Τροποποίηση σκούπας στερεών υγρών σε κυκλωνική με κώνο

Nektarios2015

AVClub Fanatic
4 March 2015
10,384
Πριν λιγες μερες ειχα ανεβασει τη κατασκευη μου για κυκλωνικο διαχωριστηρα που προηγητο της σκουπας για την αναρροφηση στερεων και κατακρατηση αυτων πριν φτασουν στο καδο και φιλτρο αυτης.

upload images free

τωρα πηγα μερικα βηματα ποιο περα και εχω μετατρεψει τη σκουπα σε κυκλωνικη

Εχω κοψει καταλληλα ενα κωνο σημανσεως και τον εχω βαλει σε ενα κουβα ετσι οπως φαινεται στις φωτογραφιες

Χρησιμοποιωντας τρια κυκλικα οπου το ενα σταθεροποιει το κωνο στομκουβα και τα αλλα δυο δημιουργουν τη παρουρα για τη τοποθετηση στο καδο-βαρελι.

Να σημειωσω οτι εχω χρησιμοποιησει υλικα που ειχα και διασταςτασεις αποστασεις ειναι με το ματι. Δηλαδη δεν τηρησα καποια καθορισμενα στοιχεια.

συνεχιζεται σε λιγο...

image posting

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω κοψει με τη σωληνα της σκουπας, τροχισμενη στην ακρη, τη διαδρομη που θα εχει η σωληνα εισοδου της κυκλωνικης.

Τοποθετησα τη πλαστικη πουβθα ειναι η εισοδος με ελαφρια κλιση προς τα κατω και ετσι τοποθετημενη ωστε οτι μπαινει να ακολουθει κυκλικη πορεια στα τοιχωματα του κωνου

Στο τελος μπηκε και το "καπακι"απο πανω.

free photo upload

Συνεχιζεται...

Μπηκε ακομη ενα καπακι για να πατησει πανω ο κονως και το περιγραμα του κουβα

Τοποθετηθηκε και η σωληνα εξοδου απο τη κυκλωνικη προς το μηχανισμο/σκουπα αναρροφησης. Αυτη εχει "κατεβει" τοσο ωστε να ειναι μερικα εκατοστα ποιο κατω απο το υψος της σωληνας εισοδου.

Εδω εχουμε τροποποιηση της σκουπας με κοψιμο της υπερκαταςκευης του εργοςταςιακου φιλτρου και αλλαγη διατομης ωστε να κουμπωνει στη προηγουμενη σωληνα εξοδου.

Συνεχιζεται...

screenshot

Και η τελικη εικονα της ολης υπερκατασκευης. 100 ltr καδος που παταει πανω η σκουπα σφραγιζεται με λαστιχο κουφωματων. Ειναι τετοια η σφραγισει που οταν δουλειυει η σκουπα τη σηκωνεις ολοκληρη απο τη χειρολαβη.
Προσθετο μυστικο αξεσουαρ το φιλτρο εξοδου της σκουπας....:grinning-smiley-043

Η σκουπα δουλευει αβιαστα και ρουφαει αριστα. Βεντουζαρει στο πατωμα με το αναλογο πελμα οπου μπορειτε να δειτε ενα τεστ..

Ενα μετρο καδρονι και το σηκωσε. Καμια αλλη σκουπα που εχουμε στο σπιτι δεν το καταφερε, ουτε καν προσπαθησε. Δεν δοκιμασα αν εχει το ιδιο αποτελεσμα με το εργοστασιακο καδο, αλλα τωρα δε μπορω πλεον.
Να σημειωσω οτι δεν εχω χρησιμοποιησει βιδες και αλλα εξαρτηματα για τη συναρμογη παρα μονο θερμη σιλικονη-κολλα και ελαχιστη κολλα ξυλου.

Μενει τωρα να γινει τροχηλατη.

free screen capture software

Re: Τροποποιηση σκουπας στερεων υγρων σε κυκλωνικη με κωνο

Περίεργη κατασκευή. Δηλαδή αυτή τώρα είναι δυνατότερη από τις άλλες σκούπες. Έχει κάποια άλλη διαφορά ?

Που θα το βαλεις το τερας ομως ? μοιαζει μεγαλο.

Ευγε παντως για την κατασκευη.

Η κυρια διαφορα ειναινοτι δεν στομωνει το φιλτρο, λογω της ιδιοτητας της κατασκευης να διαχωριζει τα σωματιδια τα οποια οδηγουνται στο πατο του βαρελιου, στη σκουπα παει μονο ο αερας και η πολυ ψιλη σκονη, την οποια τη "πιανει" στην εξοδο το φιλτρο. Ενα ακομη θα πω, οι αναρροφητηρες στα ξυλουργεια αυτη την αρχη λειτουργιας εχουν.
Εχει παρα πολλα βιντεο με κατασκευες και παραδειγματα στο ιντερνετ.

Δεστε εδω ενα βιντεο που επεξηγει.
https://m.youtube.com/watch?v=QfTZUMq-LGI

https://m.youtube.com/watch?v=nQQZkGFKTtU

Μπραβο Νεκταριε!
Πιστευω αν ειχες πιο προσεγμενα υλικα και χρησιμοποιουσες και το εργοστασιακο καδο θα ηταν και εμφανησιακα αψογο το αποτεελεσμα!
Τωρα ομως που εκανες την αρχη και κατεχεις την λειτουργια μπορεις να κανεις και πολυ καλυτερη υλοποιηση!
Οσο για την δυναμη ειναι οντως πολυ καλη!!!

Πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή..
Μου άρεσε πολύ το "φίλτρο" της..
Για να την κάνεις τροχήλατη, γιατί δε δοκιμάζεις τις έτοιμες βάσεις με ροδάκια που βάζουν πάνω τις γλάστρες;

Α, και η ιδέα με τα κλιψάκια σωλήνων για να στηρίζεις τα κατσαβίδια σου, που είδα σε μία φωτογραφία, μου άρεσε..

Για τη κινηση εχω τους τροχους του καδου της σκουπας, μαλλον θα βασιστω σε αυτους. Οσο για τη προσεγμενη κατασκευη Κυριακο, σκοπος μου ηταν να εχω κατι λειτουργικο. Εν καιρο θα εχω το νου μου για υλικα, κυριως καποιο κωνικο αντικειμενο και βλεπουμε... Προς το,παρον προεχει η βαση με τροχους καποιου βαρους για σταθεροτητα, τροπος "κλειδωματος" του καδου με τη υπερκατασκευη και η αντικατασταση του "φιλτρου" με καποιο πραγματικο φιλτρο.

Οσο για τα πιαστρακια, καλη ιδεα και βολικη για διαφορα. Απλα πιανει χωρο...θελω να φτιαξω μια θεση για κατσαβιδια που να πιανει λιγοτερο.

Απάντηση: Τροποποιηση σκουπας στερεων υγρων σε κυκλωνικη με κωνο

λοιπων εχω εναν φυσητηρα -αναροφητηρα απο το λιντλ(το ποιο αχρηστο εργαλειο που εχω παρει ) και σκεφτομαι να τον βαλω ως μοτερ αναρροφησης σε μια ιδιοκατασκευη κυκλωνικης σκουπας οπως παραπανω .τι λετε θα δουλεψει ;

Δεν ξερω να σου απαντησω, γιατι δεν εχω δει πως δουλευει αυτος. Ισως μια πρωτη δοκιμη να σου εδινε μια εικονα προσαρμοζοντας στο στομιο ενα ακρο απο σκουπα για να συγκρινεις την αναρροφηση με μια δυνατη σκουπα.

Απάντηση: Τροποποιηση σκουπας στερεων υγρων σε κυκλωνικη με κωνο

ναι θα το δοκιμασω εχει αρκετη δυναμη αναροφησης ,ισωσ πιο πολυ απο απλη σκουπα.