Tσακιρίδης στο Hi-Fi News

...... Μου κάνει εντύπωση και το πως διατηρήθηκαν σε αυτό το χώρο που υπάρχει τόση αμάθεια, εμπάθεια, αγωνία για χαϊλίκη, αρπαχτή, ασυνέπεια, τεχνική ανεπάρκεια κλπ.....

Στα ερωτήματα σου αυτά είδη έχει απαντήσει στο ακριβώς από πάνω post σου ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

Δεν νομίζω ότι ο στόχος των Αφών Τσακιρίδη ήταν και είναι να κατακτήσουν τις παγκόσμιες αγορές. Ούτε και να πωλούν άπειρες ποσότητες. Τα πράγματα είναι απλά, μπορούν, κερδοφόρα, να κατασκευάσουν κάποιες ποσότητες, συγκεκριμένης ποιότητας και να τις διαθέσουν αποκομίζοντας συγκεκριμένα κέρδη. Τι αποκομίζουν, δεν έχουν τράπεζες, δεν ξέρουν τι θα πεί ΙΚΑ, δεν έχουν τμήματα μαρκετινγκ κλπ, σημαντικοί παράγοντες προσδιορισμού του κόστους και συνεπακόλουθα της τιμής πώλησης. Γιατί δηλαδή πρέπει να τους κρίνουμε με τα υποτίθεται σημερινά μοντέλα επιχειρήσεων άλλων μεγεθών και στόχων; Είναι τόσο δύσκολο να αποδεχθούμε ένα μοντέλο, που απο ότι αυτοί οι άνθρωποι περίτρανα αποδεικνύουν, που δουλεύει άριστα τόσα χρόνια, που λέει ότι αναπτύσσομαι ελεγχόμενα και πουλάω αυτό που εγώ ξέρω να κάνω και μπορώ; Είναι εύκολο να ακολουθήσει κανείς το σημερινό μοντέλο των βόρειων χωρών (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία κλπ) δηλαδή την δημιουργία μκρών επιχειρήσεων με αξιόλογα προιόντα, μέσου όρου όμως (έχω την εντύπωση ότι μπορούν και για πολύ καλά αλλά είναι άλλη κουβέντα γιατί δεν εξαπλώνονται σε αυτήν την κατηγορία) που στο τέλος δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να είναι άλλη μια ομάδα κατασκευαστών που χρειάζονται άλλα εργαλεία για να πουλήσουν (μαρκεντινγκ, πολιτικές κλπ), με εντελώς άλλα όμως τραπεζικά, φορολογικά και εν τέλει οικονομικά περιβάλλοντα που ζούν και αναπτύσσονται. Για το site θα μου επιτρέψεται να πώ ότι είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να είναι, σε πληροφορεί για τα τρέχοντα μοντέλα, τα under construction μέρη δείχνουν ότι δεν πωλούν φούμαρα.
Δηλαδή υπάρχει μια Ελληνική επιχείρηση η οποία πανέξυπνα και μαγκικα δεν μπλέχτηκε μέσα σαυτήν την Ελληνική παλινωδίαι και αλλαλούμ των δήθεν αναπτυξιακών νόμων, του δημόσιου τέρατος, και γενικά γυρίζει την πλάτη στην σύγχρονη Ελληνική καρικατούρα της αγοράς η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι γεμίζει την αγορά με πέτσινες επιταγές και αέρα και την κατακρίνουμε κιόλας;
Εγώ θα έλεγα ότι θα έπρεπε πολλές επιχειρήσεις να είναι στο στυλ "Αφών Τσακιρίδη" σε πείσμα αυτών που δεν κατανοούν την ελληνική πραγματικότητα και να γυρίζουν την πλάτη στο Ελληνικό κατεστημένο της αγοράς που δυστυχώς εργάζεται παρασιτικά και να μην ταίζει τα μαρκετιγκ, τράπεζες, δημόσιο κλπ., αλλά αυτό είναι για άλλο θέμα.

+1000. Επιτέλους κάποιοι που σου πουλάνε σωστό προϊόν σε τίμια τιμή, χωρίς φουσκώματα από περιφερειακές μπουρδολογίες μαρκετίζουσας απόχρωσης

Στα ερωτήματα σου αυτά είδη έχει απαντήσει στο ακριβώς από πάνω post σου ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

Συγνώμη για την κατάχρηση χώρου. Αλλά αν συμφωνεί κάποιος και θέλει να το εκφράσει και με άλλα λόγια δεν κάνει;

Πιστευω οτι η ενημερωση της ιστοσελιδας δεν γινεται γιατι το επιλεγουν οι ιδιοι. Με οτι αυτο συνεπαγεται. Αυτοι ξερουν το λογο.

Απο το review του "Hi Fi News"(12ος/2009).

Tsakiridis Devices:Alexander/Apollo(1500/2854 λίρες εκεί).

HIGHLY COMMENDED.
Sound Quality:77%.

"...Tsakiridis has managed to avoid anything that screams of compromise.Moreover,it has built into the power amps the sort of useful fine-tuning capability that will endear them to tweakers.Even better,it also provides us with European-made alternatives to the flood of Pacific Rim products".

http://www.ikonaudioconsultants.co.uk/TsakiridisDevices pre+power amps .pdf

Last edited:
Καλημέρα παιδια και χρόνια πολλά
Οι Αφοί το site τους το φτιάχνουν μονοι τους, δεν ειναι και δυσκολο....
Παρτε τους τηλέφωνο, αν ειναι κλειστα δίνει το κινητό του ο Οδυσσεας play back και μιλάτε με τον κατασκευαστη απευθείας...ποσοι το κάνουν?
Ελλάδα το κάνουν κιαλλοι αλλά υπάρχει κατι καλύτερο και αμεσότερο?
Αν δεν προλάβει το κινητό, θα σε καλέσει πίσω
Ποιος σεβεται περισσότερο τη δουλειά του και τους πελάτες του?
Εχω τελικους του που παιζουν 8 χρόνια ασταμάτητα χωρις ιχνος προβλημάτων, ποιος σεβεται περισσότερο τον εαυτό του και τον ιδιοκτήτη των κατασκευών του.
Τα παιδια πριν μια χαρά τα ειπαν για το κόστος
Κατασκευή από ανθρώπους με διδακτορικό στα αναλογικά από τα χεράκια τους με τα περισσότερα υλικά αριστης ποιοτητας και μ/χ στο χερι.
Αγοράζεις αριστα κατασκευαστικά μηχανακια με τιμές Κίνας,
τι αλλο να κάνουν?

Εχω πλέον 5 τελικους τους, το ξερω μπορει να υπάρχουν και καλύτεροι (δυσκολα σε αυτα τα χρηματα) αλλά πραγματικά δεν μπορω να σκεφτω να πάρω κατι αλλο γιατί εχω τη νοοτροπία να μην ψωνιζω από απροσωπα supermarkets....ιδεολογικά μονο

Τις ευχες μου στα παιδια τον Λογοθετη και τον Πετροπουλο και τους υπόλοιπους Ελληνες κατασκευαστες που δουλευουν αναλογα.

Υ.Γ. Ενας φιλος επιχειρηματίας (ασχετος με το χώρο) μου λεει οτι θα παμε για πτωχευση σε λίγους μηνες και επειδη θα μας πάρουν το 30% των καταθέσεων να πάω τα χρηματα μου σε τραπεζα του εξωτερικού.
Το λέω στο πατερα μου που ειναι οικονομολόγος και μου απαντα ''δεν ξερω αν παμε για πτωχευση αλλά αν πάρουμε τα χρηματα μας να τα βγαλουμε εξω θα πτωχευσουμε σίγουρα''

καλή συνέχεια

Και άλλοι Ελληνες κατασκευαστές δεν έχουν ενήμερη ιστοσελίδα για παράδειγμα η Audio Spectrum.
Οι Ελληνικές εταιρείες του χώρου είναι αναγκαστικά One Man Show γιατί αν επεκταθούν θα πέσουν στα νύχια των τοκογλυφικών Τραπεζών και θα κλείσουν.
Μικρή αγορά,άγριες Τράπεζες από τις χειρότερες του κόσμου. Μην περιμένουμε και πολλά...

Και άλλοι Ελληνες κατασκευαστές δεν έχουν ενήμερη ιστοσελίδα για παράδειγμα η Audio Spectrum.
Οι Ελληνικές εταιρείες του χώρου είναι αναγκαστικά One Man Show γιατί αν επεκταθούν θα πέσουν στα νύχια των τοκογλυφικών Τραπεζών και θα κλείσουν.
Μικρή αγορά,άγριες Τράπεζες από τις χειρότερες του κόσμου. Μην περιμένουμε και πολλά...

Που το στηρίζεις αυτό που λες για τις τράπεζες; Γιατί να μην τις συμφέρει να επεκταθούν οι εταρείες με τις οποίες συνεργάζονται; Αντίθετα, όσο μεγαλύτερη είναι μια εταιρεία, τόσο μεγαλύτερες συναλλαγές κάνει και τόσο μεγαλύτερα έσοδα έχει μιά τράπεζα από τόκους,προμήθειες κλπ. Σίγουρα οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά, αλλά το να λες ότι αν τολμήσει μια ελληνική εταιρεία audio να επεκταθεί θα την φάνε οι κακές τράπεζες είναι λίγο παράλογο. Και κάτι ακόμα. Ούτε η ελληνική αγορά είναι μικρή, ούτε μας έχει απαγορεύσει κανείς να εξάγουμε στα άλλα έξι δισ. κατοίκους του πλανήτη.