Tron: Ares

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    5
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Tron: Ares | Only in theaters and IMAX October 10​

Disney

Tron: Ares | Official Trailer​

FeelgoodEntertainment

Tron: Ares | Official Featurette | Filmed For IMAX®​

Tron: Ares | Behind the Scenes | Filmed For IMAX®​

IMAX

TRON ARES invades Hall-H at SDCC!​

Last edited:
Το πρώτο χαστούκι έσκασε.

τουλάχιστον θα πάμε με χαμηλές προσδοκίες για να μην απογοητευτούμε εντελώς.

η δευτερη ταινια ειχε την τυχη να εχει εναν φερελπι τοτε σκηνοθετη υψηλης αισθητικης και ταλεντου τον Κοσινσκι που ειδαμε μετα πως εξελιχθηκε παρολο που το Tron Legacy ηταν η πρωτη του μεγαλου μηκους ταινια !!

ε στατιστικα δεν θαναι καθε φορα του ΑιΓιαννη.

Μολις γύρισα απο την IMAX. η ταινία είναι ένα οπτικοακουστικό έπος. εδώ τελειώνει το review.

Ευτυχώς οι πρώτες κριτικές είχαν χαμηλώσει τον πήχη, οπότε αυτό που είδα μου άρεσε — μπορώ να πω. Όχι καλύτερο από το Legacy για μένα, σε καμία περίπτωση.
Τεχνικά άρτιο, με soundtrack “on point”: δυνατό, τολμηρό, δένει άψογα με τη δράση, αλλά δύσκολα θα το ακούω συχνά τα επόμενα 15 χρόνια (όπως το επικό των Daft Punk).
Η πλοκή… μεχ. Ενώ υπήρχε υλικό, στην εκτέλεση κάπου χάθηκε λίγο. Κάτι μου έλειψε. Η δράση καταιγιστική πάντως, με εντυπωσιακές καταδιώξεις και καταστροφές, ενώ το χιούμορ περιορισμένο. Ο Λέτο κάπως “παγωμένος”, αλλά μάλλον έτσι ήταν γραμμένος ο ρόλος. Το trailer πάντως έδινε την εντύπωση διαφορετικής πλοκής.
Υπάρχουν σεναριακές ευκολίες, αλλά οκ — δε βλέπουμε ντοκιμαντέρ.
Η σύνδεση με το Legacy είναι επιφανειακή μεν, αλλά υπαρκτή· με το original αρκετά πιο ουσιαστική, και με δόσεις fan service.
Το φινάλε αφήνει υπονοούμενο για συνέχεια, είναι ξεκάθαρο reboot— και ναι, θα είμαστε εκεί να τιμήσουμε ξανά ένα ακόμη οπτικοακουστικό marvel.

ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ (imax, atmos) αν ειστε λάτρης εικόνας και ήχου, Είναι benchmark για τα subs λέμε, (ένας κάλος λόγος για να σας αρέσει).

7/10

Last edited:
  • Like
Reactions: pontios
Εχει βελτιωθει καθολου ο ηχος στην IMAX ? συγκριτικα με την αρχη εννοω αν ειχες δει καμια ταινια που υπηρχε μια γκρινια συγκριτικα με τις atmos

Αυτες οι συγκρίσεις είναι λίγο υποκειμενικές, Ειδικά σινεμά που πας στις αίθουσες μετά απο καιρό και συγκρίνεις με διαφορετικό υλικό. Έχω δει 4 ταινίες στην IMAX απο τότε που άνοιξε, atmos έχω καιρό να βρεθώ για να έχω άμεση σύγκριση. Απλα χθες έδωσε ρέστα το ηχοσύστημα, η ταινία είχε υλικό για να δουλέψουν τα ηχεία πάνω απο νορμάλ στάθμες. Ακόμα έχω στο μυαλό μου την αίσθηση του recogniser στην πόλη, ήταν λες και βρισκόμουν δίπλα στους προωθητήρες του. Δεν το άκουγες μόνο, ΤΟ ΕΝΙΩΘΕΣ λες και ήταν 4D.

BTW στην δεύτερη ακρόαση του OST, δίνω μερικά ακόμα credits στους NiN και χαίρομαι που κράτησαν υψηλά τον πήχη σε αυτό το κομμάτι.

Last edited:
  • Like
Reactions: vadergr and Kosh
Μολις γύρισα απο την IMAX. η ταινία είναι ένα οπτικοακουστικό έπος. εδώ τελειώνει το review.

Ευτυχώς οι πρώτες κριτικές είχαν χαμηλώσει τον πήχη, οπότε αυτό που είδα μου άρεσε — μπορώ να πω. Όχι καλύτερο από το Legacy για μένα, σε καμία περίπτωση.
Τεχνικά άρτιο, με soundtrack “on point”: δυνατό, τολμηρό, δένει άψογα με τη δράση, αλλά δύσκολα θα το ακούω συχνά τα επόμενα 15 χρόνια (όπως το επικό των Daft Punk).
Η πλοκή… μεχ. Ενώ υπήρχε υλικό, στην εκτέλεση κάπου χάθηκε λίγο. Κάτι μου έλειψε. Η δράση καταιγιστική πάντως, με εντυπωσιακές καταδιώξεις και καταστροφές, ενώ το χιούμορ περιορισμένο. Ο Λέτο κάπως “παγωμένος”, αλλά μάλλον έτσι ήταν γραμμένος ο ρόλος. Το trailer πάντως έδινε την εντύπωση διαφορετικής πλοκής.
Υπάρχουν σεναριακές ευκολίες, αλλά οκ — δε βλέπουμε ντοκιμαντέρ.
Η σύνδεση με το Legacy είναι επιφανειακή μεν, αλλά υπαρκτή· με το original αρκετά πιο ουσιαστική, και με δόσεις fan service.
Το φινάλε αφήνει υπονοούμενο για συνέχεια, είναι ξεκάθαρο reboot— και ναι, θα είμαστε εκεί να τιμήσουμε ξανά ένα ακόμη οπτικοακουστικό marvel.

ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ (imax, atmos) αν ειστε λάτρης εικόνας και ήχου, Είναι benchmark για τα subs λέμε, (ένας κάλος λόγος για να σας αρέσει).

7/10
Τα είπες όλα σχεδόν. Εγώ θα προσθέσω ότι η αναπαράσταση του 80s gaming περιβάλλον ήταν απλά εξαιρετική. Ο ήχος στην κυριολεξία τα σπάει. Πρώτη φορά μου έτυχε να τρέμει το σινεμά στην ΙΜΑΧ εδώ στην Γαλλία. Τα παιδιά το υπερευχαριστήθηκαν και μου λέγανε ευχαριστώ που μας έβαλες να δούμε τα παλιά πρώτα. Αυτό, είναι πολύ βασικό και ίσως ένα μειονέκτημα. Εάν δεν ξέρεις τα 2 παλιά, όσο και να θέλεις, θα καταλάβεις τα μισά και η ταινία θα είναι απλά μόνο δράση με ακαταλαβίστικα εφέ.
Το άλλο που με ξένισε λίγο, είναι η συνήθεια των σίκουελ, να σου δίνουν πολύ παραπάνω από το original, σε κάτι που είχε κάνει επιτυχία. Όπως ας πούμε με τα lightsaber που μετά έγινε καθαρίζουμε και τα φρούτα ώστε να τα δείχνουμε, έτσι και εδώ, η φωτεινή ουρά είναι σχεδόν μόνιμη χωρίς λόγο.
Τα σκηνικά όμως, τα Lightcycle και ο Recognizer, τα σπάνε. Τα Light jet, δεν είναι άσχημα, αλλά κάτι δεν μου κόλλαγε. Σοβαρό σενάριο, μην περιμένετε, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Έχει αρκετά πράγματα τα οποία κολλάνε με το σήμερα και σε κάνουν να αναρωτηθείς που πάμε.

Ταινία για σινεμά και ειδικά IMAX, όχι στο σπίτι. Εκτός εάν έχεις 150" οθόνη, υπερσύστημα ήχου και κανέναν γείτονα. Δεν θέλω καν να φανταστώ τι θα κάνουν τα 2 sub μου όταν θα βγει digital και το ξαναδούμε στο σπίτι.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Βέβαια ο κόσμος δε πάει σινεμά όπως πήγαινε πριν 10 χρόνια και οι συγκρίσεις αναπόφευκτο να μην είναι δίκαιες. Ειναι δεδομένο και στατιστικά αποδεδειγμένο ότι απο covid -era ακομα δεν έχουμε συνέλθει σε αυτό ( κι αμφιβάλλω αν ποτέ θα γίνει come back).
Επίσης προσωπικά το box office ανοίγματος με αφήνει αδιάφορο, θα περιμένω το κλείσιμο.
Πάντως το χρήμα πλέον είναι στο streaming και όχι στον κινηματογράφο...

Καλησπέρα,

Όπως λέει ο τίτλος. Στο Village λένε ότι το έχουν σε IMAX, αλλά δεν διευκρινίζουν αν είναι IMAX 3D.

Χμμ... το topic μου μεταφέρθηκε εδώ ως μύνημα αλλά χωρίς τον τίτλο (που είχε την ερώτηση), οπότε ας την ξαναγράψω:

Το Tron: Ares παίζει κάπου στην Αττική σε 3D;

Στο Village λένε ότι το έχουν σε IMAX, αλλά δεν διευκρινίζουν αν είναι IMAX 3D.

Χμμ... το topic μου μεταφέρθηκε εδώ ως μύνημα αλλά χωρίς τον τίτλο (που είχε την ερώτηση), οπότε ας την ξαναγράψω:

Το Tron: Ares παίζει κάπου στην Αττική σε 3D;

Στο Village λένε ότι το έχουν σε IMAX, αλλά δεν διευκρινίζουν αν είναι IMAX 3D.
2D είναι το IMAX στα village. δε ξέρω αν θα το βρεις κάπου σε 3D και η αίθουσα να είναι -ακουστικά- καλύτερα απο αυτήν (imax) με εξαίρεση τις atmos (ισως).