Tv 46

Δεν με ενοχλει το να αλλαζω firmware. Το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι καμμενος με τη λεπτομερεια κ ουτε θα κατσω να κοιταω την τηλεοραση απο ολες τις γωνιες αν θα εχει το ενα η το αλλο θεμα. Το θεμα ειναι να εχω καλη εικονα σε hd content με νορμαλ κινηση κ μα εχω μια τηλεοραση που θα κρατησω για καποια χρονια. Αυτο μονο ζηταω. Αν θεωρειτε ολοι πια οτι η philips βγαζει προβληματικα μοντελα τοτε πασο. Απλα εγω απο ολους ακουγα τα χειροτερα για τις sony τοσα χρονια κ ειδικα για το σερβις. 3-4 ατομα που ρωτησα μου ειπαν χωρις βεβαια να τους πω συγκεκριμενα μοντελα να παω 100% σε philips

H HX920 δεν είναι η τέλεια τηλεόραση. Καμιά τηλεόραση δεν είναι. Τουλάχιστον όμως θα βλέπεις χωρίς να πέφτει ο ήχος (sound drop) , δεν θα ακούς buzzing και δεν "κολλάνε" τα HDMI ώστε να χρειάζεται να ανοιγοκλείνεις την τηλεόραση.

Πράγματα δηλαδή πολύ βασικά και εκνευριστικά και οχι δευτερεύοντα όπως νομίζεις.

Επίσης,θα έχεις και οδηγό προγράμματος!Και εγώ πιστεύω ότι η HX920 είναι η χρυσή τομή για την χρήση που θα κάνεις.

Ναι ρε παιδια αν ισχυουν ολα αυτα που λες yperion οτι μπορει να παθω τοτε δεν εχω καν λογο να το σκεφτομαι να παρω την 9706. Απλα επειδη φιλοι μου δεν ειχαν hiend μοντελα της και δεν ειχαν καποιο προβλημα ιδιαιτερο που να μην διορθωθηκε απο το service γιαυτο υπεθετα οτι ειναι καλες οθονες ειδικα οταν ειναι τοσο ακριβες...

:flipout: :flipout: :flipout:

Σε όλα τα πάνελ LCD και Plasma, η διευθυνσιοδότηση των υπο-εικονοστοιχείων γίνεται κατά σειρές και στήλες, όπως τέτοια είναι και η φυσική διάταξή τους πάνω στο πάνελ. Π.χ.:

sub_pixel_antialiasing_5a.gif

Η Sharp, παρότι χρησιμοποιεί την ίδια φυσική διάταξη, έχει ένα κακό χούι να εφαρμόζει ένα διαφορετικό μοτίβο διευθυνσιοδότησης, το οποίο θυμίζει λίγο τη δομή κυψέλης που είχαν οι μάσκες των μη-trinitron crt. Π.χ.:

subpixel.jpg

To αποτέλεσμα είναι, να μην υφίσταται ουσιαστικά πλήρες 1:1 pixel mapping σε αυτά τα πάνελ και αν τα παρατηρήσεις απο κοντά, θα δεις ότι οι κάθετες και οριζόντιες γραμμές είναι κατσαρές, ενώ οι διαγώνιες εμφανίζουν μικρότερο σκαλοπάτι απ' ο,τι σε συμβατικά πάνελ...

Για να γίνει πιο εύκολα κατανοητή η διαφορά, ορίστε και δύο close-ups σε ίδιας πυκνότητας πάνελ που δείχνουν το ίδιο πράγμα... :D

Συμβατική LCD:

4-8.jpg

http://i692.photobucket.com/albums/vv289/JL_P/4-8.jpg

Sharp LCD:

1-9.jpg

http://i692.photobucket.com/albums/vv289/JL_P/1-9.jpg

ΥΓ: Αν οι φωτογραφίες φαίνονται με moire στην οθόνη σας, πατήστε στους συνδέσμους και μετα μεγέθυνση, για να τις δείτε σε πλήρη ανάλυση...

Last edited:
Και η 9706 έτσι θα δείχνει δηλαδή?

Να πω την αλήθεια στην 9705 δεν το είχα προσέξει ότι έτσι είναι η δομή των pixel αν και η εικόνα για κάποιον λόγο μου είχε φανεί λίγο παράξενη.

Tην επόμενη φορά που θα δεις τηλεόραση με πάνελ της Sharp, πλησίασε λίγο πιο κοντά... ;)

Στα UV2A είναι λίγο βελτιωμένη η πυκνότητα του raster, αλλά η γενική ιδέα παραμένει η ίδια...