TV για gaming μεγάλη 75" LCD ή 55" OLED;

therock003

Senior Member
29 June 2008
626
Εχω μια Sony 55XE7096 και δεν ειμαι ικανοποιημενος με την ποιοτητα και σκεφτομαι μια αναβαθμιση για να υχαροστηθω το PS5. Ειμαι αναμεσα στο να παρω μια με μεγαλυτερες Διαστασεις 75-77'' η μια Oled για καλυτερη ποιοτητα. Δε θελω να δωσω πολλα, γυρω στα 800. Αντε στο χιλιαρικο αν ειναι και oled με τις ιντσες που ψαχνω. Υπαρχει κατι αξιολογο σε αυτα τα χρηματα

Δε νομίζω ότι είναι σαφές το τι ζητάς. 75" με 800€ είναι βέβαιο πως δε μπορεί να συμβαδίζει με την ποιότητα που θέτεις ότι δεν σε ικανοποιεί από αυτήν που έχεις τώρα ενώ το να βρεις oled σε αυτές τις ίντσες/χρήματα είναι αδύνατο. 55αρα oled στην απλούστερη εκδοχή θα βρεις μόνο και σίγουρα στο gaming και σε αρκετά ακόμη θα είναι καλύτερη από αυτήν που έχεις αλλά πάλι θα είναι 55". Κάνε υπομονή για τις αναμενόμενες προσφορές το φθινόπωρο μήπως με μια υπέρβαση λίγο πάνω από τα 1000 πετύχεις μια 65" oled να την χαρείς.

75" LCD με 800 ευρώ και να είναι καλύτερη από 55" περίπου τεσσάρων ετών; Μόνο με βαρβάτες εκπτώσεις ή με υπομονή για μερικά χρόνια... OLED 55" βρίσκεις σχετικά εύκολα, κοντά στα χίλια ευρώ, όμως αποφάσισε πρώτα τι θέλεις.

Εχεις δικιο, να κανω λιγο πιο συγκεκριμενα την ερωτηση.

Θα ηθελα να ακουσω αξιολογες επιλογες εως 1000 σε 55 OLED και 75 LCD για να αποφασισω αν θα παρω κατι μεγαλυτερο η κατι πιο ποιοτικο.

Ενας φιλος μου πηρε την LG nanocell 915 η οποια ειναι παρα πολυ καλη και ειναι κατι αναμεσα σε LCD και Oled. Τυπου High end LCD

Ενας φιλος μου πηρε την LG nanocell 915 η οποια ειναι παρα πολυ καλη και ειναι κατι αναμεσα σε LCD και Oled. Τυπου High end LCD
Οι καλύτερες LCD είναι αυτές με VA panel και full array local dimming.
Μετά είναι αυτές με VA panel και μετά οι LCD με IPS panel όπως η 915.

Η 55XE7096 με το VA panel είναι καλύτερη στον λόγο αντίθεσης-μαύρα-διαβαθμίσεις σκοτεινών σκηνών από την 915 με το IPS.

[rtings.com]...The 6 Best LED LCD TVs - Summer 2021 Reviews...https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-type/led-lcd

Το παω αναποδα το ξερω αλλα Δε μπορω να αποφασισω. Ειναι σα να λεω δινω τοσα τι ψαιρι παιρνω και τι κρεας παιρνω για να δω αν θα φαω κρεας η ψαρι.

Δωστε μου σε αυτα τα λεφτα 2-3 καλες επιλογες σε 75 και αλλες 2-3 σε oled μικροτερης επιφανειας για να δω τελικα προς τα που θα κινηθω.

Την Nanocell παραδειγματικα την ανεφερα σαν κατι που εχω δει απο κοντα, σιγουρα ομως οι oled ειναι ακομα καλυτερες δε το συζητω

Δεν είναι σωστό να σου προτείνουμε μοντέλα. Μετά τι θα κάνεις; Θα κάνεις σύγκριση τεχνικών χαρακτηριστικών, ανάμεσα σε 75" LCD, εισαγωγικό μοντέλο, με κάποιαν OLED;

Οι καλύτερες LCD είναι αυτές με VA panel και full array local dimming.
Μετά είναι αυτές με VA panel και μετά οι LCD με IPS panel όπως η 915.

[rtings.com]...The 6 Best LED LCD TVs - Summer 2021 Reviews...https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-type/led-lcd

VA panel εχει η 55 Sony xe7096 που χω τωρα αλλα φωτιζουν πολυ τα pixel και σε σκοτεινες σκηνες δε μαρεσει. Επισης βρισκω πολυ θορυβο στην εικονα της.

Αυτη βλεπω qled και 75 στα λεφτα που κοιταω αλλα δεν ακουω καλα review για gaming

VA panel εχει η 55 Sony xe7096 που χω τωρα αλλα φωτιζουν πολυ τα pixel και σε σκοτεινες σκηνες δε μαρεσει. Επισης βρισκω πολυ θορυβο στην εικονα της.

Αυτη βλεπω qled και 75 στα λεφτα που κοιταω αλλα δεν ακουω καλα review για gaming

Samsung QE Q60T : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια στο ποστ 1 υπάρχουν reviews να διαβάσεις.

Τι είναι αυτό που δεν σε καλύπτει;

Δεν είναι σωστό να σου προτείνουμε μοντέλα. Μετά τι θα κάνεις; Θα κάνεις σύγκριση τεχνικών χαρακτηριστικών, ανάμεσα σε 75" LCD, εισαγωγικό μοντέλο, με κάποιαν OLED;

Ε τοτε αν ειναι να πρεπει να διαλεξω ενα πιστευω στεκομαι πιο πολυ σε OLED μιας και ειναι νεα τεχνολογια και θεωρω ειναι καλυτερη αναβαθμιση απο το να παρω απλα κατι μεγαλυτερο

therock003 ,Αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : σκεφτομαι μια αναβαθμιση για να ευχαριστηθώ το PS5

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός : Δε θελω να δωσω πολλα, γυρω στα 800. Αντε στο χιλιαρικο

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Sony 55XE7096 (VA panel,60Hz)

therock003 ,Αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :
2,5-3μ
Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):
Κεντρο καρφι ενα ατομο
Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):
ΥΔ, τερμα σκοτεινο
Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : σκεφτομαι μια αναβαθμιση για να ευχαριστηθώ το PS5
80% gaming 20% HD streaming 0% TV 0% αθλητικα
Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός : Δε θελω να δωσω πολλα, γυρω στα 800. Αντε στο χιλιαρικο

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Sony 55XE7096 (VA panel,60Hz)

Κράτα την τηλεόραση που έχεις. Περίμενε να πέσουν οι τιμές (ίσως, εντός 2022) στις 65" OLED, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως.

Σε ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικα gaming που φέρει το hdmi2.1? 120hz δηλαδη?

Αν ναι, καρφί σε oled. Θα προσέξεις λιγο με το image retention.

Για LCD/LED δες την σειρά HX800 της Panasonic.
Εχουν εξαιρετικα VA panel, εχουν πολύ καλο processing για την τιμή τους και ειναι στο μπατζετ σου.

Και η παρακάτω δειχνει καλή πρόταση

Σε ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικα gaming που φέρει το hdmi2.1? 120hz δηλαδη?

Αν ναι, καρφί σε oled. Θα προσέξεις λιγο με το image retention.

Για LCD/LED δες την σειρά HX800 της Panasonic.
Εχουν εξαιρετικα VA panel, εχουν πολύ καλο processing για την τιμή τους και ειναι στο μπατζετ σου.

Και η παρακάτω δειχνει καλή πρόταση

Ε ναι απο τη στιγμη που θα παρω κατι καινουριο θελω να υποστηριζει οτι μπορει να δωσει το ps5,δηλαδη το 4k120. Περαν τουτου η qled της samsung και κυριως σε αυτα τα χρηματα μπορει να αγγιξει oled ποιοτητα?

Ε ναι απο τη στιγμη που θα παρω κατι καινουριο θελω να υποστηριζει οτι μπορει να δωσει το ps5,δηλαδη το 4k120. Περαν τουτου η qled της samsung και κυριως σε αυτα τα χρηματα μπορει να αγγιξει oled ποιοτητα?

Ειναι μια πολύ καλή LED VA, ανώτερη απο αυτη που έχεις τώρα.
Καμμια δεν φτάνει τις OLED.

vadergr ποιά ή διαφορά τής panasonic σειρά 800 πού άναφέρεις άπό τήν 830 (νεότερο μοντέλο μέ hdmi 2.1) στίς 58"; είναι καί φθηνότερη.

Ίδια σειρά/μοντέλο είναι. 800/810/830.
Μπορεί να αλλάζει το frame η η βάση.
Από hdmi 2.1 υποστηρίζει νομίζω μόνο το low lag.