tuner: 20Hz-15Khz ?

zxcv

AVClub Enthusiast
6 August 2008
931
είδα στα χαρακτηριστικά ενός πολυκάναλου ενισχυτή την απόκριση συχνότητας του δέκτη του και ήταν 20hz-15Khz. (συγκεκριμένα: 20Hz-15kHz...+0.5/-2.0dB)

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω, αυτό ισχύει για όλους τους δέκτες, ή αυτός είναι εξαίρεση;
(κάποιοι λένε πως πρακτικά δεν ακούμε πάνω από τις 14.000Ηz, αλλά ...)

Last edited:
Ίσως επειδή η προδιαγραφή για εκπομπή στα FM είναι από 30Hz ως 15KHz (ο σταθμός δηλαδή περιορίζει το εύρος συχνοτήτων πριν εκπέμψει).

ακριβώς...15KHz είναι το bandwidth των FM (θεωρητικά...στην πράξη λιγότερ)

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

(δηλ. ένα πανάκριβο tuner τί προσφέρει ως συσκευή Hi-Fi ? )

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

(δηλ. ένα πανάκριβο tuner τί προσφέρει ως συσκευή Hi-Fi ? )

πολύ καλύ λήψη και αρκετα ζεστο fm ήχο

μην τα υποτιμάς επειδή φτάνουν μέχρι 15 KHz, εάν ο σταθμός έχει καλά μηχανήματα μπορείς να πάρεις πολύ καλό ήχο.

Ευχαριστώ φίλε sfortis!!
(απ'ότι είχα διαβάσει κάπου, σήμερα μάλλον είναι ελάχιστοι οι σταθμοί με τα καλά μηχανήματα...)

επειδή έχω κάνει ραδιόφωνο και τα έχω δει από κοντα, για να είμαστε ρεαλιστικοί, οι περισσότεροι παίζουν mp3 και CD σε pioneer CDJ-xxx, ο ήχος περνάει από ραδιοφωνικές κονσόλες που δεν έχουν και τόσο σαν στόχο να κρατήσουν την βέλτιστη ποιότητα και τέλος συνήθως υπερκομπρεσάρεται πριν το link από κάποιον Orban η παρόμοιο fm processor (υπέροχα εργαλεία btw).

Να γράψουμε κάποιους που έχουν καλή ποιότητα ήχου; (να δώ και αν ακούω τις διαφορές!)
Κάπου είχα κάποιες σημειώσεις μα δεν τις βρίσκω...
(δε νομίζω να είναι διαφήμιση!!!)