Tuner failed ?

Ναι η 2η παροχή έχει το ίδιο diseqc. Τα κανάλια εγώ τα σκανάρω. και στη δεύτερη παροχή το ιδιο πραγμα. Αρα θα δοκιμάσω με αλλαγή του diseqc. Μόνο αν θέλετε πείτε μου τι ακριβός, με τι προδιαγραφές να το ζητήσω; Το 1.0 ή το 2.0 τη σημαίνει στη πραξη;Πρέπει να προσέξω κατι ιδιαίτερα αφού αφορά δύο παροχές ή αυτό έχει να κάνει μόνο με τα διπλά lnb; Συγνώμη που ρωτώ πολλα αλλα απο hardware δεν καταλαμβαίνω και πολλά πράγματα.
Ευχαριστώ
Cy67
 
Μόνο αν θέλετε πείτε μου τι ακριβός, με τι προδιαγραφές να το ζητήσω; Το 1.0 ή το 2.0 τη σημαίνει στη πραξη;

http://en.wikipedia.org/wiki/DiSEqC
Eίσαι καλυμμένος με το 1.0 !


Πρέπει να προσέξω κατι ιδιαίτερα αφού αφορά δύο παροχές ή αυτό έχει να κάνει μόνο με τα διπλά lnb;

Τα διπλά lnb συνήθως βγάζουν 2 εξόδους για ανεξάρτητη χρήση κάθε εξόδου, οπότε δεν σε απασχολεί αυτό τα βλέπεις σαν ξεχωριστά.
Βέβαια παίζει ρόλο και η ποιότητα του Lnb αφού πολλά φτηνά μπορεί να βραχυκυκλώνουν εσωτερικά η να μην βγάζουν την ίδια στάθμη σήματος σε όλες τις εξόδους.
 
παιδία σας ευχαριστώ πολύ για όλα. θα σας ενημερώσω σχετικά.
 
Μην χαλάς χρόνο και χρήμα. Η μόνη λύση που παίζει πάντα είναι DiSEqC spaun. Και δεν είναι διαφήμηση, είναι η πραγματικότητα.
 
αλλη μια επιβεβαιωση και απο μενα για την εξαλειψη του μηνυματος "tuner failed" με την χρηση του spaun 411...
πριν ειχα ενα edison..
 
Με την άδεια σας να επανέλθω στο θέμα,
Καταρχήν χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους,
Μετά ένα μεγάλο ευχαριστώ που μέσα από την ανάγνωση δεκάδων post σας με αποτρέψατε από το να χαλάσω λεφτά αγοράζοντας σε μερικές περιπτώσεις ουσιαστικά κοπανιστό αέρα ή ακατάλληλα για μένα υλικά . Και εξηγούμαι. Με την αγορά του dreambox 800 είχα κάποια προβλήματα με κορυφαίο το Tuner failed που λαμβάνω σε αρκετά κανάλια κάτι που συνέβαινε με τον 7020 που είχα. Στη προσπάθεια να το επιλύσω αποφάσισα να αντικαταστήσω τους 2 disecq διακόπτες και τα 3 lnbs του συστήματος που έχω( 3 σταθερές κούπες για Hellas Sat 2, Astra και Hotbird αντίστοιχα, για 2 ανεξάρτητα σημεία(1 dreambox 800 κανονικό και ένα αποδικοποιητη για κάποιο βουλγαρικό πακέτο)). Τώρα θέλω να προσθέσω σε ακόμα ένα ανεξάρτητο σημείο 1 dreambox 800 κλώνο κατεβάζοντας ακόμα ένα σύρμα από τη ταράτσα με την προσθήκη ενός ακόμα διακόπτη και αντικαθιστώντας τα δίπλα lnbs με τετραπλά.
Άρχισα λοιπόν τη μελέτη για να επιλέξω τα καταλληλότερα disecq και lnbs. Νόμιζα ότι με τη αγορά 3 Spaun 4/1 SAR411 f WSG DiSEqC Schalter Relais 4x1 4 LNB και 3 τετραπλών lnbs- αν το λεω σωστά- μέσο ebay θα έκανα δουλειά. Όμως μέσα από την μελέτη που έκανα μπήκαν στο μυαλό μου στοιχεία όπως lnb quad, lnb quattro,μαύρα lnb,άσπρα lnb, lnb ιδανικά για HDTV, DVB-S2, DVB-S, HD, lnb HD Ready, lnb Full HD -εδώ φαντάζομαι πάει ο κοπανιστός αέρας- διακόπτες, πολυδιακόπτες και κάπου ο χριστιανός μπερδεύτηκα.

Τελικά ρε παιδία ποία και πόσα συγκεκριμένα Spaun και ποία ακριβώς lnbs να πάρω για να λύσω το θέμα με το Tuner failed να προσθέσω σε ακόμα ένα ανεξάρτητο σημείο 1 dreambox 800 κλώνο και να αξιοποιήσω τις δυνατότητες του 800αρι;

Ευχαριστώ
Cy67
---