TV 46-47-50

Originally Posted by Pleo
Μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο. Δικαιολογημένα βέβαια γιατί υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση. Φαντάσου ότι κάποιοι μιλάνε για 200Hz και HDMI 1.4 :flipout::flipout:

όταν γράφεις τα παραπάνω, και αναφέρεσαι σε μένα που έχω γράψει λίγα posts πιο πριν για 200 HZ και HDMI 1.4, ναι πιστεύω ότι ειρωνεύεσαι.
Δεν πειράζει όμως, αφου είχες άδικο....

Κακώς. Πολύ κακώς βγάζεις συμπεράσματα. Σου συνιστώ να ψάξεις αλλού για τη μύγα. Δεν την έχω εγώ.

Δες εδώ ποιος έχει άδικο

• 3D The 1.4 version of the specification defines common 3D formats and resolutions for HDMI-enabled devices, enabling 3D gaming and other 3D video applications. The specification standardizes the input/output portion of the home 3D system, facilitating 3D resolutions up to dual-stream 1080p.
http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/hdmi_1_4_faq.aspx#1

Πιο επίσημα από το ίδιο το HDMI δε γίνεται.

Ξαναλέω, άλλο το stream σε Hz και άλλο η επεξεργασία της TV.

αυτά είχα στην διάθεσή μου, δυστυχώς. Αφού σε κάλυψα ομως, οκ...
Να σου πω την αλήθεια, σε μελλοντική μου αγορά, και οι δικες μου αναγκες ειnai Nova/Dvd/avi, άρα με ενδιαφέρουν και λίγο παραπάνω. Εσένα πάλι μπορεί όχι...
Επειδή, όμως, παρατηρώ ένα κλίμα αρνητικό, δεν απαξιώνω την plasma τεχνολογία, ίσα ίσα... την αποδέχομαι, και ιδίως σε term value for money την θεωρώ ίσως και μονόδρομο.
απλά καλό είναι να γράφονται όλα, τίποτα παραπάνω...

Οταν γίνεται σύγκριση μεταξύ τηλεοράσεων αυτή γίνεται σε θέαση υλικού υψηλής ευκρίνειας. Σύγκριση με τηλεοπτικό σήμα και γενικά σήμα SD δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα.

Σου εύχομαι πάντως να μπορέσεις να δεις σύντομα ταινία HD σε σωστά ρυθμισμένη plasma. Θα αναθεωρήσεις πολλές απ' τις απόψεις σου. Στο υπογράφω.

Υ.Γ. Θα πάρεις νέα τηλεόραση για να βλέπεις DVD και avi? Αν είναι έτσι δεν χρειάζεται να αλλάξεις αυτή που έχεις. Γιατί μόλις δεις Blue Ray και mkv δεν μπορείς να δεις ξανά DVD....

yperion, επιμένεις να ποστάρεις για την ποιότητα της εικόνας. Ε δεν μετρά αυτό μόνο, πως να το κάνουμε. Σε σένα μπορεί, σε άλλους όχι... .

Α συγνωμη...αν δεν μετραει η ποιοτητα της εικονας τοτε καλα...:D

Το νήμα έχει βγει εντελώς off- topic. Υπάρχουν αντίστοιχα νήματα για 3D και plasma vs LCD, οπότε καλό θα ήταν να συνεχιστεί εκεί η συζήτηση.

Ρε παιδιά επειδή έχουμε μπλέξει τα μπ...α μας εδώ μέσα και εγώ δεν έχω καταλάβει τίποτα :chinscratch:, αφού οι plasma είναι από μόνες τους 3d ready γιατί πχ η panasonic διαμημίζει μόνο τις V/VT ως 3D (αν δεν κάνω λάθος)?

Οι V/VT που είναι 3d έχουν hdmi 1.4?

Επίσης η G20 έχει htmi 1.4???
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?34910

Χαμός! Μάλλον βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε κάτι χειροπιαστό, χωρίς μαζική παραγωγή, χωρίς να έχουμε κατασταλάξει κάπου!
Η ίδια αντιπαράθεση κάποτε και για το BlueRay με το HD και τώρα το 2ο δεν υπάρχει κάν!

pleo>
αυτό που μου πόσταρες τώρα, ισχυροποιεί τον ισχυρισμό μου για τα 1.4_
μα το θέμα είναι το 3d να το έχεις στα 1080p.
Σε μικρότερη ανάλυση αξίζει? εσύ τι λές?

Για την ειρωνία δεν με πολυπειράζει, δεν χρειάζεται να κάνεις τον αλέκο.
Στο ιντερνετ και ο καθένας έχει μια γνώμη. Απλά καλό είναι να σέβεται και την γνώμη των υπολοίπων.

υπεριον> ναι δεν μετρά ΜΟΝΟ η ποιότητα της εικόνας. Διάβασε τι γράφω ακριβώς.

kblachos>
αυτή που έχω, έίναι 50 Hz LCD HD ready_
όπως καταλαβαίνεις θέλω αλλαγή :-)
Αλλά βλέπω tv/nova άρα για μένα το SD είναι κριτήριο, τι να κάνουμε?

nikosjc> συμφωνώ απόλυτα στο " Χαμός! Μάλλον βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε κάτι χειροπιαστό, χωρίς μαζική παραγωγή, χωρίς να έχουμε κατασταλάξει κάπου! "
για τα υπόλοιπα, μην ξεχνάμε ότι όλοι είχαν ξεγράψει τις Plasma το 2006, αλλά αν εξαιρέσεις την Pioneer, οι 3 κατασκευαστές ακόμα βγάζουν κομμάτια και εξελίσσουν την τεχνολογία (ιδίως στα panel)

Σταματώ εδώ γιατι όντως βρισκόμαστε εκτός νήματος, καλό είναι όμως που ακούγονται όλες οι απόψεις.
Επαναλαμβάνω και πάλι καλό είναι κάποιος να έχει προσωπική άποψη σε οικιακό περιβάλλον για το τί θα αγοράσει.
Θα συνεχίσω να διαβάζω με πολυ ενδιαφέρον τις εντυπώσεις σας από πλασμα, και σε κανα μήνα που προγραμματίζω να αγοράσω νέα τv, ελπίζω να με βοηθησετε το ίδιο.

@soundholics
Ξαναδιάβασε όλα τα post που έγραψα, ούτε ειρωνία υπάρχει ούτε τίποτε. Επίσης αν μπορείς μπες στο hdmi.org και κατέβασε όλες τις πληροφορίες. Μέχρι stream των 120Hz μπορεί ο δίαυλος. παραπάνω όχι.

Φυσικά και αξίζει το 3D και σε μικρότερες αναλύσεις. Ακόμα και στην οθόνη της Fujifilm φαίνεται εντυπωσιακότατο. Για να μη σου πω ότι σου δίνει την αίσθηση ότι η οθόνη μεγαλώνει κι όλας (από εναλλαγή 2d σε 3d ή με το πλήκτρο ή απλά κλείνοντας το ένα μάτι).

Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι το μέγεθος και μετά η ανάλυση. Επίσης βλέπω πολύ σημαντικό το γεγονός ότι όσο πιο επικεντρωμένος μπορεί να είναι ο έλεγχος στην εικόνα τόσο καλύτερα.
Και σε αυτό το σημείο βλέπω τις plasma να τα πηγαίνουν καλύτερα. Κυρίως γιατί μιλάμε για σημειακό έλεγχο σε επίπεδο pixel.
Ασφαλώς, το μέλλον θα δείξει.

@nikosjc
Όπως πάντα, για να βαφτιστεί κάτι ότι έχει την τάδε έκδοση HDMI δεν είναι υποχρεωτικό να ακολουθεί όλες τις προδιαγραφές.
Για παράδειγμα, το Audio return channel σε κάποιες τηλεοράσεις που δεν υποστηρίζουν 3D. Γράφουν HDMI 1.4 αλλά όχι σε όλα.
Αυτό ίσχυε και από παλιά και σε προηγούμενες εκδόσεις. Παράδειγμα πολλοί AVR που έχουν 1.3 αλλά δεν υποστηρίζουν σήματα DSD (προδιαγραφή από το 1.2 και μετά).
Είναι θέμα δικαιωμάτων.

@soundholics
Ξαναδιάβασε όλα τα post που έγραψα, ούτε ειρωνία υπάρχει ούτε τίποτε. Επίσης αν μπορείς μπες στο hdmi.org και κατέβασε όλες τις πληροφορίες. Μέχρι stream των 120Hz μπορεί ο δίαυλος. παραπάνω όχι.

Φυσικά και αξίζει το 3D και σε μικρότερες αναλύσεις. Ακόμα και στην οθόνη της Fujifilm φαίνεται εντυπωσιακότατο. Για να μη σου πω ότι σου δίνει την αίσθηση ότι η οθόνη μεγαλώνει κι όλας (από εναλλαγή 2d σε 3d ή με το πλήκτρο ή απλά κλείνοντας το ένα μάτι).

Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι το μέγεθος και μετά η ανάλυση. Επίσης βλέπω πολύ σημαντικό το γεγονός ότι όσο πιο επικεντρωμένος μπορεί να είναι ο έλεγχος στην εικόνα τόσο καλύτερα.
Και σε αυτό το σημείο βλέπω τις plasma να τα πηγαίνουν καλύτερα. Κυρίως γιατί μιλάμε για σημειακό έλεγχο σε επίπεδο pixel.
Ασφαλώς, το μέλλον θα δείξει.

Δέχομαι ότι λες, κανένα πρόβλημα.
Όσον αφορά το θέμα μας, αυτό λεω και εγω: το μέλλον θα δείξει...

αν ειναι ετσι, τοτε γιατι οι πρωτες plasma ειχαν τραγικα λιγη διαρκεια ζωης και δεν εχουν service, αφου αν παθουν κατι δεν φτιαχνονται? τωρα με τα νεα πανελ προσπαθουν να φτασουν τις lcd, σιαβασε την απαντηση που δινει πιο πανω εξειδ. σελιδα σε πλασμα.

Κατ' αρχάς, η σελίδα που αναφέρεις καταλήγει στο ακόλουθο συμπέρασμα ως προς τη διάρκεια ζωής:

ADVANTAGE: Even depending upon manufacturer quality.
Έπειτα, η "τραγικά μικρή διάρκεια ζωής" από πού προκύπτει; Γνωστός μου έχει Sony Plasma του 2002 που λειτουργεί ακόμα. Στα Ster της Λάρισας, λειτουργούν ακόμα οι Plasma που τοποθετήθηκαν στο φουαγιέ την ίδια χρονιά.

Έχει εξηγηθεί πολλάκις πως οι συγκεκριμένοι χρόνοι χιλιάδων ωρών που αναφέρονται από τους κατασκευαστές δεν αποτελούν τον χρόνο ζωής του προϊόντος, αλλά τον χρόνο ημισείας ζωής της φωτεινότητας του πάνελ και μόνο. Συνήθως όμως οι τηλεοράσεις χαλάνε από οδηγούς ή τροφοδοσία κι όχι επειδή εξάντλησαν το πάνελ τους. Ενδεικτικά, οι τηλεοράσεις CRT, δίνονταν με χρόνο ημισείας ζωής 20.000-30.000 ώρες στο απόγειο της εξέλιξής τους.

Οι Plasma, το 1997 που πρωτοκυκλοφόρησαν εμπορικά, είχαν όντως χρόνο ημισείας ζωής 10.000 ώρες. Επίσης, είχαν μαύρο χειρότερο από της χειρότερης σημερινής LCD, περιορισμένη γωνία θέασης και φως "καντήλι". Από τότε όμως έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι της τεχνολογικής εξέλιξης: νέες επιστρώσεις φωσφόρων, καλύτερα ζυγισμένα μείγματα αερίων και βελτιωμένα διηλεκτρικά, έχουν επιτρέψει στα πάνελ να λειτουργούν με μακράν μεγαλύτερη αποδοτικότητα και πολύ μικρότερο θερμικό stress στην πηγή φωτός.

Αντίστοιχη εξέλιξη έχει επισυμβεί και από τη μεριά των υγρών κρυστάλλων. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τεχνολογίες με τα δεδομένα που ίσχυαν πριν 10 χρόνια, αλλά με αυτά που ισχύουν σήμερα...

Επαναλαμβάνω, μη συγχέετε τα λευκά LED με τα υπόλοιπα. Τα λευκά LED, προς το παρόν, δεν αποτελούν "φως στερεάς κατάστασης", αλλά το παράγουν μέσω διέγερσης τριχρωματικών φωσφόρων από υπεριώδη ακτινοβολία, ακριβώς όπως συμβαίνει στους λαμπτήρες CCFL και στις Plasma ή μέσω διέγερσης κίτρινου φωσφόρου από μπλε φως (τα τελευταία δεν συνηθίζονται σε τηλεοράσεις λόγω κακού χρωματικού εύρους).

Aπό εκεί και πέρα, η επιλογή μεταξύ LCD και Plasma, κατά την προσωπική μου άποψη, οφείλει να στηρίζεται στο τρίπτυχο χρήση-μπάτζετ-προσωπική προτίμηση σε κάποιους τομείς της εικόνας. Η τέλεια τηλεόραση δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να κατασκευαστεί ούτε ως LCD, ούτε ως Plasma, οπότε καθείς ζυγίζει τις ανάγκες και τις δυνατότητές του και αποφασίζει να ζήσει με τα μειονεκτήματα που τον χαλάνε λιγότερο.

Για το 3d ready, που γραφεις, ειναι το ιδιο με το hd ready. Οπως με μια full hd εξωτερικη πηγη θα στην υποστηριξει, ετσι και με μια 3d! Διαβασε πιο προσεκτικα τι γραφω παραπανω, αφου το ιδιο πραγμα λες. Το θεμα ειναι οτι ακομα δεν ξερουμε πως θαναι το 3d. Π.χ. Καποια νεα μοντελα 3d ths samsung θαχουν 3d proccessor που θα μετατρεπει 2d σε 3d, akomh και τηλεοπτικο σημα. Πως μπορεις να προτεινεις σε καποιον παρε 3d ready οταν δεν ξερεις πως θαναι το 3d?

Δεν προτείνω τίποτα και έλεγξε καλύτερα τις πηγές σου... -bye-

JL said:
Έπειτα, η "τραγικά μικρή διάρκεια ζωής" από πού προκύπτει;

Οι Plasma, το 1997 που πρωτοκυκλοφόρησαν εμπορικά, είχαν όντως χρόνο ημισείας ζωής 10.000 ώρες.

Jl, δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω την σκέψη σου. Έχω γράψει νωρίτερα, ότι οι "οι πρωτες plasma ειχαν τραγικα λιγη διαρκεια ζωης", εσύ ρωτάς "η "τραγικά μικρή διάρκεια ζωής" από πού προκύπτει;" και μετά ποστάρεις ένα κειμένο που στην ουσία επιβεβαιώνει ότι οι πρώτες πλάσμα είχαν μικρό χρόνο ζωής: "Οι Plasma, το 1997 που πρωτοκυκλοφόρησαν εμπορικά, είχαν όντως χρόνο ημισείας ζωής 10.000 ώρες." ... Μήπως μπερδεύτηκες και ήθελες να πεις κάτι άλλο?

Για τα υπόλοιπα, μας έγινε ήδη μια παρατήρηση ότι έχουμε ξεφύγει από το νήμα. Θα σου στείλω όλα τα links μου με τις "πηγές μου" όπως αναφέρεις σε pm, για να ελέγξεις και εσυ μήπως κάτι σου διαφεύγει...

-bye-

Και μιας και μιλάμε για διάρκεια ζωής, ας έχουμε υπόψη κάτι εκπαιδευτικό: Προφ. οι Γιαπωνέζοι δεν βάζουν ένα Χι Ψι να κάθεται επι ώρες κάθε μέρα μπροστά σε μια plasma μέχρι να συμπληρώσει 60.000 h. Έτσι, βάζουν μια εικόνα 100% λευκή στo panel, και μετρούν την απομείωσή της. Την κρατούν έτσι για μήνες, και μέσω μαθηματικών υπολογισμών και εξισώσεων, κάνουν μια εκτίμηση διάρκειας ζωής προφ. ανεξάρτητης από τις συνθήκες που περιβάλλουν κάθε πλάσμα σε κάθε σπίτι (π.χ. υψόμετρο, υγρασία, ηλεκτρικό δίκτυο)

Αν μπερδεύεις τη διάρκεια ζωής του προϊόντος με τον χρόνο ημισείας ζωής του πάνελ, λογικό είναι να δυσκολεύεσαι. Είναι δύο εντελώς ξεχωριστά πράγματα...

Οι CRT της δεκαετίας του '80, είχαν χρόνο ημισείας ζωής των καθοδικών τους 10.000 ώρες, είχαν τραγικά μικρή διάρκεια ζωής;

Ενημερωτικά, μία Grundig με 14άρη καθοδικό Toshiba με εκτιμώμενο χρόνο ημισείας ζωής 10.000 ώρες, βρίσκονταν στην κατοχή των γονιών μου για 22 χρόνια χωρίς να μείνει στο τέλος από καθοδικό, αλλά από τροφοδοσία...

Η κουβέντα για το 3D, μπορεί να συνεχίσει εδώ.

edit: Προφανώς και μιλάμε για εκτιμήσεις φίλε μου... ;)

Last edited:
Αν μπερδεύεις τη διάρκεια ζωής του προϊόντος με τον χρόνο ημισείας ζωής του πάνελ, λογικό είναι να δυσκολεύεσαι. Είναι δύο εντελώς ξεχωριστά πράγματα...

Επέτρεψέ με να σου πω ότι κάνεις λάθος.
Η διάρκεια ζωής των τηλεοράσεων δεν μετράται από το πόσο γρήγορα καίγεται το τροφοδοτικό ή λιώνει το σασί από τον σκώρο:ears:. Μετριέται από το χρόνο ημίσειας ζωής. Ο όρος ακούει σην λέξη lifespan, και χρησιμοποιείται από όλα τα sites για την μέτρηση του χρόνου ζωής των plasma (σε θεωρώ πολύ πεπειραμένο για να κάνεις λάθος σε αυτό το θέμα)

Εξάλλου, όταν λέει οi Panasonic έχει διάρκεια 100.000 h εννοούν ότι σε 100.000h κατ'εκτίμηση θα έχει μειωθεί στο μισό η φωτεινότητα του panel_

Lifespan: A Definition

So, what is a TV's "lifespan"? Basically, it's measured as a "half-life" -- the period of time it takes before the screen dims to half its original brightness. Flat panel TVs are not the only ones to lose brightness over time; every TV set does, including the traditional CRTs.

http://www.flatpaneltv.org/article/...n-of-plasma-lcd-and-other-flat-panel-tvs.html
http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatv/plasmatv-lifespan.html
http://www.cnet.com/1990-7874_1-5108443-2.html
http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=352&cat_id=86

Υπαρχει καποια αποδειξη οτι οι πλασμα δεν διαρκουν παραπανω απο LCD και LED LCD οπως ισχυριζεται η LG και η Panasonic?

Τα υπολοιπα που διαβαζουμε ειναι σεβαστα αλλα αποτελουν προσωπικες αποψεις και οχι γεγονοτα...

Και κατι αλλο , εσυ αν αγορασεις τηλεοραση (οτι τεχνολογια και αν ειναι αυτη) σκοπευεις να την κρατησεις 20 χρονια (δηλαδη 40,000 ωρες)?

Μεχρι τοτε θα ειναι τεχνολογικο απολίθωμα...

Yperion said:
Υπαρχει καποια αποδειξη οτι οι πλασμα δεν διαρκουν παραπανω απο LCD και LED LCD οπως ισχυριζεται η LG και η Panasonic?

Υπάρχει κάποια απόδειξη ότι διαρκούν παραπάνω? Να ρωτήσουμε τον Χι Ψι που κάθεται μέ όλη την ώρα ανοικτή την τηλεόραση στην Ιαπωνία ? :Banane0:
Παράθεσα παραπάνω πως μετρούν την διάρκεια ζωής. Τώρα γιατις αποδείξεις που ζητάς σου έχω ήδη απαντήσει
http://www.plasmatvbuyingguide.com/p...ma-vs-lcd.html

"Many manufacturers state a new half life of 100,000 hours, that's just over 68 years if the TV is on 4 hours every day. While I am skeptical of this spec, I do believe strides have been made to nearly even the playing field with LCD. At half life, the phosphors in a plasma screen will glow half as brightly as they did when the set was new. There is no way to replace these gases; the display simply continues to grow dimmer with use."

Yperion said:
Τα υπολοιπα που διαβαζουμε ειναι σεβαστα αλλα αποτελουν προσωπικες αποψεις και οχι γεγονοτα...

Μα ό,τι απαντώ, ό,τι απαντώ, το κάνω με links και αποδείξεις από ξένα και ελληνικά sites... καμμία προσωπική άποψη δεν έχω εκφράσει, όλα γραμμένα είναι. Ίσα ίσα επειδή είναι θεωρητικές γνώσεις, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σε οικιακό περιβάλλον. ΓΙα παράδειγμα, υπολογίζω πάρα πολύ την παρότρυνση του kblachos για σύγκριση μεταξύ τηλεοράσεων σε θέαση υλικού υψηλής ευκρίνειας. Σύγκριση με τηλεοπτικό σήμα και γενικά σήμα SD δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα.

Yperion said:
Και κατι αλλο , εσυ αν αγορασεις τηλεοραση (οτι τεχνολογια και αν ειναι αυτη) σκοπευεις να την κρατησεις 20 χρονια (δηλαδη 40,000 ωρες)?
Μεχρι τοτε θα ειναι τεχνολογικο απολίθωμα...

Συμφωνώ απόλυτα (το αυτό ισχύει και για τις lcd/led/plasma)

I do believe strides have been made to nearly even the playing field with LCD.

Αυτο δεν ειναι αποδειξη πρωτον αλλα υποκειμενικη αποψη , και κατα δευτερον "stride" ειναι το αλμα αρα κατι λαθος κανεις στην μεταφραση ο οποια ειναι "πιστευω οτι εχουν γινει αλματα ωστε να ισοφαριστει το παιχνιδι με τις LCD"...

Πουθενα δεν προκυπτει μομφή δηλαδη οπως ισως νομιζεις...

Αυτο δεν ειναι αποδειξη πρωτον αλλα υποκειμενικη αποψη , και κατα δευτερον "stride" ειναι το αλμα αρα κατι λαθος κανεις στην μεταφραση ο οποια ειναι "πιστευω οτι εχουν γινει αλματα ωστε να ισοφαριστει το παιχνιδι με τις LCD"...

Πουθενα δεν προκυπτει μομφή δηλαδη οπως ισως νομιζεις...

το λες και μόνος σου:
"πιστευω οτι εχουν γινει αλματα ωστε nearly να ισοφαριστει το παιχνιδι με τις LCD"
δηλαδή μέχρι τώρα είχαν μικρότερη διάρκεια..
ουδέν αλλο σχόλιο....

Νομιζω οτι η κουβεντα εχει φτασει σε αδιεξοδο...

Παντως ειμαι αισιοδοξος οτι επειδη τα ψαχνεις τα πραγματα καποια στιγμη θα καταλληξεις στην σωστην επιλογη...

Ειναι αποριας αξιο παντως ποσο ευκολα πιστευει ο κοσμος οτι του λενε οι εταιρειες-πωλητες-μαρκετινγκ...

Εδω εχουμε φτασει στο σημειο να προτεινονται για αγορα LED επειδη "εχουν καλυτερη κινηση" , λες και αν αλλαξουμε τα λαμπακια σε μια τηλεοραση λειτουργει καλυτερα...

ΥΓ. Επειδη σε ενδιαφερουν οι επισκευες (αν χρειαστουν) για ψαξε αν χαλασει ενα LED σε μια LCD αν μπορει να αλλαξει μονο ενα στο σερβις η αν πρεπει να αλλαξει ολη η συστοιχία (δηλαδη δεκαδες η ακομη και ολα μαζι)...και ποσο εκτοξευεται το κοστος επισκευης...αυτες ειναι οι δικες μου πληροφοριες παντως...

Επέτρεψέ με να σου πω ότι κάνεις λάθος.
Η διάρκεια ζωής των τηλεοράσεων δεν μετράται από το πόσο γρήγορα καίγεται το τροφοδοτικό ή λιώνει το σασί από τον σκώρο:ears:. Μετριέται από το χρόνο ημίσειας ζωής. Ο όρος ακούει σην λέξη lifespan, και χρησιμοποιείται από όλα τα sites για την μέτρηση του χρόνου ζωής των plasma (σε θεωρώ πολύ πεπειραμένο για να κάνεις λάθος σε αυτό το θέμα)

Εξάλλου, όταν λέει οi Panasonic έχει διάρκεια 100.000 h εννοούν ότι σε 100.000h κατ'εκτίμηση θα έχει μειωθεί στο μισό η φωτεινότητα του panel_

Lifespan: A Definition

So, what is a TV's "lifespan"? Basically, it's measured as a "half-life" -- the period of time it takes before the screen dims to half its original brightness. Flat panel TVs are not the only ones to lose brightness over time; every TV set does, including the traditional CRTs.

http://www.flatpaneltv.org/article/...n-of-plasma-lcd-and-other-flat-panel-tvs.html
http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatv/plasmatv-lifespan.html
http://www.cnet.com/1990-7874_1-5108443-2.html
http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=352&cat_id=86

Επέτρεψε μου κι εμένα με τη σειρά μου, να σου πω πως η πραγματική διάρκεια ζωής μίας συσκευής απεικόνισης, δεν καθορίζεται από τα δελτία τύπου των τμημάτων marketing και αυτούς που τα αναπαράγουν, αλλά από την χρήση για την οποία προορίζεται η συσκευή απεικόνισης σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά χρόνου ημίσειας ζωής του μέσου απεικόνισης και την αντοχή των επιμέρους εξαρτημάτων της.

Ο χρόνος ημίσειας ζωής μας λέει αποκλειστικά και μόνο ποια είναι η εκτίμηση για την πτώση της φωτεινής ικανότητας του μέσου απεικόνισης στο 50%, γεγονός που επουδενί δεν μπορεί να ταυτιστεί με την πραγματική διάρκεια ζωής, καθώς αποτελεί έναν μόνο από τους πολλούς παράγοντες που την καθορίζουν (μην ξεχνάμε πως εκτός από την πτώση της φωτεινότητας, επισυμβαίνει και απόκλιση του χρωματικού εύρους, η πρόοδος της οποίας, αποκρύπτεται επιμελώς από όλους τους κατασκευαστές).

Η σύγχυση βέβαια, δεν είναι αδικαιολόγητη, καθώς στον χώρο του φωτισμού, ένας λαμπτήρας που έχει πιάσει τον χρόνο ημίσειας ζωής του, θεωρείται έχων συμπληρώσει τη διάρκεια ζωής του και απαράδεκτος για περαιτέρω χρήση. Εδώ όμως μιλάμε για συσκευές απεικόνισης και όχι για φωτιστικά και τα όρια του αποδεκτού διαφοροποιούνται αναλόγως της χρήσης.

Για παράδειγμα, μία συσκευή απεικόνισης κατηγορίας μόνιτορ ελέγχου ποιότητας αναφοράς, για χρήση σε εγκαταστάσεις post production και broadcast, συμπληρώνει τον κύκλο της ως τέτοια, αρκετά πριν φτάσει το χρόνο ημίσειας ζωής του πάνελ ή του καθοδικού της, ενώ μία συσκευή απεικόνισης κατηγορίας τηλεόρασης για οικιακή χρήση, μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτή και όταν έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον χρόνο ημίσειας ζωής του πάνελ ή του καθοδικού της, αρκεί να βρίσκονται σε λειτουργία και τα υπόλοιπα εξαρτήματά της (κάτι που αποτελούσε και τον κανόνα, πρωτού τα τμήματα marketing ανακαλύψουν τους εξωπραγματικούς χρόνους ημίσειας ζωής - μπορώ να έχω παρακαλώ μερικούς λαμπτήρες φθορισμού με χρόνο ημίσειας ζωής 60.000 ώρες για το σπίτι μου; :flipout: ).

Aν πάλι έχω, όπως λες, λάθος, τότε ισχύουν τα παρακάτω αξιώματα:

- Οι Plasma είναι πλέον οι απόλυτοι βασιλιάδες στη διάρκεια ζωής, πρακτικά θα γεράσουμε μέχρι να χαλάσουν. :laugh:

- Οι πρώτες Plasma και οι CRT πριν τη δεκαετία του '90 είχαν τραγικά μικρό χρόνο ζωής. :laugh:

- Οι LED-LCD έχουν μετριότατο χρόνο ζωής. :laugh:

Καταρχήν να αναφέρω ότι αυτές οι αντιπαραθέσεις βοηθούν όλους εμάς που ψαχνόμαστε να καταλήξουμε βάσει των πραγματικών αναγκών που έχουμε και των συνθηκών στις οποίες θα παρακολουθούμε.

Βεβαια μου δημιουργηθηκαν κάποιες απορίες τις οποίες αναφέρω επιγραμματικά:
- Για χρήση σε τηλεοπτικό σήμα ποιά τεχνολογία έιναι καλύτερη?
- Εχουν διαφορετική εκπεμπόμενη ακτινοβολία (όπως οι CRT)?
- Τελικά αξίζει να αγοράσει κάποιος 3D έστω για μελλοντική χρήση ή θα εξελιχθεί τόσο που θα πρέπει να περιμένουμε ?

Σχετικά τώρα με την έρευνα μου (η οποία έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες) απλά προσπαθώ να σχηματίσω μια εικόνα της αγοράς έτσι ώστε όταν θα κυκλοφορήσουν τα νέα μοντέλα να μπορώ να παρακολουθήσω τις μεταξύ σας συζητήσεις αλλά να έχω και προσωπική άποψη. Η τελική απόφαση θα παρθεί τον Μάιο (να προλάβουμε και το Moundial) .

Συνοψίζοντας λοιπόν έχουμε

-Plasma
LG 50PK550 (μάλλον η μοναδική πενηντάρα που με καλύπτει από άποψη μεγέθους τουλάχιστον). Οι LG 50PJ550, LG 50PK760 και LG 50PK950 τι διαφορές θα έχουν με την PK550 ?
Panasonic 46G20 (έχω διαβάσει τα καλύτερα) Εναλλακτικά αξίζει να προσέξω κάποιο άλλο μοντέλο (U20,V20…).
Samsung (νομίζω ότι θα βγουν σε >= 50" και μεγάλο πλάτος για τα δικά μου δεδομένα)

- LCD , LED
Εδώ αρχίζει το μεγάλο μπέρδεμα. Αρχικά υπάρχει κάπου λίστα της κάθε εταιρείας με τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν και τιμές αυτών ή είναι ακόμα νωρίς? Τα 200 Hz να τα θεωρώ απαραίτητα ? τι άλλο χαρακτηριστικό πρεπει να λάβω υπόψιν μου (ουσιαστικό και όχι στα πλαίσια του marketing της κάθε εταιρείας