Turntable

Απάντηση: Re: Turntable

Κοίταξε αυτό και διάβασε ένα recent issue απ το φόρουμ της Linn

https://www.youtube.com/watch?v=FwRKaD1KlQg&app=desktop

http://forums.linn.co.uk/bb/showthread.php?tid=38837

Κάποιοι παλιότερα πρότειναν ανάλογα 'την σειρά παραγωγής",αλλά το θεωρώ υπερβολή.
Αν παραγγείλεις το γνωστό μπουκαλάκι,έχει οδηγίες,τις οποίες αν βρω χρόνο θα τις αναρτήσω.

Θυμάμαι παλιότερα,τέλη 80ς που πήρα το πρώτο,πήγαινα στην Lyric ,Τοσίτσα,που σε έστελναν στο δίπλα Φαρμακείο για μια χονδρή σύριγγα και σου την γέμιζαν.
Σ αυτό το Φαρμακείο,είχα παρεξηγηθεί από άλλους πελάτες...
Σχετικά με χύμα λάδι ξέχασα να ρωτήσω στην τωρινή αντιπροσωπεία,όταν τέλη Μαρτίου βρέθηκα και ενδιαφέρθηκα για πληροφορίες αναβάθμισης μετά ακροάσεων.

Μια και μιλάμε για Linn και λάδι:
Έχω ανεβάσει το Linn μου στο ebay και ήθελα αυτός που θα το πάρει να μπορεί, αν θέλει, να το αλλάξει.(Το λάδι) Πείρα τηλέφωνο τη Sound Gallery και δύο μέρες μετά ένα μπουκαλάκι ήταν στο σπίτι μου και δωρεάν παρακαλώ. Βρίσκω λοιπόν την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω και από εδώ. Νομίζω μετά αρκετό καιρό η αντιπροσωπία της Linn βρήκε σοβαρά άτομα να την "τρέξουν" στην Ελλάδα.Εμείς οι "παλιοί" είχαμε την Lyric του Κακαδέλη και των συν αυτώ( βλέπε Ιωνά,κλπ) σαν αναφορά . Πιστεύω και ελπίζω πως και η Sound Gallery θα είναι αντάξια της παλιάς και αγαπημένης μας Lyric.
Γιώργος Βάρδης

Re: Απάντηση: Re: Turntable

Μια και μιλάμε για Linn και λάδι:
Έχω ανεβάσει το Linn μου στο ebay και ήθελα αυτός που θα το πάρει να μπορεί, αν θέλει, να το αλλάξει.(Το λάδι) Πείρα τηλέφωνο τη Sound Gallery και δύο μέρες μετά ένα μπουκαλάκι ήταν στο σπίτι μου και δωρεάν παρακαλώ. Βρίσκω λοιπόν την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω και από εδώ. Νομίζω μετά αρκετό καιρό η αντιπροσωπία της Linn βρήκε σοβαρά άτομα να την "τρέξουν" στην Ελλάδα.Εμείς οι "παλιοί" είχαμε την Lyric του Κακαδέλη και των συν αυτώ( βλέπε Ιωνά,κλπ) σαν αναφορά . Πιστεύω και ελπίζω πως και η Sound Gallery θα είναι αντάξια της παλιάς και αγαπημένης μας Lyric.
Γιώργος Βάρδης

Από πλευράς πρόθεσης συμφωνώ,από πλευράς όμως εναρμόνισης με την πολιτική πωλήσεων και marketing της συγκεκριμένης εταιρείας ,έχουν όπως πολλοί αντιπρόσωποι τις διαφωνίες τους και βάζουν διαχωριστικές γραμμές,το αισθάνεσαι από μια επίσκεψη,χωρίς να στο πουν.
Θα ήθελα εδώ να πω ότι και άλλοι Linn Dealers ,και με τριαντάχρονη ιστορία αντιπροσώπευσης 'βάζουν νερό στο κρασί τους",έστω και όχι 'πολύ φανερά'.
Εδώ που τα λέμε,το να έχεις ένα μόνο σύστημα στο δωμάτιο επίδειξης,ένα-δύο ζευγάρια ηχείων ,συνοδά τα ηλεκτρονικά τους μόνο (έστω και τρομακτικά - απίστευτα εξελιγμένα),είναι περιοριστικό από πολλές πλευρές.

Για τον ίδιο λόγο που την άφησαν η Lyric και η Τηλεοπτική ,θα την αφήσουν και οι ..επόμενοι.
Όταν τέλη των 80ς σε ξένα περιοδικά και στον Ήχο τον δικό μας υπήρχαν ταυτόσημες απόψεις ότι π.χ. το ηχείο Linn Nexus πάει γάντι με τελικό από π.χ.Harman/Kardon HK 870 αλλά και τον Citation 24,σε πίεζαν να το πάρεις με δικό τους ενισχυτή.
Αυτά και άλλα πολλά (όπως το άνοιγμα της εταιρείας σε εύρωστο Οικονομικά κοινό),περιόρισαν τα Linn Spots.
Κρίμα βέβαια γιατί η πολιτική αυτή εμπόδισε τους πιο πολλούς να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες της εταιρείας αυτής.
Και δεν μιλώ μόνο για την εξέλιξη του LP 12,που κάποιοι ειρωνεύονται ότι ένας τενεκές (Keel κ.λ.π),δεν φέρνει τόσες αλλαγές στον ήχο,αλλά για τις 'παραμετροποιήσεις' των ηλεκτρονικών της...μιλώ επειδή είχα πολύ γνωστούς και φίλους πρώην dealer και το να ματσάρουν (αυτό εννοώ παραμετροποίηση) ,τον ήχο και τα χαρακτηριστικά ενός ηχείου οποιουδήποτε άλλης εταιρείας στα ...νερά του τελικού τους,μέσω εξελιγμένων λογισμικών...είναι αρκετά παλιό γι αυτούς και ας το κάνουν πολλοί τώρα.
Είμαι εκτός θέματος και πάλι συγγνώμη,απλά ένα θέμα συνδέεται με ...άλλα κάποιες φορές.
Αν θέλετε ρωτήστε την Sound Gallery τι εννοώ,επειδή έχει αποτέλεσμα,αλλά δεν ...κάτι άλλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Turntable

Από πλευράς πρόθεσης συμφωνώ,από πλευράς όμως εναρμόνισης με την πολιτική πωλήσεων και marketing της συγκεκριμένης εταιρείας ,έχουν όπως πολλοί αντιπρόσωποι τις διαφωνίες τους και βάζουν διαχωριστικές γραμμές,το αισθάνεσαι από μια επίσκεψη,χωρίς να στο πουν.
Θα ήθελα εδώ να πω ότι και άλλοι Linn Dealers ,και με τριαντάχρονη ιστορία αντιπροσώπευσης 'βάζουν νερό στο κρασί τους",έστω και όχι 'πολύ φανερά'.
Εδώ που τα λέμε,το να έχεις ένα μόνο σύστημα στο δωμάτιο επίδειξης,ένα-δύο ζευγάρια ηχείων ,συνοδά τα ηλεκτρονικά τους μόνο (έστω και τρομακτικά - απίστευτα εξελιγμένα),είναι περιοριστικό από πολλές πλευρές.

Τώρα αν πω πως κατάλαβα τι εννοείς θα σε γελάσω.

Όπως πιθανότατα γνωρίζεις η Linn κατάργησε τους προενισχυτές,είναι απ τις πρώτε που υποστήριξαν τα Dacs/Network Music Players.
Αν πας σε κάποιο Linn spot και ζητήσεις να ακούσεις τον Accurate τελικό με π.χ. Spendor με την βοήθεια κάποιου λογισμικού που υπάρχει στις Βάσεις δεδομένων,μπορεί να 'ταιριάξεις' κατά κάποιον τρόπο τον τελικό με το συγκεκριμένο ζευγάρι.
Και μένα με παραξένεψε πριν κάποια χρόνια όταν πήγα ν ακούσω ένα ηχείο που ήταν εκεί και με την απλή σύνδεση το βρήκα όχι ξενέρωτο αλλά και βαρετό.
Όταν μπήκαν όμως σ αυτήν την διαδικασία,το ηχείο έπαιξε..εντελώς καλύτερα.
Νομίζω 'αν' υπάρχει Linn τελικός στην αντιπροσωπεία ,θα το 'ακούσεις'...
Ξέρω ότι έχουν στη βάση όλα τα γνωστά ηχεία,το πως θα τα ακούσεις είναι το θέμα,επειδή 'περιορίζονται απ την πολιτική του εργοστασίου να έχουν μόνο αυτά που θέλουν αυτοί.
Εδώ νομίζω μπορείς να ακούσεις όποιο μοντέλο της Νeak,Elac (τα τελευταία είναι φοβερά) υπάρχει στο χώρο,επειδή το έχουν το 'σύστημά',για τελικό δεν ρώτησα,αλλά κάποιον θα έχουν.
Μπορεί να σου λύνει τα χέρια αυτή η εξέλιξη,αλλά είναι περιοριστική σε κάποιους που διατηρούν τον audiophile ...μαζοχισμό ( καλώδια,ακροδέκτες,στήριξη,φροντίδα χώρου,συσκευές,κεφαλές,βραχίονες,ρεύματα).....
Να πω ότι και έξω κάποιοι αντιπρόσωποι έφερναν στη 'ζούλα' κάποια μοντέλα...άλλων εταιρειών και μιλώ και απ τα τέλη του 90.

Αγαπητέ μου Westsound εγώ τη Linn πάντα τη συνέδεα με τα Πικ Απ. Δεν έχω καμιά επαφή/γνώση με άλλα της προϊόντα εδώ και καμιά 20ριά χρόνια και βάλε.
Το Πικ Απ που έχω προς πώληση(3ο κατά σειρά) το αγόρασα το 2005 σε μία απέλπιδα προσπάθεια "Αναζήτησης του Χαμένου Καιρού" . Τότε είχα ήδη ένα ΕΜΤ και για αυτό το λόγο έμεινε στο ντουλάπι μέχρι πριν λίγες μέρες που το πακετάρισα για πώληση.
Άρα δεν γνωρίζω τίποτα από τα πρόσφατα προιόντα της εταιρείας ούτε το μάρκετινγκ της ίδιας ή των Ντίλερς. Μου έκανε πάντως εντύπωση η προθυμία εξυπηρέτησης .
ΥΓ. Το 1ο μου Λινν πρέπει να το πήρα κάπου το '78 προς αντικατάσταση του Thorens 160.
OT: Off.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Turntable

Τώρα αν πω πως κατάλαβα τι εννοείς θα σε γελάσω.

Ρίξε μια ματιά και εδώ..απ την αλλοδαπή S.G.
http://soundgallery.gr/wp-content/u...-Review-Linn-Klimax-Music-System-May-2017.pdf

Και γω όπως πιστεύω το 90% συν-χομπιστών μπαίνω για το Sondek σε τέτοια μαγαζιά,γι αυτό δεν μπορώ να επεξηγήσω,πάντως ο εδώ αντιπρόσωπος το είχε...
Το άκουσα σε επίδειξη που είχε ένα Σάββατο,έξω.
Εχει όμως τρελαμένους που ακολουθούν κάθε εξέλιξη της εταιρείας αυτής σαν δόγμα.

Re: Απάντηση: Turntable

Αγαπητέ μου Westsound εγώ τη Linn πάντα τη συνέδεα με τα Πικ Απ. Δεν έχω καμιά επαφή/γνώση με άλλα της προϊόντα εδώ και καμιά 20ριά χρόνια και βάλε.
Το Πικ Απ που έχω προς πώληση(3ο κατά σειρά) το αγόρασα το 2005 σε μία απέλπιδα προσπάθεια "Αναζήτησης του Χαμένου Καιρού" . Τότε είχα ήδη ένα ΕΜΤ και για αυτό το λόγο έμεινε στο ντουλάπι μέχρι πριν λίγες μέρες που το πακετάρισα για πώληση.
Άρα δεν γνωρίζω τίποτα από τα πρόσφατα προιόντα της εταιρείας ούτε το μάρκετινγκ της ίδιας ή των Ντίλερς. Μου έκανε πάντως εντύπωση η προθυμία εξυπηρέτησης .
ΥΓ. Το 1ο μου Λινν πρέπει να το πήρα κάπου το '78 προς αντικατάσταση του Thorens 160.
OT: Off.

Να τα χαίρεσαι.Και εγώ άλλαξα 3-4,και μου έμεινε ένα με άλλα 3 διαφορετικά.Έχω δε άλλα 4 αναμνήσεις από σταθμούς πειρατικούς.
Το δικό μου το κράτησα για αναβάθμιση,αλλά δεν μπόρεσα.
Θα πω για άλλη μία φορά ότι το καινούριο ακούγεται καλύτερο σε όλα.Στα πάντα ΟΛΑ,και διαφορετικά.Είναι άστοχο να λέμε ότι ο ήχος της Linn είναι έτσι που ήταν.
Σε καμιά περίπτωση.Το πικάπ του φίλου που εύχομαι να το χαίρεται ,έχει εξελιχθεί,και το νέο μοντέλο παίζει καλύτερα,είτε μας αρέσει είτε όχι.
Αντιπρόσωπος υπάρχει,ακρόαση μπορεί να γίνει...
Μπορεί να μην αρέσει σε μας,μπορεί ..πολλά μπορεί,αλλά παίζει πιο σύγχρονα,πιο αναλυτικά...με προφορικές περιγραφές δεν βγάζεις άκρη.
Αν το ακούσεις καλοστημένο από άνθρωπο που ξέρει και έχει πάει σεμινάρια Σκωτία,παίζει και γι αυτό πουλάει ακόμα.Γι αυτό πείθει τόσους να το ακολουθούν φανατισμένα.Ίσως είναι πολύ ακριβό,και να μην αξίζει τόσα λεφτά.Όμως θα είναι πάντα στην επικαιρότητα.
Τα Χριστούγεννα ακούγοντας το Back in Black από δύο που τα χώριζαν κάποιος βελτιώσεις 2 δεκαετιών ,με έπεισε.
Και προσωπικά έχω γνωρίσει πολύ περισσότερους απ αυτούς που μετάνοιωσαν που το έδωσαν,παρά που το κράτησαν..
Αλλά όλα αυτά είναι θέμα σχετιζόμενο με το αντίστοιχο 'Ώρα για Ουίσκι".

Και γω όπως πιστεύω το 90% συν-χομπιστών μπαίνω για το Sondek σε τέτοια μαγαζιά,γι αυτό δεν μπορώ να επεξηγήσω,πάντως ο εδώ αντιπρόσωπος το είχε...

Πιστεύω ότι είναι λάθος μου,επειδή δεν έχω κάνει καμιά ακρόαση δίπλα-δίπλα σύγχρονων ενισχυτικών αυτής εταιρείας,που έχω όλη την παλιά σειρά ακούγοντας αυτή τη στιγμή spotify με sp2/2 και παράλληλη διπλο-ενίσχυση.
Ίσως φταίει ο τύπος,που απ όσο γνωρίζω ,αφού έχω όλα τα τεύχη του Ήχου,όλα του AVExtreme,όλα του High Fidelity και περίπου τα μισά του High Tech και δεν είδα μία δοκιμή πέραν πηγών,εννοώ και ένα Network Majik στον Ήχο ...
Ίσως η προκατάληψη,ίσως κολλήματα,πάντως ακόμα και στα γεράματα,όποτε βγω 'έξω',πάω μια βόλτα και αν έχει για κάποια ακρόαση ,σύστημα ,κάθομαι...
Η σειρά που είχε μέχρι αρχές του '00ς με αυτήν που κυκλοφορεί δεν έχει καμιά σχέση..
Και είμαι διαθέσιμος να φέρω το Sondek μου,(αφού του αλλάξω grommets σύντομα),σε κάποια Έκθεση τέλη Οκτωβρίου δίπλα σε σύγχρονο ή δίπλα στου Πολύβιου,για να ακούσει όποιος θέλει τις αλλαγές και την υπεροχή του εξελιγμένου..όλο το υπόλοιπο ,Ittok/Karma ,όλα είναι άψογα.
Επίσης να ρωτήσω αν άκουγες ηχητικές διαφορές μεταξύ Nirvana και Valhala?
Επίσης όταν ρωτούσες κάποιο απ τους γνώστες των προβλημάτων Linn αναρτήσεων ,όπως ο Ιωνάς,ο HES,ο Ρίτσος (και αυτός από Lyric) και ο κ.Χάιτας,όλοι γνώστες-χομπίστες με μεράκι και εμπειρία ,αν αναλαμβάνει το σέρβις και ρύθμιση,αλλά μπορείς να το πάρεις με π.χ.Λεωφορείο?
Εννοώ ότι κανείς δεν αναλάμβανε την ρύθμιση,servise κ.λ.π.επειδή ήταν κοινό μυστικό ότι ξε-ρύθμιζε με το παραμικρό ...
Την προ 2001 εποχή ,ελλείψει αντιπροσώπου στα μέρη μας,ένα παλιότερο το πήγα με τσάρτερ έξω,σε κατάστημα σχετικά κοντά σε αεροδρόμιο..μόλις άκουσε ότι δεν θα το πάρω με ταξί,δεν το ανέλαβε και το άφησε.Τώρα αν τηλεφωνήσω τον ίδιο,no problem.
Τώρα δεν ισχύει αυτό ,επειδή με κάποιες μηχανικές βελτιώσεις,πατέντες,αλλαγή θέσης κράτησης υποπλατό ,δεν ξέρω ακριβώς,πάντως δεν είναι εξέλιξη?
Το LP 12 άρχισε να αλλάζει ηχητικά , απ την εποχή του CD 12,ένα απ τα καλύτερα cd-p ever..
https://www.youtube.com/watch?v=ILdjyKmcmAk

@ Weestsound
Εμένα ρωτάς για τις διαφορές Nirvana - Valhalla ? Αν ναι λέω πως το Linn έπασχε γενικά από τροφοδοσία και σε κάθε αναβάθμιση σχετική με αυτήν τα πράγματα καλλιτέρευαν. Με το Lingo το μεγάλο που έχω νομίζω πως το θέμα τροφοδοσίας είχε λυθεί οριστικά.
@tio4711
Ποιο μοντέλο/έτος κατασκευής αγόρασες από τον Ιωνά ;

Last edited by a moderator:
Με κάνεις να μετανοιώνω για την αγορά πριν καν το ακούσω..:)

πάντως δεν ήταν λίγοι όσοι σου επέστησαν την προσοχή σχετικά με τις ρυθμίσεις του linn ή σου πρότειναν άλλα περισσότερο fussfree μηχανήματα.

@ Weestsound
Εμένα ρωτάς για τις διαφορές Nirvana - Valhalla ? Αν ναι λέω πως το Linn έπασχε γενικά από τροφοδοσία και σε κάθε αναβάθμιση σχετική με αυτήν τα πράγματα καλλιτέρευαν. Με το Lingo το μεγάλο που έχω νομίζω πως το θέμα τροφοδοσίας είχε λυθεί οριστικά.
@tio4711
Ποιο μοντέλο/έτος κατασκευής αγόρασες από τον Ιωνά ;

Δεν γνωρίζω ποιας χρονιάς είναι το μοντέλο, σαν συνδιασμός που το άκουσα μου άρεσε (εννοώ πλατώ, βραχίονας, κεφαλή, phono) και κάπως έτσι τελείωσε η αναζήτηση

Last edited by a moderator:
πάντως δεν ήταν λίγοι όσοι σου επέστησαν την προσοχή σχετικά με τις ρυθμίσεις του linn ή σου πρότειναν άλλα περισσότερο fussfree μηχανήματα.

indeed! put the blame on me

Δεν γνωρίζω ποιας χρονιάς είναι το μοντέλο, σαν συνδιασμός που το άκουσα μου άρεσε (εννοώ πλατώ, βραχίονας, κεφαλή, phono) και κάπως έτσι τελείωσε η αναζήτηση

Τότε κλείσε τα αφτιά σου στις σειρήνες της αναβάθμισης, απόλαυσε τη μουσική σου και άσε τη Λιν να χτενιζεται.

Τότε κλείσε τα αφτιά σου στις σειρήνες της αναβάθμισης, απόλαυσε τη μουσική σου και άσε τη Λιν να χτενιζεται.
Ε καλά ναι, άλλωστε στο μέλλον κι εφόσον μείνω στον αναλογικό κόσμο εχει ο Θεος για αναβαθμίσεις

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα,δεν θα το μετανιώσεις..
Αυτό το 'παραμικρό κούνημα',δεν είναι πια στην κυριολεξία..
Χώρια που κάποιοι άλλοι συνάδελφοι σε φόρουμ το αντικρούουν και λένε ότι σε σχέση με άλλα ανάρτησης ,είναι λιγότερο μπελαλίδικο.
Μιλώ για ατυχήματα πιο 'χοντρά' (παραπατήματα,μιας και είμαι αρκετά άτσαλος,με 16 κεφαλές,απ τις οποίες μόνο 2 λειτουργούν σωστά).
Άκου με,θα το απολαύσεις ..επίσης τα νέα grommets/ελατήρια είναι καλύτερα απ αυτά του 70-80....
Είμαι σίγουρος ότι θα στο 'κουρδίσει' ο Ιωνάς,και θα είναι μουσικό Όργανο,όπως πρέπει να είναι κάθε συσκευή.

Απάντηση: Re: Turntable

τα νέα grommets/ελατήρια είναι καλύτερα απ αυτά του 70-80....

Εκεινα ακριβως τα top grommets ηταν το προβλημα.Εδω απο το '80 ( χαχαχα ) τα αντικαθιστουσαμε με αντιστοιχα της Ariston και λυνοταν το προβλημα οριστικα ............Τα bottom grommets ηταν οκ.

Η τελευταία μου ακουστική κόντρα μεταξύ κάποιου μοντέλου μεταγενέστερου ήταν ο τελευταίος:
The "LK" series:
LK2 (1985-1992)
LK100
LK85 (1998-2006)
LK140 (1998-2006)
Klout (1992-2002)

The "AV" series:
AV5105 (1996-2002)
AV5125 (2001-2005)
Chakra/Majik x100 (where "x" = 2-6 channels) (2005 onwards)
AV2250 (2002-2005)
Chakra/Akurate x200 (where "x" = 2-4 channels) (2005 onwards)

Κατάστημα Gouda Ολλανδία,με τον πρώην ολοκληρωμένα Mark Lenvinson ,πηγή ένα Cdp Arcan FJM και ηχεία Dynaudio Contur παλιότερα ,δεν θυμάμαι ακριβώς.
Μ άρεσε, δεν μπορούσα σε 1 ώρα να ακούσω τέτοιες διαφορές ,που να βγάλω συμπεράσματα απόλυτης υπεροχής,τον διαπραγματεύτηκα,παραλίγο να τον πάρω προς αντικατάσταση της σειράς LK που είχα-έχω όλους ακόμα.
Εκείνο που θέλω να μεταφέρω αλλά δυστυχώς μάλλον αδυνατώ,είναι ότι διαφορές άκουσα και μεγάλες απ την σειρά που έχω με τον Charka.
Ήδη δλδ από τέλη του 2010 είχε αλλάξει τον ήχο στα ενισχυτικά της,έτσι και στα πλατό.Γι αυτό 'αντιδρώ' με κάποιον που χωρίς ν ακούσει όχι μόνο σχηματίζει γνώμη,αλλά 'παραπληροφορεί'..
Δεν μπορώ αλλιώς να εξηγήσω και να επαναλαμβάνομαι,επειδή κουράζω και κουράζομαι.

Πάντως λίγες εταιρείες έμειναν απόλυτα πιστές στον 'ήχο' τους σε μια πορεία ας πούμε 20-30 χρόνων ....Θα μπορούσε να είναι ένα προσεχές θέμα συζήτησης.
Περιμένω εναγωνίως το επόμενο τεύχος του Ήχου,που απ ότι ξέρω θα έχει ένα τεστ Spendor 2/2 ή 2/3 ...