Tune failed σε Dreambox 800

axilleas

New member
23 May 2008
17
Καλησπερα σε ολους...

Είμαι νεος στον χωρο του φορουμ και ελπιζω να με συγχωρεσετε για το thread, ξερω οτι το εχετε ξανασυζητησει στο Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του, αλλα το συγκεκριμενο thead ειναι 60 σελιδες και δεν μπορεσα να βγαλω ακρη...

Παιδια, ουσιαστικα ειναι το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω με το κουτακι μου,

εχω πιατο 1,40 με 4 lnb, Astra19.2, με παρακεντρους Hotbird, Eutelsat W2 και Sirius και δυστυχως δεν εχω καταφερει εδω και 3 βδομαδες να δω καναλια απο αλλον δορυφορο εκτος απο τον Hotdird...

Προφανως βλεπω κανονικα Hotdird, διοτι ειναι στο Input 1 τοθ diseqc μου, και οταν ανοιγω αλλο δορυφορο μου βγαζει το μυνηματακι..

Με καποιους αλλους κατοχους του 800αρι που μιλησα, μου ειπαν οτι το μυνημα μετα απο λιγο εξαφανιζετε, και εμφανίζετε η εικόνα του καναλιου, δυστυχως στο δικο μου, ναι μεν εξαφανίζεται αλλα το καναλι δεν παιζει ποτε... Μονο αν ειναι στον Hotdird...

Δοκιμασα τα παντα που αναφερθηκαν στο thead που ανεφερα πιο πανω, αλλα το προβλημα παραμενει...

Επειδη με την τεχνολογια diseqc ποτε δεν ασχοληθηκα, το diseqc που εχω, λεει απανω 2.0, αυτο εχει να κανει με το 1,0 και το 1,1 που υπαρχουν μεσα στις ρυθμίσεις του Dreambox?

Πριν 5 μερες το αντικατεστησα κι ολας, δουλεψε κανονικα για κανενα 10λεπτο, και μετα παλι τα ιδια...

Καμια ιδεα?

Last edited:
Θα πρεπει να αλλαξουμε το ευρος του σηματος στα 22khz.
Δινουμε εντολη μεσω telnet : echo X /proc/stb/frontend/0/tone_amplitude
οπου το X ειναι μια τιμη απο 3 μεχρι 9 και εαν λεω σωστα στις μικροτερες τιμες αντιστοιχει πιο υψηλο ευρως σηματος.
Εαν βρεθει μια ικανοποιητικη τιμη μπορουμε και να το βαλουμε στο script εκκινησης /etc/init.d/bootup μεσω Dcc.
Προσπαθηστε και με την τιμη 9 ισως ειναι η πιο καλη.
echo 9 > /proc/stb/frontend/0/tone_amplitude και βλεπουμε!!!!!!!!!!

Eπισης επειδη βλεπω οτι πολλοι αντιμετωπιζεται προβληματα ληψης με τον 800αρη διαβασα καπου αλλου οτι ο 800αρης δεν υποστηριζει το Disecq 1.0 για εγκατασταση dual feed.
Για να γινει αυτο πρεπει να του περασουμε το file που το βρισκουμε εδω,και το πανωγραφουμε.(overright)
http://rs277.rapidshare.com/files/116033345/alps_bsbe2.rar
Μετα του κανουμε restart!!

Last edited:
Κρατα ενα back up για καθε ενδεχομενο ,πριν το overright.

Προφανώς τον μπερδέψαμε περισσότερο τον Αχιλλέα!
Εγω λεω να ξαναδοκιμάσεις τις ρυθμίσεις diseqc στο σεταπ του δορυφόρου και σιγουρέψου ότι έχεις diseqc και όχι toneburst. Αν το διακοπτακι ειναι 2 σε 1 πρόκειται λογικά για toneburst, εγω χρησιμοποιώ ένα τετοιο για να φερνω και την μπάντα C στο ίδιο καλώδιο και μετα απο μερικές δοκιμές στο lnb 2 που όρισα μου δούλεψε κανονικά χωρίς πρόβλημα (στην ουσία είναι σαν να έχω dual feed). Παντως το μενού σεταρίσματος...δεν μπορούσαν να το κάνουν πιο μπλεγμένο και ακαταλαβίστικο (καπου λεει και για προτεραιότητα toneburst ή κατι άλλο και πιθανόν να μπερδευει πολλούς).

κατ αρχας ευχαριστω για την γρηγορη ανταποκριση,

εχω diseqc 4:1, και στο αλλο thread ειχα βρει μια φωτογραφια για το πως να το σεταρεις και ειχε uncommited. commited, toneburst...

τωρα εκανα τις ρυθμίσεις που ειπε ο φιλος piato... Λοιπον κατι καταφεραμε...

Τωρα το μυνημα εμφανιζετε μονο στον hotbird! Αστρα και Eutelsat W2 παιζουν μια χαρα... και φαντασου, ειμαι ακομα στο 9...

για να δουμε...

Λοιπον, δεν εγινε τιποτα οσο κι αν προσπαθησα....

ο Ηotbird δεν λεει να παιξει με τιποτα! Τωρα πηγα πανω και εβαλα στο diseqc 2 μονο δορυφορους, Αστρα και Ηotbird, και κανει παλι τα ιδια! Παιζει Ηotbird και tune failed στον Αστρα!

Δεν μπορω να καταλαβω τιποτα...

Το περασες το αρχειο που σου ειπα για το diseqc???????
Mην κανεις Gemini update ....το εχω ξαναπει...υπαρχει προβλημα!!!!

Last edited:
Λοιπον, μολις ανακαλυψα το εξης,

Οταν εχω μεσα το "μανισιο" αρχειο , όσους δορυφορους κι αν εχω στο diseqc, παιζει μονο o Ηotbird....

Οταν βάλω μεσα το δικό σου, πάιζουν όλοι εκτος τον Ηotbird!!! :FSGSFGS4:

Και το διαπιστωσα τωρα που εχω μονο 2 δορυφορους πανω... Ειναι απιστευτο! Τωρα εχω το δικο σου και παιζει μονο ο Αστρα, πριν ειχα το δικο του και επαιζε μονο ο Ηotbird!

και πολυ πιο πριν ειχα το δικο σου και με τους 4 δορυφορους και επαιζαν ολοι εκτος τον Ηotbird!

Βγαλε ακρη...

:SFGSFGSF:
Γραψτο και στο thead του update γιατι το ειπα κι εγω και ειμαι ο μονος που εχει προβλημα...

πω-πω φιλε... σοβαρα? κριμα ρε γαμωτο! ελπιζω να μπορεσεις να τον επαναφερεις!

εγω δεν χρησιμοποιω φλασακι, φλασαρω το dreambox, αλλα ποσταρε το και στο αλλο thread, η κανε ενα νεο thread... "Dreambox dead after update" :P

τα συλλυπητηρια μου και παλι..

Το περασες το αρχειο που σου ειπα για το diseqc???????

Ποιό είναι το πρόβλημα;
Εγω με το update ειδα βελτίωση στο dolby digital όπου πριν στα πιο πολλά ακουγόταν ένα γρατσούνισμα...
@Σπυρου για τον νεκρό 800αρη έλεγξε λίγο μήπως έχεις τιούνερ της προβληματικής πρώτης γενεάς (αν εχει μία βίδα πάνω απο την οπτική ψηφιακή και σειριακό αριθμό μεγαλύτερο του 2000...τοτε ΔΕΝ ειναι προβληματικό πρώτης γενιάς, αλλιώς ζητάς αλλαγή τιούνερ με την εγγύηση (το ποτε θα το πάρεις όμως.....)

Απάντηση: Re: Tune failed σε Dreambox 800

Εχωντας ηδη εναν νεκρο hd800 (δεν μποοταρει μετα απο gemini update, μπορει να μου πεi καποιος τι κανουμε τωρα ?
Ασ' τον εκτός πρίζας κανένα μισάωρο και θα επανέλθει.
(Λάζαρος είναι το δεύτερο όνομα του..)

Το δε μπουτάρει, το εκλαμβάνω ως μαύρη οθόνη όταν βάζεις το φις στην πρίζα και καμία απόκριση από τον δέκτη.

axilleas Τιποτα νεωτερο εχουμε?
Καταφερες κατι???Ενα θεμα που παιζει ειναι και η μαρκα των Lnb !!!!!
Yπαρχει καποια ασυμβατοτητα με ορισμενες μαρκες!!

Ένα παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ. Έχω ένα πιάτο με δυο lnb astra & Hotbird πρώτο τον astra και στον Hotbird δεν μου κατεβάζει καθόλου κανάλια ούτε σε manual scan ούτε με έτοιμες λίστες (δεν βρίσκει κανένα κανάλι)

Ένα παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ. Έχω ένα πιάτο με δυο lnb astra & Hotbird πρώτο τον astra και στον Hotbird δεν μου κατεβάζει καθόλου κανάλια ούτε σε manual scan ούτε με έτοιμες λίστες (δεν βρίσκει κανένα κανάλι)

τζονυ κατ αρχην καλώς ήρθες
εκτός κι αν εχεις καποιο ασύμβατο διακόπτη παίξε με όλες τις ρυθμίσεις σε diseqc-toneburst και ειδικά αν εχεις διακοπτη απο 2 σε 1 (και οχι 4 σε 1) βαλε πρωτες τις επιλογές toneburst. Οπως εγραψα πιο πάνω εγω εχω ενα τετοιο διακοπτακι για να τροφοδοτώ μπάντα Ku και μπάντα C και μου δουλεύει κανονικά (ειναι σαν να ειχα 2 δορυφόρους).
Στην πρωτη επιλογη βαζω diseqc 1.0
meta toneburst A
committed diseqc AA
no
no
Command order : Toneburst, commited
Αν εχεις 2 σε 1 διακόπτη δοκίμασε κι ετσι και πες μου (στην δευτερη θεση στο lnb2 κανεις απλά τα Α, ΑΑ ... Β, ΒΒ )