Τρόπος αποφυγής πληρωμής χαρατσιού ΔΕΗ - εξυπνο ή χαζομάρα;

Επειδή είμαι λίγο "αργός" στο ζήτημα..

Μπορώ να πληρώσω στην ΔΕΗ ΜΟΝΟ τον λογαριασμό ρεύματος και όχι το χαράτσι?
Γίνεται αυτό?
Και αν γίνεται ,πάλι κινδυνεύουμε να μας κόψουν το ρεύμα?
Η θα έχουμε ρεύμα και απλά θα τοκίζεται το χαράτσι στην Euphoria (ελληνιστί,Εφορία) ?

γίνεται μέσω πληρωμής σε atm όπου βάζεις μόνο το ποσό του ρεύματος και όχι του χαρατσιού.
απότι έχει ακουστεί μετά θα πάει στην εφορία και θα τοκίζεται. θα στείλει λίστες η ΔΕΗ.

ποιος μπορεί να ξέρει τι θα γίνει σε ένα κράτος μπο@ρδελο. μετά μπορούν να πούν - ρύθμιση με έκπτωση και να γλυτώσεις κάποια χρήματα.

γίνεται μέσω πληρωμής σε atm όπου βάζεις μόνο το ποσό του ρεύματος και όχι του χαρατσιού.
απότι έχει ακουστεί μετά θα πάει στην εφορία και θα τοκίζεται. θα στείλει λίστες η ΔΕΗ.

ποιος μπορεί να ξέρει τι θα γίνει σε ένα κράτος μπο@ρδελο. μετά μπορούν να πούν - ρύθμιση με έκπτωση και να γλυτώσεις κάποια χρήματα.

Σ ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου.:ernaehrung004:

Τελικά είναι ελλεϊνοί, όποιος θέλει τα στοιχεία μου μπορεί να μου τα ζητήσει αν θέλει να μου κάνει μήνυση (εκ της κυβερνήσεως).
Σήμερα ανακοίνωσαν πως τελικά επιστροφές φόρου δε θα δοθούν και αν χρωστάς παράλληλα στο κράτος δε θα γίνεται συμψηφισμός σε περίπτωση που το υπόλοιπο του συμψηφισμού είναι αρνητικό για το κράτος (δηλαδή αν σου χρωστάνε πάλι, δηλαδή η περίπτωση η δική μου και αρκετών ακόμα).

Δεν έχω λόγια, πάντως δε πρόκειται να πληρώσω έκτακτη εισφορά σε καμία περίπτωση και ας βάλουν όσους τόκους θέλουν.
Θα πάω δικαστικώς και ας μη δικαιωθώ ποτέ.
Τουλάχιστον θα πω ότι το πάλεψα.

Ειλικρινά θέλω να φύγω από αυτή τη Χώρα.

πάνε να καλύψουν την τρύπα των 3 δις. όσοι περίμεναν μια επιστροφή φόρου να κάνουν χριστούγεννα ή να πληρώσουν τα χαράτσια (και επειδή συναλλάσσομαι με τράπεζα συχνα από γκισε) όλοι τον δεκέμβρη με ένα χαρτί επιστροφης φόρου αν χείρας ήταν. άσε το άλλο με τον έλεγχο ταυτότητας που τους μισούς τους έστελνε η τράπεζα πίσω στην euphoria για αλλαγή και έμεναν κάγκελο οι χριστιανοί.

εμάς πάντως που βάλαμε AEGEAN POWER ήρθε μεσα στον λογαριασμό τους, δεν ξέρω αν μπορεί να πληρωθεί χωριστά το ρεύμα..

Υπαρχει καποιος που εχει κανει την Αίτηση Ελέγχου για το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε;
Εχει περασει από ελεγχο;
Λογω της αίτησης υπαρχει καποιο παγωμα στις ενέργειες διακοπης του ρεύματος μεχρι τον έλεγχο απο την επιτροπή;
Μετα την αίτηση και κατά την αναμονη από τον ελεγχο της επιτροπής
δίδεται η δυνατοτητα να πληρωθει μονο το κόστος του ρευματος αφήνοντας εξω το ποσό του χαρατσιού μεχρι τουλάχιστον να βγαλει πορισμα η επιτροπη;

Υπηρεσία Υποβολής Αίτησης Ελέγχου για το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.
Υπουργειο Οικονομικων

"ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ" ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ επι ομαδικής προσφυγής 26 δημοτών του Νέου Ηρακλείου

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011

Εξεδόθη σήμερα από το Ειρηνοδικείο Αθηνών η πρώτη προσωρινή διαταγή επι ομαδικής προσφυγής 26 δημοτών του Νέου Ηρακλείου κατά του Ειδικού Τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (χαράτσι ΔΕΗ) με την οποια διετάχθη η ΔΕΗ να μην διακόπτει την ηλεκτροδότηση των ακινήτων των παραπάνω δημοτών πιθανολογώντας την αντισυνταγματικότητα και την παρανομία του μέτρου, δεχόμενο παράλληλα την αρμοδιότητα των πολιτικών δικαστηρίων να τάμουν την συγκεκριμένη ένδικη διαφορά. Η κύρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε να δικαστεί στις 9-2-2012 ενώπιον του Ειρηνοδικείου Νέας Ιωνίας ημερομηνία με την οποία έχει ανασταλεί η διακοπή ρευματοδότησης των σπτιών τους.

Η συγκεκριμένη αποφαση είναι η πρώτη που αφορα ομαδικη προσφυγή πολιτων-κατοικων του λεκανοπεδιου Αττικης που ανηκουν σε ευπαθης κοινωνικεσ κατηγοριεσ (ανεργοι . ΑΜΕΑ , πολυτεκνοι , χαμηλοσυνταξιουχοι ,κλπ) και δεν αφορουσε σφαλματα της ΔΕΗ στον υπολογισμο των τετραγωνικων μετρων ή βιοτεχνικες - βιομηχανικες εγκαταστάσεις

Την πρωτοβουλια της προσφυγης ειχε ο Δημος Νεου Ηρακλειου Αττικης.

Επανασύνδεση ρεύματος στο Πέραμα από καθηγητές της ΕΛΜΕ Πειραιά!

http://www.youtube.com/watch?v=RuPOH6ByakE

Δύο οικογένειες στο Πέραμα δεν έχουν εισόδημα λόγω της ανεργίας και άρα δεν έχουν και να πληρώσουν και το ρεύμα. Από το καλοκαίρι ζουν με δανεικό ρεύμα και κεριά! Οι δύο οικογένειες έχουν μαθήτριες σε σχολεία του Περάματος. Οι καθηγητές του σχολείου απευθύνονται και σε άλλους καθηγητές και τελικά, με βάση απόφαση της ΕΛΜΕ Πειραιά για έμπρακτη αγωνιστική αλληλεγγύη στις οικογένειες των μαθητών μας, γίνονται κινητοποιήσεις στην ΔΕΗ στα Καμίνια και την επόμενη μέρα η ΕΛΜΕ, μαζί με τις συνελεύσεις και τις επιτροπές γειτονιάς, επανασυνδέει το ρεύμα.

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, φαγητό!

Αναρτήθηκε από ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=53847

"ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ" ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ επι ομαδικής προσφυγής 26 δημοτών του Νέου Ηρακλείου

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011

Εξεδόθη σήμερα από το Ειρηνοδικείο Αθηνών η πρώτη προσωρινή διαταγή επι ομαδικής προσφυγής 26 δημοτών του Νέου Ηρακλείου κατά του Ειδικού Τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (χαράτσι ΔΕΗ) με την οποια διετάχθη η ΔΕΗ να μην διακόπτει την ηλεκτροδότηση των ακινήτων των παραπάνω δημοτών πιθανολογώντας την αντισυνταγματικότητα και την παρανομία του μέτρου, δεχόμενο παράλληλα την αρμοδιότητα των πολιτικών δικαστηρίων να τάμουν την συγκεκριμένη ένδικη διαφορά. Η κύρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε να δικαστεί στις 9-2-2012 ενώπιον του Ειρηνοδικείου Νέας Ιωνίας ημερομηνία με την οποία έχει ανασταλεί η διακοπή ρευματοδότησης των σπτιών τους.

Η συγκεκριμένη αποφαση είναι η πρώτη που αφορα ομαδικη προσφυγή πολιτων-κατοικων του λεκανοπεδιου Αττικης που ανηκουν σε ευπαθης κοινωνικεσ κατηγοριεσ (ανεργοι . ΑΜΕΑ , πολυτεκνοι , χαμηλοσυνταξιουχοι ,κλπ) και δεν αφορουσε σφαλματα της ΔΕΗ στον υπολογισμο των τετραγωνικων μετρων ή βιοτεχνικες - βιομηχανικες εγκαταστάσεις

Την πρωτοβουλια της προσφυγης ειχε ο Δημος Νεου Ηρακλειου Αττικης.

Μια σκέτη @$@$$@$% είναι η απόφαση που η κοινοποίησή της και μόνο,δρα ανασταλτικά σε όποιον δεν πληρώνει γιατί θεωρεί το μέτρο άδικο.
Δηλαδή αν εγώ δουλεύω 15 ώρες την ημέρα και αμοίβομαι από τις 2 δουλειές με 1400 ευρώ για να ζήσω την 4μελή οικογένειά μου,πρέπει να πληρώσω γιατί δεν ανήκω σε κάποια από τις "ομάδες";
Δεν @$@$#%^ λέω εγώ...

Μια σκέτη @$@$$@$% είναι η απόφαση που η κοινοποίησή της και μόνο,δρα ανασταλτικά σε όποιον δεν πληρώνει γιατί θεωρεί το μέτρο άδικο.
Δηλαδή αν εγώ δουλεύω 15 ώρες την ημέρα και αμοίβομαι από τις 2 δουλειές με 1400 ευρώ για να ζήσω την 4μελή οικογένειά μου,πρέπει να πληρώσω γιατί δεν ανήκω σε κάποια από τις "ομάδες";
Δεν @$@$#%^ λέω εγώ...

Όχι βρε....

Ήταν μία καλή απόφαση που ανοίγει τον δρόμο.....και σε εμάς...έστω και "εμμέσως"...

Όπως και να το κάνουμε όμως προτεραιότητα και μεγαλύτερη αδικία ήταν για τις "ομάδες"...Θα έπρεπε βέβαια να μην τρέχουν σε δικαστήρια για τα αυτονόητα....αλλά με την "μαύρη" κυβέρνηση τα αυτονόητα δεν υφίστατο.....

Τεσπά....

Αιμίλιε,δεν ξέρω το σκεπτικό της απόφασης,έτσι όμως όπως το διατυπώνει η "ανακοίνωση" ξενερώνει,αφού αφήνει να εννοηθεί ότι μόνο οι άποροι πρέπει να μην πληρώσουν.

Αιμίλιε,δεν ξέρω το σκεπτικό της απόφασης,έτσι όμως όπως το διατυπώνει η "ανακοίνωση" ξενερώνει,αφού αφήνει να εννοηθεί ότι μόνο οι άποροι πρέπει να μην πληρώσουν.

Ναι και βέβαια αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης....Μην ξεχνάς ότι έχουμε να κάνουμε με νόμους του αστικού δικαίου....χιχι!!! Πρώτα θα εξαιρεθούν οι ευπαθείς ομάδες και μετά θα πολεμήσουμε οι λοιποί...... Καλώς ή κακώς....

Δικαιολογημένα εξεγείρεσαι, όπως και εγώ....Αλλά το λαμβάνω ως το πρώτο βήμα.....στον "πόλεμο"...