Τρόποι πληρωμής,κάρτες,PayPal,λογαριασμοί κτλ.

Την έκανα την αλλαγή και στο paypal και στο amazon, στο δεύτερο γίνετε πανεύκολα ενώ στο πρώτο χάθηκα στο μενού αλλά τελικά το κατάφερα, στη επόμενη αγορά θα δω αν συμφέρει ή θα έχει καμία τρελή χρέωση η τράπεζα.
 
Έκανα τελικά χθες μια μικροαγορά στο ebay για να δω τι θα χρεώσει η τράπεζα και πότε.

Νομιζω οτι δεν μπορουμε να καταλαβουμε τη διαφορα με αυτον το τροπο. Οι ισοτιμιες αλλαζουν καθε μερα για να μην πω, καθε δεκατο του δευτερολεπτου :))
 
Αν η τράπεζα με χρεώσει με την ισοτιμία της ημερομηνίας της αγορά τότε θα δω τις διαφορές, αν με χρεώσει με την ισοτιμία της ημερομηνίας της πληρωμής της πιστωτικής κάρτας τότε δεν θα δω τις διαφορές.
Είδωμεν...
 
Αν η τράπεζα με χρεώσει με την ισοτιμία της ημερομηνίας της αγορά τότε θα δω τις διαφορές, αν με χρεώσει με την ισοτιμία της ημερομηνίας της πληρωμής της πιστωτικής κάρτας τότε δεν θα δω τις διαφορές.
Είδωμεν...

Ο μονος σιγουρος και ευκολος τροπος ειναι να ρωτησεις την τραπεζα που εχει εκδωσει την πιστωτικη σου καρτα τι προμηθεια χρεωνει για τη μετατροπη συναλλαγματος.
Το ebay δηλωνει οτι χρεωνει 2.5%. Το amazon χρεωνει σχεδον τα διπλα και λεει οτι προσπαθει για την καλυτερη ισοτιμια για τους πελατες της...μπουρδες.
Οι τραπεζες στην Ελλαδα πιστευω οτι χρεωνουν λιγοτερο απο το ebay. Ξερω τραπεζα που η πιστωτικη της χρεωνει 1.5% για τετοιες μετατροπες. Δες η δικια σου τι κανει.

Πριν απο λιγο, ετσι για την πλακα, μπηκα στο Amazon και ζητησα μετατροπη ενος αντικειμενου που εκανε 29.95 λιρες. Μου εδωσε αντιστοιχια 37.52 ευρω. Αυτο μεταφραζεται σε ισοτιμια λιρας/ευρω 1.25 (κοβω τα πολλα δεκαδικα). Την ιδια ωρα η μεση τιμη λιρας ευρω στην αγορα ηταν 1.20. Αρα το Αμαζον χρεωνει 4% προμηθεια.

Δεν μπορεις να αποφυγεις την προμηθεια, το θεμα ειναι να πληρωνεις λιγοτερο. Αν εχεις προσεξει, το συναλλαγμα εχει 2 τιμες, τιμη αγορας και τιμη πωλησης η οποια καθοριζεται απο την προμηθεια της καθε τραπεζας πανω στην μεση τιμη αγορας. Πληρωνεις +/- καποιο ποσοστο αναλογα αν αγοραζεις η πουλας συναλλαγμα στην τραπεζα.
 
Επειδη ετοιμαζομαι αυριο για αγορα πανιου απο εξωτερικου, παρατηρησα σημερα οτι η prepaid eurobank που εχω ληγει ιανουαριο 2012.
Επειδη βαριεμαι να τρεχω για νεα, ξερει καποιος αν ο πρωτος μηνας που γραφει, ειναι η αρχη του μηνα ή το τελος. ?
Σκεφτομουν να κανω την αγορα απο κανονικη πιστωτικη αν εχει ληξει.
Αν τελικα εννοει οτι ληγει στο τελος Ιανουαριου, προλαβαινω για την αγορα.
 
Re: Απάντηση: Τρόποι πληρωμής,κάρτες,PayPal,λογαριασμοί κτλ.

Οταν γραφει οτι ληγει τον Ιανουαριο του 2012 σημαινει οτι μπορεις να την χρησιμοποιησεις μεχρι το τελος του Ιανουαριου.
Κανονικα επρεπε να σου εχουν στειλει καινουρια καρτα.
 
Δεν ξερω αν στελνουν, ή οταν ληξει μια prepaid την πετας και βγαζεις αλλη.
Ετσι κι αλλιως, ειναι μια διαδικασια 5 λεπτων.
Τωρα αν τελικα ξερετε οτι στελνουν γιατι ετσι ειναι το συστημα, πιθανοτατα ή αργησε ή την σουφρωσαν απο τον κοινοχρηστο χωρο της πολυκατοικιας.
 
Για prepaid μιλουσες, οχι δεν γνωριζω αν σου στελλουν αλλη prepaid, ισως οχι. Παντως την συναλλαγη σου μπορεις να την κανεις μεχρι τελος μηνα.
 
Διαβάζω σε άλλο site κάποιους που λένε ότι το amazon.co.uk δεν κρατάει προμήθεια για αγορές σε λίρες αλλά δεν το πιστεύω, ξέρει κανείς αν κρατάει προμήθεια ή όχι;
 
Last edited:
1,25% επι του ποσου συναλλαγης!

Τοτε η τραπεζα σου χρεωνει μικροτερη προμηθεια απο το 2.5% που χρεωνει το ebay. Εισαι αρχοντας.

Για το αμαζον διαβασε το παραπανω ποστ μου. Ειναι ακριβοτερο απο το εβαυ.
 
Διαβάζω σε άλλο site κάποιους που λένε ότι το amazon.co.uk δεν κρατάει προμήθεια για αγορές σε λίρες αλλά δεν το πιστεύω, ξέρει κανείς αν κρατάει προμήθεια ή όχι;

Ειναι αδυνατον το αμαζον να μην κραταει προμηθεια. Τις μετατροπες τις κανει μεσω καποιας τραπεζας που χρεωνει προμηθεια στο αμαζον. Και το αμαζον βαζει και ενα καπελακι και σου πασαρει πιο αυξημενη προμηθεια. Λογικο ειναι. To Amazon δεν ειναι τραπεζα που θεωρητικα θα μπορουσε να σου χαρισει την προμηθεια.
 
Γνωρίζει κανείς αν υπαρχει η αν έχει ο ίδιος πιστωτικη καρτα χωρις συνδρομη και με μηδενικα εξοδα συναλλαγης για αγορες εκτος ευρωζωνης;
 
Μηδενικα εξοδα συναλλαγης για αγορες εκτος ευρωζωνης δεν προσφερει καμια τραπεζα. Η μετατροπη ξενου νομισματος σε ευρω χρεωνεται μιας και δεν μπορει να σε χρεωσει η τραπεζα σε δολλαριο.
Μηδενικη συνδρομη προσφερουν πολλες τραπεζες, μπες στα site τους να ενημερωθεις.
 
Διάβασα αλλού ότι η Κύπρου έχει πιστωτική κάρτα με μηδενικα εξοδα συναλλαγης για αγορες εκτος ευρωζωνης γι' αυτό ρωτάω να δω τι συμβαίνει.
 
Διάβασα αλλού ότι η Κύπρου έχει πιστωτική κάρτα με μηδενικα εξοδα συναλλαγης για αγορες εκτος ευρωζωνης γι' αυτό ρωτάω να δω τι συμβαίνει.

Αυτο που λες αναφερεται στα εξοδα που χρεωνει η τραπεζα σε συναλλαγη με καρτα που γινεται εκτος ευρωζωνης (και οχι στην προμηθεια κατα την συναλλαγματικη μετατροπη). Καποιες τραπεζες τα χρεωνουν καποιες οχι.

Δηλαδη καποιες τραπεζες, περα απο την προμηθεια πανω στην συναλλαγματικη ισοτιμια (που δεν το γλυτωνει κανεις σε καμμια τραπεζα), χρεωνουν και εξοδα ανα συναλλαγη, ειτε σαν στανταρ ποσο ειτε σαν ποσοστο επι της συναλλαγης.

Αυτην την πρακτικη την ακολουθουσαν οι τραπεζες μας πριν να μπουμε στο ευρω. Μετα καταργηθηκε αυτο το 'τελος' ανα συναλλαγη. Τελευταιως ομως γινεται παλι (κατα)χρηση λογω πτωσης τραπεζικων εσοδων..
 
Γεια σας παιδια.! ειμαι και εγω καινουργιος στον κοσμο του paypal .!! Εχω μια προπληρωμενη καρτα της γενικης και εβαλα την παρασκευη που μας περασε 35 ευρο..!! εκανα λογαριασμο στο paypal και εβαλα την καρτα μ.!! την εκανα verify ολα.!! θελω να παρω ενα πραγμα απτο ινερνετ που εχει 45 δολαρια.!! και πιστευα οτι τα 35 ευρο ειναι οκ.!! αλλα δεν σκεφτικα το ποσο που μου κρατει η τραπεζα.!! οποτε πρεπει πρεπει να παω και να ξαναβαλω λιγα ακομα γιανα φτασω τα 45 δολαρια ετσι.!! !? κανω καποιο λαθος.!? αν ναι παρακαλωω πειτε μου .!! επεισης στο λογαριασμο που εχω μου λεει μονο το 1.5 ευρο που μου εγινε απο ρεφαντ.!! τα υπολοιπα δεν θα επρεπε να φαινονται.!?!?!
 
Καλως ήλθες
Σωστά φαινεται μονο το 1,5 ευρώ - αυτό είναι στο Paypal.
Κατά την στιγμή της πληρωμής του είδους που θες, το Paypal θα προσπαθήσει να χρεώσει την κάρτα σου με $45 (με την ισοτιμία εκείνης της στιγμής). Αν τα βρει, θα προχωρήσει, αν όχι, δεν θα γίνει η πληρωμή.
Αν θες να ψωνίσεις σε $, πρέπει να μετατρέψεις και το 1,5 ευρώ σε $ με τον "εσωτερικό" currency converter του PayPal.
Με την τρέχουσα ισοτιμία, τα χρήματα δεν θα σου φτάσουν οριακά!