Turbo-X HD1000 ή F&U DTR2205HD?

oldy

New member
6 April 2011
5
Καλησπέρα σε όλους,
αυτό είναι το πρώτο μου post και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω διαβάσει αρκετά threads στο forum για δέκτες και έχω τελικά καταλήξει ανάμεσα στον

Turbo-X HD 1000
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...1000-Digital-Terrestrial-Receiver-HD-1000.htm

και στον

F&U DTR2205HD
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0431385&catid=060304

αλλά ανάμεσα σε αυτούς μπλέκομαι και παρόλο που διάβασα όλα τα posts για τον turbox και τα περισσότερα (είναι και 104 σελίδες) για τον F&U δεν ξέρω ποιον να προτιμήσω.

Εσείς τι θα μου προτείνατε;

Ευχαριστώ!

Αδελφέ μπορώ σαν [πρώην] χρήστης του F&U να σου πω πως , αν θες ένα δέκτη για PVR και όχι media player , κάνει την δουλειά -- αλλά έχει ιδιομορφίες στο τι θα γράψει δηλαδή προτιμά Flashάκι σε μορφή ExFat...
Απο την άλλη , μπορώ να σου προτείνω αυτόν http://www.sin-plin.gr/DigitalWorld-HDT-150-USB-PVR που κάνει τα πάντα [αυτόν έχω τώρα] και παίζει άνετα και 1080p Video αρκεί να μην έχει ήχο DTS...
Ελπίζω να βοήθησα...

Για κανέναν λόγο τον Turbo-X.
Αν θέλεις έναν δέκτη ως δέκτη, τον Funai φυσικά!
Αν η βασική χρήση του δέκτη θα είναι η αναπαραγωγή multimedia, πάνε στο AMTC 290 από τα Μαρινόπουλος και τα Carrefour και βάλε του το firmware του Xoro 7500/7600. Επίσης μπορείς να πάρεις τον DigitalWorld HDT-150 αν είναι διαθέσιμος στην περιοχή σου.
Οι δύο τελευταίοι έχουν Mstart τσιπάκι, που σημαίνει μεγάλους χρόνους αλλαγής καναλιών. Ο Funai έχει NEC και έχει τους μικρότερους χρόνους.

O F&U είναι πάρα πολύ καλός για λειτουργία μόνο δέκτη. Καλή εικόνα, καλή λήψη, γρήγορος. Αλλά έχει προβληματάκια στις εγγραφές του, που μπορεί να αποτύχει μερικές φορές να κάνει. Δεν είναι στάνταρ, αλλά μερικές φορές συμβαίνει. Και δεν είναι και ο καλύτερος media player, γιατί έχει ορισμένα θεματάκια με ορισμένα είδη αρχείων. Όλα αυτά είναι θέμα λογισμικού, και επειδή έχει συχνά αναβαθμίσεις λογισμικού και καλή υποστήριξη, μπορεί σε λίγο καιρό να λυθούν όλα τα προβληματάκια του. Αλλά προς το παρόν υπάρχουν ακόμα.
Όσοι δέκτες έχουν το τσιπάκι που λέει ο φίλος, έχουν το πρόβλημα της αργής αλλαγής καναλιών στο zapping. AMTC και XORO 7500/7600 στην ουσία έχουν μόνο εξωτερικές διαφορές, και το ίδιο λογισμικό. Με το τελευταίο λογισμικό που έχει κυκλοφορήσει έχουν λυθεί σχεδόν όλα τα προβλήματα τους και μένει μόνο η αργή αλλαγή καναλιών. Ο AMTC υπάρχει ακόμα στην αγορά νομίζω. Αν δεν σε ενοχλούν τα περίπου 4 δευτερόλεπτα που κάνει να αλλάξει κανάλι είναι καλή λύση. Και με το τελευταίο λογισμικό γίνονται ένας άψογος media player. Τον AMTC δεν τον ξέρω, αλλά έχω τον XORO 7600 (που μάλλον είναι ίδιος) και τον χρησιμοποιώ για εγγραφές και σαν media player. Θα μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω και για να βλέπω κανάλια, αλλά δεν άντεχα την αργή αλλαγή καναλιών. Για αυτό πήρα τον F&U που έχει καλύτερη εικόνα και είναι πολύ πιο γρήγορος. Αλλά έχει άλλα θέματα όπως είπα.
Ο TURBO X ήταν πάντα μέσα στις επιλογές μου, αλλά τελικά μία διάλεξα τον XORO και την άλλη διάλεξα τον F&U. Αιτία ήταν τα παράπονα που διάβαζα τότε για τα προβλήματα λήψης, οτι μερικές φορές αργούσε να συντονιστεί με το κανάλι, οτι μερικές φορές υπήρχε αποσυντονισμός του ήχου, κτλ. Δηλαδή προβλήματα λογισμικού και αυτός. Εδώ και αρκετό καιρό δεν βλέπω τίποτα. Ή βγήκε κανένα καινούριο λογισμικό και λυθήκαν όλα τα προβλήματα του και δεν έχουν τίποτα να πουν, ή βαρέθηκαν να γκρινιάζουν. Ας μας διαφωτίσει κάποιος που τον χρησιμοποιεί. Πάντως παλιά τα προβλήματα του τα είχε.
Αυτούς τους δέκτες ξέρω, γιατί έχω ασχοληθεί. Τον DigitalWorld π.χ. δεν τον ξέρω, αλλά αν έχει το ίδιο τσιπάκι και τον ίδιο μεγάλο χρόνο αλλαγής καναλιού, εμένα μου φτάνει. Και το thread τους στο forum είναι και αυτό μεγάλο, άρα με κάτι θα ασχολούνται και αυτοί. Αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα σίγουρο για αυτόν.

ο δεκτης της crystalaudio τι chip φοραει; ειναι αργος η γρηγορος στις αλλαγες καναλιου;

Όσοι δέκτες έχουν το τσιπάκι που λέει ο φίλος, έχουν το πρόβλημα της αργής αλλαγής καναλιών στο zapping. AMTC και XORO 7500/7600 στην ουσία έχουν μόνο εξωτερικές διαφορές, και το ίδιο λογισμικό. Με το τελευταίο λογισμικό που έχει κυκλοφορήσει έχουν λυθεί σχεδόν όλα τα προβλήματα τους και μένει μόνο η αργή αλλαγή καναλιών. Ο AMTC υπάρχει ακόμα στην αγορά νομίζω. Αν δεν σε ενοχλούν τα περίπου 4 δευτερόλεπτα που κάνει να αλλάξει κανάλι είναι καλή λύση. Και με το τελευταίο λογισμικό γίνονται ένας άψογος media player. Τον AMTC δεν τον ξέρω, αλλά έχω τον XORO 7600 (που μάλλον είναι ίδιος) και τον χρησιμοποιώ για εγγραφές και σαν media player. Θα μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω και για να βλέπω κανάλια, αλλά δεν άντεχα την αργή αλλαγή καναλιών. Για αυτό πήρα τον F&U που έχει καλύτερη εικόνα και είναι πολύ πιο γρήγορος. Αλλά έχει άλλα θέματα όπως είπα.
Η αλήθεια είναι οτι ήμουν λίγο άδικος με τον XORO μου και με όσους δέκτες είναι της οικογένειας αυτής. Γιατί όταν πρωτοβγήκαν τα ψηφιακά κανάλια στην Αθήνα είχα απογοητευτεί με την εικόνα που είχε πολλά πιξελιάσματα, σαν να έκανε κακό upscaling ο δέκτης, και με τον χρόνο αλλαγής των καναλιών. Είχα χρονομετρήσει πολλές φορές με το χρονόμετρο του κινητού μου την αλλαγή μεταξύ καναλιών mpeg4 με το κουμπί + channel, και πάντα έβγαινε μεταξύ 3,6 με 3,8 δευτερόλεπτα. Έβαλα τον F&U και εντυπωσιάστηκα με την ποιότητα της εικόνας και την γρήγορη αλλαγή καναλιών. Τώρα που χρησιμοποιώ και τους δύο δέκτες (γιατί ο F&U δεν ήταν τόσο καλός στον multimedia τομέα) μπορώ να τους συγκρίνω άμεσα. Το τελευταίο λογισμικό του XORO (άρα όλης της οικογένειας) φαίνεται οτι είναι πολύ καλό. Γιατί η εικόνα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και πλησιάζει σχεδόν αυτήν του F&U. Και ο χρόνος αλλαγής καναλιών έχει βελτιωθεί και αυτός. Με την ίδια ακριβώς μέτρηση τώρα μου βγαίνει 2,6 με 2,7 δευτερόλεπτα. Δηλαδή κέρδος ένα δευτερόλεπτο. Όμως ο F&U είναι καλύτερος ακόμα για παρακολούθηση γιατί έχει και αυτός καλή εικόνα, και η ίδια μέτρηση αλλαγής καναλιού μου βγαίνει 1,7 με 1,8 δευτερόλεπτα. Δηλαδή περίπου 30% πιο γρήγορος, και κοντά στον χρόνο αλλαγής που θέλει και η τηλεόραση μου. Τελικά όταν όλοι αυτοί οι δέκτες είναι τόσο κοντά σε δυνατότητες, την διαφορά την κάνει το λογισμικό που μπορεί να ρίξει ή να ανεβάσει έναν δέκτη.
Όσο αφορά τον Crystal Audio που ρωτάει ο φίλος, αν είναι ο CDVB-HD με τον οποίο ασχολούνται στο thread τους, στην πρώτη σελίδα γράφει οτι έχει και αυτός τσιπάκι M-STAR, ενώ στην τρίτη σελίδα έχει screenshot του μενού του που έχει την ίδια δομή και κατηγορίες (με άλλα χρώματα και εικονίδια) με τον XORO 7600 που έχω. Σαν να βλέπω το μενού του XORO με άλλα χρώματα. Το μενού του F&U π.χ. είναι τελείως διαφορετικό. Βέβαια στο screenshot της πίσω όψης φαίνεται οτι έχει αρκετές διαφορές στις συνδέσεις του. Άβυσσος η ψυχή και το δίκτυο διανομής των Κινέζων.

Πλάκα έχει η υπόθεση. Με ένα πολύ γρήγορο ξεφύλισμα του thread του Digital World HDT 150 είδα οτι και αυτού του δέκτη το μενού εμφανισιακά είναι ίδιο με του XORO και του Crystal Audio, πάλι με άλλα χρώματα. Επίσης ο φίλος talos_2002 έγραψε οτι και αυτός έχει το ίδιο τσιπάκι. Δεν ξέρω αν παίρνουν όλοι το ίδιο λογισμικό, και σιγουρα έχουν κάποιες λειτουργικές διαφορές μεταξύ τους. Όμως έχω την εντύπωση οτι όλοι είναι ξαδερφάκια μεταξύ τους.

ευχαριστω φιλε tolias... δηλαδη δεν βγαζουμε ακρη... δεν υπαρχει ο δεκτης που να τα εχει ολα αψογα...

εγώ πάντως βλέπω να καταλήγω στον f&u.
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Όλοι οι δέκτες αυτής της κατηγορίας (HD DVB-T) θεωρητικά είναι ίδιοι, και έχουν τις ίδιες δυνατότητες. To θέμα είναι πως κάνουν αυτά που λένε οτι κάνουν και για ποιά χρήση τον θέλουμε εμείς. Για παρακολούθηση καναλιών μόνο είναι πολύ καλός ο F&U. Αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Και εγώ ξεκίνησα μόνο να βλέπω, αλλά τώρα γράφω αυτό που θέλω και το βλέπω την ώρα που θέλω. Μπορεί να χρειαστεί κανείς και άλλες δυνατότητες του δέκτη. To πιο δυνατό πακέτο φαίνεται να το έχουν κάποιοι από τους δέκτες της ευρύτερης οικογένειας με το ίδιο τσιπάκι και το σχετιζόμενο μεταξύ τους λογισμικό (που μάλλον δεν ταιριάζει σε όλους το ίδιο, αλλά φαίνεται να υπάρχει σχέση μεταξύ τους). Φαίνεται να έχουν τα λιγότερα συνολικά προβλήματα. Και το πρόβλημα της αργής αλλαγής καναλιών ίσως να μην είναι τόσο έντονο σε όλους. Ακόμα και στον XORO μου έχει βελτιωθεί αρκετά. Αλλά και πάλι ΟΛΑ αυτά εξαρτώνται από το λογισμικό. To αρχικό λογισμικό του XORO μου δεν ήταν και τόσο καλό. Ένα νέο λογισμικό μπορεί ανεβάσει έναν προβληματικό δέκτη ξαφνικά στην κορυφή. Και στον F&U για παράδειγμα περιμένουμε στις προσεχείς
μέρες καινούριο λογισμικό που δεν ξέρουμε τι χαρακτηριστικά θα έχει.

Για παρακολούθηση υπάρχει και ο Crypto 220 που υποστηρίζει αναπαραγωγή πολυμέσων και δεν έχει Mstar αλλά Nexperia (Philips). Δεν ξέρουμε όμως αν έχει κουσούρια στις εγγραφές, καθώς είναι καινούριος και δεν τον έχει κάποιος από το φόρουμ.

Απάντηση: Re: Turbo-X HD1000 ή F&U DTR2205HD?

Για παρακολούθηση υπάρχει και ο Crypto 220 που υποστηρίζει αναπαραγωγή πολυμέσων και δεν έχει Mstar αλλά Nexperia (Philips). Δεν ξέρουμε όμως αν έχει κουσούρια στις εγγραφές, καθώς είναι καινούριος και δεν τον έχει κάποιος από το φόρουμ.
Η CRYPTO είναι ελληνική εταιρία, και από τις καλές στον χώρο της τεχνολογίας. Πρίν από 14 μήνες που πήρα τον XORO 7600 είχα προσέξει τον CRYPTO 200 (όχι 220) που κυκλοφορούσε τότε και φαινόταν από τα καλά χαρτιά της κατηγορίας. Ένας από τους λόγους που προτίμησα τον XORO έναντι του CRYPTO και του TURBO-X είναι γιατί έγραφε οτι ήταν γερμανικό προιον. Κάτι που ήταν κοροιδία, γιατί η XORO Γερμανίας δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτόν τον δέκτη, που ήταν καθαρά ελληνική παραγγελία. Από τότε κατάλαβα οτι σε μια κινεζοκρατούμενη κατηγορία, το να είναι ένα προιον κινέζικο μεν, αλλά από σοβαρή ελληνική εταιρία (CRYPTO, ΠΛΑΙΣΙΟ) μπορεί να μην είναι κακό. Πάντως και ο TURBO-X που είχα ψάξει τότε, στο κουτί του έγραφε οτι έχει δέκτη PHILIPS. Δεν ξέρω αν εννούν το τσιπάκι. Οι προδιαγραφές του CRYPTO 220 είναι πλήρης. Όπως όμως και στην περίπτωση του TURBO-X του ΠΛΑΙΣΙΟΥ , σημασία έχει το λογισμικό, και αν δουλεύει σωστά.

εγώ πάντως βλέπω να καταλήγω στον f&u.
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Eγώ αυτόν έχω, (F&U) και για τα λεφτά του είναι ιδανικός, να σημειώσω δε, ότι χρησιμοποιώ την COMPONENT έξοδό του για εικόνα γιατί είχα ήδη τα καλώδια κι εικόνα του είναι ίση με την hdmi που τσέκαρα στον προτζέκτορα. Οσο για την αλλαγή καναλιών πιο γρήγορος απ τη sony τηλεόραση που έχω, αλλαγή άμεση στο δεπτερόλεπτο, όσο για media κακά τα ψέματα η δουλιά των ψηφιακών δεν υπάρχει λόγος να είναι αυτή, εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ το ps3 γι αυτή τη δουλιά, την κάνει έτη φωτός καλύτερα!!!!! Να προσθέσω δε, ότι πως όσες εγγραφές έχω κάνει δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα, όλες γίνανε κανονικά κι έλειπα κι απ το σπίτι!!!!

Τέλειο και χωρίς προβληματα (κινεζικο) προιόν δεν υπάρχει στα χρήματα τους,αλλά μόνο δημοφιλες προιον για τη ευκολία χρήσης,την αξιοπιστία σε κατασκευή,που είναι ο DTR2205 με 3ετη εγγύηση .Τώρα αν κάποιος ψαχνει κάτι "να ψήνει και καφέ" δεν θα πάρει ποτέ δεκτη.

Last edited:
Όλοι τα ίδια λεφτά έχουν και σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους όλοι τα ίδια πράγματα κάνουν. Το θέμα είναι αν κάνουν αυτά που λένε σωστά. Και όπως και να το κάνουμε, κάποιοι τα κάνουν λίγο καλύτερα, ή τουλάχιστον με λιγότερα προβλήματα από άλλους. Εγώ ας πούμε έχω χάσει εγγραφές με τον F&U. Αλλά για αυτό τον πήρα. Ήταν το πιο γνωστό από τα ονόματα του χώρου και τα τρία χρόνια εγγύηση κάτι σημαίνουν. Έχει βγάλει κάποια προβλήματα το λογισμικό του, και αυτό δεν μπορούμε να το αρνηθούμε, αλλά αυτό είναι εντελώς ρευστό. Οι περισσότεροι δέκτες του χώρου έχουν συχνές αναβαθμίσεις και αυτό μπορεί να αλλάξει τις εντυπώσεις μας για αυτούς. Μπορεί το καινούριο λογισμικό που θα βγεί συντομα για τον F&U να τον κάνει τον καλύτερο δέκτη. Τα πλεονεκτήμα του τα έχω αναφέρει. Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω και κάποια προβληματάκια που είχα. Κάποιοι άλλοι αναφέρουν τα προβλήματα που έχουν από τους άλλους δέκτες, και έτσι μαθαίνουμε όλοι τι υπάρχει στην αγορά και μπορούμε να κρίνουμε.

Re: Απάντηση: Re: Turbo-X HD1000 ή F&U DTR2205HD?

... σημασία έχει το λογισμικό, και αν δουλεύει σωστά.
+1
Και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δεν διαθέτουν τα firmware όταν τους τα δίνει ο κατασκευαστής. Πόση δουλειά απαιτείται από μέρους τους πια;

Για αυτό τον λόγο προτιμώ τη F&U. Μας δίνει τα νέα firmware και ενδιαφέρεται για την παραπέρα διόρθωσή τους.
Ακόμα και γα τον sd δίνουν την αναβάθμιση. Η Xoro, αλλά και η παινεμένη για την μετά τη πώληση υποστήριξη Crystal Audio, έχουν παλιό firmware για τον ίδιο κλώνο που π.χ. δεν επιτρέπει να βλέπεις ένα κανάλι και να γράφεις ταυτόχρονα άλλο της ίδιας συχνότητας.

Είναι λiγo off topic, και το πράγμα έχει ξεφύγει λiγo, αλλά όντως το λογισμικό έχει σημασία. Γιατί στον XORO πχ που ανέφερε ο φίλος, δυνατότητα timeshift και αυτό που λέει ο φίλος, να γράφεις ένα κανάλι και να βλέπεις ένα άλλο, δεν υπήρχαν. Υπάρχουν όμως τώρα με το νέο λογισμικό. Αυτό όμως δεν γράφεται ούτε στο manual, ούτε στο διαφημιστικό του δέκτη. To βλέπεις στην πράξη, ή το διαβάζεις στο φόρουμ. Γιαυτο δίνω σημασία στις αναβαθμίσεις και έγραψα από την αρχή οτι ο F&U έχει πολύ καλή υποστήριξη και συνεχείς αναβαθμίσεις. Έτσι λύνονται και τα όποια προβλήματα των δεκτών.
Και κάτι άλλο, πάλι off topic. Η component σύνδεση (που γράφει ένας φίλος) είναι αναλογική σύνδεση. Η καλύτερη αναλογική σύνδεση, και οτι κοντινότερο στην ψηφιακή HDMI, αλλά αποκλείεται να έχει την ίδια απόδοση με την HDMI λόγω της μετατροπής ψηφιακή-αναλογική-ψηφιακή. Εγώ επειδή έχω έλλειψη μίας HDMI θύρας στην τηλεόραση μου, προτίμησα να αγοράσω έναν HDMI Switch παρά να χρησιμοποιήσω έναν άλλο τρόπο σύνδεσης.

Re: Απάντηση: Turbo-X HD1000 ή F&U DTR2205HD?

Είναι λiγo off topic, και το πράγμα έχει ξεφύγει λiγo, αλλά όντως το λογισμικό έχει σημασία. Γιατί στον XORO πχ που ανέφερε ο φίλος, δυνατότητα timeshift και αυτό που λέει ο φίλος, να γράφεις ένα κανάλι και να βλέπεις ένα άλλο, δεν υπήρχαν. Υπάρχουν όμως τώρα με το νέο λογισμικό. Αυτό όμως δεν γράφεται ούτε στο manual, ούτε στο διαφημιστικό του δέκτη. To βλέπεις στην πράξη, ή το διαβάζεις στο φόρουμ. Γιαυτο δίνω σημασία στις αναβαθμίσεις και έγραψα από την αρχή οτι ο F&U έχει πολύ καλή υποστήριξη και συνεχείς αναβαθμίσεις. Έτσι λύνονται και τα όποια προβλήματα των δεκτών.
Και κάτι άλλο, πάλι off topic. Η component σύνδεση (που γράφει ένας φίλος) είναι αναλογική σύνδεση. Η καλύτερη αναλογική σύνδεση, και οτι κοντινότερο στην ψηφιακή HDMI, αλλά αποκλείεται να έχει την ίδια απόδοση με την HDMI λόγω της μετατροπής ψηφιακή-αναλογική-ψηφιακή. Εγώ επειδή έχω έλλειψη μίας HDMI θύρας στην τηλεόραση μου, προτίμησα να αγοράσω έναν HDMI Switch παρά να χρησιμοποιήσω έναν άλλο τρόπο σύνδεσης.

Κοίτα εγώ είχα τη δυνατότητα απ ευθείας αντιπαράθεση component - hdmi και το component που έχω τυχαίνει να μου στοίχισε κάπου στα 600 ευρώ, σου λέω ότι σε σύνδεση με hdmi των 100 ευρώ η εικόνα ήταν αδύνατο να συγκριθεί και μη ξεχνάς ότι πολλές φορές μια αναλογική σύνδεση τέτοιου είδους έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι ήταν καλύτερη απ την ψηφιακή, όχι πάντα αλλά με τέτοιας αξίας καλώδιο όποιος θέλει μπορεί να το διαπιστώσει σπίτι μου, ούτως ή άλλως πρέπει για ευνόητους λόγους να το αξιοποιήσω. Hdmi splitter έχω αλλά θα πρεπε να συνδέσω κι άλλο ένα σε σειρά με δύο εισόδους και δεν θα το κάνω και να πετάξω καλώδιο με 6χ24κ χρυσό βύσματα!!!!!!!

Eχω αναφέρει σε προηγούμενα (στο thread του Funai αν θυμάμαι καλα) σε συγκριτικό με τον Crystal audio που ειχα κάνει, ότι η
Componet του Funai κυριολεκτικά τα σπάει .Ακόμα και η σύνεση scart είναι πολύ καλή .