Τάσο, ομολογίες ψάχνεις κι εσύ?
Ληστές και δολοφόνοι ξέρεις πολύ καλά ποιοι είναι και ποιοι τους στηρίζουν.
Για τους αστυνομικούς δε νομίζω να έχει κανείς απορία… Φυσικά καθημερινά σπάνε στο ξύλο χειρότερα άλλους ‛αγνώστους’ για τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν νομίζω ότι είναι το περισσότερο ξύλο που έφαγε κάποιος άδικα την προηγούμενη εβδομάδα από αστυνομικούς … και όταν ακούω για ΕΔΕ … μάλιστα … σωθήκαμε …
Καταλαβαίνω και διάφορα ελαφρυντικά. Καταλαβαίνω και την άτιμη την κοινωνία και διάφορα. Δε διαφωνώ για τους κοινωνικούς και χίλιους άλλους λόγους
Δηλαδή αρκετά με τα disclaimers …
Αλλά τους θεωρεί κάνεις ήρωες όλους αυτούς από εσάς ?
Θεωρεί ήρωες όσους ήταν στην απόπειρα/κλοπή τράπεζας και διαφεύγουν τη σύλληψη ?
Θα ήθελε κανείς από εσάς να είναι εκεί μαζί τους προχθές με κάνα καλάσνικοφ με κάνα όπλο να ‛υποστηρίξει τα παιδιά’ ???
Σοβαρά ρωτάω.
Φυσικά και συμφωνώ ότι κάθε αστυνομικός που έχει μάθει να φέρεται έτσι είναι απαράδεκτος και θα έπρεπε να το πληρώσει βαριά.Τασο, εγω προσωπικα I don't give a damn για τη ληστεια, προσπαθησαν να την κανουν, δεν τους πετυχε και τους επιασαν. Θα τους δικασουν και θα καταδικαστουν.
Ολα καλα δηλαδη για το ενομο κρατος.
Πιστευω να γινομαι σαφης.
Εδω ομως βλεπει κανεις μια προσπαθεια αθωωσης της βιαιοπραγιας καθως και φαινομενα σχετικα "πρωτογνωρα" για τα Ελληνικα δεδομενα. Βασανισμοι κλπ.
Τι σχεση εχει αυτο με το αν καποιος θα προτιμουσε να παρει και αυτος ενα καλασνικωφ και ν ακανει τη ληστεια δεν καταλαβαινω.
δεν είναι τόσο απλό Τάσο, δεν μπορείς με μια απλή παραδοχή και ένα συνεπάγεται να εξηγήσεις το φαινόμενο της βίας ......
για παραδειγμα ....
η μη ισότητα μπροστά στον νόμο μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες ......
όταν πχ τον δολοφόνο με τα σγουρά μαλλιά τον σαπακιάζεις στο ξύλο ενώ τον δολοφόνο με τα ίσια μαλλιά τον αντιμετωπίζεις με το σεις και με το σας .....
κάποιους τους κάνουν ήρωες αυτές ακριβώς οι πρακτικές ....
Αποτι εχω διαβασει σε διαφορα άρθρα αλλά και απο τις δηλωσεις του δραστη και της μητερας του, δεν νομιζω οτι αναφερομαστε απλα σε μια ληστεια (και οχι κλοπη οπως παρουσιαζεται απο καποιους).
Και ο Πασσαρης εκανε ληστειες, εκβιασμους κλπ, και οταν τον επιασαν, τον εκαναν τουλουμη στο ξυλο αλλά δεν διαβασα, πουθενα, για βια κατα των κρατουμενων, εκμετταλευση των κρατουμενων ως λαβαρο και τελος για ανθρωπινα δικαιωματα κλπ.
Ωστοσο ειμαι σιγουρος, οτι εαν αυτοι οι τεσσεροι κατηγορουντο πχ για βιασμο ή για κακοποιηση και για φονο καποιου κατοπιν ληστειας και δεν υπηρχαν οι τυχον ιδεολογικες πεποιθησεις τους τοτε ειμαι σιγουρος οτι καποιοι θα τους ελεγαν "Ελληναρες" και θα ηταν σε αλλο τοπικ του "Επι παντος" και δεν θα μιλουσαν καθολου σχετικα με κακοποιηση, ξυλοδαρμο κλπ.
Είσαι ο μόνος εδώ μέσα που χρησιμοποίησε την λέξη ήρωες.
Αν θες λοιπόν την γνώμη τι είναι ήρωας, ποιος και γιατί θεωρεί κάποιον ήρωα και ποιος τελικά είναι ήρωας ξεκίνα ένα νέο θέμα.
Τασο, εγω προσωπικα I don't give a damn για τη ληστεια, προσπαθησαν να την κανουν, δεν τους πετυχε και τους επιασαν. Θα τους δικασουν και θα καταδικαστουν.
Ολα καλα δηλαδη για το ενομο κρατος.
Πιστευω να γινομαι σαφης.
Εδω ομως βλεπει κανεις μια προσπαθεια αθωωσης της βιαιοπραγιας καθως και φαινομενα σχετικα "πρωτογνωρα" για τα Ελληνικα δεδομενα. Βασανισμοι κλπ.
Τι σχεση εχει αυτο με το αν καποιος θα προτιμουσε να παρει και αυτος ενα καλασνικωφ και ν ακανει τη ληστεια δεν καταλαβαινω.
Αν γινοταν καπου αλλου, σε καμια αμερικη πχ.
"Heavily armed bank robbers took hostage and were later shot down by police snipers. Now on to the weather....".
(Δανεισμενο απο αλλο φορουμ)
Αν σε καμια Λιβύη, θα τους ειχαν τσακισει τα κεφαλια με κοτρωνες
Στην Τουρκια θα τους είχαν ήδη "εξαφανισει"
Στην Νορβηγια θα τους προσφεραν ζεστο τσαι
Στην Ελλαδα θα τους κανουν ηρωες πολεμου
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.