Turntable

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Turntable

Τα βρήκα, Rega Planar 6 με κεφαλή Benz η Zyx. Τέλεια! Ποια θα πρότεινες από τις 2? Θα μ ενδιέφερε όποια έχει μεγαλύτερα σώματα στον ήχο

Και οι δυο ειναι εξαιρετικες σε αυτο.Η ΖΥΧ να ειναι η Η (0.48mv) για να μην εχεις προβλημα με το phono σου αν θα το κρατησεις.
Η ACE εχει καλυτερο στελεχος, η ακιδα της ειναι καπως καλυτερη επισης (απο της bloom 3 )
Και αν προκειται για την ACE να ειναι η SL Micro-Ridge.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Turntable

Εχει ενδείξεις, από 0 έως 3. Το έβαλα στο 1.5

Να υποθέσω ακολούθησες και τις οδηγίες ρύθμισης βάρους ανάγνωσης, όπως τις λέει το manual του πικαπ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Turntable

Να υποθέσω ακολούθησες και τις οδηγίες ρύθμισης βάρους ανάγνωσης, όπως τις λέει το manual του πικαπ.
Manual..αγνοειται..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Turntable

Manual..αγνοειται..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Στο LINΚ του #295 το έχει.

Χοντρικά για όλους τους βραχίονες :
1. Αντισκέητινγκ -> 0
2. Περιστρέφετε το αντίβαρο μέχρι να ισορροπήσει ο βραχίονας σε οριζόντια θέση.
3. Μόλις ισορροπήσει, τον βάζετε στη θέση του και γυρίζετε μόνο το δακτυλίδι με τις ενδείξεις του αντίβαρου, στη θέση 0.
4. Γυρνάτε όλο το αντίβαρο στο επιθυμητό βάρος.
5. Βάζετε στην ίδια τιμή το αντισκέητινγκ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Turntable

Και οι δυο ειναι εξαιρετικες σε αυτο.Η ΖΥΧ να ειναι η Η (0.48mv) για να μην εχεις προβλημα με το phono σου αν θα το κρατησεις.
Η ACE εχει καλυτερο στελεχος, η ακιδα της ειναι καπως καλυτερη επισης (απο της bloom 3 )
Και αν προκειται για την ACE να ειναι η SL Micro-Ridge.

Ποια Benz εννοεις, υπάρχει μια γύρω στα 700+ και μια, Wood, γύρω στα 1000. Επίσης, αν άλλαζα Phono ποιο να κοιτούσα για το εν λόγω σεταπ?

ας μου επιτραπεί...

ProtoThemaI.jpg

Ακυρη η ερωτηση εστω και ηταν ρητορικου χαρακτηρα. Μανοs και teddy, δεν διαβαζουν για πικαπ...
Παντωs σαs το λεω...χαλαρα στο καλο νημα..!

Ακουσα σήμερα στον Ιωνα, το Linn Sondek, με βραχίονα Alphason και κεφαλή Zyx R100 με το μικρό Phono της MF και ..όλα ήρθαν στην θέση τους. Εφυγε η απογοήτευση του Micro Seiki, θυμήθηκα γιατί ξεκίνησα στα γεροντάματα να θέλω να φτιάξω δισκοθήκη κλπ. Οταν, δε, έβαλε σαν Phono το Ear 834p, δεν ήθελα να σταματήσει να παίζει..

Επίσης είχα μαζί μου και το δικό μου Phono το οποίο φταίει για το flat άκουσμα σπίτι μου δεδομένου ότι, μάλλον, έχουν χάσει κάθε δυνατότητα να αποθηκεύουν φορτίο οι πυκνωτές του. Ο δε εξαιρετικός Κος Ιωνας μου πρότεινα να το επισκευάσει δωρεάν!

Το απόγευμα έχουμε ν ακούσουμε κι άλλες προτάσεις (Thorens) και μετά αποφασίζω!

Απάντηση: Re: Turntable

Οταν, δε, έβαλε σαν Phono το Ear 834p, δεν ήθελα να σταματήσει να παίζει..

Αντε να και το phono :flipout:
Αlphason & zyx eh ???? Περαστικα ........ χαχαχαχαχαχαχα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Turntable

Τι περαστικά? Για πες!

Linn,Alphason,ZYX , αν σε βολευει η τιμη ειναι μια σοβαρη περιπτωση.
Αν η τιμη ειναι εκτος μπατζεντ, τα rega (συμπεριλαμβανομενου και του Ρ3) που ειπαμε με ZYX η BENZ και το ΕΑR μια χαρα θα ειναι.
Μην σε παραξενευει το Ρ3 διοτι θα σε εκπληξει αν το ακουσεις με μια απο τις κεφαλες αυτες.Eχω ενα παλαιοτερο Ρ3-24 και τωρα παιζει με μια ΒΕΝΖ Glider SL .........
Το "περαστικα" ηταν αστειο διοτι μαλλον θα "επαθες" ακουγοντας το linn/alphason/zyx.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Turntable

Linn,Alphason,ZYX , αν σε βολευει η τιμη ειναι μια σοβαρη περιπτωση.
Αν η τιμη ειναι εκτος μπατζεντ, τα rega (συμπεριλαμβανομενου και του Ρ3) που ειπαμε με ZYX η BENZ και το ΕΑR μια χαρα θα ειναι.
Μην σε παραξενευει το Ρ3 διοτι θα σε εκπληξει αν το ακουσεις με μια απο τις κεφαλες αυτες.Eχω ενα παλαιοτερο Ρ3-24 και τωρα παιζει με μια ΒΕΝΖ Glider SL .........
Το "περαστικα" ηταν αστειο διοτι μαλλον θα "επαθες" ακουγοντας το linn/alphason/zyx.

Οχι, ειμαι (οριακά) εντός budget. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ό κ. Ιωνας προτείνει να αλλαχθούν τα ελατήρια του Linn με τα σύγχρονα (δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα) και αυτό με βάζει σε σκέψεις για την κατάσταση του μηχανισμού του πλατώ, αν και ο ίδιος το εγγυάται και μου μεταδίδει μεγάλη εμπιστοσύνη σαν προσωπικότητα

Οσον αφορά τα περαστικά, θα τα χρειαστώ μόλις αγοράσω κάτι και ψάχνομαι για ..δίσκους