Τροποποιήσεις για Musical Fidelity

adragon

Established Member
23 January 2010
102
Καλημέρα

Η Musical Fidelity διαθέτει και εφαρμόζει ένα "πακέτο" τροποποιήσεων για πολλά από τα τρέχοντα ή/ και παλιότερα μηχανήματά της!

Εχετε κάποια άποψη ή εμπειρία σχετικά με την απόδοση μιάς συσκευής MF, που δέχτηκε την εφαρμογή αυτού του πακέτου??

Ενδιαφέρομαι γιατί διαθέτω έναν MF A1000 (ολοκληρωμένος σε τάξη Α) και το αντίστοιχο πακέτο έχει κόστος 600 λίρες Αγγλίας (+ τα μεταφορικά).
Και το ενδιαφέρον μου είναι ακόμα πιό μεγάλο, διότι, λόγω ηλικίας, του χρειάζεται ΑΜΕΣΗ επέμβαση στον επιλογέα εισόδων, ο οποίος χρειάζεται "παίξιμο" (κι εγώ καλή τύχη), για να τον τοποθετήσω στην θέση, που αντιστοιχεί σε phono ή cd κλπ (αλλιώς δεν ακούω κάποιο κανάλι...).

Αντώνης Δραγώνας

ΥΓ: Με την ευκαιρία τι γνώμη έχετε για τον συγκεκριμμένο ενισχυτή?

Κύριε Δραγώνα η MF έχει εξαιρετικό service στην Ελλάδα.
Θα σας πρότεινα να καλέσετε τον κύριο Ιωνά στο τηλέφωνο 210 8822386.

Κύριε Δραγώνα ρώτησα και αυτές είναι οι εργασίες για τον ενισχυτή σας:

Αλλαγή πυκνωτών, γέφυρες και ψύκτρες γι’ αυτές, αν δεν είναι η έκδοση mkIII αλλαγή τροφοδοτικού, αλλαγή των fet στην περίπτωση θορύβου, «ζύγισμα» των transistor εξόδου αν έχουν «ολισθήσει» με τα χρόνια, καλύτερο εσωτερικό διασύνδεσης (αφού είναι προ ενισχυτής και τελικό στάδιο σε ένα σασί).
Το κόστος απ’ ότι μου είπαν από την αντιπροσωπεία είναι 500€.

Στην περίπτωση που έχει πρόβλημα ο επιλογέας πηγής και το ποτενσιόμετρο, υπολογίζεται ένα επιπλέον ποσό, περίπου στα 80-100€.

Νομίζω ότι είναι αρκετά φθηνότερα από την Αγγλία ; -)

Πάντως, με αφορμή αυτά, να ρωτήσω κάτι άσχετο; Τι ιστορία είναι αυτή με την MF να αλλάζει μοντέλα και σειρές κάθε ένα-δυο χρόνια; Μπείτε στο σάιτ της εταιρείας και δείτε τα "Προϊόντα": είναι ΟΛΑ καινούργια! Πότε δηλαδή βγήκε ο XT-100 και πότε ξεπεράστηκε;

Πέρα από την απαξίωση για τους κατόχους, τι αλλάζει κάθε χρόνο στην τεχνολογία των ενισχυτών που χρειάζεται ο Michaelson να βγάζει συνέχεια καινούργιες σειρές; Ή αλλάζει μόνο η φιλοσοφία του -που είναι ακόμα χειρότερο;

Παιδιά έχω έναν MF B1 και περιμένω και έναν A1.Θα ήθελα να τους κάνω μια αναβάθμιση,τι μου προτείνετε;Εκτός της αντιπροσωπείας υπάρχει κάποιος που να κάνει σοβαρή δουλειά;