To οτι κόβει μόνο απ´τη μία πλευρά, δεν νομίζω να έχει θέμα. Το μεγάλο θέμα είναι το ζύγισμα που αναφέρεις. Τόρνος και φρέζα είναι πιο στιβαρά και φαντάζομαι πιο χαμηλόστροφα εργαλεία (~1000rpm ?). Τo ρούτερ δουλεύει στις 15.000-20.000 στροφές οπότε θες καλά ζυγισμένα κοπτικά - δεν νομίζω να το καταφέρεις αυτό με τα βιδάκια.Το ασύμμετρο δεν είναι πρόβλημα γιατί με τις αλενόβιδες που έχει στο πλάι ρυθμίζεται και ζυγίζεται εκεί που θές ώστε να δουλεύει, χωρίς φορτίο, ομαλά.
Αυτό που δεν ξέρω είναι τι θα συμβεί όταν αρχίζει να πλανίζει. Μήπως το οτι κόβει μόνο απ´τη μία πλευρά δημιουργεί κραδασμό.
Σε τόρνο και σε φρέζα βέβαια δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα αλλά δεν έχει και καμιά σχέση η στιβαρότητα αυτών των μηχανών με τη στιβαρότητα ενός ρούτερ.
Όσο για το κενό ανάμεσα στις λεπίδες που λές δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, το συγκεκριμένο έχει μόνο μία λεπίδα.
Για το κενό, δες την κόκκινη γραμμή στην φωτογραφία. Στα μπιτάκια που έχω δουλέψει έχει ένα ύψος 1-2 χιλιοστά. Ένα με επίπεδο πάτο (τέτοιου τύπου) που δούλευα στην αρχή, ήθελε πιο ρηχά περάσματα και πάλι εύκολα μαύριζε το ξύλο.