Tv για ασχετουλη 40-12

Domenestic

New member
23 April 2011
24
Kαλημερα καλως σας βρικα και καλο πασχα.

Ψαχνω λοιπον για τηλεοραση για το playroom (γιατι εκει μαζευομαστε για να κατσουμε). Λοιπον η αποσταση ειναι 1,40 με μεγιστο το πολυ 2 μετρα για αυτο κοιταζα για 40-42 δεν ξερω αν κανω καλα. Και διαθετω μεγιστο 900 και κατι ευρο. Για αυτο ειδα τα παρακατω μοντελα:
LG 42LV5500
Samsung UE40D6100
Panasonic TX-L42E30E
Panasonic TX-P42G30E
Sony KDL-40EX720
Aν και τις ειδα σε διαφορετικα καταστηματα μου φανηκαν περιπου ιδιες....
Η χρησιμοτητα της θα ειναι με βαση το 10, 7 για ταινιες, 1,5 για τηλεοπτικο και 1,5 για παιχνιδια απο xbox-ps3.
Τελος να πω οτι δεν ξερω και πολλα επι του θεματος γιατι ακομα και στο σαλονι μου εχω μια 29 CRT. Ακουω :ears: τις αποψεις σας. Ευχαριστω παιδες.

Αφου δεν θα παιζεις πολλες ωρες εγω ψηφιζω την G30.

Καμια LED LCD δεν εχει την κινηματογραφικη αισθηση μιας καλης πλασμα.

Πολλες ωρες οχι δεν μπορω να το πω το μεγιστο κανενα 2ωρο μεγιστο.

Ξερεις τι το μονο που με παραξενεψε οτι δεν ειχε τοσο καλη αναλυση πως να το πω δεν εδειχνε καλα τα προσωπα και τις ακρες τους οπως εδειχνε διπλα η panasonic Ε30 και η panasonic ST30 δεν ξερω μηπως ηταν καμια ρυθμιση (ηταν σαν να μην εδειχνε ακριβως HD αλλα κατι μπερδεμενο ΗD και κανονικο.

Tι να σου πω αυτο ειδα δεν ξερω για ρυθμισεις δεν ειχε τηλεκοντρολ και να ειχε δεν θα ηξερα τι να πειραξω κιολας.. Σε ευχαριστω παντως!
Καμια αλλη ψηφος παιδια για καποιες απο τις παραπανω?

Από αυτές που γράφεις, εγώ θα έπαιρνα την Samsung. Παίζει 3D και έχει smart tv που είναι πολύ εντυπωσιακό.

Έψαχνα κι εγώ για τηλεόραση αυτές τις μέρες και τελικά πήρα την LG 50PX950N με 999 ευρώ.

Αν έχεις κοντά σου Mediamarkt πήγαινε να ρίξεις μια ματιά, έχει πολύ καλές προσφορές αυτές τις μέρες. Στη Sony που αναφέρεις, κάνουν δώρο άλλη μια Sony 19άρα. Και σε κάποιες άλλες τηλεοράσεις κάνουν δώρο xbox. Τουλάχιστον στο κατάστημα στο Μαρούσι, δεν είμαι σίγουρος αν ισχύουν οι προσφορές σε όλα τα καταστήματα.

To 3D δεν νομιζω οτι με ενδιαφερει πολυ γιατι αντε να δω 1 ταινια σε 3d σε εναν μηνα. Το smart tv ειναι να χειριζεσαι την τηλ απο smartphone εγω δεν εχω οποτε τσαμπα και εχει και net αυτο το εχω απο το pc.

Mπα μενω ευβοια και δεν εχω καποιο κοντα και αν μπορεσω να ερθω αθηνα θα ειναι απο την τεταρτη και μετα σε ευχαριστω παντως για τις infos.

Και η Panasonic εχει το Viera connect. Δεν ειναι οτι ανακαλυψε τον τροχο η Samsung.

Αλλωστε ο ανθρωπος λεει 70% ταινιες και οχι ενασχοληση με χαζο gadget.

Ναι δεν ειπα οτι εχει σχεση μονο με smartphone αλλα και με net. Επειδη ειμαι linuxas και δεν με ενδιαφερουν αυτα τα μπιχλιμπιδια που βαζουν σε μια tv οτι θελω το κανω απο το pc μου.

Αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι απο τις παραπανω πια έχει την καλυτερη εικόνα γιατι κοστιζουν περιπου το ιδιο, για να κανω την καλυτερη αγορα και να αντεξει κανενα 4 χρονο.

Εφόσον δεν παίζεις περισσότερο από δύο ώρες την ημέρα καλύτερα να κοιτάξεις την Panasonic G30. Αλλιώς κοίταξε την E30. Έχουν και οι δύο πολύ χαμηλό lag το οποίο θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα στο gaming κομμάτι. Πιστεύω πως είναι οι καλύτερες λύσεις από όσες αναφέρεις πιο πάνω και με δεδομένο πως δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το 3D. :singer:

Aρα που καταληγουμε οτι την καλυτερη εικονα απο τις παραπανω την εχει η G30? Αν ειναι ετσι να παω αυριο για αγορα?

Και η Panasonic εχει το Viera connect. Δεν ειναι οτι ανακαλυψε τον τροχο η Samsung.

Αλλωστε ο ανθρωπος λεει 70% ταινιες και οχι ενασχοληση με χαζο gadget.
Απλα διορθωσα το παλικαρι σχετικα με το smartphone....

Ναι δεν ειπα οτι εχει σχεση μονο με smartphone αλλα και με net. Επειδη ειμαι linuxas και δεν με ενδιαφερουν αυτα τα μπιχλιμπιδια που βαζουν σε μια tv οτι θελω το κανω απο το pc μου.
Σε linux βασιζονται τα μπιχλιμπιδια...

Οσο για το smartphone εννοουσα οτι μπορεις να το χρησιμοποιησεις για να χειρίζεσαι το smart tv απο οσο καταλαβα πχ μπορεις να συνδεσεις iphone και να εχεις συνδεσιμοτητα οποτε ειναι κομματι του.

Οσο για το linux το ξερω φιλε μου απλα εννουσα οτι δεν με ενδιαφερουν σε μια συσκευη που περνεις για να βλεπεις εικονα ταινιες δεν με ενδιαφερει να εχει πραγματα τετοια πανω της μονο να ειναι οθονη. Τωρα αν φτασουμε στο επιπεδο να εχουμε στην tv εναν μικρο net pc οκ τοτε ας περασουμε και στην εποχη του ηλεκτρονικου σπιτιου. Αυτο που θελω να πω ειναι να μην μας χρεωνουν τα μπιχλιμπιδια παραπανω ή να το θεωρουν εξελιξη στο μοντελο τους και να ειναι το ιδιο με το περσινό μονο με τα μπιχλιμπιδια παραπανω.

Βγηκα λιγο εκτος θεματος να παω λοιπον να χτυπησω την g30?

Εχοντας αποφασισει για την αγορα της g30.
Ξαναπηγαινω να τις δω μια τελευταια φορα βλεπω την D6100 κοντα στην g30 υπερτερουσε η δευτερη σε χρωματα-μαυρο κ.α. , ομως δεν υπερτερουσε σε λεπτομερια της εικονας π.χ. το προσωπο δεν φαινοταν τοσο "καθαρο" με λεπτομεριες.
Δεν ξερω εφταιγε η συνδεση τους εσεις τι λετε?

Ίσως το γεγονός πως η G30 δεν είχε πολλές ώρες λειτουργίας και δε βελτιώθηκε αρκετά οι ποιότητα της εικόνας της στο HD...

Οι LCD εχουν πιο μεγαλη οξυτητα απο τις πλασμα.

Αυτο ειναι πλεονεκτημα και μειονεκτημα ταυτοχρονα.

Οταν εχει μετρια εικονα ενα καναλι (οπως συνηθως συμβαινει με τα Ελληνικα) τοτε οι ατελειες μεγενθυνονται (το λεγομενο λαικα και "πιξελιασμα").

Αν εχει καλη εικονα τοτε οντως φαινεται πιο sharp.

Βεβαια και στις πλασμα θα βρεις ρυθμιστικο οξυτητας το οποιο μπορεις να ανεβασεις.

Και σαν τελικο συμπερασμα αγορασε οτι νομιζεις οτι ειναι καλυτερο και οχι οτι σε συμβουλευουν αλλοι οτι ειναι καλυτερο.

Επειδη προτεινει ο Υπεριων πλασμα δεν παει να πει οτι στα δικα σου ματια δειχνει καλυτερα.

Φιλε μου Yperion γενικα μου αρεσε παρα πολυ ειδικα τα χρωματα και πως διακρινοταν το μαυρο το μονο που με "χαλασε" ηταν αυτο.
Γινεται ομως με την οξυτητα να την φερεις κοντα στην lcd ?
Κατι τελευταιο εσυ που ξερεις γιατι εγω ασχετος ειμαι.... εδω πχ
thedarkknight20081080pb.png

Στο προσωπο του Joker η λεπτομερια στο μακιγιαζ και γενικως ο "κοκκος" σε ολην την σκηνη θα εμφανιζεται στην g30 ?