Τσακιριδης Αλεξανδρος

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Παιδες σημερα παρελαβα τον προενυσχητη που φιλοδοξω να παιξει τον ρολο του στο ηχοσυστημα που στηνω σιγα σιγα..Τον τσακιριδη Αλεξανδρο.

Προχωροντας τον ανοιξα να δω πως ειναι μεσα καθως ο ανθρωπος που τον πηρα μου πε οτι ειναι αναβαθμισμενος.
Παρατηρησα ομως οτι 3 ζενερ φαινεται να χουν ζεσταθει λιγακι αρκετα. Ειναι κατι αυτο η ειναι φυσιολογικο?.
Γενικα πως τον βλεπετε?..Ακομα δε προβλεπονται αλαγες εκτος και αν ειναι τιποτα πολυ απλο..

Ιδου οι φωτο

IMG_0225.jpg

IMG_0220.jpg

IMG_0222.jpg

IMG_0221.jpg

IMG_0223.jpg

IMG_0229.jpg

και τελος ποιες ειναι οι εισοδοι? και ποια η εξοδος??μπερδεγουει η κατασταση!:BDBDG54:
IMG_0226.jpg

Για το ποιες είναι οι είσοδοι, μαντεύω όλες εκτός απ' τα 2 κάτω που είναι οι έξοδοι (λέει OUT). Αριστερά το R και δεξιά το L όπως φαίνεται στην φωτό. Εύκολα το βρίσκεις με δοκιμές. Αλλιώς ρώτα εδώ http://www.tsakiridis-devices.com/contact.html

Τώρα για τις zener πρέπει να μας πεις τι τρανζιστοράκια-regulators είναι αυτά για να υποθέσουμε τι κάνει. Είναι για την ψηλή, την αρνητική, τα νήματα ή κάτι άλλο (πχ. πηγή ρεύματος)? Μάλλον σταθεροποίηση για την ψηλή το κόβω...

μα καλα και αυτοι δε μπορουν να γραψουν input-output??. Ο επιλογεας εχει 3 θεσεις..
απλη κατασκευη ειναι παντως..ελπιζω να παιζει και καλα...

τα zener δεν φαινονται μαυρισμενα αλλα η διατρητη ειναι σιγουρα ισως ειχε προβλημα και απλα εχει γινει επισκευη

oxi αλλα ειναι απιθανο να ειχε αρπαξει η διατρητη απο την βλαβη; και φυσικα να μην την αλλαξε αλλα πλα να αλλαξε τα υλικα εσυ τι λες ;

παντως το παιδι που το πηρα μου πε οτι εχει γινει τσεκαπ απο τον Τσακιριδη, να τον ρωτησω κιολας αν θελω, και οτι αναβαθμησαν τον επιλογεα πηγης και το ποτενσιομετρο (alps blue)..
Μαλον θα τους κανω ενα τηλ αυριο να δω για τις εισοδους κτλ..

μα δεν ειπα οτι εχει κατι απλα απαντησα στην απορια που ειχες το λογικο ειναι τωρα να μην εχει τιποτα και να παιζει αψογα

καλες ακροασης

μα δεν ειπα οτι εχει κατι απλα απαντησα στην απορια που ειχες το λογικο ειναι τωρα να μην εχει τιποτα και να παιζει αψογα

καλες ακροασης
Φιλε μου θα τους παρω τηλ απλα να μου πουν για τις εισοδους-εξοδους που δε ξερω ποιες ειναι!! και αμα εχουν κανα σχηματικο..θα χουν , ε?..μπας και μελοντικα κανω καμια μοντιφα μιας και μου φαινεται πολυ ευκολος...

:grandpa:παντως οτι κι αν εχει συμβει,μπορει παρα πολυ ανετα να αλλαχτει ολοκληρη η διατρητη,το βλεπω παρα πολυ απλο να γινει!!!
:operator: πες μας πως παιζει...μεγεειες και καλες ακροασεις παντως!!!!:guitarist:

το βραδακι θα πεσει δοκιμη..αν και δε ειμαι κομπλε με τα υπολοιπα του ηχοσυστηματος, θα κανω μια πρωιμη ακροαση και θα σας πω..το πρωτο μου λαμπατο ειναι...χε χε χε!:BDGBDGB53::firstprize:

Σηφη με γειες!!!! καλοριζικος
Καλωσηρθες στα λαμπακια
Την εξοδο του τελικού θα τη βρεις από τα καλώδια, ολες οι αλλες ειναι παραλληλες

Μη σε μπερδευουν τα δυο ακρα που μοιαζουν
το ενα ειναι για τελικό και το αλλο ειναι εξοδος recording
εχει και τετοιο!!!!
κατε καλά
Μια που δε τσιμπάει....

Λεπον.....μετα απο μια 2ωρη ακροαση εχω να επησημανω καποια πραγματα..το σεταπ ηταν το Marantz 62SE - Cambridge Audio Dac3-Gainclone LM3886, Ηχεια τα Civil μου που χω στο σαλονι..Απευθειας Συγκριση με τον Yamaha RX-V357 που χω στο σαλονι. ..Το σεταρισμα του LM3886 με τον Αλεξανδρο επαιξε μεν αξιοπρεπεστατα αλλα στην αρχη κατι με χαλαγε..ακουγονταν καπως..πως να το πω...μηχανικα?γρατζουνιστα?..μολις ζεσταθηκε βελτιωθηκε πολυ αλλα και παλι... Ο Υamaha στα ιδια τραγουδια συνολικα επαιξε ποιο θολα..
Πιθανολογω οτι φταιει η ηχογραφηση του καινουργιου αλμπουμ των Scorpions. Σε Αλκινοο Ιωανιδη ηταν σαφως καλυτερα και πολυ ποιο καθαρα..αλλα και παλι αυτο το κατι με ψιλοχαλαγε.
Συνολικα το σεταρισμα με τον Αλεξανδρο+dac κτλ επαιξε πολυ καλυτερα απο τον Yamaha..
Φυσικα εχουν ακομα να γινουν πολες δοκιμες! Θα γραψω κ αλλες εντυπωσεις!

ε ναι ετσι νομιζω κ γω...:a0210: και τα ηχεια μου δε ειναι και οτι καλυτερο, μουφεξ ειναι, αλλα τα ακουω 3 χρονια τωρα (Τα Jairo s ερχονται!)οποτε μπορω να καταλαβω καποιες διαφορες στον ηχο τους ευκολα..

πάντως για συγκρίσεις, δεν θα βάλεις ούτε τους σκόρπιονς (που και νέα ηχογράφηση - μάπα θα είναι- και δεν την γνωρίζεις) ούτε γενικά άγνωστο υλικό.
Παλιό και δουλεμένο υλικό....