Ποιο είναι προτιμότερο δηλαδή;
Θα προσπαθήσω να βρω κι ένα Rega ν ακούσω, με τον RB300 κι ελπίζω να καταλήξω. Φυσικά μου μπήκε κι άλλη σκέψη για το πως θα παίζει το δικό μου Thorens με το Ear..
Αυτο εξαρταται εν μερει και απο την τελικη επιλογη της κεφαλης.
Ομως πιστευω οτι ο βραχιονας του πικαπ σου περιοριζει την επιλογη πολυ καλων κεφαλων που στην περιπτωση σου (οπως βεβαια και σε αλλες περιπτωσεις) ειναι σχεδον ζητουμενο αφου εχεις ηδη ενα "reference" με το πικαπ του φιλου σου που σου αρεσε και προσπαθεις να πετυχεις κατι οσο γινεται πιο κοντα σε αυτον τον ηχο.
Δεν αναμένω ηχητικό αποτέλεσμα σαν αυτο που άκουσα, όταν κοστίζει 7 με 8 φορές πάνω από τα αρχικό μου budget. Ψάχνω για χρυσές τομές εφόσον υπάρχουν. Το επιβαρυντικό της όλης κατάστασης είναι ότι έχω ικανοποιητικό ψηφιακό σύστημα και θα πρέπει να βρω κάτι που θα το ξεπεράσει, αν γίνεται
@ AUDIOLYTIC: Πανο, δεν καταλαβα κατι. που κολλαει η ΑΤ 95Ε με την Linn ?
Πολλά απ τα προαναφερθέντα είναι 'χιλιοειπωμένα ' σε προηγούμενα θέματα,από παλιά και νεότερα μέλη..
Αν τα 'ανασύρεις' θα τα ξαναδείς ένα-ένα,όπως και ότι ο καθένας μας έχει τις 'προτιμήσεις' του,χωρίς να εξαιρεθούν οι αντιπρόσωποι,οι πωλητές,οι μουσικόφιλοι,ακόμα και οι κατασκευαστές.
Απ αυτά που ανέφερες εγώ κατάλαβα ότι σ αρέσει ο κλασσικός ήχος των '90ς.
Ένα Sondek του 90s-00s και με Alphason,ακούγεται 'αλλιώς' από Verdier/Brinkman/Amazon/VPI/Goldmund κ.λ.π
Εγώ πιστεύω ότι δεν θα μπλέξεις με τίποτα που να μην υπάρχει λύση,ή υποστήριξη,αν τα γούστα σου ταιριάζουν.
Περισσότερο πιθανό να μην βρεις υποστήριξη για ένα νεότερο μοντέλο,παρά από έναν κατασκευαστή που έχει πουλήσει πάνω από 100.000 πλατό με στοιχεία του 2015.
Το βλέπεις εξάλλου και τριγύρω,όσο διαστημικά μοντέλα και να παραχθούν,ένα Thorens/SME/v15 πάντα θα παίζει κλασσικά διαχρονικά.
Ρώτησε τον Ιωνά γιατί δεν έπιασε η Goldmund ,με τα αξεπέραστα πλατό τεχνολογικής ακριβείας ,γιατί έγιναν μόδα τα Lenco/Garrards με μικροβιοτεχνίες που υποστηρίζουν από ελατήρια μέχρι μπίλιες ...
Δεν υπάρχει τίποτα που να σε φοβίσει...απλά μόνο το χτίσιμο δισκοθήκης θα σε ματώσει..
Όταν το 1992 πήγα Βόρεια Γερμανία για κάποιες ημέρες,είχα βρει κάποια μαγαζιά που κολυμπούσες στο Βινύλιο..
Θυμάμαι όταν επιστρέφαμε Ελλάδα,είχαμε τόσους που παρακαλούσαμε άλλους επιβάτες να πάρουν καμιά τσάντα (τότε επιτρεπότανε),δυστυχώς αυτό άλλαξε..ακόμα και συμπολίτης μου,που μου υποσχέθηκε μια δισκοθήκη 1500 'μαύρης' Soul πριν κάποια χρόνια,όταν τον βρήκα Οκτώβριο,άλλαξε γνώμη επειδή δικτυώθηκε με Δισκάδικα και Ίντερνετ αγορές...
Αν βρεις το gafsa , σε βινύλιο θα έρθω να ακούσω και τις (πρώην) αρκούδες μου...
Στάλθηκε από το Le X820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ωραία τα παραθέτεις αλλα δεν καταλαβαίνω που καταλήγεις. Ποιο σεταπ θεωρείς καλύτερη επιλογή με βάση την παραγόμενη μουσική ποιότητα;
Πρέπει να κάνεις την επιλογή ακούγοντας τα 2-3 προτεινόμενα συστήματα,αλλά και το avid που υπάρχει διαθέσιμο και σε καλή τιμή.
Εγώ επιμένω ότι αν καταλήξεις στο LP 12,δεν πρόκειται να 'κρεμαστείς' από κάποιο ανταλλακτικό.
Συνδυάζεται με πολλούς συνδυασμούς,και αυτό είναι το μυστικό που απ το 1974 πουλάει και αναβαθμίζεται,που υπάρχει αυτό το tweak's paradise..
Είναι επίσης αναβαθμίσιμο,και λέω ξεκάθαρα ότι αν θες να μπεις στο club των υπερπικάπ αργότερα ,μπορείς,γιατί εκεί στόχευσε η εταιρεία αυτή ,να μπορεί να συναγωνιστεί σύγχρονα μηχανήματα με κάποιες νέες ιδέες,υλικά,που είχαν πιο λεπτομερή ήχο ,παραπάνω low lel detail...
Μ άλλα λόγια θα μπορείς να πας στο πλατό του φίλου σου όταν κερδίσεις το joker..και παραπέρα.
Να πουλήσεις το τροφοδοτικό Valhala,παίρνοντας το Lingo 2 ή 3 ή άλλα τροφοδοτικά που ανέπτυξαν μικρές εταιρίες .
Προσωπικά σ αυτήν την τιμή και με τις βελτιώσεις μέχρι περίπου τα μέσα του 00ς ,προτιμώ το Pink,το θεωρώ ανώτερο,και απ τα υπόλοιπα British τον Ξέρξη...που είχα πάρει επίσης.
Μπορεί να λειτουργεί με την 'ευγενή χορηγία' του Audiolytic,επειδή το τροφοδοτικό τα έκαψα με μ@αλ@κίες...αλλά και πάλι ο ήχος είναι ανώτερος σ αυτά τα λεφτά και με Ittok/Alphason/rega/Linn Basic/Akito.
Από εκεί και μετά όμως τα Linn έχουν εξελιχθεί ,αλλά άλλαξε και ο ήχος.Αν βάλεις δίπλα και τις 2 εκδόσεις με δίσκους που ξέρεις καλά,θα το καταλάβεις.
Αν δεν έχεις ήδη σχηματίσει γνώμη από κάποια Έκθεση που είναι τα δωμάτια γειτονικά....2014 π.χ. Esther σε Clearaudio και Linn από κάτω με τροποποιήσεις περίπου αυτές με του Ιωνά ,ήταν ακουστές οι διαφορές ...
Σ αυτήν την κατηγορία
Ναι φυσικά και το Avid θ ακούσωΣτου Ιωνά...
Το άλλο δεν 'έπιασε' τόσο και εμπορικά,σύμφωνα με γνωστό που δουλεύει ακόμα,όμως πρέπει να ακούσεις και τα άλλα.
γιατι δεν λεs παραπανω? ειτε παρει πικαπ ο tio, ειτε οχι, οι αποψειs σου εχουν παντα ενδιαφερον. (οπωs ολων αλλωστε).Το avid ειναι πικαπαρα...αλλα δε λεω παραπάνω...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.