Trumotion

Εσυ ελεγες σε αλλο νημα 3/4...τωρα εγινε 0/4...

Με αυτα που γραφεις το μονο που καταφερνεις ειναι να γινεις γραφικος.-bye-

Μου αρέσει να με θεωρούν γραφικό. Κάνει την κουβέντα ενδιαφέρουσα.

Εγώ 0 της έβαλα πάντως από την αρχή:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1271826#post1271826
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1271838#post1271838

Στην U20 έδωσα 0/4, και στην 9731 2/4. Αν χαλαρώσω το κριτήριο και πάω απλά το καταφέρνω να διαβάσω παρά το χάλι που βλέπω, έδωσα 3/4 στην U20 και 4/4 στην 9731. Εγώ θεωρώ σημαντικό το κριτήριο να είναι καθαρό το ότι κινείται, η 2η βαθμολογία είναι έτσι για να υπάρχει.

Αλλά αυτό το ποστ για πλάκα το έγραψα, εγώ ψηφίζω να επιμείνεις στο ότι είμαι γραφικός... :a0210:

U20: εξαρτάται το κριτήριο.
Αν το κριτήριο είναι να διαβάσεις το κείμενο, τότε διαβάζεις άνετα τις 2 τελευταίες γραμμές. Η 2η από πάνω, έχει διπλό είδωλο, αλλά με λίγη προσπάθεια διαβάζεται. Η 1η από πάνω με τίποτα. Phosphor trails εμφανίζεται και στις 4 γραμμές.

Εδω αναφερεις οτι δεν διαβαζεται με τιποτα 1 γραμμη.

Τωρα πως γινεται να μην διαβαζεται 1 γραμμη και μια τηλεοραση να παιρνει 0/4 μαλλον ειναι καποιος υπολογισμος που δεν εμαθα στο σχολειο.

Ο καθενας κρινεται με βαση αυτα που γραφει , ας βγαλουν αυτοι που μας διαβαζουν τα συμπερασματα τους.

Είχε και άλλη μια γραμμή το ποστ μου: "Αν το κριτήριο είναι να μην είναι θολά τα γράμματα, δηλαδή να έχουν καθαρό περίγραμμα, τότε αποτυγχάνουν και οι 4 γραμμές."

Πάντως χαράς την υπομονή σου, να ασχολείσαι με γραφικούς σαν και την αφεντιά μου... -bye-

Με πηγη ενα hyundai dvd player της κακιας ωρας και με τηλεοραση την Panasonic U20 έχω να παρατηρησω τα εξης:

Η πρωτη σειρα δε διαβαζεται με τιποτα. Υπαρχει θολουρα και ειδωλα.
Η δευτερη σειρα διαβαζεται σχετικα ευκολα αλλα τα γραμματα εμφανιζουν ελαφρυ ειδωλο.
Η τριτη σειρα διαβαζεται ευκολα αλλα υπαρχει μικρη θολουρα, που δεν επηρεαζει την αναγνωση.
Η τεταρτη σειρα διαβαζεται κανονικα αλλα τα γραμματα δεν ειναι τελειως καθαρα, αν και αρκετα καθαροτερα απο τη δευτερη σειρα.

Μέσο απεικόνισης 1 : Panasonic 46G10

IFC - OXI : (1-2 ΟΚ) , (3 - διπλό είδωλο αλλά διαβάζετε) , (4 - πολύ είδωλο δεν διαβάζετε)

IFC - ΝΑΙ: (1-2-3 ΟΚ) , (4 - περίπου όπως η 3 προηγουμένως)

στην U10 μου με αναπαραγωγή του dvd απο το xtreamer και ανάλυση 576p (576i δέν έχει) μπόρεσα να διαβάσω μιά χαρά τις 3 γραμμές ενώ την τέταρτη δεν προλάβαινα λόγω ταχύτητας...με IFC on
με IFC off πάλι τα ίδια, απλά δυσκολεύτηκα λίγο στην 3η γραμμή

Ετσι για να θυμηθουμε καποια πραγματα και για να κρινουν οσοι διαβαζουν το νημα την αξιοπιστια του καθενος που γραφει.-bye-

Θυμιζω οτι το αποτελεσμα του Γιωργου υποτειθεται οτι ειναι μηδεν γραμμες...

καλησπερα...
εχω την LG 24LD750 αδυνατο να κατανοησω τη λειτουργια και τη χρησιμοτητα του trumotion .
μου δινει τις επιλογες ''judder'' & ''blur'' , με διαβαθμιση ρυθμισης 0 - 10.
δεν εχω ιδεα και ετσι δεν μπορω να τις ρυθμισω.

η tv παιζει κυριως σημα απο δορυφορικο δεκτη μεσω hdmi και μερικες φορες dvd.

αν καποιος γνωριζει , παρακαλω ας μου πει με απλα λογια τι να κανω !

ευχαριστω πολυ !

Φίλε μου επειδή με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη tv σε τι απόσταση πρέπει να είσαι για να μην έχεις πρόβλημα με τα μάτια σου (Αν την αγοράσω εγώ θα την έχω σε απόσταση περίπου 2.90 - 3.10 m) είναι ok?

Φίλε μου επειδή με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη tv σε τι απόσταση πρέπει να είσαι για να μην έχεις πρόβλημα με τα μάτια σου (Αν την αγοράσω εγώ θα την έχω σε απόσταση περίπου 2.90 - 3.10 m) είναι ok?

42 ίντσες από τα 3 μέτρα? Πιθανότερο είναι το σενάριο να σου φανούν λίγες σε 2 εβδομάδες παρά να την γυρίσεις πίσω για 37άρα...

Δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα στα μάτια από αυτή την απόσταση.

....καλημερα...

ακουω και διαβαζω διαφορα και χωρις να ειμαι ειδικος , θα σου πω οτι εχω διαπιστωσει εγω :
λοιπον , η tv μου βρισκεται μπροστα απο γωνιακο καναπε.
ετσι εχω δοκιμασει τη θεαση και απο το 1.5μ και απο τα 2.7μ που ειναι το μεγιστο του χωρου μου.
σε καμια περιπτωση δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα .
ακομη και απο αποσταση 4 και 5 μετρων , διακρινεις αψογα τις λεπτομερειες.
δεν ξερω τι λενε οι αλλοι και δεν τους ακυρωνω , αλλα στα δικα μου ματια ακομη και στα 5 μετρα
βλεπεις παρα πολυ καθαρα τα παντα.

στον ιδιο χωρο ειχα 32'' και οντως ηταν μικρη , ενω η 42'' ειναι οκ.
τωρα αν ειχα 47'' ισως να ηταν πιο καλα...τι να σου πω ...δεν εχω και ετσι δεν γνωριζω.

Re: Απάντηση: Trumotion

distance.jpg

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/2825-a-.html

O πινακας διαβαζεται ως εξης , πχ. μεγεθος 42" αποσταση θεασης για θεαση 1080p (πχ. Bluray) 1,65 μετρα. Σημειωτεον οτι η αποσταση συμφωνα με το προτυπο THX ειναι 1,27 μετρα.

Re: Απάντηση: Trumotion

Για θεαση τηλεοπτικου σηματος η αποσταση αυτη μπορει να ειναι 1.5 φορα μεγαλυτερη δηλαδη 2.5 μετρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Trumotion

Για θεαση τηλεοπτικου σηματος η αποσταση αυτη μπορει να ειναι 1.5 φορα μεγαλυτερη δηλαδη 2.5 μετρα.

Η δικιά μου απόσταση είναι μεν (2.80 - 3.00 μέτρα) αλλά μιλάμε για υπνοδωμάτιο δηλαδή κλειστό χώρο οπότε νομίζω ότι εδώ οι κανόνες αλλάζουν λίγο

παιδια καλησπερα και απο εμενα ..βασικα διαβασα λιγο καποια πραγματα που γραφετε ..και θα ηθελα μια βοηθεια ..στην πρωτη σελιδα αναφερει ενα παιδι αν το trumotion πρεπει να ειναι ανοιχτο η κλειστο και τι κανουν τo judder και το de blur.εγω βασικα εχω την lg lw650s 42 και παρατηρω ενα τρεμουλιασμα στην εικονα ειτε το εχω ανοιχτο ειτε κλειστο το trumotion αλλα το παρατηρω και σε ταινες να το κανει full hd.πηρα την lg τηλεφωνο και ηρθε τεχνικος και ελεγε οτι δεν βλεπει τιποτα και απο εμενα το ειχαν δει 10 ατομα ..τελος παντων αυτο που ηθελα να ρωτησω να μου πει καποιος ειναι αν σας το κανει και εσας η οχι ..το βλεπω πολυ και στα ψηφιακα καναλια και ιδιαιτερα σε σειρες κυριως παλιες ..απλα ρωταω για να δω τι να κανω και αν εχει καποιο προβλημα η τηλεοραση ..αν μπορειτε βοηθηστε με ..ευχαριστω..