Turntable

Θωμά το δικό μου (αυτό που άκουσες δηλαδή και είχαμε τις εν λόγω συνέπειες...) είναι με το trampolin2, πατάει στο ειδικό ράφι της solid tech για πικαπ που συνδέεται με το rack με τα disc of silence και όλο το rack της solid teck (rack of silence) πατάει στα finite elemente cerabase. Κάθε ένα λειτούργησε προσθετικά στην ησυχία και την διαφάνεια του συστήματος, αν έπρεπε να κάνω μία μόνο προσθήκη όμως, αυτή θα ήταν των cerabase στο rack η οποία έκανε τη μεγαλύτερη διαφορά στον ήχο του συστήματος συνολικά. Εννοείται ότι ακόμα και όταν το σπίτι θα κατέρεε από σεισμό ο δίσκος θα έπαιζε ανενόχλητος στο πλατό (κάτι σαν την ορχήστρα στο κατάστρωμα του Τιτανικού ας πούμε..).

Εμένα το σύστημα trampolin πατάει στα 2 ανάρτησης πλατό σε 'σάντουιτς' χοντρούς γρανίτες...που τους χωρίζω με 5-6 πλαστικές μικρές βάσεις που έχουν φελλό και 'στρώματα' από κόλλες (διάφορες)..
Ακόμα και το Lenco 75 όταν το τοποθετώ εκεί ,μου ακούγεται πιο διάφανο.

Εμένα το σύστημα trampolin πατάει στα 2 ανάρτησης πλατό σε 'σάντουιτς' χοντρούς γρανίτες...που τους χωρίζω με 5-6 πλαστικές μικρές βάσεις που έχουν φελλό και 'στρώματα' από κόλλες (διάφορες)..
Ακόμα και το Lenco 75 όταν το τοποθετώ εκεί ,μου ακούγεται πιο διάφανο.

Εμένα πάλι όπου και αν δοκίμασα γρανίτη κάτω απο μηχάνημα (είτε μόνος του είτε σε μορφή σάντουιτς) είχαν αρνητική επίδραση στον ήχο (στεγνός-σκληρός). Δυστυχώς για άλη μια φορά χρειάστηκε να επενδύσω σε μη ευκαταφρόνητα ποσά για να πάρω ουσιαστικές διαφορές προς το καλύτερο. Τέλος έκανα και διάφορες δοκιμές με ακρυλικά ράφια 2-3 cm (μονά και διπλά με αντικραδασμικά στη μέση). Καλύτερα αποτελέσματα από τον γρανίτη, υποδεέστερα από τις ακριβές λύσεις ωστόσο.
Στο δικό μου σύστημα (επαρκώς αναλυτικό) και στα δικά μου αυτιά πάντα.

Δοκιμων συνεχεια λοιπον..στον μελλοντα χρονο φυσικα για να μπορεσω να χαρω και την αγορα

Εμένα πάλι όπου και αν δοκίμασα γρανίτη κάτω απο μηχάνημα (είτε μόνος του είτε σε μορφή σάντουιτς) είχαν αρνητική επίδραση στον ήχο (στεγνός-σκληρός). Δυστυχώς για άλη μια φορά χρειάστηκε να επενδύσω σε μη ευκαταφρόνητα ποσά για να πάρω ουσιαστικές διαφορές προς το καλύτερο. Τέλος έκανα και διάφορες δοκιμές με ακρυλικά ράφια 2-3 cm (μονά και διπλά με αντικραδασμικά στη μέση). Καλύτερα αποτελέσματα από τον γρανίτη, υποδεέστερα από τις ακριβές λύσεις ωστόσο.
Στο δικό μου σύστημα (επαρκώς αναλυτικό) και στα δικά μου αυτιά πάντα.

Έχω ακούσει πάντως Sondek να παίζει πολύ ωραία ακόμα και με ΙΚΕΑ τραπεζάκι.
Έχω διαβάσει σε Αγγλικό περιοδικό που δεν υπάρχει πλέον,αλλά το έχω στο αρχείο (Hi-Fi Answers) να προτείνουν κουφές...λύσεις ,σε περίπτωση αδυναμίας αγοράς καλού isolator και μία απ αυτές ήταν σακί με αδρανές υλικό..Άβυσσος.
Μπράβο αφού το απολαμβάνεις... σε τέτοιες εποχές.
Άλλος γνωστός έφτιαξε τραπέζι με κόντρα πλακέ θαλάσσης με 'επιστρωματικό' τρόπο και άλλες πατέντες ,για βαρβάτο λαμπάτο και του έχουν κάνει παραγγελίες αρκετοί που το άκουσαν.
Προσωπικά δεν θα έδινα μη ευκαταφρόνητα ποσά ,επειδή δεν έχω ακούσει τέτοιες διαφορές μεταξύ racks...θα πήγαινα σε κεφαλή ανώτερη ή το T-phono που τόσα μου είπε κάποιος χρήστης.
Κάποια αντικραδασμικά μου πρότεινε και ο Ρίτσος και μάλιστα 'δοκιμασμένα' σε σεισμό ,δεν θυμάμαι όμως τον τύπο τώρα για κοινοποίηση.
Ίσως,και το ξαναλέω ΙΣΩΣ,ο γρανίτης να καθόταν στα προ Circus upgrade,...
Με την ευκαιρία να πω ότι σ ένα παλιότερο τεύχος του Hi-Fi Choice ,θεωρούσε ένας reviewer καλύτερη αναβάθμιση την μετατροπή σε Pink Mod....

Την 'ευθυγράμμιση' του πικάπ την πραγματοποιείς 'από το ράφι' χρησιμοποιώντας τα solid tech ,όπως τα βλέπω στη φωτό,ή adjusting τα trampolin?
Στην πρώτη περίπτωση ,τα έχεις τέρμα βιδωμένα,ή σε κάποιο ύψος,'εκτείνοντας' τα δλδ?
Ρωτάω γιατί οι απόψεις διαφέρουν,εμένα στην μεταφορά,μετά από το τελευταίο clinic, το ένα κόπηκε ,οπότε τα χρησιμοποιώ για ευθυγράμμιση ,έστω και πειράζοντας τα λίγο ως πολύ.
Κάποιοι dealers όμως γράφουν ότι πρέπει να είναι τέρμα 'κλειστά' για ισοκατανομή βάρους....
Ίσως εδώ ταιριάζει το...'ο Διάβολος δουλειά δεν είχε....και..."

Έχω ακούσει πάντως Sondek να παίζει πολύ ωραία ακόμα και με ΙΚΕΑ τραπεζάκι.
Έχω διαβάσει σε Αγγλικό περιοδικό που δεν υπάρχει πλέον,αλλά το έχω στο αρχείο (Hi-Fi Answers) να προτείνουν κουφές...λύσεις ,σε περίπτωση αδυναμίας αγοράς καλού isolator και μία απ αυτές ήταν σακί με αδρανές υλικό..Άβυσσος.
Μπράβο αφού το απολαμβάνεις... σε τέτοιες εποχές.
Άλλος γνωστός έφτιαξε τραπέζι με κόντρα πλακέ θαλάσσης με 'επιστρωματικό' τρόπο και άλλες πατέντες ,για βαρβάτο λαμπάτο και του έχουν κάνει παραγγελίες αρκετοί που το άκουσαν.
Προσωπικά δεν θα έδινα μη ευκαταφρόνητα ποσά ,επειδή δεν έχω ακούσει τέτοιες διαφορές μεταξύ racks...θα πήγαινα σε κεφαλή ανώτερη ή το T-phono που τόσα μου είπε κάποιος χρήστης.
Κάποια αντικραδασμικά μου πρότεινε και ο Ρίτσος και μάλιστα 'δοκιμασμένα' σε σεισμό ,δεν θυμάμαι όμως τον τύπο τώρα για κοινοποίηση.
Ίσως,και το ξαναλέω ΙΣΩΣ,ο γρανίτης να καθόταν στα προ Circus upgrade,...
Με την ευκαιρία να πω ότι σ ένα παλιότερο τεύχος του Hi-Fi Choice ,θεωρούσε ένας reviewer καλύτερη αναβάθμιση την μετατροπή σε Pink Mod....

Μα φοραω την zyx 4d με phono το uphorik, που να το παω δηλαδη; Η επομενη αναβαθμιση ειναι το επιπεδο του klimax! Η στηριξη κανει μεγαλη διαφορα παντως. Για παραδειγμα το d06u της luxman ειναι τανκ σε κατασκευη με φοβερο σασι και στηριξη. Ελα που βαζοντας απο κατω τα nordost sort kones ο ηχος βελτιωθηκε σημαντικα. Και μιλαμε για εξαιρετικα καλοηχο cd-dac.

Η απάντηση μου πάντως ήταν προς τον ερωτήσαντα...για τα αντικ/κά...για αυτό πρότεινα το uphoric που έχει κ δεύτερη έκδοση κ το balanced phono cable ...

Αλλά υπάρχει το urika 2 ,αυτό στο βίντεο που ανέβασα με klimax ,lingo 4 ,το οποίο δεν άκουσα .
Οι ακροάσεις μου είναι κάθε Χριστούγεννα που βρίσκω παλιους γνωστούς,κατόχους και περνώντας από μέρη που παλιά ψώνισα κ έχω κάνει τραμπες.
Θα έχω νέα αν έρθει προς τα εδώ κάποιος διακοπές...
Δύο ειδικά δεν είναι κολλημένοι..

που να το παω δηλαδη

Αν θέλεις και μπορείς ,επειδή εγώ δεν μπορώ και (για την ατυχία μου),το ταξίδι προς την Ιθάκη του LP12 ,είναι:
Klimax/radical/Urica2/EKOS SE/KANDID (εναλλακτικά το Lingo 3 ή το 4 που δεν άκουσα).
Δεν ξέρω αν μπορείς να το ακούσεις στον αντιπρόσωπο,προσωπικά δεν το είδα όσες πήγα,αλλά και έξω σε χώρες χωρίς κρίση μπορεί να το βρεις σε 1-2 spots.
Εγώ σε 2-3 κλασσικά μαγαζιά που εμπορεύονται απ τα 80ς ,δεν το είδα σαν klimax/radical/Urica2.
Mόνο στο Κεντρικό με τα ρεκόρ πωλήσεων που αναφέρθηκα, στο ίδιο νήμα στις αρχές..
Κάποιοι έχουν το Klimax με Lingo 3/4 λόγω του μοτέρ και τις ενστάσεις τους ,όπως ξαναείπα.

Δεν νομίζω να έχεις το Full Balanced T-Phono cable,αυτό το κοτσάρουν στο Urica2 ,αλλά ...θα μάθω νεότερα για άλλους βραχίονες.

Απότι βλέπω, το urika ii μετατρέπει το σήμα της κεφαλής σε ψηφιακό, κάνει το phono equalising στο ψηφιακό επίπεδο και το μετατρέπει κατόπιν πάλι σε αναλογικό.

Θα είχε πάει στο πυρ το εξώτερον δηλαδή από τους οπαδούς του αναλογικού ήχου.

Ευτυχώς δηλαδή που γράφει Linn επάνω...:BDGBGDB55:

Απότι βλέπω, το urika ii μετατρέπει το σήμα της κεφαλής σε ψηφιακό, κάνει το phono equalising στο ψηφιακό επίπεδο και το μετατρέπει κατόπιν πάλι σε αναλογικό.

Θα είχε πάει στο πυρ το εξώτερον δηλαδή από τους οπαδούς του αναλογικού ήχου.

Ευτυχώς δηλαδή που γράφει Linn επάνω...:BDGBGDB55:

Λές να έχει 9018 μέσα ?

Ερώτηση, συνίσταται το πλατό να ακουμπά σε κάποιες αντικραδασμικές βάσεις ή δεν χρειάζεται?

Αν είναι ανάρτησης ή μικρής μάζας, έχεις δύο επιλογές.

1) Κάτι σκληρό που να αποσβαίνει τους κραδασμούς με τη μάζα του. Εδώ ο ήχος θα γίνει πιο σκληρός, πιο ξερός, πιο στακάτος.
Αν έχεις θέματα πλαδαρότητας θα σου τα διορθώσει, αν είσαι ήδη ξερός θα τα στεγνώσει όλα
2) Κάτι μαλακό/με ανάρτηση. Θα κάνει δουλειά, χωρίς να σου ξεράνει τον ήχο.

Ε, τώρα, αν το πικάπ σου είναι σαν μνήμα που γυρίζει πάνω του μια ταφόπλακα, το να του βάλεις π.χ. ελαστικά ποδαράκια, το πιο πιθανό είναι να τα λιώσεις παρά να ακούσεις κάτι.

Το δικό μου έχει tramboline, δεδομένου ότι το είχε τοποθετήσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Ως εκ τούτου, μάλλον δεν θα πειραματιστώ περαιτέρω με στηρίξεις.. (προς το παρόν)