τροφοδοσία usb -απομονώνεται?

δεν μας αφορούν τα data pins διότι δεν τα πειράζουμε....

πάντως
ΘΕΛΕΙ και το gnd.
Τελικά με το gnd το είδε αμέσως, όμως αυτό που περίμενα να γίνει (δηλαδή να παίζει ΚΑΘΑΡΑ με την αυτόνομη τροφοδοσία) δεν έγινε.
Πάλι κάνει διακοπές που λύονται σταθερά βάζοντας άλλον έναν δίσκο σε ένα άλλο hub usb.

Ετσι φεύγουν οι διακοπές. Ακούω γιά την ώρα γιά να δω γιά άλλες διαφορές ή προβλήματα.

οκ νομιζα οτι ειχες πειραξει και τα data...
δεν καταλαβαινω αυτο που λες με τον αλλο δισκο.....

έχω αναφερθεί παλιότερα.
γιά κάποιο λόγο η κάρτα παίζει με διακοπές (διαμορφωμένες με το πλάτος του σήματος) και το πρόβλημα λύνεται όταν τραβάει ρεύμα ένα άλλο φορτίο πχ δίσκος από άλλο hub.

πάντως με την εξωτερική τροφοδοσία το prodigy cube παίζει απίστευτα σε σχέση με την τροφοδοσία του usb.

Απάντηση: Re: τροφοδοσία usb -απομονώνεται?

...πάντως με την εξωτερική τροφοδοσία το prodigy cube παίζει απίστευτα σε σχέση με την τροφοδοσία του usb.

Αυτό ισχύει μόνο στην δική σου περίπτωση, όπως δλδ σε αυτές που η ισχύς του τροφοδοτικού του laptop είναι μικρότερη της απαιτούμενης.
Το δικό μου Cube που τροφοδοτείται από desktop λειτουργεί απροβλημάτιστα με 2 usb καλώδια 6,5 μέτρων συνολικά.

Re: Απάντηση: Re: τροφοδοσία usb -απομονώνεται?

Αυτό ισχύει μόνο στην δική σου περίπτωση, όπως δλδ σε αυτές που η ισχύς του τροφοδοτικού του laptop είναι μικρότερη της απαιτούμενης.
Το δικό μου Cube που τροφοδοτείται από desktop λειτουργεί απροβλημάτιστα με 2 usb καλώδια 6,5 μέτρων συνολικά.

στην δική μου σίγουρα ισχύει, δεν ξέρω σε ποιού άλλου.
Πάντως και στο γραφείο που το είχα βάλει σε desktop δεν υπήρχαν τα προβλήματα, όμως έχω σαφώς την εντύπωση ότι η διαφορά του παλμοτροφοδοτικού σε σχέση με το συμβατικό φάνηκε.
Βέβαια ακόμα τα συμπεράσματα (αν και θετικά) είναι πρώιμα.
Την επέμβαση την έκανα σε ένα πολύ φτηνο usb και δυστυχώς έκοψα και το gnd που φυσικά μετά το ξανακόλλησα με όποια αποτελέσματα μπορεί να είχε το κόψιμο...
Μέχρι στιγμής με foobar υπήρχαν μερικές στιγμιαίες απώλειες σήματος (διακοπές) που γίνονταν περισσότερες με flacs στα 96000 και στα 192000 (το αποδίδω σε υπολογιστική ισχύ- δεν είδα διαφοροποίηση με αύξηση του buffer), ενώ με το mediamonkey οι απώλειες σήματος ήταν συχνές και στα 44.1.
Πάντως (παρενθετικά) κουδούνια, τρίγωνα, ντέφια με το βουβάλι 2 έχουν τόση πληροφορία που κυριολεκτικά ματώνουν....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: τροφοδοσία usb -απομονώνεται?

...(το αποδίδω σε υπολογιστική ισχύ- δεν είδα διαφοροποίηση με αύξηση του buffer), ενώ με το mediamonkey οι απώλειες σήματος ήταν συχνές και στα 44.1.
..
Περί buffer:
Καλύτερα να μην την αυξήσεις, εγώ μάλιστα την έχω μειώσει (...ελάχιστα)
Καλύτερα να ποντάρεις στην υπολογιστική ισχή, παρά στoν (όποιο) περιορισμό της ram. Και ας τρέχει συχνότερα ο HD.
Επιπλέον, η αναπαραγωγή γίνεται ακόμη πιό απροβλημάτιστα όταν δεν συντρέχουν διάφορα ρολόγια -όπως αυτό του ScreenSaver.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: τροφοδοσία usb -απομονώνεται?

Περί buffer:
Καλύτερα να μην την αυξήσεις, εγώ μάλιστα την έχω μειώσει (...ελάχιστα)
Καλύτερα να ποντάρεις στην υπολογιστική ισχή, παρά στoν (όποιο) περιορισμό της ram. Και ας τρέχει συχνότερα ο HD.
Επιπλέον, η αναπαραγωγή γίνεται ακόμη πιό απροβλημάτιστα όταν δεν συντρέχουν διάφορα ρολόγια -όπως αυτό του ScreenSaver.

Πολυ, παρα πολυ, σωστα. Ειδικα το τελευταιο ειναι must.

Δημητρη το usb hub που χρησημοποιεις ειναι με τροφοδοσια ή χωρις?

Screen saver αν θυμάμαι έχω το κενό, γιατί παλιότερα με διάφορα είχα προβλήματα. Λέτε να μη βάλω τίποτα?
To usbhub προφανώς είναι με τροφοδοσία, αλλιώς πως θα παίξει η συσκευή.
Εκτός αν θες να ρωτήσεις κάτι άλλο...

Οχι δεν ηθελα να ρωτησω κατι αλλο, απλα μου φαινεται παραξενο σε τροφοδοτουμενο hub (με εξωτερικο τροφοδοτικο δλδ) να εχεις προβληματα τροφοδοσιας.
Και σκεφτομαι μηπως τα κρακ κρουκ και οι διακοπες να οφειλονται σε usb conflicts.

Οσο για το screen saver η καλυτερη λυση ειναι τιποτα. Οχι μονο για την καρτα αλλα γενικοτερα.

Last edited:
οι "διακοπές" που λέω, δεν έχω άλλο καλύτερο τρόπο να περιγράψω παρά από διακοπτικό θόρυβο που είναι διαμορφωμένος στο εύρος της μουσικής.
Όμως εξαφανίζεται (και έτσι ακούω πάντα) αν στο απέναντι hub μπεί ένας δίσκος (πχ η κάρτα είναι στην αριστερή πλευρά του λάπτοπ και ο δίσκος - σημειωτέον ΌΧΙ ο δίσκος που έχει τα flacs, ένας που ούτε κάν χρησιμοποιείται, απλά είναι στο μηχάνημα, στην δεξιά πλευρά)

κάτσε λίγο, τροφοδοτούμενο hub, δεν είναι εξωτερικό.
Είναι θύρα usb του λάπτοπ. Αυτό εννοώ

οι "διακοπές" που λέω, δεν έχω άλλο καλύτερο τρόπο να περιγράψω παρά από διακοπτικό θόρυβο που είναι διαμορφωμένος στο εύρος της μουσικής.
Όμως εξαφανίζεται (και έτσι ακούω πάντα) αν στο απέναντι hub μπεί ένας δίσκος (πχ η κάρτα είναι στην αριστερή πλευρά του λάπτοπ και ο δίσκος - σημειωτέον ΌΧΙ ο δίσκος που έχει τα flacs, ένας που ούτε κάν χρησιμοποιείται, απλά είναι στο μηχάνημα, στην δεξιά πλευρά)

κάτσε λίγο, τροφοδοτούμενο hub, δεν είναι εξωτερικό.
Είναι θύρα usb του λάπτοπ. Αυτό εννοώ

OK τωρα συνενοουμαστε, και αυτο συμβαινει σε οποιο laptop ή μονο στο δικο σου;
Ειναι βεβαια πολυ παραξενο που θελει μια αλλη usb συσκευη απο την αλλη μερια...
Επισης, αν εχεις προχειρο παντα (εισαι και στη Θεσαλονικη αλλιως θα εφερνα εγω ενα), μπορεις να δοκιμασεις με ενα εξωτερικο με δικη του τροφοδοσια usb hub;

κοίτα να δείς...
1. δεν έχω βάλει το λαπτοπ της συζύγου γιατί θα έχω γκρίνιες...
2. Δεν βάζω hub εξωτερικό διότι θεωρώ πολύ υποβαθμισμένα τα τροφοδοτικά τους. Νομίζω τώρα με καλό τροφοδοτικό είναι πολύ πιό καθαρό, αλλά περίμενα να λυθεί το θέμα και να μην έχω ημίμετρα με τον έξτρα δίσκο.

πάντως ένα άλλο που πρέπει να λυθεί και το έχουν αρκετοί είναι οι "βινυλιακοί" ήχοι που παίρνεις από την διαδικασία αυτή. Δηλαδή εκεί που είναι καθαρό το background να ένα τσακ σαν σκονίτσα σε παρθένο βινύλιο...:twoguns:

Τελικά φαίνεται η αναζήτηση της ποιότητας βινυλίου από ψηφιακή πηγή φέρνει και τα προβλήματά του μαζί της...:ears:

κοίτα να δείς...
1. δεν έχω βάλει το λαπτοπ της συζύγου γιατί θα έχω γκρίνιες...
2. Δεν βάζω hub εξωτερικό διότι θεωρώ πολύ υποβαθμισμένα τα τροφοδοτικά τους. Νομίζω τώρα με καλό τροφοδοτικό είναι πολύ πιό καθαρό, αλλά περίμενα να λυθεί το θέμα και να μην έχω ημίμετρα με τον έξτρα δίσκο.

πάντως ένα άλλο που πρέπει να λυθεί και το έχουν αρκετοί είναι οι "βινυλιακοί" ήχοι που παίρνεις από την διαδικασία αυτή. Δηλαδή εκεί που είναι καθαρό το background να ένα τσακ σαν σκονίτσα σε παρθένο βινύλιο...:twoguns:

Τελικά φαίνεται η αναζήτηση της ποιότητας βινυλίου από ψηφιακή πηγή φέρνει και τα προβλήματά του μαζί της...:ears:

1. Μια μικρη δοκιμη μονο να κανεις, ετσι κι αλλιως ολα αυτα τα αντικειμενα ειναι κατα κυριο λογο toys for boys (αν παλι δεν ησουν βορεια ειχα αρκετα laptop για δοκιμη).
2. Το εξωτερικο hub (αυτα με την τροφοδοσια παντα, γιατι υπαρχουν και τα αλλα) ισως σου κανει καλυτερη δουλια απο την ξεχωριστη τροφοδοσια της καρτας (η οποια ετσι κι αλλιως δεν ειναι και τοσο ξεχωριστη, αφου το GND παλι στο laptop το καταληγεις, καλα δεν καταλαβα; ).
Και ισως να σε απαλλαξει και απο την πατεντα με τον αλλο σκληρο.

Και για να πω αυτο που σκεφτομαι, μαλλον εχει καποιο προβλημα το laptop με τη διαχειρηση και την τροφοδοσια των usb ports του (λεω μαλλον γιατι δεν εχουμε καποια δοκιμη με αλλο για να δουμε αν το προβλημα επαναλαμβανεται) και το hub ισως λυσει αυτα τα προβληματα.

Τωρα οσον αφορα το βινυλιακο ηχο και τον ηλεκτρονικο... τι να κανεις... δεν υπαρχει ακομα καποιο λειτουργικο και προγραμμα με αριστο κωδικα, πραγμα που αναγκαστικα προκαλει conflicts και αλλα "νοστιμα", αναμενουμε και ελπιζουμε...

Βεβαια ειναι και η φυση των laptop τετοια που δεν τα κανει τα καλυτερα για την αναπαραγωγη μουσικης ή ταινιων, ακομα τουλαχιστον. Ειναι αλλη η δουλια τους. (και μην αρχισει παλι κανεις για mac... δεν θα το αντεξω, στην diy ειμαστε οχι στην high end...:twoguns:)

Υ.Γ. Εγω παντως απο το PC που εχω στο συστημα μου, με πατενταρισμενο καλωδιο απο το motherboard για να βγαζει bnc δεν εχω ακουσει ποτε ουτε ενα κιχ...

Last edited:
πρέπει να πάρω ένα σκουηζμποξ....
αλλά τώρα ....τέλος λεφτά.

Ενας dedicated player ισως ειναι καλυτερος, αλλα προσωπικη μου γνωμη δυσχρηστος (ποσες ηλεκτρονικες συσκευες θα μαζεψω γυρω μου πια...) αφου το λαπτοπ παλι ανοιχτο θα το εχω για αλλους λογους.

Οσο για τα λεφτα... προβλεπονται θερμοι μηνες... ( φτασαμε να λεμε ευτυχως που δεν ειμαστε συνταξιουχοι...)

Aν βαλεις το cube σε αλλη θυρα πχ εκει που βαζεις τον σκληρο κανει τα ιδια?

εννοείται.
τότε θέλει να πάει ο δίσκος από την άλλη μεριά...