Tube-friendly speakers

JohnJohn

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,480
Νομίζω ότι το παρακάτω αρθρο ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους λατρεις της λαμπας (και όχι μόνο ). Εξηγεί με απλά λόγια ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν ενα ηχείο να "ταιριάζει" καλύτερα με εναν λαμπάτο ενισχυτή και για ποιο λόγο.

http://www.symphonysound.com/articles/tubefriendly.html

( νομίζω θα αρέσει ιδιαίτερα και στους Κους ΜΤζ και JoVal .... -bye- )

Νομίζω ότι το παρακάτω αρθρο ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους λατρεις της λαμπας (και όχι μόνο ). Εξηγεί με απλά λόγια ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν ενα ηχείο να "ταιριάζει" καλύτερα με εναν λαμπάτο ενισχυτή και για ποιο λόγο.

http://www.symphonysound.com/articles/tubefriendly.html

( νομίζω θα αρέσει ιδιαίτερα και στους Κους ΜΤζ και JoVal .... -bye- )

Οντως πολύ καλό κείμενο !
Ρε συ μάνα μου , σαφώς και νοιώθουμε ικανοποίηση οταν αυτά περί εμπέδησης ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους ενισχυτές τα λέμε χρόνια και ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ στίς σχεδιάσεις μας κατά γραμμα

PS
..να σου πω κι ένα ενσταντανέ πρίν 14-15 χρόνια
Στο εργαστήριο του παλαι ποτέ περιοδικού "AUDIO" , Σταματάκος - Μαρκουλής κι εγώ , μετράμε ένα τελικό SE που μόλις έχω ανεβάσει στο περιοδικό και ο Σταματάκος αστειεύεται λέγοντάς μου :
"...Τζω-ρτζά-κη ...χμ ..τα κατάφερες , έφτιαξες ενισχυτή με εύρος παραπάνω απο KHz ...!!!!! axxaxxaxxxaxaxa!!!!!!"
Και καπάκι γυρνάω τήν κουβέντα και λέω , ΦΕΡΤΕ τώρα οτι ηχείο έχετε στο περιοδικό για τέστ να δούμε ολοι μαζί τήν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ πάνω σε φορτίο κανονικό δηλαδή ηχείο , δεδομένου οτι αυτός ο SE (όπως και ολοι άλλωστε) εχουν μονοψήφιο DF ...
Εκεί ήταν η πρώτη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΤΡΙΤΟΥ τύπου με τήν πραγματικότητα ....
Αμα βρώ το περιοδικό γιατί ψάχνω και για ένα άλλο φίλο θα βάλω φωτό του SE που φτιάχτηκε πρίν 16 χρόνια ..!!!! και δημοσιεύτηκε σάν κατασκευή σε Ελληνικό περιοδικό με DIY!!! (τοτε που στήν Ελλάδα δέν υπήρχε DIY ...για να θυμούνται οι παλιοί (εστω "όσο" παλιοί ) και να μαθαίνουν οι νεώτεροι ...

...τοτε που στήν Ελλάδα δέν υπήρχε DIY ...για να θυμούνται οι παλιοί (εστω "όσο" παλιοί ) και να μαθαίνουν οι νεώτεροι ...

Κατά τη γνώμη μου, DIY υπήρχε πάντοτε στην Ελλάδα. Απλώς, δεν υπήρχε η σημερινή δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και ιδεών που υπάρχει σήμερα με την ευρύτατη διάδοση του Διαδικτύου. Με άλλα λόγια, πέρα αππό κανα-δυο κοντινούς φίλους, δεν γνωρίζαμε τι γίνεται σε ευρύτερο επίπεδο.

Και αυτό δεν το βγάζω από το μυαλό μου, γιατί γνωρίζω τουλάχιστον 3 ανθρώπους (του γράφοντος συμπεριλαμβανομένου) που κατασκεύαζανε μηχανήματα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Βέβαια, τα πράγματα τότε ήταν πιο δύσκολα και πιο "ηρωικά"...-bye-

Κατά τη γνώμη μου, DIY υπήρχε πάντοτε στην Ελλάδα. Απλώς, δεν υπήρχε η σημερινή δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και ιδεών που υπάρχει σήμερα με την ευρύτατη διάδοση του Διαδικτύου. Με άλλα λόγια, πέρα αππό κανα-δυο κοντινούς φίλους, δεν γνωρίζαμε τι γίνεται σε ευρύτερο επίπεδο.

Και αυτό δεν το βγάζω από το μυαλό μου, γιατί γνωρίζω τουλάχιστον 3 ανθρώπους (του γράφοντος συμπεριλαμβανομένου) που κατασκεύαζανε μηχανήματα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Βέβαια, τα πράγματα τότε ήταν πιο δύσκολα και πιο "ηρωικά"...-bye-

Βαγγέλη μου σεβαστή η γνώμη σου , διότι απο ανακαλύψεως του κολλητηριού και τών υλικών/εξαρτημάτων υπήρχαν ερασιτέχνες , αλλά (πιθανά λόγω δικής μου έκφρασης ) λάθος κατάλαβες.
Ενοούσα , περιοδικό HIFI ύλης που να δημοσιεύει μετρημένες κατασκευές στο AUDIO και ειδικώς λαμπάτα μηχανάκια στήν Ελλάδα , δέν είχε υπάρξει ποτέ άλλωτε (πέρα απο τα μεταφρασμένα Ιταλικά περιοδικά με κιτ πλακετών κλπ κλπ)
Ομιλώ περί οργανωμένης δράσης με θεωρητική επεξήγηση και τεχνική υποστήριξη

Χρόνια Πολλά

PS
συγγνώμη :offtopic:

Last edited: