Τρομοκρατία

Να μιλήσω για ναζιστικές μεθόδους που χρησιμοποίησε η ελασ (α ρε Αντρέα με τα σουρεαλιστικά σου) ή θα χαρακτηριστώ γραφικός?

Φαντάζομαι με λινκς, μαρτυρίες, βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα, τη σβάστιγα, την φώτο του Αδόλφου, τον αγκυλωτό σταυρό, αποσπάσματα από τα αρχεία των SS, καταθέσεις βαθμοφόρων της Γκεστάπο, κ.λ.π., κ.λ.π....

Όχι, να μην μιλήσεις!!!:eviltongue::eviltongue::aetsch::aetsch::aetsch:

Άλλο ανέκδοτο αυτό από τον ίδιο σκηνοθέτη υπουργό.
Ακόμα γελάνε οι δημοσιογράφοι που τότε ο Σάββας Ξηρός απειλούσε αστυνομικούς και δικαστές ΟΤΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ αν δεν αφήσουν αμέσως ελευθερη την γυναίκα του Αλίσια Ρομέρο.
Και να μην μιλήσουμε για τα παζάρια που έγιναν στην υπόθεση Τσιγαρίδα...

...ακριβώς, όλοι ξέρουμε πως αποσπάσθηκαν ομολογίες, οι οποίες στην συνέχεια αναιρέθηκαν, τόσο του Σάββα, όσο και του Χριστόδουλου.
Αλλά είπαμε ότι η 17 Νοέμβρη εξαθρώθηκε.
Το χρονικό των επιθέσων:

1975
-23/12/75: Eκτελείται στη Φιλοθέη ο σταθμάρχης της CIA στην Eλλάδα, Pίτσαρντ Γουέλς.

1976
-14/12/76: Eκτελείται ο απότακτος αστυνόμος της Aσφάλειας Eυάγγελος Mάλλιος, που είχε κατηγορηθεί για βασανισμούς πολιτών επί Xούντας.

1980
-16/1/80: Mε τα δύο 45άρια εκτελείται ο υποδιοικητής των MAT Παντελής Πέτρου και ο οδηγός του Σωτήρης Σταμούλης.

1983
-15/11/83: Στόχος είναι ο αρχηγός της Tζασμάγκ στην Aθήνα, ο πλοίαρχος Tζορτζ Tσάντες, που εκτελείται μαζί με τον οδηγό του Nίκο Bελούτσο.

1984
-3/4/84: Aπόπειρα δολοφονίας του αρχισμηνία της Tζασμάγκ Pόμπερτ Tσαντ. Oι πληροφορίες λένε ότι πέθανε αργότερα στο εξωτερικό, όπου είχε μεταφερθεί μετά τον τραυματισμό του.

1985
-21/2/85: Eκτελείται στην Tσακάλωφ ο εκδότης της Aπογευματινής Nίκος Mομφεράτος και ο οδηγός του Παναγιώτης Pουσέτης.
-26/11/85: Aνατινάζεται κλούβα των MAT στο Kάραβελ, λίγο μετά τη δολοφονία του 15χρονου Kαλτεζά από τον αστυνομικό Mελίστα. Σκοτώνεται ένας αστυνομικός και τραυματίζονται άλλοι πέντε.

1986
-8/4/86: Δολοφονείται στο Kολωνάκι, στην οδό Kανάρη, ο βιομήχανος Δημ. Aγγελόπουλος της "Xαλυβουργικής".
-5/10/86: Aνατινάζονται τέσσερις εφορίες.

1987
-4/2/87: Tραυματίζεται στα πόδια, κατά τα πρότυπα των Eρυθρών Tαξιαρχιών, ο γιατρός Zαχαρίας Kαψαλάκης.
-24/4/87: Aνατινάζεται στον Kηφισό λεωφορείο της Πολεμικής Aεροπορίας που μετέφερε Aμερικανούς στρατιώτες. Tραυματίζονται 11 Aμερικανοί στρατιώτες.
-10/8/87: Πρώτη τηλεχειριζόμενη βόμβα με στόχο λεωφορείο που μεταφέρει Aμερικανούς αξιωματικούς στο Kαβούρι. Tραυματίζονται ελαφρά και οι εννέα επιβάτες.

1988
-21/1/88: H πρώτη αποτυχημένη ενέργεια της 17N, που είχε στόχο τον Aμερικανό αξιωματούχο της DEA Tζορτζ Kάρος. H τηλεχειριζόμενη βόμβα δεν ενεργοποιήθηκε, γιατί δεν ήθελαν να χτυπήσουν και άλλους που ήταν μαζί με τον Kάρος και ειδοποίησαν την αστυνομία να πάει να την πάρει.
-1/3/88: Δολοφονείται στην Kηφισίας ο βιομήχανος Aλέξανδρος Aθανασιάδης- Mποδοσάκης.
-23/5/88: Tοποθετούνται τέσσερις βόμβες σε ισάριθμα αυτοκίνητα Tούρκων διπλωματών.
-29/6/88: Mε παγιδευμένο εκρηκτικά αυτοκίνητο δολοφονείται ο ναυτικός ακόλουθος των HΠA Oυίλιαμ Nόρντιν, στο Kεφαλάρι.
-15/8/88: Kομάντος εισβάλλουν στο IΘ' Aστυνομικό Tμήμα του Bύρωνα, δένουν τους αστυνομικούς και παίρνουν τον οπλισμό τους.

1989
-10/1/89: Tραυματίζεται στα πόδια ο εισαγγελέας Kωνσταντίνος Aνδρουλιδάκης, ο οποίος πέθανε λίγες ημέρες αργότερα στον Eυαγγελισμό και για τον θάνατό του κατηγορήθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου.
-18/1/89: Tραυματίζεται στα πόδια ο εισαγγελέας Παναγιώτης Tαρασουλέας, που πήγαινε σε ιδιωτική κλινική και σήμερα ζει.
-22/2/89: Aνατινάζονται τρία πολυτελή σπίτια, ως διαμαρτυρία για τα ενοίκια.
-8/5/89: Γίνεται η πρώτη επίθεση κατά πολιτικού με στόχο τον πρώην υπουργό Δημόσιας Tάξης Γιώργο Πέτσο, η οποία είναι αποτυχημένη.
-26/9/89: Δολοφονείται έξω από το γραφείο του στην οδό Oμήρου ο βουλευτής της N.Δ. Παύλος Mπακογιάννης.
-25/12/89: Kλέβουν πυρομαχικά από το στρατόπεδο Συκουρίου Λάρισας.

1990
-3/2/90: Kλέβουν δύο μπαζούκας από το Πολεμικό Mουσείο.
-15/5/90: Σπέρνουν με 23 βόμβες την Eκάλη, με στόχο "τους φοροκλέφτες".
-10/6/90: H πρώτη επίθεση με ρουκέτα και στόχο την πολυεθνική "Πρόκτερ εντ Γκαμπλ" στη λεωφόρο Συγγρού.
-20/11/90: Aπόπειρα εναντίον του Bαρδή Bαρδινογιάννη με τρεις ρουκέτες, στην Eρυθραία.
-16/12/90: Δύο ρουκέτες εναντίον των γραφείων της EOK στη B. Σοφίας.

1991
-24/1/91: Bόμβα στο γραφείο του Γάλλου στρατιωτικού ακόλουθου, στο Mετς.
-25/1/91: Tετραπλή βομβιστική επίθεση σε ξένες τράπεζες.
-28/1/91: Pουκέτα εναντίον της Aμέρικαν Eξπρές στην Πανεπιστημίου.
-29/1/91: Pουκέτα εναντίον της "BP" στη λεωφόρο Kηφισίας.
-12/3/91: Πέντε βόμβες κατά τουριστικών πούλμαν στην Άνω Kυψέλη και το Γαλάτσι για τους "απεργοσπάστες".
-13/3/91: Eκτελείται με τηλεχειριζόμενη βόμβα στη Γλυφάδα ο Aμερικανός λοχίας Pόναλντ Στιούαρτ.
-1/4/91: Pουκέτα εναντίον του ξενοδοχείου "Πεντελικόν".
-26/4/91: Bυθίζεται με βόμβα το ρυμουλκό "Kαραπιπέρης".
-2/5/91: Pουκέτα εναντίον της ΔEH Aγ. Aναργύρων.
-8/5/91: Δύο ρουκέτες εναντίον της Zίμενς στο Mαρούσι.
-17/5/91: Pουκέτα εναντίον της τσιμεντοβιομηχανίας "Xάλυψ" στον Aσπρόπυργο.
-31/5/91: Δύο ρουκέτες εναντίον του εργοστασίου της "Λέβενμπροϊ" στην Aταλάντη.
-16/7/91: Eπίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον του Tούρκου επιτετραμμένου Mπουλουκμπάσι στο Ψυχικό.
-7/10/91: Δολοφονείται ο Tούρκος αναπληρωτής ακόλουθος Tύπου της πρεσβείας, Tσετίν Γιοργκιού.
-2/11/91: Pουκέτα και χειροβομβίδες εναντίον κλούβας των MAT στη Xαριλάου Tρικούπη. Ένας αστυνομικός νεκρός και έξι τραυματίες.
-8/12/91: Δύο ρουκέτες εναντίον της "BIOXAΛKO" στην Kηφισίας. Για το χτύπημα αυτό δεν υπήρξε ποτέ ανάληψη ευθύνης, ωστόσο η Aστυνομία το αποδίδει στη 17N.

1992
-23/3/1992: Το φιάσκο της οδού Λουίζης Ριανκούρ. Διαφεύγουν οι ένοπλοι. Πιστεύεται ότι η αστυνομία ακούμπησε τη "17Ν" αλλά την έχασε.
-14/7/92: Eπίθεση με ρουκέτα στο Σύνταγμα εναντίον του τότε υπουργού Oικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασά. Σκοτώνεται ο 22χρονος φοιτητής Θάνος Aξαρλιάν που περνούσε από την περιοχή.
-30/11/92: Pουκέτα εναντίον της Δ.O.Y., Nέας Φιλαδέλφειας.
-2/12/92: Bόμβα στην Δ.O.Y. Aμαρουσίου.
-21/12/1992: Πυροβολείται στα πόδια ο βουλευτής της ΝΔ Λ. Παπαδημητρίου στο Χαλάνδρι.

1994
-24/1/1994: Δολοφονείται ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Μιχάλης Βρανόπουλος.
-11/4/1994: Εκτοξεύονται ρουκέτες κατά των γραφείων της "Αλικο" και της "Νασιονάλε Νεντερλάντεν" στο Μαρούσι, στις 11/4/1994 ανακαλύπτονται σε οικόπεδο του Πειραιά ρουκέτες και ανάλογη υποδομή που είχαν στόχο το βρετανικό αεροπλανοφόρο "Αρκ Ροαγιάλ", στις 21/4/1994 εκρήγνυται βόμβα στη "Μίλε" στο Ν. Ψυχικό, στις 18/5/1994 εκτοξεύεται ρουκέτα κατά της ΙΒΜ στο Σύνταγμα.
-4/7/1994: Δολοφονείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, Ομέρ Σιπαχίογλου.

1995
-15/3/1995: Επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του "MEGA CHANNEL" στην Παιανία.

1996
-15/2/1996: Επίθεση με ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας.

1997
-28/5/1997: Δολοφονία του εφοπλιστή Κώστα Περατικού.

1998
-3/2/1998: Επίθεση με βόμβες στα "Μακ Ντόναλντς" σε Χαλάνδρι και Βριλήσσια.
-19/2/1998: Εκρήγνυται βόμβα στη "Τζένεραλ Μότορς" στο Μαρούσι.
-12/5/1998: Βόμβες εκρήγνυνται στην "Κράισλερ" στη λεωφόρο Κατεχάκη και στην "Οπελ" στη λεωφόρο Μεσογείων.

1999
-1/4/1999: Επίθεση με ρουκέτα εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.
-5/5/1999: Εκτοξεύονται ρουκέτες κατά τριών ξένων τραπεζών στον Πειραιά.
-17/4/1999: Η "17Ν" επιτίθεται με ρουκέτα εναντίον της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

2000
-15/6/2000: Δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Σ. Σόντερς.

Παράλληλη δράση με τον ΕΛΑ, ο οποίος όλος τυχαίος εξαρθώθηκε στο ίδιο πάνω κάτω διάστημα.

Απαγγέλθηκε κατηγορία σε 15 ( ωραία έκανα λάθος -αρχικά μίλησα για 12 ),
Υπενθυμίζεται ότι οι καταδικασθέντες είναι:

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: 21 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης.
Δημήτρης Κουφοντίνας: 13 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης.
Χριστόδουλος Ξηρός: 10 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης.
Σάββας Ξηρός: 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης.
Βασίλης Τζωρτζάτος: 4 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης.
Ηρακλής Κωστάρης: 1 φορά ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης.
Κώστας Καρατσώλης: 25 χρόνια κάθειρξης.
Βασίλης Ξηρός: 25 χρόνια κάθειρξης.
Διονύσης Γεωργιάδης: 9 χρόνια κάθειρξης.
Θωμάς Σερίφης: 17 χρόνια κάθειρξης.
Νίκος Παπαναστασίου: 8 χρόνια κάθειρξης.
Πάτροκλος Τσελέντης: 25 χρόνια κάθειρξης.
Σωτήρης Κονδύλης: 25 χρόνια κάθειρξης.
Παύλος Σερίφης: 8 χρόνια κάθειρξης. Είναι ελεύθερος με όρους.
Κώστας Τέλιος: 25 χρόνια κάθειρξης. Είναι ελεύθερος με όρους.
Τα στοιχεία είναι από τα αρχείο του in.gr.

Ο κύκλος του αίματος, με μια οργάνωση, που έδασε στα πρότυπα της Γερμανική σχολής Μάϊνχοφ, κλείνει το κύκλο της με την ουσιαστική καταδίκη 15 ανθρώπων.
Τόσα χτυπήματα που τα περισσότερα βρήκαν στόχο έγιναν μόνο από αυτά τα άτομα.

Ο κύκλος του αίματος, με μια οργάνωση, που έδασε στα πρότυπα της Γερμανική σχολής Μάϊνχοφ, κλείνει το κύκλο της με την ουσιαστική καταδίκη 15 ανθρώπων.
Τόσα χτυπήματα που τα περισσότερα βρήκαν στόχο έγιναν μόνο από αυτά τα άτομα.

Kαλά δεν είναι απαραίτητο ότι μια τρομοκρατική οργανωση πρέπει να έχει στρατό 200 ατόμων. Αυτά γίνονται στο "24" χάριν εντυπωσιασμού. Μπορεί να λειτουργεί κάλλιστα και από 5, και να δρα "επιτυχημένα" σε βάθος 30ετίας.

Δεν ξέρω αν τους επιασαν όλους ή όχι, πάντως καλώς τους έπιασαν, όσους έπιασαν, και μέχρι να ξαναδούμε προκήρυξη της 17Ν, δεν έχουμε αποδείξεις ότι η σύλληψη ήταν "μούφα"...

Με επιστολή τους προς την εφημερίδα «Το Ποντίκι» οι κατηγορούμενοι Ν.Μαζιώτης, Π.Ρούπα και Κ.Γουρνάς αναλαμβάνουν την «πολιτική ευθύνη» για τον Επαναστατικό Αγώνα. Παράλληλα, δέχονται ότι και ο νεκρός από αστυνομική σφαίρα Λάμπρος Φούντας ήταν σύντροφός τους.

tovima

Εντάξει, τώρα ησύχασα, οι τρομοκράτες είναι στη φυλακή, η κυβέρνηση επαγρυπνεί. Κάτι δε μου κολλάει όμως. Ο Χρυσοχοϊδης που είναι? Τον έχω συνηθίσει να εξαρθρώνει τρομοκράτες και μου λείπει.
Υ.Γ. Κανέναν από τους 263 από τους "Πυρήνες του Μνημονίου" πότε θα συλλάβουν?

Εντάξει, τώρα ησύχασα, οι τρομοκράτες είναι στη φυλακή, η κυβέρνηση επαγρυπνεί. Κάτι δε μου κολλάει όμως. Ο Χρυσοχοϊδης που είναι? Τον έχω συνηθίσει να εξαρθρώνει τρομοκράτες και μου λείπει.
Υ.Γ. Κανέναν από τους 263 από τους "Πυρήνες του Μνημονίου" πότε θα συλλάβουν?

Αδελφέ,
οι τρομάκρατες άλλαξαν πρόσωπο, όταν ζητηθεί νέο "μηνμόνιο", θα ξαναβρεθούν ανάμεσά σας, είναι όπως είχε κάποτε ο Δροσογιάννης τους "ακουμπάμε":flipout:

Προφυλακιστέος ο Θεοφίλου

Πλήθος στοιχείων ικανά να δώσουν νέα ώθηση στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, εντοπίστηκαν στο λαπ τοπ που βρέθηκε στο διαμέρισμα της οδού Τυμφρηστού 21 στη Λαμία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο υπολογιστής περιείχε αρχεία σχετικά με κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (cctv), ανίχνευσης κρυφών καμερών, παραβιάσεις κλειδαριών, κλοπές αυτοκινήτων, χρήση συστήματος πυροβόλων όπλων. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί ο εντοπισμός ενός εγχειρίδιου εκστρατείας του ΓΕΣ, που σχετίζεται με τη χρήση και συντήρηση πιστολιού μάχης 0,45MM (11,4χιλιοστά), πιστολιού Μ1911 και 1911 Α1, πιστολιού 9ΜΜ Glock 17,τυφεκίου G3A3, τυφεκίου G3A4, τυφεκίου Μ16Α2, σιγαστήρων τυφεκίων Μ16Α2, τυφεκίων ελεύθερων σκοπευτών BARRETH M95, αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοπολυβόλων κ.λ.π

Επίσης βρέθηκαν λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη διαγραφή αρχείων, στρογγυλές σφραγίδες διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών, υπογραφές ατόμων, αποσπάσματα από χάρτες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε το γεγονός ότι μέσα στον υπολογιστή βρέθηκαν αρχεία με στοιχεία ατόμων, δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων, δελτία ταυτότητας αστυνομικού, κενά δελτία ταυτότητας σε διάφορα στάδια επεξεργασίας τους, φωτογραφίες ατόμων τύπου διαβατηρίου, επαγγελματική κάρτα ατόμου με στοιχεία, άδειες οδήγησης, διάφοροι τύποι γενειάδων και μουστακιών, δακτυλικό αποτύπωμα, σκίτσο ατόμου, λογότυπο «παρανουαρικό» και μια άδεια κυκλοφορίας οχήματος, εικόνες με πυροβόλα όπλα, αρχεία εικόνων μεταξύ των οποίων και θανόντες αστυνομικοί, κείμενα στα οποία αναγράφονται μυθοπλασίες και αρχεία που περιέχουν πληροφορίες για τις γραμματοσειρές που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ταυτοτήτων.

Κανεις απο οσους πιανουν για τοσα πολλα αδικηματα δεν ειναι αθωος.

Το τι εχει κανει ο καθενας τους μονο αυτοι το ξερουν πραγματικα.

Αλλα τυπακια που βαφουν τα χερια τους με αιμα αθωων οπως αυτου στην Παρο δεν θα τους δωσω ουτε καν την αμφιβολια μηπως και ειναι "αγωνιστες".

Αγωνιστες της φακης μπορει να ειναι . Φοριεται πολυ αλλωστε τελευταια.

Για μενα το μονο μεγαλο μυστηριο που θα ηθελα πραγματικα να μαθουμε καποτε ειναι ποιοι ηταν τα πρωτα στελεχη της 17Ν , τι σχεση ειχαν με τους συλληφθεντες Γιωτοπουλους και Κουφοντινες και τι κινητρα ειχαν πραγματικα (αν ηταν οντως δηλαδη αυτο που ελεγαν ή αν ηταν εξ´αρχης πιονια του συστηματος.)

Ολα τα υπολοιπα ανθρωπακια που νομιζουν οτι πιανοντας ενα καλασνικωφ καταφερνουν κατι δεν με αφορουν.

Θα παραμείνει μυστήριο και δεν πρόκειται να μάθεις τίποτα Ναθ...

σιγα το μυστικο ρε παιδια,ο κοσμος το'χει τουμπανο και μεις κρυφο καμαρι!
αλλωστε οι φιλοι μας οι Αμερκανοι(που λεει και μια ψυχη),τους εχουν σφυριξει στο παρελθον.

Ημερολόγιο της επιχείρησης ¨Angela Davis¨

18/08/2012
Βγαίνω από τον σταθμό του Κεραμικού.Ψάχνω για κάποιο internetcafe το οποίο τελικά είναι κλειστό. Η αποτοξίνωσή μου από το avatar μου θα κρατήσει λίγο ακόμα. Κατευθύνομαι προς το Θησείο. Δυο μηχανές σταματάνε απότομα μπροστά μου. Μια αγέλη ανθρώπων πέφτει πάνω μου και με ακινητοποιεί. Δεν έχω καταλάβει τι γίνεται. Φωνάζω. Μου φοράνε χειροπέδες και μια μαύρη κουκούλα στο κεφάλι. Δε μου δηλώνουν την ιδιότητά τους. Με βάζουν σε ένα συμβατικό όχημα toyotayaris ή κάτι τέτοιο. Δεν έχει σημασία. Μου λένε: “Μας χάλασες το καλοκαίρι παλιομαλάκα! Με σένα θα ασχολούμαστε;” Μάλιστα σκέφτομαι. Αυτή είναι η ατάκα της αντιτρομοκρατικής. “Έλα τον πήραμε” ενημερώνει ο συνοδηγός από το κινητό του. “Ρε, είναι σίγουρα αυτός;” αναρωτιέται αυτός που με κρατάει στο πίσω κάθισμα.

“Πως σε λένε;” με ρωτάνε. Τους λέω, ξεφυσάνε ανακουφισμένοι. Ιστορίες με παρόμοια αρχή έχω ακούσει καμιά δεκαριά φορές. Δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοια συνέχεια. Ούτε καν για τα διηγήματά μου. Βρίσκομαι σε ένα υπόγειο γκαράζ. Στην είσοδό του. Ακόμα φοράω την κουκούλα και έχω τα χέρια δεμένα πίσω. Περιμένουμε το ανσασέρ. «Στο 13», διατάζει κάποιος μόλις μπαίνουμε. Την τύχη μου μέσα και τη σημειολογία σας σκέφτομαι. Ό, τι μπορώ να δω πίσω απ’ την κουκούλα είναι τα παπούτσια μιας ατελείωτης σειράς αστυνομικών με πολιτικά και το πάτωμα. Με οδηγούν σε ένα γραφείο. Το αναγνωρίζω. Είναι το γνώριμο δωματιάκι που κατά καιρούς ποζάρουν διάφοροι αναρχικοί σύντροφοι για τις ανάγκες των γυρισμάτων της πλέον διάσημης υπηρεσίας, της αντιτρομοκρατικής. Κάθομαι στην καρέκλα με τα χέρια δεμένα πίσω. “Έχεις κάνει καμιά παρανομία;” με ρωτάει ένας. Εσύ με έχεις συλλάβει, εμένα περιμένεις να σου πω; Σκέφτομαι από μέσα μου. Δεν απαντάω. “Έχεις κάνει κάτι που να σε κάνει να νιώθεις ενοχές;” συνεχίζει. Πάλι δεν απαντάω. Δεν έχω καταλάβει τι μαγειρεύουν. Έρχεται κάποιος από πίσω μου και με μια λαβή ακινητοποιεί το κεφάλι μου. Μου ανοίγει το στόμα και βάζει μέσα μια μπατονέτα. Διαμαρτύρομαι. Όχι πως έχει νόημα. Ξέρω πολύ καλά πως η αντιτρομοκρατική είναι υπεράνω νόμων. Ξέρω ότι αντλεί το όποιο κύρος της και την ανεξέλεγκτη εξουσία της, όχι από τις αρχές της ποινικής δικαιοσύνης αλλά από τους κανόνες της δημοσιογραφικής βαρβαρότητας. Μετά από λίγο και αφού μου έχουν πάρει δαχτυλικά αποτυπώματα, χωρίς να έχουν απαντήσει στην επίμονη ερώτησή μου για το αν έχω συλληφθεί, μπαίνει στο γραφείο μια καινούρια δυάδα. “Εσύ τον σκότωσες;” με ρωτάνε. Σκέφτομαι: αυτό το τρικ θα το έχουν ξετρυπώσει από το CSI. Σε απειλούν ότι θα σου φορτώσουν ανθρωποκτονία για να αναγκαστείς, πάνω στον πανικό σου, να παραδεχτείς οτιδήποτε άλλο. Δεν απαντάω. Ούτε ναι, ούτε όχι. Όχι απλά δεν ξέρω τι μαγειρεύουν αλλά το κυριότερο, δεν ξέρω καν πως το μαγειρεύουν. Μου βγάζουν την κουκούλα και με τραβάνε φωτογραφίες. Μου την ξαναφοράνε και με βάζουν να σταθώ όρθιος με τα χέρια δεμένα πίσω κοιτώντας τον τοίχο. Από πίσω κάποιοι αργόσχολοι κάνουν ανόητους θορύβους. Παριστάνουν τον άνεμο ή το αεροπλάνο. Μου ψιθυρίζουν : “Θα σε γαμήσουμε καράφλα!”. Οι ώρες περνάνε. Μετράω από μέσα μoυ δευτερόλεπτα για να μη χάσω την αίσθηση του χρόνου. Ένα, δυο, τρία μέχρι το εξήντα και πάλι από την αρχή. Μόλις φτάνω στα δέκα λεπτά μπερδεύομαι αλλά τουλάχιστον έτσι μπορώ να υπολογίσω χονδρικά πόσα θέλουμε για να περάσει μια ώρα. Όταν κρίνω ότι έχει περάσει ξαναρχίζω. Ένα, δύο, τρία… Έχω αγωνία. Όχι για το τι θα μου κάνουν, αλλά για το τι μαγειρεύουν πάλι. Ξέρω, εγώ είμαι αυτήν τη φορά το κυρίως πιάτο αλλά δεν ξέρω σε ποια συνταγή. Κάποιος με πλησιάζει από πίσω. Μου λέει“ό, τι είναι να πεις, πες το τώρα γιατί σε δυο ώρες θ’ αλλάξουμε τροπάριο. Σε δυο ώρες θα ταυτοποιήσουμε το DNA σου και θα σε γαμήσουμε”. Ποιο DNA και γιατί τόση σιγουριά αναρωτιέμαι από μέσα μου. Δεν απαντάω. “Τι έγινε στο νησί; Στράβωσε η δουλειά; Κι εμείς σε λίγο καιρό τράπεζες θα ληστεύουμε έτσι όπως πάει το πράγμα, αλλά το να σκοτώνεις είναι διαφορετικό!”.

Καταρχήν, σκέφτομαι, δε σκότωσα κανέναν και δε λήστεψα καμία τράπεζα, παρότι το δεύτερο το φαντασιώνομαι όποτε κάποια από δαύτες πέσει στο οπτικό μου πεδίο. Επίσης, ληστέψτε κατά το συνήθειο σας κανέναν μεροκαματιάρη προποτζή και αφήστε τις τράπεζες κατά μέρος. Μην δαγκώνετε το χέρι που σας ταΐζει.. Οι ώρες περνάνε.. Εξακολουθώ να στέκομαι δεμένος πισθάγκωνα με θέα τον τοίχο που αχνοφαίνεται πίσω απ’ την κουκούλα. “Βγήκε το DNA!”, ακούω κάποιον να πανηγυρίζει. Αυτή η έκρηξη χαράς συνοδεύεται από μπουνιές, σφαλιάρες, κλοτσιές. Πέφτω κάτω. Χοροπηδάνε πάνω στην πλάτη μου. Σκέφτομαι τα λόγια του Χρόνη Μίσσιου: “Ότι και να μου κάνουν θα πρέπει μετά να με συναρμολογήσουν”. Σκέφτομαι πως οι εποχές έχουν αλλάξει. Ό, τι και να μου κάνουν πρέπει στις κάμερες να με παραδώσουν σαν θύτη και όχι σαν θύμα. Πράγματι μετά από λίγα λεπτά σταματάνε. Με σηκώνουν όρθιο και μου λένε: “Τρείς μέρες θα καθίσεις εδώ! Θα σου βγάλουμε την ψυχή!” Μου λένε: “Από το 2009 σε παρακολουθούσαμε, τί έκανες με τον Καραγιαννίδη στο Αγρίνιο; Νόμιζες δε σας βλέπαμε;”. Σκέφτομαι: Εγώ στο Αγρίνιο δεν έχω πάει ποτέ μου και τον Καραγιαννίδη τον έχω δει μόνο στις φωτογραφίες σας. Το παραλήρημά τους συνεχίζει. Ανάμεσα σε βρισιές και απειλές ξεχωρίζω τη λέξη «Σέχτα» και το όνομα «Νεκτάριος Σάββας». Επίσης τη φράση «Είμαστε αντίπαλα στρατόπεδα». Καλά όλα αυτά σκέφτομαι αλλά εγώ που κολλάω σ’ όλη αυτήν την ιστορία; Μου λένε: “Οι άλλοι δυο τα ρίχνουν όλα σε σένα, πες κάτι για να ελαφρύνεις τη θέση σου!”. Αναρωτιέμαι, ποιοι μπορεί να είναι άραγε “οι άλλοι δυο”; Στο επίκεντρο της ανάκρισης έχουν μπει τώρα τα διηγήματά μου. Προσπαθούν να βγάλουν οποιοδήποτε συμπέρασμα. Η ανάκριση συνεχίζεται για κάποιες ώρες και τα ανακριτικά ζεύγη αλλάζουν συνεχώς. Με ρωτάνε ό, τι τους κατέβει. Αν έχω νιώσει ποτέ στη ζωή μου φόβο και τέτοια. Κάποια στιγμή με παρατάνε. Με αφήνουν στο γραφείο δεμένο πισθάγκωνα με την καρέκλα. Δεν ξέρω για πόσες ώρες. Σίγουρα πολλές. Σίγουρα ατέλειωτες. Κοιτάζω τον τοίχο. Τα χέρια μου έχουν νεκρώσει από τις χειροπέδες. Το δέρμα γύρω από τον καρπό μου έχει ματώσει, έχει πρηστεί τόσο πολύ που καλύπτει τις χειροπέδες.

19/8/2012
Έχει πάει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, περίπου 10 το πρωί. Το πρώτο εικοσιτετράωρο έχει περάσει. Με λύνουν και κοιτάζουν τους καρπούς μου. Συζητάνε για το αν χρειάζεται γιατρός. Αποφασίζουν πως όχι. Μου φοράνε το άσπρο αλεξίσφαιρο γιλέκο. Το άσπρο γιλέκο της διαπόμπευσης. Το τεκμήριο της αθωότητας υπήρχε την εποχή που οι κοινωνίες ήταν επηρεασμένες από το Διαφωτισμό. Το ίδιο και ο σεβασμός στην προσωπικότητα του κατηγορούμενου. Στο σύγχρονο μεταβιομηχανικό σκοταδισμό, ο κατηγορούμενος δεν τιμωρείται, όπως γινόταν στο μεσαίωνα, με την διαπόμπευση αλλά κάτι παραπάνω. Ο κατηγορούμενος διαπομπεύεται ως απόδειξη ενοχής. Ο κατηγορούμενος είναι το “κάθαρμα”, με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου. Με περιφέρουν σαν τρόπαιο ανάμεσα σε δεκάδες κάμερες. Σκέφτομαι: αυτοί βάλθηκαν να διαψεύσουν τον Ουμπέρτο Έκο. Τελικά τον Αύγουστο έχει ειδήσεις. Τελικά αρκεί να ελέγχεις τα media για να εγκαθιδρύσεις σύγχρονες δικτατορίες. Τα τανκς μπορεί να είναι passé αλλά τα εκαμίτικα τσερόκι είναι πλέον must. Επιστροφή στη ΓΑΔΑ. Με πετάνε σε ένα κλουβί κυριολεκτικά ένα επί τρία, χωρίς φυσικά κανένα παράθυρο, χωρίς καμιά επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον και με το φως διαρκώς αναμμένο. Εκεί θα φιλοξενηθώ για τις επόμενες πέντε μέρες. Μια λαμαρινένια πόρτα το σφραγίζει. Με αφήνουν να ξεκουραστώ λίγες ώρες και με ξαναοδηγούν σιδηροδέσμιο στο ανακριτικό γραφείο. Μου δηλώνουν: “δεν είναι προσωπικό αν θέλαμε θα σε είχαμε λιώσει. Είμαστε απλά σε αντίπαλα στρατόπεδα”. Με ρωτάνε αν έχω να πω κάτι. Λέω όχι. Λένε:“Πάρτε τον από δω και μέχρι να πάει φυλακή μην του δώσετε ούτε νερό”. Πίσω στο κλουβί μου. Μου λένε: “Οι υπόλοιποι πυρήνες είχαν πιο πολύ νεύρο! Ποιοί “υπόλοιποι”; αναρωτιέμαι. Θα μου φορτώσουν και συμμετοχή στη ΣΠΦ; Τελικά πρόκειται για επαναστατική οργάνωση ή για νομικό πασπαρτού; Στους πυρήνες εγώ;! Εμένα η κριτική μου απέναντι σε αυτήν την οργάνωση είναι ίση σε ένταση με τα εκρηκτικά που σας χώνανε και σε έκταση ανταγωνίζεται τα κείμενά τους. Όμως καθάρματα αφού έτσι το θέλετε, έτσι θα γίνει. Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε και μαζί. Εγώ αναζητάω αυτό που με ενώνει με ό, τι εχθρεύεται τον παλιό κόσμο και ό ,τι με χωρίζει από αυτό που εμποδίζει το νέο να ανατείλει. Τις επόμενες δεκαπέντε με είκοσι ώρες τις περνάω στο κλουβί μου. Κάθε τρία λεπτά βαράνε με δύναμη και παρατεταμένα την λαμαρινένια πόρτα. Ο κρότος που δημιουργείται είναι απόκοσμος. Κάθε τρία λεπτά για ατέλειωτες ώρες. Είμαι τόσο κουρασμένος που κάποιες φορές καταφέρνω ενδιάμεσα και κοιμάμαι. Έχουν πάρει τα διηγήματα μου ως πραγματικά γεγονότα. Από τα σχόλια και τις αντιδράσεις τους υποψιάζομαι πως δεν τα βρίσκουν καθόλου του γούστου τους. Είναι εξοργισμένοι μαζί μου. Σκέφτομαι, τι τυχερός ο Κοκκινόπουλος, τι τυχεροί ο Φρανκ Μίλλερ, ο Μανσέτ, ο Ταραντίνο και ο Ροντρίγκεζ! Δεν μπήκαν ποτέ στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής. Σκέφτομαι, δυστυχώς για εμένα, ως συγγραφέας εμπνέομαι από το έγκλημα και όχι από τη ματαιότητα των μικροαστικών σχέσεων. Κάποια στιγμή μου βάζουν μουσική. Το κελί 33. Γελάνε. Έρχεται κάποιος ανώτερος. “Βάλτε Αγγελάκα και Θανάση στον Τασούλη! Αφού αυτά του αρέσουν!”. Συνεχίζει, “Και με τον Μάκη (προφανώς εννοεί τον Μάκη Τσάκαλο) στις Καβουρότρυπες και με τον Παπαδημούλη φίλο στο facebook και ψήφισες και Σύριζα!”. Φεύγει. Κάποια στιγμή ακούω κάποιους να μιλάνε με θαυμασμό για τον Παλαιοκώστα. Τον αποκαλούν “Ράμπο”! Κάποιος σχολιάζει ότι βρέθηκε αποτύπωμά του που τον συνδέει με την εκτέλεση του Βασιλάκη. “Και το πίστεψες;”, ειρωνεύεται κάποιος άλλος.

21/08/2012
Ο εφέτης ανακριτής με περιμένει στο γραφείο του. Με υποδέχεται με ύφος χιλίων πρετεντέρηδων και μου δείχνει καμαρώνοντας μια δικογραφία που σε όγκο σελίδων ξεπερνά το μισό μέτρο! Αφορά την υποτιθέμενη συμμετοχή μου στη Ε.Ο. Σ.Π.Φ.. Με ρωτάει για υπαρκτές και ανύπαρκτες συναντήσεις με κατηγορούμενος για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση. Το αστείο είναι ότι και οι αυτοί αρνούνται τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη οργάνωση. Θέλω να του πω. Τελικά μιλάμε για τερορισμό ή μήπως για κάποια ίωση που κολλάει με τη χειραψία; Δεν του το λέω. Θέλω να του πω: Δεν είδα κάποιον να κατηγορείται για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα επειδή έφαγε σουβλάκια με κάποιον παιδικό φίλο της Μπουρμπούλια. Δεν του το λέω. Θέλω να του πω πως ο Μακαρθισμός μπορεί να έμεινε στην ιστορία ως τραγωδία, στην Ελλάδα όμως επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Δεν του το λέω. Νιώθω όμως παγιδευμένος. Του το λέω. Νιώθω τελικά πως ο Μακαρθισμός σε σχέση μ’ αυτό που γίνεται τώρα, μοιάζει με παιδικό τραγουδάκι. Του το λέω. Ανακουφίζεται. Η προφυλάκιση έχει “κλειδώσει”. Επιστροφή στο κλουβί μου. Σκέφτομαι: Δε με πειράζει η φυλακή. Εξάλλου η θέση μου είναι δίπλα στους κολασμένους αυτής της γης. Το μόνο που με πειράζει είναι οι άδικες και ανυπόστατες κατηγορίες. Όμως δε νιώθω καν εξοργισμένος. Εξοργισμένος νιώθει κανείς αν του πάρουν τη σειρά στο supermarket, όχι αν μια υπηρεσία της αστυνομίας αποφασίσει να τον παγιδεύσει το 2009 και τελικά το καταφέρει το 2012. Κοιτάω δεξιά μου στον τοίχο, κάποιος άλλος που είχε φιλοξενηθεί σ’ αυτό το κλουβί πριν από μένα έχει γράψει με στυλό: “Ο Αγώνας συνεχίζεται”. Χαμογελάω. Σκέφτομαι, η Επανάσταση παίζεται, ο Αγώνας εξελίσσεται, της γης οι κολασμένοι πρέπει επιτέλους να παίξουν μπάλα.

Υ.Γ. : Στο σπίτι μου στην Λαμία βρέθηκαν “αδιάσειστα στοιχεία” που δικαιολογούν κατά την γνώμη των δημοσιογραφικών και αστυνομικών αρχών τη δίωξή μου. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, βρέθηκε ένα ψηφιακό πατρόν απομιμήσεων αστυνομικών ταυτοτήτων, κάποια βιντεάκια με έναν βλαχοτεξανό που παριστάνει το κομάντο και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, η αγορά του οποίου είναι νόμιμη. Επίσης βρέθηκαν δεκάδες βιβλία και ταινίες. Ρούχα πλυμένα και άπλυτα. Σεντόνια, κουβέρτες, καθαριστικά τουαλέτας, σημειώσεις για τα διηγήματά μου καθώς και ολοκληρωμένα διηγήματα. Μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα δηλ. το κρεβάτι, τον καναπέ μου, τα υπόλοιπα έπιπλα, την τηλεόραση, το τζάκι και τις προμήθειες σε φαγητά θα μπορέσει άραγε, η αντιτρομοκρατική να το χαρακτηρίσει γιάφκα;

Α.Κ. Θεοφίλου

Β2 Πτέρυγα Φυλακών Δομοκού

27/08/2012 (η καθυστέρηση της δημοσίευσης οφείλεται σε τεχνικούς λόγους)

http://www.bloko.gr/ellada/epistolh...merologio-ths-epixeirhshs-¨angela-davis¨.html

H οργάνωση «Μαχόμενη Μειοψηφία» ανέλαβε με προκήρυξη της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για τον εμπρησμό των δυο οχημάτων του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Κηφισιά.

Η ίδια οργάνωση πριν από μερικές ημέρες είχε αναλάβει την ευθύνη και για το «χτύπημα» στην οικία της πρώην γενικής γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μαρίας Καλτσά στο Ψυχικό.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτή τη φορά προσέθεσαν και την επωνυμία «Κομάντο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» και σημείωσαν: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. Φτάσαμε έξω από την πόρτα της βίλας του στην οδό Ολυμπίας στην Κηφισιά και πυρπολήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί ο ίδιος και η "γυναίκα" του Ρούλα Κουράκου για τις ανούσιες μετακινήσεις τους. Η προσωπική φρουρά που διατηρεί δεν μπόρεσε να του εξασφαλίσει την ασφάλεια που επιζητεί .Παρότι η σκέψη μας φλέρταρε διαρκώς με την εικόνα της φλεγόμενης βίλας και του τρομοκρατημένου Παπαντωνίου και τις "γυναίκας" του να ψάχνουν εξόδους διαφυγής, είχαμε αποκλείσει εξ' αρχής μια τέτοια προοπτική καθώς στο εσωτερικό της βίλας υπήρχε το μικρό τους παιδί το οποίο και δεν θέλαμε να θέσουμε σε οποιοδήποτε κίνδυνο».

Σχετικά με την επιλογή της επίθεσης σημειώνουν ότι: «Μακριά από μια λαϊκίστικη ρητορική εντοπίζουμε στο πρόσωπο του Γιάννου Παπαντωνίου έναν αξιωματούχο της εξουσίας. Δεν μας ενδιαφέρει να απαριθμήσουμε τις λαμογιές του αν και σίγουρα έχει κάνει πολλές. Έτσι και αλλιώς διεφθαρμένοι ή αδιάφθοροι, οι κρατικοί αξιωματούχοι ασχέτως με το αν διατηρούν τις θέσεις τους στο κρατικό μηχανισμό αποτελούν μόνιμο στόχο για τις εξεγερμένες αξιοπρέπειες».

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=487606

Έναν νέο «πυρήνα» -μαζί με αυτόν που οργάνωσε την αιματηρή ληστεία στην Πάρο- την οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την σύλληψη του 29χρονου Π.Μ. στην Κόρινθο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν το ενδεχόμενο ο 29χρονος φοιτητής της Γεωπονίας που εργαζόταν τις τελευταίες εβδομάδες ως security, να οργάνωνε μια νέα ομάδα «ένοπλης δράσης» που θα συνέχιζε τις επιθέσεις της «Συνωμοσίας». Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι ύστερα και από τον εντοπισμό της τελευταίας οπλαποθήκης της οργάνωσης στην Νέα Ιωνία Βόλου, την άνοιξη του 2011, υπήρξε ένα σχέδιο «αναγέννησης» της ένοπλης ομάδας και δημιουργίας νέων πυρήνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ ο ένας πυρήνας με την συμμετοχή του συλληφθέντα αντεξουσιαστή Τάσου Θεοφίλου προχώρησε στη ληστεία στην Πάρο, τον Αύγουστο του 2010, όπου έχασε την ζωή του ένας οδηγός ταξί. Ο δεύτερος φέρεται να ήταν αυτός στον οποίο συμμετείχε ο 29χρονος Π.Μ αποτύπωμα του οποίου ανακαλύφθηκε σε δύο παλιότερες «γιάφκες» της «Συνωμοσίας». Επιπλέον δείγμα DNA του 29χρονου βρέθηκε σε όπλα που είχαν βρεθεί θαμμένα -στις 18 Νοεμβρίου 2011- στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, χωρίς τότε να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη «τα όπλα που εντοπίσθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη είχαν αγορασθεί λίγες ημέρες νωρίτερα από χώρα του εξωτερικού, με την βοήθεια ορισμένων μεσαζόντων που φρόντισαν ώστε να σβηστούν τα ίχνη αυτής της συναλλαγής. Θάφτηκαν σχεδόν αμέσως στην Πολυτεχνειούπολη και εμείς τα βρήκαμε λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα. Γνωρίζουμε λεπτομέρειες γι αυτές τις ενέργειες που δεν θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε.

Το «σχέδιο» του 29χρονου ήταν να νοικιάσει αμέσως ένα διαμέρισμα για να μεταφέρει εκεί τον οπλισμό. Τα έκρυψε μέσα σε μεταλλικό κουτί, τα έβαλε σε ειδικές συσκευασίες για να μην υποστούν καμία αλλοίωση και να είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν. Είναι όπλα μεγάλων βλητικών δυνατοτήτων και ακριβά. Όταν εμείς βρήκαμε τα όπλα, παρακολουθήσαμε τον χώρο και συγκεντρώσαμε σημαντικά στοιχεία για όσους μπορεί να σχετίζονταν με το θάψιμο του κιβωτίου. Η έρευνα μας βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλό σημείο. Όμως μας ανησυχεί ότι γίνονται συνεχείς απόπειρες δημιουργίας «διαδόχων» σχημάτων της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποίησε τις τελευταίες ώρες έρευνα σε κατοικία συγγενούς του 29χρονου στην περιοχή της Καρδίτσας, χωρίς σημαντικά αποτελέσματα.