"ΤΣΑΦ, ΤΣΟΥΦ" ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΠΙΚ ΑΠ.

eliaselias_o

Senior Member
22 December 2006
386
ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:
ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΕΦΑΛΗ GRADO STATEMENT SONATA.
ΦΟΒΕΡΟΣ ΗΧΟΣ. ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΧΑΜΗΛΗ ΕΞΟΔΟ 0,4 mV.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΨΩ ή ΣΒΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΦΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ «ΤΣΑΦ» ΑΠΟ ΤΑ ΗΧΕΙΑ. ΤΟ «ΤΣΑΦ» ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΤΟΥ ΠΙΚ ΑΠ, ΠΡΙΝ ΣΒΗΣΩ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ (ΕΠΙΣΗΣ GRADO) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ (ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥ).
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΖΩ ΜΕ ΑΥΤΟ;
Η GRADO ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕ ΣΟΙ GRADO ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΗ. ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΕΙΑ;
:guitarist:

Τι πλατώ έχεις; Παίζει τεράστιο ρόλο!

Αν δεις ένα thread που άνοιξα με τίτλο "πρόβλημα γείωσης", είχα πρόβλημα βόμβου που αυξομειωνόταν ανάλογα με το ποτενσιόμετρο της έντασης του ήχου.

Πιο λογικό θα ήταν να σου δημιουργεί πρόβλημα μια κεφαλή ηψηλής εξόδου, κι όχι χαμηλής. Πάντως, σε μια μικρή έρευνα που έκανα σε φόρα του εξωτερικού, διαπίστωσα ότι οι Grado δε συμπαθούν τα Rega και τα VPI...

Last edited:
Απάντηση: Re: "ΤΣΑΦ, ΤΣΟΥΦ" ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΠΙΚ ΑΠ.

Τι πλατώ έχεις; Παίζει τεράστιο ρόλο!

Αν δεις ένα thread που άνοιξα με τίτλο "πρόβλημα γείωσης", είχα πρόβλημα βόμβου που αυξομειωνόταν ανάλογα με το ποτενσιόμετρο της έντασης του ήχου.

Πιο λογικό θα ήταν να σου δημιουργεί πρόβλημα μια κεφαλή ηψηλής εξόδου, κι όχι χαμηλής. Πάντως, σε μια μικρή έρευνα που έκανα σε φόρα του εξωτερικού, διαπίστωσα ότι οι Grado δε συμπαθούν τα Rega και τα VPI...

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.....
ΕΧΩ REGA PLANAR3 TOY 1998.
ΤΟ ΣΧΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΜΕ ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΠΛΑΤΟ, ΥΠΟΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΩΔΙΑ ΔΑΚΤΛΙΔΙΑ ΚΤΛ.
ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

Αν μπορείς να του βάλεις εξωτερική τροφοδοσία, κάντο.

Το πρόβλημα με τις Grado οφείλεται στο τροφοδοτικό, που είναι ακριβώς κάτω από το πλατώ.
Στην περίπτωσή σου όμως, δεν πρέπει να φταίει αυτό. Περίμενε να δούμε τι θα πουν και οι πιο ειδικοί επί του θέματος.

Αν μπορείς να του βάλεις εξωτερική τροφοδοσία, κάντο.

Το πρόβλημα με τις Grado οφείλεται στο τροφοδοτικό, που είναι ακριβώς κάτω από το πλατώ.
Στην περίπτωσή σου όμως, δεν πρέπει να φταίει αυτό. Περίμενε να δούμε τι θα πουν και οι πιο ειδικοί επί του θέματος.

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΟΜΒΟΥ.
ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΩ ΕΓΩ.
ΤΟΝ ΒΟΒΜΒΟ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΑ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΤΣΙΚ Ή ΤΣΑΦ Ή ΤΣΟΥΦ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ (ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΙΚ ΑΠ) ΟΤΑΝ ΝΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΩΣ Ή ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ.
ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΕΓΩ.

Απ'ότι κατάλαβα το πρόβλημα σου δεν βρίσκετε σε καμία από τις συσκευές σου!Το όλο πρόβλημα έχει να κάνει με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού.Ο μόνος τρόπος για να σταματίσει αυτό το τσάφ τσούφ στο άνοιγμα φώτων κτλ είναι να τραβήξεις νέα γραμμή από τον ηλ.πίνακα του σπιτιού.Δηλαδή όπως έχεις στον πίνακα μία ασφάλεια για την κουζίνα ,μία για το σαλόνι θα βάλεις και μία για το στέρεο!Τόσο απλά.. :grandpa:

Δοκίμασε να τροφοδοτήσεις τον προ με μπαταρίες αν είναι εύκολο.

Το τροφοδοτικό από ότι είπες είναι ιδιοκατασκευή.
Μπορείς να ανεβάσεις το ηλεκτρονικό διάγραμμα ?

Είναι πολύ πιθανό με ένα φίλτρο ρεύματος με στραγγαλιστικά πηνία ή/και απομονωτή να λυθούν όλα σου τα προβλήματα. Φθηνό και καλό απομονωτή/φίλτρο ρεύματος έχουν οι αδελφοί Τσακιρίδη με περίπου 350 ευρώ.

Είναι πολύ πιθανό με ένα φίλτρο ρεύματος με στραγγαλιστικά πηνία ή/και απομονωτή να λυθούν όλα σου τα προβλήματα.

Συμφωνώ και επαυξάνω.
Θα γράψω και κάτι που φαίνεται «κουφό», αλλά δοκίμασέ το (αφού όμως πρώτα δοκιμάσεις κάποιο φίλτρο σαν αυτό που ανέφερε ο κ. Γ. Πολυχρονίδης) γιατί κάποιες, σπάνιες, φορές δουλεύει. Βάλε σε σειρά με τη γείωση του πικάπ/συστήματός σου ένα στραγγαλιστικό πηνίο και δοκίμασε αν βελτιωθεί το πρόβλημα.
Αν η γείωση δεν είναι ιδανική και αν «λερώνεται» από τις ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές των spikes που προέρχονται από το ανοιγοκλείσιμο των διακοπτών τότε το παραπάνω θα δουλέψει.
Μόνο ΠΡΟΣΟΧΗ: αν δεις βελτίωση και αποφασίσεις να κρατήσεις το πηνίο σε αυτή την θέση, για να μην κινδυνέψεις από ηλεκτροπληξία κατά την περίπτωση που γίνει διαρροή ρεύματος στο σασί, φρόντισε για την ταυτόχρονη ικανοποίηση των παρακάτω:
1. Η τροφοδοσία του πικάπ/συστήματός σου να προστατεύεται από ρελέ διαρροής (δηλαδή ο ηλεκτρολογικός σου πίνακας να διαθέτει τον συνηθισμένο αντιηλεκτροπληξιακό «διακόπτη»)
2. Το στραγγαλιστικό πηνίο να αντέχει τουλάχιστον το διπλάσιο του ρεύματος trip του αντιηλεκτροπληξιακού διακόπτη. Δηλ. αν αυτός είναι 30mA (οι συνηθέστερες τιμές είναι 30 & 100mA) τότε το στραγγαλιστικό πρέπει να αντέχει ρεύμα >60mA.

Δοκίμασε να τροφοδοτήσεις τον προ με μπαταρίες αν είναι εύκολο.

Το τροφοδοτικό από ότι είπες είναι ιδιοκατασκευή.
Μπορείς να ανεβάσεις το ηλεκτρονικό διάγραμμα ?

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.
ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ LM 317 & 318.
ΜΕ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟ.

Δοκίμασε να βάλεις παράλληλα με τον διακόπτη on/off του pickup
1 πυκνωτή 100nF/630v .
Αν ο διακόπτης είναι διπλός ( δηλαδή να κόβει και την φάση και τον ουδέτερο )
Τότε βάλε από 2 πυκνωτές

Attachments

• SW.jpg
    SW.jpg
    64.4 KB · Views: 17