TV για gaming και ταινίες

rizas_gr

New member
31 October 2020
5
Καλησπέρα σας,

Είμαι στο ψάξιμο για νέα τηλεόραση , μέτρο σύγκρισης μια Samsung 5 ετίας 32άρα και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Ποσό: 700-800

Απόσταση θέασης: 260(καθιστός)-280(αραχτός) cm , θα μπεί απέναντι απο γωνιακό καναπέ στον τοίχο.

Χρήση: θα μπεί μελλοντικά σίγουρα κάποια νέα κονσόλα(χαλαρό gaming πάνε οι εποχές που λιώναμε δεν υπάρχει πολύ χρόνος πλέον) ,ταινίες ,αρκετό Netflix, ελάχιστο τηλεοπτικό και καθόλου αθλητικά.

Είμαι σε ενδιασμό για το μέγεθος , μια απλή 65άρα ή μια καλή 55 με όλα τα καλούδια;

Αυτή που έχω ξεχωρίσει μετά απο διάβασμα είναι η Samsung q70t 55άρα καθώς έχει ότι χρειάζεται για τις next gen κονσόλες , φαντάζομαι σαν panel είναι καλή για ταινίες και Netflix οπότε θα είμαι οκ.

Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική;

Εσείς τι προτείνετε ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν ανεβάσεις το budget και περιμένεις, ίσως πετύχεις στις επόμενες εβδομάδες κάποιο μοντέλο 55" OLED με λιγότερα από χίλια ευρώ. Εφόσον δε χρειάζονται σχετικά μεγάλες γωνίες θέασης, μπορείς να πας στην 65" Q70T, αν σε ενδιαφέρει η θέαση υλικού σε 4Κ ανάλυση.

Πιστευω οτι η q70t ειναι μια τιμια τηλεόραση για την τιμη της. Θα συμφωνήσω ομως με τον προλαλλησαντα. Θα περιμενα να κανω την κίνηση μου απο τις 16/11 κ μετα. Κ καποια αλλη ευκαιρία να μην έβρισκα πχ oled μπορεί να εβρισκα αυτη η τα επομενα μοντέλα της q80t φθηνοτερα

Αν ανεβάσεις το budget και περιμένεις, ίσως πετύχεις στις επόμενες εβδομάδες κάποιο μοντέλο 55" OLED με λιγότερα από χίλια ευρώ. Εφόσον δε χρειάζονται σχετικά μεγάλες γωνίες θέασης, μπορείς να πας στην 65" Q70T, αν σε ενδιαφέρει η θέαση υλικού σε 4Κ ανάλυση.

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα την 65άρα αλλά είναι εκτός budget, την 55άρα την κοιτάω γιατί έχω έπτωση απο γνωστό κατάστημα και μπορώ να την πάρω 720 νομίζω είναι καλή τιμή και δεν πιστέυω ότι θα την δώ πολύ παρακάτω το BF ούτε η 65άρα νομίζω θα πέσει στο 800άρικο .

Όσο για OLED είναι κρυφός πόθος αλλά θέλω να λειτουργώ την tv χωρίς άγχος και κοντά στο 1000άρικο να βρώ κάποια το BF θα θέλω και 5ετή οπότε παλι θα ξεφύγει.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η επέκταση εγγύησης (καταστήματος) περιλαμβάνεται στις μειωμένες τιμές. Επίσης, αν υπάρχει ποικιλία στη θέαση και σωστές ρυθμίσεις εικόνας, ο κίνδυνος για burn in μειώνεται πάρα πολύ. Τέλος, η Q70T είναι αντίστοιχη με τις Q60R και RU8002, οπότε (για εμένα, τουλάχιστον) η 55" αξίζει γύρω στα 600 ευρώ και είναι πιθανό να την πετύχεις σε παραπλήσια τιμή στο μέλλον.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η επέκταση εγγύησης (καταστήματος) περιλαμβάνεται στις μειωμένες τιμές. Επίσης, αν υπάρχει ποικιλία στη θέαση και σωστές ρυθμίσεις εικόνας, ο κίνδυνος για burn in μειώνεται πάρα πολύ. Τέλος, η Q70T είναι αντίστοιχη με τις Q60R και RU8002, οπότε (για εμένα, τουλάχιστον) η 55" αξίζει γύρω στα 600 ευρώ και είναι πιθανό να την πετύχεις σε παραπλήσια τιμή στο μέλλον.

Τα παραπάνω μοντέλα είναι όντως παρεμφερή αλλά υπολόιπονται στο hdmi 2.1 και λοιπά χαρακτηριστικά και δεν τις κάνει αρκετά futureproof όσο αναφορά τις κονσόλες , γιαυτό και το σκέφτομαι...αλλίως θα πήγαινα για την 65αρα ru8002 καρφωτός .

Τις tv μου τις κρατάω μέχρι να πεθάνουν και αν δεν πεθάνουν ξεκινάω και σκέφτομαι την αλλαγή τους μετά τα 5-6 χρόνια .

H ru8002 έχει και VRR(ρυθμίζει τα frame της tv με τα frame από το παιχνίδι για να μην κάνει κοψίματα)
και είναι πάνελ 120 hertz panel.

Το μόνο που εχει παραπάνω ή q70t είναι ότι μπορεί να δεχτεί σήμα 4κ-120fps
Αλλά τέτοιο σήμα θα το δεις μόνο αν έχεις κάρτα γραφικών 3080 και πάνω, η καινούργιες κονσόλες το καλύτερο που θα βγάλουν είναι 4κ-30fps με Ray tracing ή 4κ-60fps στα καλητερα τους... Και μετά πάει 2κ-120fps και πάει λέγοντας...
Οπότε είσαι καλυμμένος για απλό gaming

H ru8002 έχει και VRR(ρυθμίζει τα frame της tv με τα frame από το παιχνίδι για να μην κάνει κοψίματα)
και είναι πάνελ 120 hertz panel.

Το μόνο που εχει παραπάνω ή q70t είναι ότι μπορεί να δεχτεί σήμα 4κ-120fps
Αλλά τέτοιο σήμα θα το δεις μόνο αν έχεις κάρτα γραφικών 3080 και πάνω, η καινούργιες κονσόλες το καλύτερο που θα βγάλουν είναι 4κ-30fps με Ray tracing ή 4κ-60fps στα καλητερα τους... Και μετά πάει 2κ-120fps και πάει λέγοντας...
Οπότε είσαι καλυμμένος για απλό gaming

Άρα αν ψάξουμε το value πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι πιο vfm σε αυτά τα λεφτά?

Η αλήθεια είναι ότι δεν εχω τόσο μεγάλες απαιτήσεις πλέον στο gaming. Θέλω όσο πιο εντυπωσιακή εικόνα γίνεται και να είναι άνετη όταν θα μπει κάποιο παιχνίδι χωρίς να με προβληματίζει.