 2 extended) και ενώ ήμασταν δύο άτομα με εμπειρία, παλεύαμε να τον κάνουμε να εκτυπώσει!
Τώρα για το κόστος υλικών...αν και αυτό ποικίλει σχετικά.. θα έλεγα στα 3-6 cents ανα κυβικό εκατοστό ή ανα γραμμάριο ABS(το ίδιο βγαίνει σχεδόν).

Τώρα πρακτικές εφαρμογές...φαντασία να έχεις(οκ δεν είναι και απεριόριστες οι δυνατότητες) πάμε λίγο στα πιοοο AVκατάσταση:
Mobius Camera holder
IMG_0714.jpg
IMG_0732.jpg
IMG_0724.jpg

Και μιας και το κεφάλι μας είναι πιο σταθερό από το χέρι μας(το δικό μου τουλάχιστων)..ιδού και το αποτέλεσμα
(POV φάση δηλαδή, και σκιά και δε σε παίρνουν και χαμπάρι με την κουμούτζα την GoPro)
https://www.youtube.com/watch?v=36btGLtpkH4

Και πιο fan και μερακλήδικα
IMG_0973.jpg
IMG_1042.jpg

αλλά και επαγγελματικά
IMG_2904.jpg
IMG_2944.jpg

Λίγο πολύ αυτά...περιμένω απορίες ερωτήσεις

ποια αλλα υλικα μπορει να χρησιμοποιησει ενας 3D εκτυπωτες και ειδικα η φθηνοτερη κατηγορια των 1000 (χομπιστες/home use);
και σε τι περιπου κοστος θα βγαινει ενα καθημερινο αντικειμενο σπιτιου.. πχ ενα πιατο, ποτηρι, βαζο, κουπα, σαπουνοθηκη..
το υλικο θα ειναι καταλληλο για τροφιμα;

αγοραζει ενας και τυπωνει για ολη την πολυκατοικια..