Τροφοδοτικό για Zalman HD160XT

petrosl

New member
31 December 2007
17
Εχω πάρει case HTPC HD160XT Black και ετοιμάζομαι για το τροφοδοτικό. Είδα το Enermax 850W Galaxy. Υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει προβλήματα λόγω του μεγέθους του?

Εχω πάρει case HTPC HD160XT Black και ετοιμάζομαι για το τροφοδοτικό. Είδα το Enermax 850W Galaxy. Υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει προβλήματα λόγω του μεγέθους του?

Τι να το κανεις φιλε μου τοσο μεγαλο τροφοδοτικο??

Εχω το ιδιο κουτι. Μια πολυ καλη λυση που θα σου προτεινα και πολυ αθορυβη ειδικα αμα φτιαχνεις HTPC ειναι το CORSAIR HX620W MODULAR POWER SUPPLY

Το θέλω γιατί στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί και για παιχνίδια (SLI κλπ). Το τροφοδοτικό που λέω είναι 7 εκατοστά πιο μακρύ από το δικό σου. Πιστεύεις ότι θα μου δημιουργήσει πρόβλημα?

Επειδη κι εγω παιζω παιχνιδια στο HTPC μου (COD4, SimCity Societies) εχω δυνατη καρτα BFG GeForce 8800 GTS OC 512MB μεσα και το εχω σκεφτει και εγω για SLi η Crossfire επειδη η native της οθονης μου ειναι 1920X1200. Πιστευω ομως οτι επειδη δεν εχει μπροστα φαν το κουτι θα μαζευει πολυ ζεστη μεσα το κουτι με 2 καρτες θηρια..

Ετσι οπως τα εχω το κουτι ειναι σχεδον αθορυβο, και ολα τα φαν δουλευουνε στο χαμηλο χωρις να ανεβαζει θερμοκρασιες ουτε σε cpu ουτε στην gpu..

Οσο για τον χωρο που θα εχεις αμα βαλεις μεσα το Galaxy δες τις photo τις δικες μου και κρινε μονος σου.. -bye-

Σ ευχαριστώ πολύ. Τελικά αν βάλω αυτό το τροφοδοτικό θα φτάσει μέχρι το DVD οπότε πρέπει να ψάξω για κάτι μικρότερο.
Είδα ότι έχεις από κάτω το Dream. Τα χρησιμοποιθείς μαζί? Εγώ σκέφτομαι να βάλω κάρτα για τις δορυφορικές λήψεις μέσα στο κουτί και το dream να κρατήσω για την άλλη τηλεόραση με card sharing. Τι λες?

Ψάχνοντας κατέληξα στο Corsair 750W TX Series. Σε διαστάσεις είναι ελάχιστα πιο μεγάλο από το δικό σου οπότε θα χωρέσει χωρίς προβλήματα.:idea:

Σ ευχαριστώ πολύ

Να σε καλα φιλε. Αυτος ειναι και ο σκοπος του φορουμ, να βοηθαμε να βοηθιόμαστε.:ADFADF1:

Ψάχνοντας κατέληξα στο Corsair 750W TX Series. Σε διαστάσεις είναι ελάχιστα πιο μεγάλο από το δικό σου οπότε θα χωρέσει χωρίς προβλήματα.:idea:

Πιστευω οτι τα Corsair τροφοδοτικα ειναι παρα πολυ καλη αγορα. Πολυ αξιοπιστα και αθορυβα. Στην ουσια χωρις να ειμαι σιγουρος εαν ισχυει για ολα τα μοντελα τους τα τροφοτικα ειναι κατασκευης Seasonic και απλα εχουνε το branding της Corsair. Σιγουρα εχουνε βγει πολλα και διαφορα μοντελα απο τοτε που το πηρα, ειδικα καποια καλα που εχουνε και μερικο passive cooling απο την Zalman αλλα εγω οταν το ειχα εψαχνα ειχε παρει πολυ καλο review απο το silentpcreview.com εδω και το προτιμησα. Εχω ενα κολλημα με τον θορυβο και μεχρι στιγμης μπορω να πω οτι η επιλογη μου με εχει δικαιωσει καθοτι το τροφοδοτικο ειναι πραγματικα σχεδον αθορυβο. Εγω στην αποσταση μου καθομαι δλδ στα 3.7 μετρα δεν το ακουω ουτε καν την νυχτα. Μην σου πω οτι πολλες φορες κοιταω μπροστα το μπλε φωτακι στο κουτι γιατι μπερδευομαι εαν ειναι ανοιχτο η οχι το PC..:flipout:

Περαν αυτου θα σου προτεινω 2 ακομα αγορες οι οποιες μου εχουνε προσφερει και πολυ καλη αποδοση στο συγκεκριμενο κουτι αλλα και ενα πολυ αθορυβο HTPC στο συνολο του. Τα μαμισια πισω 80αρια φαν της Zalman τα αλλαξα και εβαλα 2 απο αυτα εδω τα Fan SilenX iXtrema 80 mm. Επισης για CPU φαν εφοσον δεν μου χωραγε υδροψυξη στο κουτι πηγα στο Zalman 9500 LED. Περιττο να σου πω οτι με αυτο το setup παρολο που εχω βαλει αντισταση στο φαν της cpu και δουλευει σε μειωμενες στροφες και τον quadcore μου τον 6600 να δουλευει στα 3.2-3.6 η θερμοκρασια της cpu δεν εχει παει ποτε πανω απο 50C.. Εχει τρομερο airflow το κουτι.

Είδα ότι έχεις από κάτω το Dream. Τα χρησιμοποιθείς μαζί? Εγώ σκέφτομαι να βάλω κάρτα για τις δορυφορικές λήψεις μέσα στο κουτί και το dream να κρατήσω για την άλλη τηλεόραση με card sharing. Τι λες?

Ναι το χρησιμοποιω με την Skystar HD που εχω μεσα στο HTPC..:antlers:

Παρεπιπτοντως, εφοσον σου αρεσουνε τα παιχνιδια θα σου ελεγα να κανεις κρατη λιγο με το SLi διοτι βγαζει η Nvidia καινουργια καρτα με ενσωματωμενο SLi που λεγεται 9800X2 και θα ειναι 30% πιο γρηγορη και απο την 8800Ultra και θα εχει 1GB μνημη. Περισσοτερες πληροφοριες εδω και εδω.

Αμα ψάχνεις και ξαναψάχνεις όλο και κάτι βρίσκεις. Πράγματι σε κάτι reviews χρηστών δεν συνιστούν το ΤΧ λόγω θορύβου και προτείνουν το ΗΧ. Απ ότι φαίνεται κι εγώ προς τα εκεί θα πάω.

Γεια σου φιλε μου.....Εχω και γω το ιδιο κουτι και σαν τροφοδοτικο τοαυτο που αναφερεις Enermax galaxy 850watt.Ειναι κορυφαιο και πανισχυρη για οτιδηποτε μελλοντικη αναβαθμιση.Ομως και αρκετα μεγαλο σε μεγεθος.
Στο δικο μου κουτι εκανα πατεντα γιατι στο τελειωμα του πεφτει επανω στον ανεμιστηρα που εχει στο κατω μερος του σασι,οποτε πρεπει να μετακινησεις τον ανεμ.στα πλαγια με ανοιγμα 4 τρυπων στο σασι που σημαινει οτι πρεπει να τα βγαλεις ολα για να μην σου πεσουν στο μοbo τριματα απο αλουμινιο.
Ειναι κυριολεκτικα αθορυβο και αρκετα βαρυ.Αξιζει με το παραπανω τα λεφτα του αρκει να κανεις την τροποποιηση που σου ειπα.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=16113
Κοιτα φωτο εσωτερικα απο την κατασκευη.
Να εισαι καλα.