Τρόφιμα,είδη καθημερινής χρήσης και...χημεία.Πόσο κινδυνεύουμε;

Ξερεις τι ακτινοβολια εχει στο διαστημα ??? αστειευομαι βεβαια.

η λυση ειναι να εξελιχθουμε σαν ειδος, κατι που θα γινει μονο στο χειλος του γκρεμου και θα χρειαστει και λιγη (αρκετη) τυχη.

Ατμοσφαιρικη μολυνση,ακτινοβολιες,χημικα σε τροφες,νερο,ειδη προσωπικης φροντιδας και καθαρισμου...και αλλα πολλα...Πραγματα που σα νεος με ενδιαφερουν και με προβληματιζουν και εμενα...

Ενδιαφερουσες και λογικες συζητησεις και ανησυχιες...

Τεινω να αποφασισω να κρατησω μια σταση του στυλ να μη τα πολυσκεφτομαι τελικα.Ξυπνω το πρωι,κανω το σταυρο μου,προσεχω οσο μου επιτρεπει η λογικη μου με ακτινοβολιες/χημικα και οτι αλλο...και εχει ο θεος.

Χωρις να θελω να πω οτι η αποψη αυτη ειναι και η σωστη,προσωπικα αν κατσω να ασχοληθω με το τι βλαπτει και το τι γινεται,το πιθανοτερο ειναι να χαλασω την υγεια μου απο το αγχος και τις φοβιες.Οποτε προσοχη μεχρι ενος λογικου σημειου και ο θεος βοηθος.Το λογικο σημειο ως εκει που επιτρεπει η αντιληψη του καθενος,και σιγουρα το να ξερουμε κατι παραπανω για καποια πραγματα που βλαπτουν δεν ειναι βεβαια κακο.

Re: Απάντηση: Τρόφιμα,είδη καθημερινής χρήσης και...χημεία.Πόσο κινδυνεύουμε;

Μου αρέσει και τρώω συχνά τόνο σε κονσέρβα. Τι ξερετε γι αυτή την τροφή;

Οπως και αλλα ψαρια, εχει κατηγορηθει για τα υψηλα επιπεδα υδραργυρου που περιεχουν σχεδον ολες οι ποικιλιες αλιευσιμου τονου. Στην Αμερικη υπαρχει σχετικη οδηγια για τις εγγυες και την μεγστη ποσοτητα τονου που μπορουν να καταναλωσουν..Πληροφοριες για τον υδραργυρο εδω

Πανο

Μην κολλαμε στα πολυ συναρπαστικα (υδραργυρος, κλπ). Αναφερσου και στα λιγοτερο φαντασμαγορικα (χοληστερινες,
τριγλυκεριδια, κλπ) που σκοτωνουν σε βαθος χρονου ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ακομα και απο τα μη-τροποποιημενα
γεννετικα τροφιμα.

Για τραβηξε λιγο το χαλι (τωρα που πλησιαζουν και "αγιες" μερες) ....

Καλα, οι μεγαλοι "εχθροι" της υγειας ειναι γνωστοι σε ολους. Καπνισμα, ζαχαρη, αλατι, οινοπνευμα, κορεσμενα λιπαρα, περιβαλοντικη ρυπανση κτλ

Ολοι την παταμε καπου, εγω ας πουμε δεν πινω, δεν καπνιζω, τρωω αναλατα αλλα.. τσακαω γλυκα και πολυ κοκκινο κρεας. Το θεμα ομως ειναι οτι ακομα και να εχεις γνωση του τι ειναι βλαβερο η εστω θελει μετρο, ετσι οπως εχει στηθει η συγχρονη ζωη απλα δεν μπορεις να το αποφυγεις. Οι γιορτες ειναι το κερασακι στην τουρτα..

Δεn ξερω αν εγινα κατανοητος, στην ουσια τρωμε μεταλλαγμενα κοτοπουλα 38 ημερων με την βουλα.

Πρακτικά τρώμε κοτούλες και κοκοράκια άσχετα αν δεν δίνουμε σημασία.
Δεν κρατάνε τα κοκοράκια για αναπαραγωγή. Δεν χρειάζονται πολλά άλλωστε.

Η όλη διαφορά, αφού σφάξεις το κοτοπουλάκι είναι ότι το δέρμα της κοτούλας φαίνεται πιο άσπρο.
Αυτό, γιατί έχει περισσότερο λίπος από το κοκοράκι κάτω από το δέρμα της.

Ουφ! Αγχώθηκα. Πάω να κάνω ένα τσιγάρο...

Μιχάλη πλάκα κάνεις έτσι;Το άρχισες ξανα;

Κάνω ανάπαυλα γιατί πήρα καμιά 10αριά κιλά...
Μου έχει μείνει το "κουσούρι" ότι τώρα μου βρωμάει και βλέπω να το κόβω, αυτή τη φορά μαζί με ηλεκτρονικά και άλλα ματζαφλάρια...
Καμιά 10αριά την ημέρα όμως τα κάνω... :blush:

Το θέμα χοληστερίνη βέβαια από την άλλη είναι λίγο κάπως... για ψάξτε μελέτες Αμερικάνικες να δείτε τι λένε για την χοληστερίνη και τα φάρμακα που κυκλοφορούν...

Κάποια στιγμή περιμένω να μου λυθεί μια μεγάλη μου απορία:Στον Ψηλορείτη οι άνθρωποι τρώνε κυρίως τυρί και αρνί.Χοληστερίνη και καρδιοπάθειες ελάχιστα ποσοστά.Γιατι γιατρέ μου;

ΥΓ
Μιχάλη ήσουν το παράδειγμά μου για "κόψιμο",εύχομαι να το ξανασταματήσεις σύντομα!

Re: Απάντηση: Τρόφιμα,είδη καθημερινής χρήσης και...χημεία.Πόσο κινδυνεύουμε;

ε πες μας ντε,βαριεσαι;

Ναι, εσένα θα στα πω από κοντά...

Νίκο, κακό παράδειγμα έχεις, εγώ έκλεισα 2 χρόνια χωρίς καπνό, το ένα από αυτά χωρίς ηλεκτρονικό... πάπαλα..

Last edited:
Λάκη να το μοιράσουμε ρε.
Να μου πει πρώτα εμένα για την ΑΕΚ (που θα το ξεπετάξω στα γρήγορα) και μετά βγάζεις άκρη και εσύ με τις χοληστερίνες :aetsch: