Τρόπος δράσης subwoofer σε μουσική / ταινίες

Το είμαι ευχαριστημένος απο τα μπροστινά στα μπάσα είναι σχετικό. Η μονη μου αλλη εμπειρία απο ηχοσύστημα είναι απο ενα all in one pioneer που είχα. Όπου προφανώς το τρέχον συστημα μου το ακούω πολύ πολύ καλυτερο. Αλλωστε δεν πολύ ακούω μουσική. Όταν ακούω όμως, με το τωρινό μου setup, δεν μου κακό φαίνεται.

Ο τωρινος ενισχυτής μου είναι ο marantz sr4002, με σκέψεις στο επόμενο 12μηνο να αγοράσω τον Yamaha 677. Τα μπροστινά ηχεία είναι κάποια bic 25ετιας κληρονομιά απο στερεό ηχοσύστημα του πατερα μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πιστεύω πως δεν είναι πάντα απαραίτητο να παίξει με την δήλωση Large/Small των ηχείων, και αυτό εξαρτάται απο τον ενισχυτή. Πχ στον Pioneer που έχω το standard stereo που έχει αποκόβει όλα τα ηχεία (και το sub) εκτός απο το δεξί & αριστερό μπροστά. Μπορείς όμως να επιλέξεις άλλο mode αναπαραγωγής του stereo, κι εκεί να συμμετέχουν ακόμα και όλα τα ηχεία και το sub.
Καταλαβαίνω τι λες.. Ότι εξαρτάται και απο το κάθε ενισχυτή. Τα μπροστινα σου ηχεία είναι δηλωμενα large ή small?

Πάντως ο tolis απο οτι εψαξα έχει δίκιο γιατί googlara pure direct και μέσες άκρες έλεγαν αυτά που έλεγε και αυτός. Σε pioneer δεν το εψαξα, αλλά και σε Yamaha υπάρχει αυτή η επιλογή.

Ολα small βαλτα. Κοινο σημειο cross εχει. source direct θα σου δωσει 2.1 σε στερεο και pure direct θα σου δωσει 2.0

Επισης τα μπασα ειναι χαμηλες, οι ψηλες λεγονται πριμα. Αλλιως τις λεμε και... Βαγγελιω. Ολοι οι καλοι χωρανε.

Το προβλημα με τον sr4002 ειναι πως αν δεν τα δηλωσεις ολα small σε καποιες περιπτωσεις οπως το 2.0 που θες να το κανεις ψευδο-5.1 δεν θα στριβουν τα μπασα ή χαμηλες που πρεπουν στο sub.

Έγραφα από το κινητό και βγήκαν άλλα αντί άλλων.

Με το stereo και auto θα σου βγάλει 2.1 το 2.0 όταν τα έχεις δηλωμένα small, και με τα source direct και pure direct θα τα βγάλει όπως είναι.

Για να στρίψουν τα μπάσα όπως πρέπει, λόγω του ότι δεν υπάρχει ξεχωριστή ρύθμιση cross για κάθε ηχείο, θα πρέπει να είναι δηλωμένα small όλα. Εάν έχεις τα εμπρός large, τότε σε ψευδο-5.1 θα έχεις χειρότερη απόδοση από το sub.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας! Μάθαμε και κάτι για σήμερα :) Άντε να μπει στο καλάθι παραγγελίας το sub