Πρώτη επαφή με την εταιρία Maestros, όπου, καταρχάς, θα μεταφέρω την εξαιρετική εξυπηρέτηση του ιδιοκτήτη καθώς και την κατάρτισή του.
Φοβερή κατάρτιση ,εμπειρία..
''Συμφωνήσαμε, ότι επειδή έχει κι ένα Linn Sondek με Alphason βραχίονα και μπορεί να το στήσει με κεφαλή Zyx (δεν θυμάμαι μοντέλο) για συγκριτική ακρόαση να τα ξαναπούμε την Παρασκευή για νέα δοκιμή του ενός σεταπ εναντι του άλλου. Εχω την αίσθηση ότι το Linn θα μου αρέσει καλύτερα, ίσως γιατί από Linn άλλαξα γνώμη για τα αναλογικά σεταπς''
Γνωρίζουν πολλοί εδώ μέσα ότι ξεκίνησε απ την Lyric στα '80ς,και μετά με τον συνεταίρο έκανε την δική του προσπάθεια στο χώρο.
Αυτό σημαίνει ότι ξέρει και στήνει Linn LP 12 ,και πολλές φορές πουλούσε μεταχειρισμένα Linn,μου το έλεγε κατ ιδίαν απ το 1995 ,ότι 'είναι σταθερή αξία'..
Το πρόβλημα όμως είναι άλλο:Ξέρει να στήνει το LP 12 με τις προδιαγραφές και βελτιώσεις που έγιναν μέχρι το 2008 περίπου...
Από εκεί και μετά,και πραγματικά βαρέθηκα να το γράφω ότι ο ήχος άλλαξε.Δεν είναι ο ίδιος ήχος φίλε μου αυτός που άκουσες στον φίλο σου και αυτός που θα ακούσεις από ένα παλιότερο Sondek.
Ξέρω ότι μερικοί λένε ότι 'έμεινε στάσιμο',ότι 'είναι ο ίδιος μέσες άκρες',αλλά αν συγκρίνεις το LP 12 των ημερών μας ,με π.χ το δικό μου,όσο ήταν καλοστημένο πριν λίγο,η διαφορά είναι μεγάλη.
Γι αυτό αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον για τα μεταχειρισμένα,επειδή 'κολλάνε' πάνω τις τελευταίες βελτιώσεις ,αυθεντικές,ή 'παράλληλες' και αλλάζει το πλατό,γίνεται σύγχρονο,ανεβαίνει στα πάντα,έχοντας κοινό στοιχείο την καμπούρα στο 'τέμπο' ,που το έκανε διάσημο.
Άκουσέ το και μετά θυμήσου τι άκουσες με το accurate του γνωστού σου...
Εγώ το έκανα και με τις original βελτιώσεις ,αλλά και αυτές που περιγράφω από ένα ξένο περιοδικό.
Είναι άξιο προσοχής ότι τα μεταλλικά μέρη του kheel ,ακόμα και το trampolin 2 (εμένα το 1),κάτι τα ελατήρια,κάτι τα τροφοδοτικά...είναι άλλος ήχος.
Μπορείς να ρωτήσεις και τον τεχνικό της Sound Gallery που πηγαινοέρχεται από Σκωτία ,για ενημερώσεις στo 'hardware '..
Δοκίμασε να ακούσεις και Pink/Alphason/VDH,αφού τον έχει τον βραχίονα.
Αυτά χωρίς να ξέρω αν είναι με το μεταλλικό υποσασί,και βάση Arm κ.λ.π
Ίσως αν στο έδινε και το άκουγες δίπλα στου φίλου σου,να καταλάβαινες τι εννοώ.
Όχι βέβαια ότι δεν θα παίξει έτσι όπως θα είναι,απλά είναι άλλος ήχος και για μένα υποδεέστερος απ του Pink ,που τα έχω δίπλα δίπλα απ το 1992.