τροφοδοσία usb -απομονώνεται?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,608
Η ερώτηση είναι σχετικά απλή...
Εχουμε ένα εξωτερικό dac που συνδέεται με usb στο πισί μας και τροφοδοτείται αλλά και παίρνει και το σήμα.
Όπως πχ το γνωστό prodigy.

Εδω και καιρό θεωρώ ότι η τροφοδοσία από το laptop που αποτελεί την κύρια πηγή μου (ακόμα) δυσκολεύεται να του δώσω το αμπεράζ που μπορεί να θέλει με αποτέλεσμα να ακούγονται διάφορα. Στην αρχή μάλιστα νόμιζα ότι ήταν χαλασμένο και το πρόβλημα λύθηκε όταν ένας άλλος δίσκος έπαιρνε ρεύμα από την απέναντι usb... παραξενο, αλλά λύθηκε.

Σκέφτομαι
αν διαχωρίσω την τροφοδοσία από το βύσμα του usb και του δώσω από το πισί μόνο το σήμα και από κάπου αλλού τα 5 βολτ...θα υπάρχει κάπου κάποιο πρόβλημα?

Αυτό είναι γνωστό φαινόμενο στα USB των φορητών που τα περισσότερα φημίζονται για τα "αναιμικά" τους αμπεράζ.
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αν τροφοδοτήσεις την συσκευή σου από εξωτερική πηγή.

σσ. Ίσως έχεις δει μερικούς 2,5" που έχουν δύο καλώδια USB για σύνδεση με το PC.
Ένα είναι το κλασικό mini USB για data και ρεύμα και ένα ακόμα μόνο για την περίπτωση που δεν αρκεί η ισχύς της μίας θύρας.

ή αλλιως βρες κατι σαν και αυτο στo ebay, οδηγιες για pc αλλα με φαντασια κανουν και για λαπτοπ εδω. Τα συγκεκριμενα πακακια ειναι φοβερα εργαλεια για διαφορες δουλειες, θελει λιγο επιδεξιο ψαξιμο στο ebay για να τα βρεις, αν τα θες και δυσκολευτεις πες μου

7/11 γιναμε, διανυκτερευει η diy...

Θα έλεγα ότι σε τέτοιες εφαρμογές καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την χρήση switching τροφοδοτικών γιατί υπάρχει ενδεχόμενο παρασίτων.

Αυτό είναι γνωστό φαινόμενο στα USB των φορητών που τα περισσότερα φημίζονται για τα "αναιμικά" τους αμπεράζ.
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αν τροφοδοτήσεις την συσκευή σου από εξωτερική πηγή.

σσ. Ίσως έχεις δει μερικούς 2,5" που έχουν δύο καλώδια USB για σύνδεση με το PC.
Ένα είναι το κλασικό mini USB για data και ρεύμα και ένα ακόμα μόνο για την περίπτωση που δεν αρκεί η ισχύς της μίας θύρας.

να καταλάβω λίγο.
Επειδή έχω ήδη ένα τέτοιο καλώδιο από μιά ψηφιακή κορνίζα.
Αυτό το καλώδιο τι κάνει ακριβώς.?
Εγώ υποθέτω ότι πρέπει να σκίσω ένα usb μετά την κάρτα ήχου, να διαχωρίσω τις γραμμές του ρεύματος και να τις δώσω σε ένα τροφοδοτικό και τις γραμμές του σήματος να τις ξαναδώσω σε ένα βύσμα usb πάλι και να το στείλω στο λαπτοπ.
Το καλώδιο αυτό βοηθάει σε τί..?

σκιζεις το καλωδιο, τα του ρευματος πανε στα 5 βολτ σου, τα του σηματος δεν τα πειραζεις..ουσιαστικα το καλωδιο που θα κουμπωσει στο λαπτοπ θα εχει μονο τα καλωδια σηματος....το κανω στα δικα μου στο σταθερο pc μου

Η USB μπορεί να παρέχει έως 500mA max.

Γιατί να κόψεις τα 5V του USB στο καλώδιο/βύσμα;

Κόψε την πίστα που τα δρομολογεί στην πλακέτα και δώσε απο δικό σου τροφοδοτικό.

Γιατί να κόψεις τα 5V του USB στο καλώδιο/βύσμα;

Κόψε την πίστα που τα δρομολογεί στην πλακέτα και δώσε απο δικό σου τροφοδοτικό.

Δεν θέλω να πειράξω τη συσκευή μήπως αργότερα τη δώσω...

Δημήτρη για δες αυτο...

102685_5lo.jpg

πηγη: http://www.siliconchip.com.au/cms/A_102685/article.html

Τελικά το έκανα σήμερα, μάλλον προσπάθησα, γιατί αποτέλεσμα δεν βγήκε.
Λοιπον
ξεχώρισα τις γραμμές των 5 βολτ και τις συνέδεσα σε εξωτερικό τροφοδοτικό.
Το θέμα είναι ότι πλέον το πισί με τον τρόπο αυτό δεν αναγνωρίζει καθόλου την usb κάρτα ήχου.
Μένει με την μανίσια...
Μόλις του δώσω από ένα κανονικό καλώδιο και πάρει δηλαδή ρεύμα και από το πισί τότε αμέσως βλέπει την καρτα.

Καμιά ιδέα?

Μήπως θέλει και το ground to Pc?
Aν όχι μήπως δεν έφθασαν τα ma για να δουλέψει η συσκευή?

γιατί να θέλει το ground?

δεν νομίζω ...
για την ώρα έχω βάλει εκείνο από το παλιό βουβάλι...

Το τροφοδοτικό του παλιού βουβαλιού είναι περιορισμένο από τις αντιστάσεις!!! πρέπει να βραχυκυκλώσεις τις αντιστάσεις για να πάρεις 500ma!
Δοκίμασε και το ground! ground τροφοδοτικό>>κάρτα ήχου>>υπολογιστή,
λογικά τώρα έχεις τη γείωση τροφοδοτικό με κάρτα ήχου μόνο?

Last edited:
αυτή τη στιγμή από τον υπολογιστή φεύγουν μόνο τα data.
Πάνε στην κάρτα.
Και από άλλο δρόμο πάνε gnd και +5 στην κάρτα.

Το τροφοδοτικό του παλιού βουβαλιού είναι περιορισμένο από τις αντιστάσεις!!! πρέπει να βραχυκυκλώσεις τις αντιστάσεις για να πάρεις 500ma!

ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί τις βάλανε αυτές τις αντιστάσεις...