Türksat 3A

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Μάλλον βρίσκεται στη θέση του! Όσοι έχετε μικρά κάτοπτρα στις 42°E, κάντε σάρωση του δορυφόρου και θα δείτε σήμα σε ό,τι δε λαμβάνατε από τον 1C.:2thumb22sup:

Σπεύδω για σάρωση!
Ο Turksat είναι στην άκρη του τόξου μου με συνέπεια τις σημαντικές απώλειες απο τον 1C. (Toroidal Neco T90 - 1W έως 42 Ε)
Το απόγευμα νεότερα!

Μια δοκιμή που έκανα το πρωί ήταν στην 10970 που δεν την κατέβαζα πριν και τώρα είναι αστέρι

Εχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των καναλιών απο τον 1C στον 3Α και η λήψη τους είναι εύκολη πλέον. (σε όσα δοκίμασα)

Ομοίως φέρεται ότι μεταφέρθηκαν και τα αναφερόμενα στο flysat HD κανάλια Discovery HD Europe - Eurosport HD στην 11145 H - DVB-S2/8PSK, 5000, 8/9. Σε μένα δεν κατέβηκε τίποτα.
Αλήθεια μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος ότι εκπέμπουν. Στο kingofsat δεν αναφέρονται καν.

Και σε μένα δεν κατεβάζει τίποτα η συχνότητα αυτή.

Θα το δω το μεσημέρι, αλλά νομιζω ότι το SR 5000 είναι κάτω απο το range ολων των γνωστών δεκτών σε 8PSK. Ισως ο Σωτος ή αλλος με καμιά skystar HD (και τι HD θα ειναι...με τοσο χαμηλο bitrate και μαλιστα για 2 κανάλια...δεν ξέρω!)

Τελικά τα φόρτωσα κανονικά με τον 800αρη και έχουν και πανίσχυρο σήμα (19.5db SNR!). Φυσικά δεν βλέπω τιποτε για να κρίνω ποιότητα εικόνας αλλά μου φαίνεται απίθανο να μην τα φορτώνετε όσοι έχετε 800αρη τουλάχιστον....

Ξαναδοκίμασα με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς (roll-off, pilot symbols κτλπ) αλλά πάλι τίποτα.
Περίεργο γιατί μέχρι τώρα δεν έχω πρόβλημα στις dvb-s2 συχνότητες με την Hauppauge HVR4000 και το transedit. Αν έχω σήμα κατεβαίνουν.

Κι εδώ κατεβαίνει κανονικά η συχνότητα 11145H, βέβαια δεν βλέπω και τίποτα αφού είναι κλειδωμένα!

Η συχνότητα άλλαξε σε 11152 Η SR:15800 dvb-s2 (qpsk) 3/4
και προστέθηκε και καινούργιο κανάλι HD.
Τώρα την κατεβάζω κι εγώ αλλά φυσικά τα κανάλια είναι κλειδωμένα.

Στη νέα συχνότητα κατέβηκαν τρία HD κανάλια κωδικοποιημένα σε NDS Videoguard.
Στην προηγούμενη, δεν κατάφερα να κατεβάσω ποτέ κάτι.